Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#91951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:Zamoliću sve vas koji pročitate sljedeći post, da se ne obraćate Telemach-u i ne vršite nikakav pritisak na njih, niti da pravite bilo kakvu vrstu javnih protesta na ovu temu i osuđujete Telemach zbog svega navedenog.

Odgovor RAK-a na zatamnjenje sadržaja Nove TV i općenito zatamanjenje sadržaja u okviru ponude bosanskohercegovačkih kablovskih i IPTV operatera:

Image

Dakle da sumiramo, Telemach ništa ne radi na svoju ruku, i sve što zatamnjuju isključivo zatamnjuju na zahtjev TV kuća koji su nosioci dozvola za sadržaje koji se emituju na njihovim kanalima.

mislim da je malo ko na ovoj temi i pisao da Telemach to radi na svoju ruku
Stari_Jarac

#91952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Stari_Jarac »

Maharadza wrote: Prošle sedmice prešao sa trio grande family na ovaj duo light i sve udure! Samo veliki im je minus što sam kao dugogodišnji korisnik (10 god. još od ELOB-a) dobio samo Arene SD, a što inače dobiju i novi korisnici + PINK paket, a koji nisam dobio (mada mi je ionako bezze ali eto, samo potvrda koliko su im trenutni korisnici (ne)bitni).
Reci ti nama najvažnije, koliko si plaćao do sada, a koliko u budućnosti? i Arena SD je pretpostavljam promo?
kakavdanakneiskustvu

#91953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
seoBIH wrote:Da li se zatamnjuje i na ostalim operaterima?
Naravno, imam pristup Mojoj TV, i zatamnjuje se sav sadržaj na kanalima na kojima se zatamnjuje i u Telemach ponudi (a koje i oni imaju u ponudi), a koliko vidim i korisnici sa Logosoft teme prijavljuju također sva ista zatamnjenja kao i mi.

zatamni li se HRT 2 u RS za vrijeme svj. prvenstva,olimpijskih igara?
kakavdanakneiskustvu

#91954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fusion_ba wrote:Ja isto ne vjerujem u to da se zatamnjuje po "nacionalnom kljucu". Mislim da su to samo neke price sa foruma bez ikakavih dokaza i slika.

ja svojim očima vidio,svojim ušima čuo ,kad sam zvao RAK I pitao zbog čega je to tako,rečeno mi ,ti gradovi imaju zemaljski signal HRT i u tim slucajevima nisu duzni zatamniti te kanale,pisao sam nekoliko puta o tome na ovoj temi
kakavdanakneiskustvu

#91955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

tap3ah75 wrote:
fusion_ba wrote:Ja isto ne vjerujem u to da se zatamnjuje po "nacionalnom kljucu". Mislim da su to samo neke price sa foruma bez ikakavih dokaza i slika.
Bilo je slika 100% za vrijeme svjetskog u fudbalu.
U mjestima u BiH sa većinskim hrvatskim stanovništvom nije se zatamnjivala slika.
Koliko se sjećam i korisniku telemach je jednom izletilo ovdje na temi neko pravdanje u vezi toga.

ma ja bolan,korisnik @Telemach je meni odgovorio podavno,kako nisu duzni zatamniti te kanale zbog nekih konvencija,pizdi materni,koje omogucuju pripadnicima nekih naroda da gledaju kanale nacionalnih tv kuca iz susjednih drzava,sto je jel idiotizam,kao da hrvati ne zive ,ako je o njima rijec, u npr. sarajevu,zenici,nego samo u vitezu,mostaru,kiseljaku
otkrivenje

#91956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje »

Nekad davno je HRT 2 znao ostati otključan za vrijeme neke utakmice.
Ali u zadnje tri godine se ne sjećam da sam ijednu utakmicu odgledao na HRT-u. U pitanju je Vitez. Katanac kad su utakmice. Čak zaborave i pustiti sliku nakon utakmice, jer prebacim da gledam razgovore s igračima i trenerima, a ono zatamjeno.
Tesla Edison

#91957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Prošlo SP je bilo sve zatamnjeno. I u Mostaru i u Kiseljaku i u Vitezu.
daramo

#91958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by daramo »

Telemach imam pitanje u vezi e-računa.

Davno iskorišten onaj promo što ste imali, ponovno aktivirao da mi stiže račun na adresu ali ništa od toga i dalje stiže samo mailom.
Prije mi je bilo svejedno jer su banke uzimale proviziju pa sam ionako išao u vašu poslovnicu platiti račun.
Od kada ste uveli plaćanje preko unicredit bez provizije lakše mi je tamo platiti jer mi je i račun ionako tamo.
Možete li to provjeriti?

Ili dajte makar neki promo da ostanem na e-računu, da barem imam valjan razlog ići direkt u vašu poslovnicu, makar Arene HD uz Full EON paket :D
kakaljin

#91959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

daramo wrote:Telemach imam pitanje u vezi e-računa.

Davno iskorišten onaj promo što ste imali, ponovno aktivirao da mi stiže račun na adresu ali ništa od toga i dalje stiže samo mailom.
Prije mi je bilo svejedno jer su banke uzimale proviziju pa sam ionako išao u vašu poslovnicu platiti račun.
Od kada ste uveli plaćanje preko unicredit bez provizije lakše mi je tamo platiti jer mi je i račun ionako tamo.
Možete li to provjeriti?

Ili dajte makar neki promo da ostanem na e-računu, da barem imam valjan razlog ići direkt u vašu poslovnicu, makar Arene HD uz Full EON paket :D
I meni dolazi racun na mail, ja sve internet bankarstvom placam, tako da te ne razumijem sto ces ici u poslovnicu placati racun kada imas internet bankarstvo unicredita i sve zavrsis preko njih.
daramo

#91960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by daramo »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ja svojim očima vidio,svojim ušima čuo ,kad sam zvao RAK I pitao zbog čega je to tako,rečeno mi ,ti gradovi imaju zemaljski signal HRT i u tim slucajevima nisu duzni zatamniti te kanale,pisao sam nekoliko puta o tome na ovoj temi
Čovjek priča bajke bez pokrića, nečije loženje, on čuo.
Sve sa zatamnjuje ima 2-3 godine, ako ne vjeruješ evo ja ti danas uslikam Novu TV za vrijeme utakmice Hrvatska-Mađarska pa ćeš vidjeti da je istina, u pitanju je Mostar.

Šta si vidio?
Jesi čuo za zemaljski signal, satelitsku i IPTV, jedino si to mogao vidjeti.
Ne može Telemach to zatamniti.

Da ne duljim poslat ću sliku na forum da ne ostane sve na rekla-kazala, i da se prekine ovo loženje forumaša.

Ne samo da se zatamnjuju utakmice nego i uvodne emisije.
Last edited by daramo on 10/10/2019 11:38, edited 1 time in total.
daramo

#91961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by daramo »

kakaljin wrote:
I meni dolazi racun na mail, ja sve internet bankarstvom placam, tako da te ne razumijem sto ces ici u poslovnicu placati racun kada imas internet bankarstvo unicredita i sve zavrsis preko njih.
Fora je u tome što imaju smanjenje troškova ako više ljudi pređe na e-račun, jer moraju plaćati dostavljače računa.
Red bi bio da ponude onda i neke sitne pogodnosti, kad već imaju i veću zaradu od toga.

S m-bankarstvom sam imao jednom problem, plaćeno a njima u Telemachu nije prošlo.
Od tada preferiram da lijepo imam s pečetom dokaz da je plaćeno i čuvam račune minimalno godinu dana unazad.
kakavdanakneiskustvu

#91962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

daramo wrote:

Čovjek priča bajke bez pokrića, nečije loženje, on čuo.
Sve sa zatamnjuje ima 2-3 godine, ako ne vjeruješ evo ja ti danas uslikam Novu TV za vrijeme utakmice Hrvatska-Mađarska pa ćeš vidjeti da je istina, u pitanju je Mostar.

Šta si vidio?
Jesi čuo za zemaljski signal, satelitsku i IPTV, jedino si to mogao vidjeti.
Ne može Telemach to zatamniti.

Da ne duljim poslat ću sliku na forum da ne ostane sve na rekla-kazala, i da se prekine ovo loženje forumaša.

Ne samo da se zatamnjuju utakmice nego i uvodne emisije.
ne govorim o stanju u zadnje dvije -tri godine nego od prije 4,5 godina i više,i u pitanju je kablovska tv,ne nešto drugo,znam dobro šta pišem
drug_profi

#91963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

daramo wrote:
kakaljin wrote:
Fora je u tome što imaju smanjenje troškova ako više ljudi pređe na e-račun, jer moraju plaćati dostavljače računa.
Red bi bio da ponude onda i neke sitne pogodnosti, kad već imaju i veću zaradu od toga.

S m-bankarstvom sam imao jednom problem, plaćeno a njima u Telemachu nije prošlo.
Od tada preferiram da lijepo imam s pečetom dokaz da je plaćeno i čuvam račune minimalno godinu dana unazad.
Pa banka ti cuva 5 godina sve isplate i uplate. Ako je tebi skinuto sa racuna, moralo je negdje otici i ostati trag te transakcije.
m-banking je najbolja stvar koje su banke ponudile u zadnje vrijeme.

Ja sam npr. imao telemah račun u intesi spašen u svoje templejte, i automatski plaćao na taj broj računa. Nakon 3 mjeseca stigne mi opomena za neplaćanje. Oni zatvorili račun u Intesi i meni su nalozi odbijeni i uredno stoje u odbijenim, a lova nije skinuta sa računa.
Ja naravno nisam ni provjeravao da li su sve uplate prošle, jer sam ih radio po templejtima koji rade bez greške tri i po godine.
daramo

#91964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by daramo »

ne govorim o stanju u zadnje dvije -tri godine nego od prije 4,5 godina i više,i u pitanju je kablovska tv,ne nešto drugo,znam dobro šta pišem
I kakve veze ima stanje od prije 4-5 godina?
Tada su navlačili korisnike, sad kako nemaju konkurencije mogu to raditi bez nekog posebnog straha da će ih izgubiti, jednako kao s povećanjem cijena svako malo.

Pišeš kao da i sada Telemach ne zamračuje, što nije istina.
Zamračuje se sve, ne samo velika natjecanja iz svih sportova, nego i kvalifikacije, uvodne emisije, sapunice, pola kanala zamračeno.
daramo

#91965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by daramo »

drug_profi wrote:
Pa banka ti cuva 5 godina sve isplate i uplate. Ako je tebi skinuto sa racuna, moralo je negdje otici i ostati trag te transakcije.
m-banking je najbolja stvar koje su banke ponudile u zadnje vrijeme.

Ja sam npr. imao telemah račun u intesi spašen u svoje templejte, i automatski plaćao na taj broj računa. Nakon 3 mjeseca stigne mi opomena za neplaćanje. Oni zatvorili račun u Intesi i meni su nalozi odbijeni i uredno stoje u odbijenim, a lova nije skinuta sa računa.
Ja naravno nisam ni provjeravao da li su sve uplate prošle, jer sam ih radio po templejtima koji rade bez greške tri i po godine.
Znam da imaju banke, ali nema Telemach, onda tu nastaje sekanje i dokazivanje.
Evo baš ovaj mjesec nosio platiti račun kad mi na šalteru reče niste platili za prošli mjesec, plaćeno preko banke.
Traže da donesem potvrdu o plaćanju, provjeravao na moj telemach portalu, tamo stanje 0KM i nema nikakav dug, ispod dole nema zabilježene uplate za prošli mjesec.
Hajde ti budi pametan, čuo sam da je još ljudi imalo problema.
drug_profi

#91966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Pa trazis od banke potvrdu uplate.
U telefonu imaš broj naloga.
Mislim, ako dođe do situacije, lakše se rješava nego da sad čuvaš odreske 2 godine i gubiš vrijeme u redovima svaki mjesec da platiš.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#91967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Može li pojašnjenje oko ovih novih brzina neta. Koga sljeduje a koga ne. Paket EON FULL.

Hvala.
crnivrag

#91968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Može li pojašnjenje oko ovih novih brzina neta. Koga sljeduje a koga ne. Paket EON FULL.

Hvala.
Sve EON Duo i Trio pakete i sve Duo Net i Trio Grande pakete (osim Premium paketa).
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#91969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Da li je potreban neki restart modema/routera? Ubee je u pitanju.
crnivrag

#91970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Da li je potreban neki restart modema/routera? Ubee je u pitanju.
Kod mene se Ubee sam restartovao kad su pustili novu brzinu, ali ti možeš uraditi ručni restart ako ti nije pušteno, ili se kaviti korisniku @Telemach, da oni provjere u bazi da li je izvršeno puštanje nove brzine na tvom ugovoru.
kakavdanakneiskustvu

#91971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

daramo wrote:
I kakve veze ima stanje od prije 4-5 godina?
Tada su navlačili korisnike, sad kako nemaju konkurencije mogu to raditi bez nekog posebnog straha da će ih izgubiti, jednako kao s povećanjem cijena svako malo.

Pišeš kao da i sada Telemach ne zamračuje, što nije istina.
Zamračuje se sve, ne samo velika natjecanja iz svih sportova, nego i kvalifikacije, uvodne emisije, sapunice, pola kanala zamračeno.

kako nema,meni u zenici zatamne tekmu,odem preko brda u vitez,tamo ne zatamne,jebemliga zašto??izgovori su im bili svaki put drukčiji,u tome je bio problem
kakavdanakneiskustvu

#91972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
suad-sarajevo wrote:Da li je potreban neki restart modema/routera? Ubee je u pitanju.
Kod mene se Ubee sam restartovao kad su pustili novu brzinu, ali ti možeš uraditi ručni restart ako ti nije pušteno, ili se kaviti korisniku @Telemach, da oni provjere u bazi da li je izvršeno puštanje nove brzine na tvom ugovoru.

ugasiti i upaliti modem?
diablobih

#91973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Nema veze kada se to vise ne radi.
kakavdanakneiskustvu

#91974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ok ako ti to tako vidiš
crnivrag

#91975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote: ugasiti i upaliti modem?
Gašenjem iz napajanja, restartom kroz postavke modema ili restartom putem "Moj Telemach" portala.
Locked