Pa imamo uz Široki Brijeg najbolju odbranu, primili smo samo 26 golova. Široki jedan manje, Zrinjski 30, Željo 29.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#91926 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ali zašto tako parcijalne ocjene? 
Pa imamo uz Široki Brijeg najbolju odbranu, primili smo samo 26 golova. Široki jedan manje, Zrinjski 30, Željo 29.
- leškarenje
#91927 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znači ima u našoj ligi potencijala u ovim manjim klubovima
svaka čast Đakma ,znao sam da ti ovo imas u malom prstu.
E sad pitanje je ko od naših da to prati,recimo Semjon bi lego dobro za te stvari da prati takve igrače.
Dinostula,kako primamo gol ili dva svaku tekmu ako Pavlović ima 15 cleanshitova kako negdje procita
E sad pitanje je ko od naših da to prati,recimo Semjon bi lego dobro za te stvari da prati takve igrače.
Dinostula,kako primamo gol ili dva svaku tekmu ako Pavlović ima 15 cleanshitova kako negdje procita
- Muhamed Đakmić
#91928 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Navodno smo mi već dugo u kontaktu sa Velićem. Nije meni loš, vjerovatno ima potencijal da bude bolji, mada ja fakat ne znam dobro procijeniti golmane, kompletna liga mi je u pet dekaSliver wrote:Da, zaboravih da Adi ide, a nacuh prekjuce pricu da bi Velic iz Juventusa iz DK mogao doci.Muhamed Đakmić wrote: Golman će se sigurno dovesti jer se Adi oprašta, mada je i tu pitanje stvarne potrebe, ako je Kovačević potencijal.
Pavlović, Pirić, Kjosevski, svi su imali nevjerovatnih uspona i padova.
- rocco_siffredi
#91929 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Onaj Mulahuseinovic će vjerovatno u SLO. Pogotovo nakon svadje Blaža i Husare na zimu.
Petra Kunica iz Borca treba dovesti kao napadača.
- Muhamed Đakmić
#91930 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moguće da ide u Olimpiju Mulahusejnović, spominje se to već neko vrijeme. S tim da su Husara i Baka "zakopali" sjekire, Hajdarević koji je Želji dao gol na Grbavici je također Husarin igrač.rocco_siffredi wrote:Onaj Mulahuseinovic će vjerovatno u SLO. Pogotovo nakon svadje Blaža i Husare na zimu.
A što se tiče Kunića, mislim da on nije kapacitet za bilo šta osim rezervnog napadača Sarajeva. Ahmetović je bolji igrač od njega, sličan su profil, tako da, ako ćemo dovoditi napadača koji će Mersi biti ozbiljna konkurencija, treba nam neko pokretniji, kreativniji i tehnički potkovaniji. Kunić je sidraš klasični.
- vicious
#91931 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Je li sigurno da se Pidro vraća ili se to samo nagađa? 
Bekić je u zadnje vrijeme toliko podložan povredama da bi nam tu trebao pored Pidre još jedan backup, ne bi bilo loše dovesti još nekog perspektivnog igrača da čeka šansu (ako ima takvih među ovima što je Đakmić gore naveo). Ili eventualno ako ima još neko od mladih da se po potrebi može prekomandovati u prvi tim.
Bekić je u zadnje vrijeme toliko podložan povredama da bi nam tu trebao pored Pidre još jedan backup, ne bi bilo loše dovesti još nekog perspektivnog igrača da čeka šansu (ako ima takvih među ovima što je Đakmić gore naveo). Ili eventualno ako ima još neko od mladih da se po potrebi može prekomandovati u prvi tim.
-
north
#91932 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odlično ovo Džakmić obrazlaže oko igrača u ligi i vidi se da vlada materijom.....Ono što mene više zanima je misli li se kako postrojiti taj "sportski segment" u klubu i kako....Jeste da sam više svaku nadu izgubio sa ovim klubom da će krenuti punim jedrima, jer godinama vazda ista priča, da se ne ponavljamo i vraćamo stalno, ali razočarenja su fakat i činjenica i to ne traje kratko vrijeme, ali eto vazda neki đavo ne da mira i konta čovjek možda ipak nešto bude bolje..
Znači, mene trenutno više zanima da li će u klub ući Semjon i Slaviša, što bi bila njihova funkcija, nešto konkretno i bitno, ili samo protokolarno reda radi da se vodi da su tu da se smire navijači.....jasno ni njihov dolazak ne bi bila garancija ničega velikoga da se razumijemo, ali svakako dosta bolja od opcija od dosadašnjega, jer ipak imaš ljude koji znaju pravila fudbala i šta je lopta i za koje je neko čuo, ako ništa
...plus kad bi se imenovao SD koji bi znao raditi svoj posao, i baš znao kako se sklapa ekipa u koordinaciji sa trenerom, kad je pravi tajming za nekoga prodati, kad produžiti ugovor, kad ne i pustiti džaba, gdje na tržištu tražiti pravog igrača i kako s njim dogovoriti najpovoljnije uslov za klub, itd. , onda je po meni to bolje nego da dovedemo 3 suha kapitalca već sutra....kad imaš prave ljude na pravnom mjestu, onda će i potencijalna pojačanja sa malo boljim CV-em biti bliže dostupna nego kad imaš Ihtijarevića, ili nekog drugog nehljeba..
Znači, mene trenutno više zanima da li će u klub ući Semjon i Slaviša, što bi bila njihova funkcija, nešto konkretno i bitno, ili samo protokolarno reda radi da se vodi da su tu da se smire navijači.....jasno ni njihov dolazak ne bi bila garancija ničega velikoga da se razumijemo, ali svakako dosta bolja od opcija od dosadašnjega, jer ipak imaš ljude koji znaju pravila fudbala i šta je lopta i za koje je neko čuo, ako ništa
- Raigor Stonehoof
#91933 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebo vas vise i sportski segment 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#91934 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jes, imamo kaNp, daj još i rezultate.Raigor Stonehoof wrote:Jebo vas vise i sportski segment
E pa, ne može sve, gospodo
- Dinostula
#91935 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vjerovatno ima dosta lupetanja ali da ode MUjakic i Adukor ne bi valjalo.
http://www.expressno.ba/prometno-na-kos ... ezde-tima/
-
north
#91936 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa i ja se ježim na termin "sportski segment", jer klub je u globalu sportski, nema tu sportski i nesportski
...samo poenta je bila u činjenici da mi duže vrijeme nemamo ljude u klubu koji znaju pravila fudbala pa samim time ne mogu ni znati šta znači stvoriti uslove za biti konkurentan za titulu i praviti dobre rezutate na terenu....zato kažem da je najvažnije ulazak 2-3 čovjeka u klub koji su u životu nekad šutnuli loptu i koji imaju mentalnog kapaciteta za posložiti stvari na tom polju
...Da li suza to pravi ljudi Slaviša, Semojon ili neko deseti to je već drugo pitanje, ali sve ima više logike od dojučerašnjega u klubu..
- Raigor Stonehoof
#91937 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma glupost zesca, nista nije receno sto se ovdje nije naglabalo vec. Da je sta znacajno, objavio bi kakav znacajniji portal.Dinostula wrote:Vjerovatno ima dosta lupetanja ali da ode MUjakic i Adukor ne bi valjalo.![]()
Cuj "expressno", na kojem je to jeziku?
- Dr. Kuca
#91938 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Said ce biti preveliki gubitak 
- leškarenje
#91939 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Expresno .ba 
- Logovan
#91940 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sa dva "s" molit ću lijepo.leškarenje wrote:Expresno .ba
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- leškarenje
#91942 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakva je ono lobotomija na infu hljeb te jebo
pa sta je ono u picku materinu 
- strong69
#91943 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto, sta se desava? Ja sam sačuvao i održao mentalnu higijenu otkako su me izbrisali tamo.
- leškarenje
#91944 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Isto sto i godinama,jedna te ista ekipa kolo vodi i ako se iko nadje da kaže nesto kontra onoga što oni misle ide grupni napad kako je taj neko branioc uprave, i sav folklor koji ide uz to....Ma vecinu znas ko kolo vodi ,samo me čudi od nekih sto su nekad bili normalni sta se njima desilo ...
Znači moraju svi pljuvati da bi se iole vodila ikakav dijalog,u suprotnom ko kone na sport1
Znači moraju svi pljuvati da bi se iole vodila ikakav dijalog,u suprotnom ko kone na sport1
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#91945 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma standardno, svi "nadrkani" (nema veze i ako mu je 15 godina, nadrkan je), sve "na nož" pozitivno i negativno. Doduše nema puno pozitivnog.... jedni su za (trenera/upravu/navijače/baklje/legende...) a drugi su protiv toga. Psuje se sve što ima veze sa Saraj'vom.
Ovo je samo sa teme: "Aktivnosti uprave"!
Ovo je samo sa teme: "Aktivnosti uprave"!
- leškarenje
#91946 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ono je bolest
ima ih za liječenja 
- kokuz_sa
#91947 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja od kad na info ne idem bukvalno psihicki se preporodio 
- Grean
#91948 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odlazak Mujakica je pominjao i Spaho prije dva-tri kola s tim da je rekao da su kuloarske. Vidjet cemo.
-
al-em
#91949 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bruka je ako njega prodaju.
- Muhamed Đakmić
#91950 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Njemačka ili Belgija Mujakić.
Ja u to ne vjerujem, odnosno ne da ne vjerujem da postoji interes, nego ne vjerujem da je toliko velik da smo primorani odmah prodavati.
Cimirot je iz više razloga idealan transfer, jedan je i to što smo napravili sa njim idealan tajming. I Duljevićev tajming je bio idealan za odlazak u inostranstvo, promašaj je naravno bio što nije imao ugovor. Po mom mišljenju je Mihojević otišao pola godine prerano, a ako Mujakić ode sad, to će biti najmanje godinu prerano za nas.
Pratili su Mujakića skauti i dok je u juniorima bio, ali neće ga niko kupiti u ovom momentu osim ako ga budemo prodavali ispod cijene.
Na njemu se može uzeti milion eura sigurno ako nastavi ovim tempom, trenutno sigurno ne može. Vidjet ćemo sad biznis magove i sportske eksperte, ako se prihvati 300-400 hiljada eura za njega.
Ja u to ne vjerujem, odnosno ne da ne vjerujem da postoji interes, nego ne vjerujem da je toliko velik da smo primorani odmah prodavati.
Cimirot je iz više razloga idealan transfer, jedan je i to što smo napravili sa njim idealan tajming. I Duljevićev tajming je bio idealan za odlazak u inostranstvo, promašaj je naravno bio što nije imao ugovor. Po mom mišljenju je Mihojević otišao pola godine prerano, a ako Mujakić ode sad, to će biti najmanje godinu prerano za nas.
Pratili su Mujakića skauti i dok je u juniorima bio, ali neće ga niko kupiti u ovom momentu osim ako ga budemo prodavali ispod cijene.
Na njemu se može uzeti milion eura sigurno ako nastavi ovim tempom, trenutno sigurno ne može. Vidjet ćemo sad biznis magove i sportske eksperte, ako se prihvati 300-400 hiljada eura za njega.