Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- dembele
#91926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Treba ključaru na Telemachu ubaciti kakvo sredstvo za uspavljivanje.
-
sencobih
#91927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakva je sad situacija sa regionalnim zatamnjivanjem?Kockasti wrote:POD HITNO PRITISAK VRSITI MA SVE I JEDNOG OPERATERA. KOJI CE KU.AC KANALI KOJE POLA DANA NE MOZES GLEDATI.crnivrag wrote:Zamoliću sve vas koji pročitate sljedeći post, da se ne obraćate Telemach-u i ne vršite nikakav pritisak na njih, niti da pravite bilo kakvu vrstu javnih protesta na ovu temu i osuđujete Telemach zbog svega navedenog.
Odgovor RAK-a na zatamnjenje sadržaja Nove TV i općenito zatamanjenje sadržaja u okviru ponude bosanskohercegovačkih kablovskih i IPTV operatera:
Dakle da sumiramo, Telemach ništa ne radi na svoju ruku, i sve što zatamnjuju isključivo zatamnjuju na zahtjev TV kuća koji su nosioci dozvola za sadržaje koji se emituju na njihovim kanalima.
- crnivrag
#91928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zatamnjuju se serije i emisije domaće produkcije iz Hrvatske i Srbije, sportski događaji na državnim i komercijalnim kanalima iz regiona, te naše domaće serije koje se emituju na kanalima iz regiona.sencobih wrote: Kakva je sad situacija sa regionalnim zatamnjivanjem?
-
sencobih
#91929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim na telemahovo zatamnjivanje po nacionalnom ključu? Dešava li se to još?crnivrag wrote:Zatamnjuju se serije i emisije domaće produkcije iz Hrvatske i Srbije, sportski događaji na državnim i komercijalnim kanalima iz regiona, te naše domaće serije koje se emituju na kanalima iz regiona.sencobih wrote: Kakva je sad situacija sa regionalnim zatamnjivanjem?
- crnivrag
#91930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da toga više nema, odnosno ne javljaju se više ljudi iz ostalih gradovima da je njima nešto pušteno, što je ostalima zatamnjeno.sencobih wrote: Mislim na telemahovo zatamnjivanje po nacionalnom ključu? Dešava li se to još?
-
kakaljin
#91931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PA oni se nisu ni javljali vec oni koji su se zatekli dole u Hercegovini pa vidjeli da nije zatamnjeno.crnivrag wrote:Izgleda da toga više nema, odnosno ne javljaju se više ljudi iz ostalih gradovima da je njima nešto pušteno, što je ostalima zatamnjeno.sencobih wrote: Mislim na telemahovo zatamnjivanje po nacionalnom ključu? Dešava li se to još?
- dembele
#91932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada ide Svjetsko ili Evropsko u fudbalu onda zatamnjuju po nacionalnom ključu.
- seoBIH
#91933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li se zatamnjuje i na ostalim operaterima?
- crnivrag
#91934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, imam pristup Mojoj TV, i zatamnjuje se sav sadržaj na kanalima na kojima se zatamnjuje i u Telemach ponudi (a koje i oni imaju u ponudi), a koliko vidim i korisnici sa Logosoft teme prijavljuju također sva ista zatamnjenja kao i mi.seoBIH wrote:Da li se zatamnjuje i na ostalim operaterima?
- dembele
#91935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste, samo što Moja TV i Logosoft zatamnjuju sadržaje za sve svoje korisnike što kod Telemacha nije slučaj.crnivrag wrote:Naravno, imam pristup Mojoj TV, i zatamnjuje se sav sadržaj na kanalima na kojima se zatamnjuje i u Telemach ponudi (a koje i oni imaju u ponudi), a koliko vidim i korisnici sa Logosoft teme prijavljuju također sva ista zatamnjenja kao i mi.seoBIH wrote:Da li se zatamnjuje i na ostalim operaterima?
- zateznistub
#91936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li je bilo kad bilo ko postavio screenshot ili sliku kanala na tm mreži gdje se vidi neka utakmica ili slično a da je u to doba bilo zatamnjeno drugima? Ja to nisam vidio...dembele wrote:
Jeste, samo što Moja TV i Logosoft zatamnjuju sadržaje za sve svoje korisnike što kod Telemacha nije slučaj.
- dembele
#91937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jašta nego, čak se naširoko i pisalo o tome i bila brojna reagovanja građana i napisi u Zenici i Sarajevu zbog HRT 2 koji je zamračen u ova dva grada a radi u Vitezu i N. Travniku. Meni lično potvrdio radnik U FIS Vitez na audio-video odjelu a bilo je potvrda i od još nekih forumaša ovdje.zateznistub wrote:Da li je bilo kad bilo ko postavio screenshot ili sliku kanala na tm mreži gdje se vidi neka utakmica ili slično a da je u to doba bilo zatamnjeno drugima? Ja to nisam vidio...dembele wrote:
Jeste, samo što Moja TV i Logosoft zatamnjuju sadržaje za sve svoje korisnike što kod Telemacha nije slučaj.
-
hipija
#91938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi kako kod vas ovaj Technicolor baca signal u susjedne prostorije?
Ima li baš osjetnog pada signala i kakav je ubee modem u odnosu na tech na tom polju?
Ima li baš osjetnog pada signala i kakav je ubee modem u odnosu na tech na tom polju?
- fusion_ba
#91939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja isto ne vjerujem u to da se zatamnjuje po "nacionalnom kljucu". Mislim da su to samo neke price sa foruma bez ikakavih dokaza i slika.
- Ravenn
#91940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ova konkretno slika je mjerenje putem wirelessa, s tim da je laptop od rutera udaljen 1,5 mTelemach wrote:Jutro Ravenn,Ravenn wrote:evo "brzine" EON PREMIUM DUO
PS zovem vas mjesecima i NIKADA ništa nije urađeno, sada samo skupljam dokaze
PPS router resetovan i još je gore
Nalog za provjeru Vaših servisa je evidentiran.
Molimo Vas za preciznije informacije, da li brzinu mjerite direktno s modema ili putem wirelessa?
- crnivrag
#91941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedini validan dokaz za mjerenje brzine je mjerenje direktno putem UTP kabla, s tim da svi drugi uređaji ne bi smjeli biti priključeni na mrežu, i nijedan program ne bi smio vršiti download/upload na uređaju putem kojeg se vrši testiranje.Ravenn wrote: Ova konkretno slika je mjerenje putem wirelessa, s tim da je laptop od rutera udaljen 1,5 m
Last edited by crnivrag on 09/10/2019 23:01, edited 2 times in total.
-
tap3ah75
#91942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo je slika 100% za vrijeme svjetskog u fudbalu.fusion_ba wrote:Ja isto ne vjerujem u to da se zatamnjuje po "nacionalnom kljucu". Mislim da su to samo neke price sa foruma bez ikakavih dokaza i slika.
U mjestima u BiH sa većinskim hrvatskim stanovništvom nije se zatamnjivala slika.
Koliko se sjećam i korisniku telemach je jednom izletilo ovdje na temi neko pravdanje u vezi toga.
- Ravenn
#91943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sa reklamiranom brzinom od do 200Mbps NE SMIJE biti 7 pa da mi je svaki uređaj i pola komšiluka zakačen na net!crnivrag wrote:Jedini validan dokaz za mjerenje vrzine je mjerenje direktnl putem UTP kabla, s tim da svi drugi uređaji ne bi smjeli biti priključeni na mrežu, i nijedan program ne bi smio vršiti download/upload na uređaju putem kojeg se vrši testiranje.Ravenn wrote: Ova konkretno slika je mjerenje putem wirelessa, s tim da je laptop od rutera udaljen 1,5 m
PS ne znam otkud ovoliki silni znalci na ovoj temi, sve o svemu znaju...
-
tap3ah75
#91944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jarane super si kad šta zapne i hvala ti za x puta kad si pomogao i vjerovatno ćeš opet ..... ali jebeš me ako si ti normalan ... gdje ćeš ovako šta pisati.crnivrag wrote:Zamoliću sve vas koji pročitate sljedeći post, da se ne obraćate Telemach-u i ne vršite nikakav pritisak na njih, niti da pravite bilo kakvu vrstu javnih protesta na ovu temu i osuđujete Telemach zbog svega navedenog.
Odgovor RAK-a na zatamnjenje sadržaja Nove TV i općenito zatamanjenje sadržaja u okviru ponude bosanskohercegovačkih kablovskih i IPTV operatera:
Dakle da sumiramo, Telemach ništa ne radi na svoju ruku, i sve što zatamnjuju isključivo zatamnjuju na zahtjev TV kuća koji su nosioci dozvola za sadržaje koji se emituju na njihovim kanalima.
Mislim ... realno.... ti moliš ljude da se ne obraćaju Telemahu kad im nešto ne odgovara u vezi ove kompanije??
-
Schlauf2
#91945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav svima,
zanimaju me iskustva drugih korisnika u vezi s paketom EON LIGHT DUO.
Prema promotivnom materijalu, navedena brzina interneta je do 75 Mbps. U teoriji to ne izgleda loše, no, zanima me koja je to stvarna brzina u praksi, tj. koliko je internet pri ovom paketu stabilan, da li brzina pada ispod neke granice upotrebljivosti,je li dovoljna za korisnika čija bi najzahtjevnija upotreba bila streamovanje videa u 1080p rezoluciji putem Wi-Fi?
Ako se uzme u obzir da je paket koji se trenutno koristi Trio Grande Family s brzinom do 80 Mbps uz 8 Mbps uploada, pretpostavljam da prelaskom na EON LIGHT DUO ne bi trebalo doći do nekog značajnog pada brzine. Volio bih da me neko ispravi ukoliko griješim.
Također, bitan podatak, lokacija je općina Novi Grad, Sarajevo.
Hvala.
Prema promotivnom materijalu, navedena brzina interneta je do 75 Mbps. U teoriji to ne izgleda loše, no, zanima me koja je to stvarna brzina u praksi, tj. koliko je internet pri ovom paketu stabilan, da li brzina pada ispod neke granice upotrebljivosti,je li dovoljna za korisnika čija bi najzahtjevnija upotreba bila streamovanje videa u 1080p rezoluciji putem Wi-Fi?
Ako se uzme u obzir da je paket koji se trenutno koristi Trio Grande Family s brzinom do 80 Mbps uz 8 Mbps uploada, pretpostavljam da prelaskom na EON LIGHT DUO ne bi trebalo doći do nekog značajnog pada brzine. Volio bih da me neko ispravi ukoliko griješim.
Hvala.
- crnivrag
#91946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sad nemaš problema sa internetom na tom paketu, nećeš ga imati ni na paketu eon light duo, jer će ti oprema ostati ista, samo će iz baze promijeniti brzinu u skladu sa novim paketom.Schlauf2 wrote:Pozdrav svima,
Hvala.
- Tesla Edison
#91947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko kabla je OK. Za WiFi ti niko ne može garantovati posebno ako si u zgradi a ne u kući. Tu zna varirati od 1 Mbps do 70 Mbps. Jedino ako dobiješ Ubee i ako imaš uređaj koji podržava WiFi AC standard, uz širinu kanala od 80 MHz, možeš imati istu brzinu kao i preko kabla.Schlauf2 wrote:Pozdrav svima,
Hvala.
- Maharadza
#91948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozz komšo, evo u B-fazi situacije:Schlauf2 wrote:Pozdrav svima,
Prema promotivnom materijalu, navedena brzina interneta je do 75 Mbps. U teoriji to ne izgleda loše, no, zanima me koja je to stvarna brzina u praksi, tj. koliko je internet pri ovom paketu stabilan, da li brzina pada ispod neke granice upotrebljivosti,je li dovoljna za korisnika čija bi najzahtjevnija upotreba bila streamovanje videa u 1080p rezoluciji?
Hvala.

Prošle sedmice prešao sa trio grande family na ovaj duo light i sve udure! Samo veliki im je minus što sam kao dugogodišnji korisnik (10 god. još od ELOB-a) dobio samo Arene SD, a što inače dobiju i novi korisnici + PINK paket, a koji nisam dobio (mada mi je ionako bezze ali eto, samo potvrda koliko su im trenutni korisnici (ne)bitni).
-
kakaljin
#91949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tap3ah75 wrote:Bilo je slika 100% za vrijeme svjetskog u fudbalu.fusion_ba wrote:Ja isto ne vjerujem u to da se zatamnjuje po "nacionalnom kljucu". Mislim da su to samo neke price sa foruma bez ikakavih dokaza i slika.
U mjestima u BiH sa većinskim hrvatskim stanovništvom nije se zatamnjivala slika.
Koliko se sjećam i korisniku telemach je jednom izletilo ovdje na temi neko pravdanje u vezi toga.
telemach je rekao razlog jer se signal preljeva preko granice pa radi toga ne tamne, ali to nema veze jer je drugi nacin distribucije slike. Tako da kroz kablovski sistem svima treba biti ili jedno ili drugo.
-
adsubzero
#91950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I mene je ovo iznenadilo, kakav im je sad ovo ruter?hipija wrote:Ljudi kako kod vas ovaj Technicolor baca signal u susjedne prostorije?