Lici na nekog Perzijskog pirata.Nadzornik wrote:Sahrani oca Kasima Suleimanija su prisustvovali mnogi mocni ljudi bliskog istoka ali jedan mi je posebno interesantan.
Ko je ovaj lik....???
Sirija vol. 2
- nixon69
#91901 Re: Sirija vol. 2
- animus
#91902 Re: Sirija vol. 2
Meni lici na bagdatskog lopova.nixon69 wrote:Lici na nekog Perzijskog pirata.Nadzornik wrote:Sahrani oca Kasima Suleimanija su prisustvovali mnogi mocni ljudi bliskog istoka ali jedan mi je posebno interesantan.
Ko je ovaj lik....???
- Nadzornik
#91903 Re: Sirija vol. 2
Al - Baath univerzitet Homs.

- Nadzornik
#91904 Re: Sirija vol. 2
Meni lici na ovog...nixon69 wrote:Lici na nekog Perzijskog pirata.Nadzornik wrote:Sahrani oca Kasima Suleimanija su prisustvovali mnogi mocni ljudi bliskog istoka ali jedan mi je posebno interesantan.
Ko je ovaj lik....???
Totalnog negativca.
- animus
#91905 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:Meni lici na ovog...nixon69 wrote:Lici na nekog Perzijskog pirata.Nadzornik wrote:Sahrani oca Kasima Suleimanija su prisustvovali mnogi mocni ljudi bliskog istoka ali jedan mi je posebno interesantan.
Ko je ovaj lik....???![]()
Totalnog negativca.
- insomnia78
#91906 Re: Sirija vol. 2
Zaboravio se odjaviti? 
- husein_kapetan
#91907 Re: Sirija vol. 2
zanimljivo..nadasve..
niti jedan upis o masakru izbjeglica od strane isila na teritoriju pod kurdskom kontrolom..rekoše više od 100..
samo konstatiram..inače su gospoda ažurni ..kada neko od njihovih gaće promijeni..objave..
isil nesmetano vršlja po ovoj teritoriji..pisah već..čudo da se ne raznese ganjajuć "mrskog neprijatelja" već među jetimima..
e tugo velika..
kako onaj ekspert reče.."ma neće oni bez razloga ni povoda".. ovaj se valjda kontroli brižnoj oteo..
edit..
za ove skorojeviće što se kače rata ovdašnjeg i prilika tadašnjih..
niti znate o čemu pričate niti vas ko zarezuje zarad vašeg.. malo manje ku.. čenja sa Bosnom na ustima vam nebi na odmet bilo..balavci hvalisavi..
niti jedan upis o masakru izbjeglica od strane isila na teritoriju pod kurdskom kontrolom..rekoše više od 100..
samo konstatiram..inače su gospoda ažurni ..kada neko od njihovih gaće promijeni..objave..
isil nesmetano vršlja po ovoj teritoriji..pisah već..čudo da se ne raznese ganjajuć "mrskog neprijatelja" već među jetimima..
e tugo velika..
kako onaj ekspert reče.."ma neće oni bez razloga ni povoda".. ovaj se valjda kontroli brižnoj oteo..
edit..
za ove skorojeviće što se kače rata ovdašnjeg i prilika tadašnjih..
niti znate o čemu pričate niti vas ko zarezuje zarad vašeg.. malo manje ku.. čenja sa Bosnom na ustima vam nebi na odmet bilo..balavci hvalisavi..
- Challenger__
#91908 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo...
LINK
LINK
#BREAKING: Saudi Arabia says Lebanon has declared war on it http://dlvr.it/PzYhSX
Saudi Arabia said on Monday that Lebanon had declared war against it because of attacks against the Kingdom by the Lebanese Shi'ite group Hezbollah.
Saudi Gulf affairs minister Thamer al-Sabhan told Al-Arabiya TV that Saad al-Hariri, who announced his resignation as Lebanon's prime minister on Saturday, had been told that acts of "aggression" by Hezbollah "were considered acts of a declaration of war against Saudi Arabia by Lebanon and by the Lebanese Party of the Devil."
- Maystor
#91909 Re: Sirija vol. 2
Elijah Magnier je to davno napisao. Mnogi su ostali u čudu, pitaju se KAKO? Kako se Sirija odbranila? Zar nisu bili dovoljni Obuma, vehabije, cionisti, turci, saudijske pare? Iako sam sretan što je ovako ispalo, ne bih se 2013. I 2014. kladio na ovakav ishod.Čitalac wrote:Iran i Rusija dva su velika pobednika u sirijskom konfliktu, ocenjuju za BBC profesor Univerziteta Oklahoma Joshua Landis i Charles Lister sa Middle East Instituta.
S druge strane, politika SAD prema Siriji je konfuzna i prepuna kontradiktornosti, dok se isto može reći i za Tursku. Landis smatra da će Erdogan sve više raditi na potpunoj normalizaciji odnosa sa Damaskom i Asadom, a Lister optužuje zvaničnu Ankaru za izdaju sirijske opozicije.Tehran has had one clear goal - to secure its hegemony in the northern Middle East: the lands stretching from Lebanon through Syria and Iraq, all the way to Iran's own borders.
"This," says Joshua Landis, "is the new security architecture that Iran has fought so vigorously for and it is within its reach today. This means that Iran can counter-balance Israel. It means that Iran can establish oil pipelines running to the Mediterranean coast, trade routes, highways, and pilgrimage routes."
This, he says, means "Iran is no longer cut out of the Middle East."
And Tehran has troops to back up its position. Charles Lister notes that Iran "commands tens of thousands of Shia militiamen inside Syria, which gives Tehran more influence than any other actor, bar none."
Russia, after Iran, is the other great winner from the Syrian conflict, reviving its role in the region, securing important military bases, and making itself a key diplomatic player.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-41849778Indeed, after posing as a champion of the opposition against the Assad regime, Charles Lister says, that "at times, Turkey has directly betrayed the opposition groups it had stood by for so long, merely to secure a more favourable position against the Kurdish YPG, which it views as a terrorist organisation.
- Maystor
#91910 Re: Sirija vol. 2
Majmuni guraju i Liban u ruke Rusiji. Stvarno su glupi ko qurac.Challenger__ wrote:Zanimljivo...
#BREAKING: Saudi Arabia says Lebanon has declared war on it http://dlvr.it/PzYhSXLINK
Saudi Arabia said on Monday that Lebanon had declared war against it because of attacks against the Kingdom by the Lebanese Shi'ite group Hezbollah.
Saudi Gulf affairs minister Thamer al-Sabhan told Al-Arabiya TV that Saad al-Hariri, who announced his resignation as Lebanon's prime minister on Saturday, had been told that acts of "aggression" by Hezbollah "were considered acts of a declaration of war against Saudi Arabia by Lebanon and by the Lebanese Party of the Devil."LINK
- animus
#91911 Re: Sirija vol. 2
Hoces da kazes da sam podvojena licnost. Jednom salonac a drugi put vehabija.insomnia78 wrote:Zaboravio se odjaviti?
- Challenger__
- Challenger__
#91913 Re: Sirija vol. 2
Definitivno.Maystor wrote:Majmuni guraju i Liban u ruke Rusiji. Stvarno su glupi ko qurac.Challenger__ wrote:Zanimljivo...
#BREAKING: Saudi Arabia says Lebanon has declared war on it http://dlvr.it/PzYhSXLINK
Saudi Gulf affairs minister Thamer al-Sabhan told Al-Arabiya TV that Saad al-Hariri, who announced his resignation as Lebanon's prime minister on Saturday, had been told that acts of "aggression" by Hezbollah "were considered acts of a declaration of war against Saudi Arabia by Lebanon and by the Lebanese Party of the Devil."LINK
Ako ovako nastave u sred Jerusalima će Rusi razdvajati arapski od jevrejskog dijela grada.
- husein_kapetan
#91914 Re: Sirija vol. 2
cheli..druže..Challenger__ wrote:Zanimljivo...
ovo je već odavno odlučeno i pripremljeno..pokušaće..vidjećemo koliko vode će piti..Liban ipak ima svog predsjednika i funkcionalne institucije..očekivano i najavaljeno..
Vidjećemo koliko je Liban naučio iz svega što se recentno izdešavalo..i koliko žele vesla sisati..
- Challenger__
#91915 Re: Sirija vol. 2
Ima predsjednika, ima spikera parlamenta, a već sada postoje kandidati za poziciju premijera iz grupacije suni-muslimana. Ima i pozamašno nacionalno jedinstvo, sasvim izvjesno veće nego Sirija uoči smutnje, 2011.husein_kapetan wrote:cheli..druže..
ovo je već odavno odlučeno i pripremljeno..pokušaće..vidjećemo koliko vode će piti..Liban ipak ima svog predsjednika i funkcionalne institucije..očekivano i najavaljeno..
Vidjećemo koliko je Liban naučio iz svega što se recentno izdešavalo..i koliko žele vesla sisati..
Definitivno ne znam šta uopšte očekuju da će se desiti.
-
karakters
#91916 Re: Sirija vol. 2
Zarobili jednog, ali vrijedi kao desetorica iz perifernih opstina, posto je on iz centra.sarajevoxxxx wrote:Istočna okolina Hame: Nakon Ebu Dalija u ruke opozicihe palo još nekoliko sela, najmanje 6 tenkova uništeno desetine Asadovih monstruma zarobljeno.
- mirsek
#91917 Re: Sirija vol. 2
Ja ne mogu da vjerujem da su ovo Saudi proglasili, jednostavno je toliko debilan i nerealan povod da ni dijete u obdanistu ne bi povjerovalo.husein_kapetan wrote:cheli..druže..Challenger__ wrote:Zanimljivo...
Znaci nije upalio mito sa 3 milijarde donacije a koje su naknadno povucene, sad ide otvoren rat protiv Libana i slavnog Hezbe.
Pa nista nadam se da ce Iranske balisticke rakete naci put do duse i tijela svakog iz vladajuce klike saudijske vehabije.
-
karakters
#91918 Re: Sirija vol. 2
Niste, ne brini.animus wrote:Hoces da kazes da sam podvojena licnost. Jednom salonac a drugi put vehabija.insomnia78 wrote:Zaboravio se odjaviti?
- Challenger__
#91919 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Zanimljivo...
Pazi sad ovo:
DUBAI, United Arab Emirates – Bahrain is ordering all its citizens in Lebanon to "leave immediately" after the country's prime minister resigned in a sudden televised address, citing Iranian meddling in Lebanese and regional affairs.
Bahrain's Foreign Ministry issued the order Sunday afternoon. It says Bahraini citizens are banned from traveling to Lebanon, as well.
- Challenger__
#91920 Re: Sirija vol. 2
Nisam želio, ali mislim da će Liban dobiti svoju temu.
-
karakters
#91921 Re: Sirija vol. 2
Sto to Saudi Alaha zovu sejtanom?
- husein_kapetan
#91922 Re: Sirija vol. 2
Vidi..Challenger__ wrote:Ima predsjednika, ima spikera parlamenta, a već sada postoje kandidati za poziciju premijera iz grupacije suni-muslimana. Ima i pozamašno nacionalno jedinstvo, sasvim izvjesno veće nego Sirija uoči smutnje, 2011.husein_kapetan wrote:cheli..druže..
Definitivno ne znam šta uopšte očekuju da će se desiti.
sam Hariri je juče objavio..citiram tekstualno.."Jasno je da je odluka o mojoj ostavci jasno saudijska..nije bila moja namjera, niti moja želja,a ponajmanje moja odluka"..
mislim da je rekao više nego što je želio..
ipak..ovo saudijsko "igranje u napadu" po meni malo prekasno dođe..samo jedna varijabilna može promjeniti omjer snaga i pozicija na terenu..mislim da znaš o čemu govorim..
- sunceKOtepsija
#91923 Re: Sirija vol. 2
karakters wrote:Sto to Saudi Alaha zovu sejtanom?
Zato sto samo njemu robuju i njega obozavaju.
-
karakters
#91924 Re: Sirija vol. 2
Je li to stvarno tako reko u tvom stilu? Nismo ni svjesni koliko smo citani i kakav uticaj vrsimo.husein_kapetan wrote: Vidi..
sam Hariri je juče objavio..citiram tekstualno.."Jasno je da je odluka o mojoj ostavci jasno saudijska..nije bila moja namjera, niti moja želja,a ponajmanje moja odluka"..
-
karakters
#91925 Re: Sirija vol. 2
Podvojen ti odgovor ko da su ga...ga je animus pisao.sunceKOtepsija wrote:karakters wrote:Sto to Saudi Alaha zovu sejtanom?
Zato sto samo njemu robuju i njega obozavaju.