Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rizibizi

#91901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Otkad to ima W10 EON app? :shock:
crnivrag

#91902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

rizibizi wrote:Otkad to ima W10 EON app? :shock:
Aplikacija se trenutno nalazi u javnoj beta fazi, i moguće ju je instalirati u okviru "Microsoft Store" ponude:

https://www.microsoft.com/en-us/p/eon-t ... 7jd7p4n5cg
rizibizi

#91903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Nasao sad i ja

https://www.microsoft.com/en-us/p/eon-t ... p4n5cg?act

taman da se ne peglam, jel smart verzija app ili je ona kao za mobitel?
crnivrag

#91904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

rizibizi wrote:Nasao sad i ja

Izgleda kao kombinacija web i Smart app-a, s tim da su putem ove aplikacije dostupni i erotski kanali, ali nije dostupan erotski SVOD folder "Zauder".
emric

#91905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emric »

aditon wrote:
emric wrote:
Ravenn wrote:evo "brzine" EON PREMIUM DUO
https://imagizer.imageshack.com/img923/3545/0oDcES.png
PS zovem vas mjesecima i NIKADA ništa nije urađeno, sada samo skupljam dokaze
PPS router resetovan i još je gore
MJESECIMA? Ja bih to poslije deset dana sve počupao i spalio.

-----

Inače, dajte nam malo pojačajte domaće kanale. prijedlozi:

Imperia TV (Sarajevo)
TV Podrinje (Janja)
B1 TV (Gradačac)

Hvala.
šunda i smeća imamo već i previše :!:
Jel te ko šta pito?

21. je stoljeće, izađi iz mračne prošlosti.
Kockasti

#91906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Nemoj tako samo je bitno što više srpsko-hrvatskih kanala
adsubzero

#91907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adsubzero »

emric wrote: Jel te ko šta pito?

I ta tri kanala su ti primjer 21. stoljeca? :lol:
emric

#91908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emric »

adsubzero wrote:

Govorim o civiliziranosti, a ti si osim toga preskočio i obrazovanje. :thumbup:
adsubzero

#91909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adsubzero »

emric wrote:
adsubzero wrote:

Govorim o civiliziranosti, a ti si osim toga preskočio i obrazovanje. :thumbup:
Preskocio obrazovanje? Kako, molim? :lol:
rida1976

#91910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

crnivrag wrote:
rizibizi wrote:Nasao sad i ja

Izgleda kao kombinacija web i Smart app-a, s tim da su putem ove aplikacije dostupni i erotski kanali, ali nije dostupan erotski SVOD folder "Zauder".
Crni, mozes li provjeriti kod sebe na nekom od Arena HD kanala u odjeljku DVB Signal kvalitet i jačinu signala pa napisati ovdje.
crnivrag

#91911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

rida1976 wrote: Crni, mozes li provjeriti kod sebe na nekom od Arena HD kanala u odjeljku DVB Signal kvalitet i jačinu signala pa napisati ovdje.
Kvalitet: 64 / Jačina signala: 20
rida1976

#91912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

crnivrag wrote:
rida1976 wrote: Crni, mozes li provjeriti kod sebe na nekom od Arena HD kanala u odjeljku DVB Signal kvalitet i jačinu signala pa napisati ovdje.
Kvalitet: 64 / Jačina signala: 20
Ih, pa kod mene je onda bolji signal, evo trenutno 68/24. Sumnjao sam na splitere da nisu mozda usko grlo, ali izgleda da je to ok.
Imas li ti ikad problem da ti Arene HD nekad ono kockaju, da se slika na trenutke zamuti, ono kao kockanje ako kontas o cemu pricam?
crnivrag

#91913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

rida1976 wrote: Ih, pa kod mene je onda bolji signal, evo trenutno 68/24. Sumnjao sam na splitere da nisu mozda usko grlo, ali izgleda da je to ok.
Imas li ti ikad problem da ti Arene HD nekad ono kockaju, da se slika na trenutke zamuti, ono kao kockanje ako kontas o cemu pricam?
Nisam primijetio takve smetnje, a signal mi je možda slabiji jer su postavljena dva splittera, jedan u dnevnom koji dijeli signal na 3 dijela za 3 sobe, a drugi u mojoj sobi koji signal dijeli za box i za internet :)

U dnevnom mi je ovako:

Kvalitet: 66 / Jačina signala: 32
crnivrag

#91914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Zamoliću sve vas koji pročitate sljedeći post, da se ne obraćate Telemach-u i ne vršite nikakav pritisak na njih, niti da pravite bilo kakvu vrstu javnih protesta na ovu temu i osuđujete Telemach zbog svega navedenog.

Odgovor RAK-a na zatamnjenje sadržaja Nove TV i općenito zatamanjenje sadržaja u okviru ponude bosanskohercegovačkih kablovskih i IPTV operatera:

Image

Dakle da sumiramo, Telemach ništa ne radi na svoju ruku, i sve što zatamnjuju isključivo zatamnjuju na zahtjev TV kuća koji su nosioci dozvola za sadržaje koji se emituju na njihovim kanalima.
crnivrag

#91915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
Kockasti

#91916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

crnivrag wrote:Zamoliću sve vas koji pročitate sljedeći post, da se ne obraćate Telemach-u i ne vršite nikakav pritisak na njih, niti da pravite bilo kakvu vrstu javnih protesta na ovu temu i osuđujete Telemach zbog svega navedenog.

Odgovor RAK-a na zatamnjenje sadržaja Nove TV i općenito zatamanjenje sadržaja u okviru ponude bosanskohercegovačkih kablovskih i IPTV operatera:

Image

Dakle da sumiramo, Telemach ništa ne radi na svoju ruku, i sve što zatamnjuju isključivo zatamnjuju na zahtjev TV kuća koji su nosioci dozvola za sadržaje koji se emituju na njihovim kanalima.
POD HITNO PRITISAK VRSITI MA SVE I JEDNOG OPERATERA. KOJI CE KU.AC KANALI KOJE POLA DANA NE MOZES GLEDATI.
Boban0726

#91917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Sve regionalne kanale koji se zamtamnjuju izbaciti iz ponude pa onda neće biti kukanja što se nešto zatamni.
MTV

#91918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Znaci zbog toga sto se HRT 2 zatamni 2-3 sata dnevno/sedmicno izbaciti i HRT 1, HRT 3 i HRT 4?!
Isto tako sto se ponekad nesto zatamni na RTL HR izbaciti RTL 2 HR, RTL Kockicu i RTL Living koji se nikad ne tamne?!
Isto tako sa Prvom onda izbaciti i Prvu Plus, World, Kick i O2.TV...
zateznistub

#91919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

MTV wrote:Znaci zbog toga sto se HRT 2 zatamni 2-3 sata dnevno/sedmicno izbaciti i HRT 1, HRT 3 i HRT 4?!
Isto tako sto se ponekad nesto zatamni na RTL HR izbaciti RTL 2 HR, RTL Kockicu i RTL Living koji se nikad ne tamne?!
I ja s za izbacivanje kanala na kojima se vrši zatamnjivanje. Sve i jedan operater kupi poene sa brojem kanala koje nudi. I onda ja kao korisnik nisam u mogućnosti da gledam ono šta ja želim na kanalu koji nudi određeni operater čiju uslugu plaćam. Ne zanima me ni sta ni kako ako plaćam. Ili mi pusti da gledam ili ga izbaci iz ponude...
kakaljin

#91920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
MTV wrote:Znaci zbog toga sto se HRT 2 zatamni 2-3 sata dnevno/sedmicno izbaciti i HRT 1, HRT 3 i HRT 4?!
I ja s za izbacivanje kanala na kojima se vrši zatamnjivanje. Sve i jedan operater kupi poene sa brojem kanala koje nudi. I onda ja kao korisnik nisam u mogućnosti da gledam ono šta ja želim na kanalu koji nudi određeni operater čiju uslugu plaćam. Ne zanima me ni sta ni kako ako plaćam. Ili mi pusti da gledam i ga izbaci iz ponude...
Sve kanale koji nece biti dostupni 24 sata bez prestanka kod bilo kojeg operatera treba izbaciti iz ponude.

Jer korisnik placa da gleda taj kanal 24 sata bez prestanka, a ne dijelimicno da ga gleda.
Last edited by kakaljin on 09/10/2019 20:29, edited 1 time in total.
MTV

#91921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

zateznistub wrote:
I ja s za izbacivanje kanala na kojima se vrši zatamnjivanje. Sve i jedan operater kupi poene sa brojem kanala koje nudi. I onda ja kao korisnik nisam u mogućnosti da gledam ono šta ja želim na kanalu koji nudi određeni operater čiju uslugu plaćam. Ne zanima me ni sta ni kako ako plaćam. Ili mi pusti da gledam ili ga izbaci iz ponude...
I onda kukanje izbacili ste xy kanale a racun isti ili veci.
I u Hrvatskoj i Srbiji se zatamnjuju nasi kanali koje imaju oni u ponudi Federalna, RTRS, Nova BH...
Tako da smo na istom :)
hipija

#91922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Meni je najiritantnije kad šaltam kanale a ono 5-6 njih u isto vrijeme zaključano. Još dok su bili RTS kanali onda je to izgledalo još gore.
Znam da ni kod konkurencije nije ništa bolja situacija, ali ovako sveukupno gledajući ponuda izgleda limitirana sa ovim ključanjem kanala.
hipija

#91923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

MTV wrote:
zateznistub wrote:
I u Hrvatskoj i Srbiji se zatamnjuju nasi kanali koje imaju oni u ponudi Federalna, RTRS, Nova BH...
Najidealnije bi bilo da ne ključaju ni jedni ni drugi, ni treći, makoliko da ih ima i da bude sve dostupno svima.
Ono sa RTS kanalima je bio cirkus neviđenih razmjera.
kakaljin

#91924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hipija wrote:
MTV wrote:
zateznistub wrote: I ja s za izbacivanje kanala na kojima se vrši zatamnjivanje. Sve i jedan operater kupi poene sa brojem kanala koje nudi. I onda ja kao korisnik nisam u mogućnosti da gledam ono šta ja želim na kanalu koji nudi određeni operater čiju uslugu plaćam. Ne zanima me ni sta ni kako ako plaćam. Ili mi pusti da gledam ili ga izbaci iz ponude...
Najidealnije bi bilo da ne ključaju ni jedni ni drugi, ni treći, makoliko da ih ima i da bude sve dostupno svima.
Ono sa RTS kanalima je bio cirkus neviđenih razmjera.
Naravno, najbolja opcija bi bila da sve bude otkljlucano svima.
zateznistub

#91925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

MTV wrote: I onda kukanje izbacili ste xy kanale a racun isti ili veci.
Naravno da bi toga bilo i to sa razlogom. Kod svih operatera ima i ekonomista i ostalih stručnjaka koji bi trebalo da ili definiše cijenu paketa spram izmjena sa kanalima ili da određeni kanal koji bi se eventualno izbacio, zamijene sa drugim adekvatnim kanalom.
Locked