Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ismar2215
#91876 Re: Liverpool FC
Eh evo nekog mog vidjenja ekipe i ljeta pod Iraolom.
Golmani: Jasno da je Alisson najbolja opcija ako ostaje. Problem je njegova rezerva ako Mammardashvili stvarno zeli posudbu. Ali to je jos na dugom stapu sve. Vjerujem da Alisson, Woodman, Pesci jeste ok za narednu sezonu, pa cak i pruzanje sanse gruzijcu ako Alisson ode.
Lijevi bek: Kerkez je logicno perfektan za Iraolin fudbal. S obzirom na to koje sve rupe treba zakrpiti u ekipi, cini mi se ok ostavljanje Tsimikasa kao rezerve.
Desni bek: Ovdje je situacija teska. Bradley mi je bas fit za Iraolu, ali pitanje je ima li od njega ista, pogotovo zbog ovih zadnjih reporta da je teska neka povreda. Frimpong ne moze biti prva opcija, preriskantno je. Mislim da nam treba provjeren desni bek barem da izgura sezonu, s opcijom da postane standardni prvotimac i poslije. Meni je dobra opcija Kayode iz Brentforda.
Stoperi: Virgil je logicno siguran, ali zbog godina, bojim se da moze doci do bas naglog pada kod Iraole. Ostat ce cesto izlozen i pitanje je ima li okretnost i brzinu na dovoljnom nivou. Ali, ipak vjerujem da ce on naci nacin da bude dovoljno dobar. Jacquet i Leoni mi izgledaju kao moderni, jaki, brzi, stoperi, sve sto treba Iraoli, ali nisam siguran da bilo koji od njih moze od prve utakmice upasti u prvih 11. Mislim da nam treba stoper koji nije elitni, ali je malo ispod i odmah moze ici u prvu postavu. Po meni je to Lacroix iz Palacea. Brz, snažan i odlican za ovaj sistem. Eventualno i Micky.
Vezni red: Szoboszlai je Iraolin covjek, mora se sto prije produziti ugovor. Gravenberch bi isto trebao biti dobar fit za sistem. Mac Allister na papiru izgleda dobar fit, ali groznu je sezonu imao. Da li ga pokusati trznuti ili ga prodati dok se moze, to je na struki da procijeni. Mislim da Curtis nema sta raditi u Iraolinom sistemu. I predugo je on igrač koji je u rotaciji i u iščekivanju da zakorači na najviši nivo. Vrijeme je i nama i njemu da se razidjemo. Endo i Elliot također trebaju biti prodati. Volio bih da Nyonia posalju na posudbu, kao i Bajcetica, da se ovaj prvi razvija, a ovaj drugi mozda dozove. A doveo bih Whartona i Camaru iz Monaca. Wharton je upgrade na Jonesa u smislu tempa, ritma i progresivnih pasova. Camara je trkačka zvijer i ima ga na sve strane.
Ofanziva: Wirtz je ključni čovjek ovdje. Ne treba ga zaključavati na poziciji klasične desetke, on voli slobodu, trku, ludilo i vjerujem da ce Iraola znati kako da mu obezbijedi sta mu treba. Isak kao špic je logična stvar, s tim da mora poraditi malo na presingu, a misim da može. Samo je pitanje kako ce ga služiti zdravlje. S obzirom da Ekitikea nema godinu dana, ostavio bih Chiesu. Ima karakteristike koje bi mogle odgovarati Iraoli. S obzirom da za Gakpa mozemo uzeti dosta vise para, radije bih ostavio Chiesu. Eventualno, ostaviti obojicu s tim da Gakpo bude opcija za spica. Tesko bas da na krilu ima sta raditi kod Iraole. Dovoditi nekog dugorocno nema smisla zbog Ekitikea, a ostati samo na Isaku je rizicno zbog povreda, ne znam...Naravno Ngumohu forsirati u rotaciji koliko se moze.
Tako da to ovako nekako moze izgledati:
Dolasci:
Lacroix - 50m
Kayode - 60m
Wharton - 70m
Camara - 50m
Diomande - 100m
Barcola - 70m
UKUPNO cca 400m
Odlasci:
Curtis - 35m
Endo - 10m
Elliott - 25m
Mac Allister - 70m (Ja bih ga ipak prodao ako bi se dovela dva veznjaka, 27 godina mu je, losa sezona iza njega, dvije godine do isteka ugovora)
UKUPNO cca 130m
Tu je neto 270 miliona sto mislim da se moze sprziti ovo ljeto. Pitanje je ovdje da li ce Barcolu pustiti PSG za "samo" 70m, ali mozemo ici i na vise realno. Ili ipak ici na Bazoumana Tourea iz Hoffenheima za nekih 40tak miliona. Izgleda fizicki premocan, ali i kao neko ko bi trebao sad u Bournemouth, a ne bas u Liverpool.
Sve u svemu, ovako bismo imali nazad zakrpljene rupe sa obavezom da se ljeto poslije pojačamo barem za stopera umjesto Virgila i opciju na lijevom beku, a mozda i na desnom. Vezni red bi trebao biti dugorocno sredjen, a vjerovatno i napad, pogotovo kad se vrati Ekitike.
Čeka nas još jedno zanimljivo i troškali ljeto, to je sigurno.
Golmani: Jasno da je Alisson najbolja opcija ako ostaje. Problem je njegova rezerva ako Mammardashvili stvarno zeli posudbu. Ali to je jos na dugom stapu sve. Vjerujem da Alisson, Woodman, Pesci jeste ok za narednu sezonu, pa cak i pruzanje sanse gruzijcu ako Alisson ode.
Lijevi bek: Kerkez je logicno perfektan za Iraolin fudbal. S obzirom na to koje sve rupe treba zakrpiti u ekipi, cini mi se ok ostavljanje Tsimikasa kao rezerve.
Desni bek: Ovdje je situacija teska. Bradley mi je bas fit za Iraolu, ali pitanje je ima li od njega ista, pogotovo zbog ovih zadnjih reporta da je teska neka povreda. Frimpong ne moze biti prva opcija, preriskantno je. Mislim da nam treba provjeren desni bek barem da izgura sezonu, s opcijom da postane standardni prvotimac i poslije. Meni je dobra opcija Kayode iz Brentforda.
Stoperi: Virgil je logicno siguran, ali zbog godina, bojim se da moze doci do bas naglog pada kod Iraole. Ostat ce cesto izlozen i pitanje je ima li okretnost i brzinu na dovoljnom nivou. Ali, ipak vjerujem da ce on naci nacin da bude dovoljno dobar. Jacquet i Leoni mi izgledaju kao moderni, jaki, brzi, stoperi, sve sto treba Iraoli, ali nisam siguran da bilo koji od njih moze od prve utakmice upasti u prvih 11. Mislim da nam treba stoper koji nije elitni, ali je malo ispod i odmah moze ici u prvu postavu. Po meni je to Lacroix iz Palacea. Brz, snažan i odlican za ovaj sistem. Eventualno i Micky.
Vezni red: Szoboszlai je Iraolin covjek, mora se sto prije produziti ugovor. Gravenberch bi isto trebao biti dobar fit za sistem. Mac Allister na papiru izgleda dobar fit, ali groznu je sezonu imao. Da li ga pokusati trznuti ili ga prodati dok se moze, to je na struki da procijeni. Mislim da Curtis nema sta raditi u Iraolinom sistemu. I predugo je on igrač koji je u rotaciji i u iščekivanju da zakorači na najviši nivo. Vrijeme je i nama i njemu da se razidjemo. Endo i Elliot također trebaju biti prodati. Volio bih da Nyonia posalju na posudbu, kao i Bajcetica, da se ovaj prvi razvija, a ovaj drugi mozda dozove. A doveo bih Whartona i Camaru iz Monaca. Wharton je upgrade na Jonesa u smislu tempa, ritma i progresivnih pasova. Camara je trkačka zvijer i ima ga na sve strane.
Ofanziva: Wirtz je ključni čovjek ovdje. Ne treba ga zaključavati na poziciji klasične desetke, on voli slobodu, trku, ludilo i vjerujem da ce Iraola znati kako da mu obezbijedi sta mu treba. Isak kao špic je logična stvar, s tim da mora poraditi malo na presingu, a misim da može. Samo je pitanje kako ce ga služiti zdravlje. S obzirom da Ekitikea nema godinu dana, ostavio bih Chiesu. Ima karakteristike koje bi mogle odgovarati Iraoli. S obzirom da za Gakpa mozemo uzeti dosta vise para, radije bih ostavio Chiesu. Eventualno, ostaviti obojicu s tim da Gakpo bude opcija za spica. Tesko bas da na krilu ima sta raditi kod Iraole. Dovoditi nekog dugorocno nema smisla zbog Ekitikea, a ostati samo na Isaku je rizicno zbog povreda, ne znam...Naravno Ngumohu forsirati u rotaciji koliko se moze.
Tako da to ovako nekako moze izgledati:
Dolasci:
Lacroix - 50m
Kayode - 60m
Wharton - 70m
Camara - 50m
Diomande - 100m
Barcola - 70m
UKUPNO cca 400m
Odlasci:
Curtis - 35m
Endo - 10m
Elliott - 25m
Mac Allister - 70m (Ja bih ga ipak prodao ako bi se dovela dva veznjaka, 27 godina mu je, losa sezona iza njega, dvije godine do isteka ugovora)
UKUPNO cca 130m
Tu je neto 270 miliona sto mislim da se moze sprziti ovo ljeto. Pitanje je ovdje da li ce Barcolu pustiti PSG za "samo" 70m, ali mozemo ici i na vise realno. Ili ipak ici na Bazoumana Tourea iz Hoffenheima za nekih 40tak miliona. Izgleda fizicki premocan, ali i kao neko ko bi trebao sad u Bournemouth, a ne bas u Liverpool.
Sve u svemu, ovako bismo imali nazad zakrpljene rupe sa obavezom da se ljeto poslije pojačamo barem za stopera umjesto Virgila i opciju na lijevom beku, a mozda i na desnom. Vezni red bi trebao biti dugorocno sredjen, a vjerovatno i napad, pogotovo kad se vrati Ekitike.
Čeka nas još jedno zanimljivo i troškali ljeto, to je sigurno.
Last edited by ismar2215 on 01/06/2026 16:51, edited 1 time in total.
- ismar2215
#91877 Re: Liverpool FC
I ovaj decko je vrlo zanimljiva opcija za desnog beka.
- Capajebo
#91878 Re: Liverpool FC
Ako je istina, nadam se da ce se zahvaliti na razgovoru i okrenuti se Minteh-u.
- BHF_Manijak
#91879 Re: Liverpool FC
Ma kakav Minteh brate... Prejednodimenzionalan igrac.
- Capajebo
#91880 Re: Liverpool FC
Malo ga drugacije gledamo onda. Moje neko misljenje je da je on nesto najblize Sadio Maneu trenutno u FPL. Jos desno krilo ljevak, a moze normalno igrati i lijevo krilo. I ono najbitnije, pressing machine i odlican u odbrani generalno.
Mane imao 24 kad je presao u Liverpool, a Mineh je sada 21, haman 22 godine.
- BHF_Manijak
- Pandakonda
#91882 Re: Liverpool FC
Ma Liverpool ce uzeti ili Barcolu ili Diomande-a. Tesko obojicu jer će trebati para i za štopera ili vezni red. Ako PSG uzme Yan-a onda Barcola ide kod nas, ako Liverpool uzme Yan-a onda sumnjam da Barcola dolazi.
Uzeo bi prije Diomande-a jer mu je desno krilo prirodno i tu trenutno najvise gori. Barcola isto moze igrati desno ali mu je prirodno lijevo i zbog toga upravo hoce da ide iz PSG-a. 120 miliona eura je stvarno puno ali dzabe kad se iz godine u godinu granice samo pomjeraju
Uzeo bi prije Diomande-a jer mu je desno krilo prirodno i tu trenutno najvise gori. Barcola isto moze igrati desno ali mu je prirodno lijevo i zbog toga upravo hoce da ide iz PSG-a. 120 miliona eura je stvarno puno ali dzabe kad se iz godine u godinu granice samo pomjeraju
- no_sekirli
#91884 Re: Liverpool FC
Ako plate 120 miliona ovog djecaka, onda neka sve ide u lijepi qrac.
- I naravno Dzej
#91885 Re: Liverpool FC
Ne vide da nema nafake u ovom igračima od 120 miliona.
- drug_profi
#91886 Re: Liverpool FC
Matematicki su ti manje snse da popusis pare ako kupis vise jeftinijih igraca sa potencijalom, nego jednu "dokazanu" zvijezdu.
Također su ti veće šanse da iskoristiš tu grupu jeftinijih igrača bolje nego tog jednog skupog.
Također su ti veće šanse da iskoristiš tu grupu jeftinijih igrača bolje nego tog jednog skupog.
- ismar2215
#91888 Re: Liverpool FC
To je to znaci. Navodno i Diomande zeli rijesiti status do svjetskog. Saznat cemo i za to vrlo brzo.
- AmiĐa_Idriz
#91889 Re: Liverpool FC
Za pare koje traže i Leipzig i on za platu slobodno neka produži za Pariz.
- ismar2215
#91890 Re: Liverpool FC
Nisam upratio oko plate, samo da RB trazi 120.AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/06/2026 11:12 Za pare koje traže i Leipzig i on za platu slobodno neka produži za Pariz.
- AmiĐa_Idriz
#91891 Re: Liverpool FC
Liverpool are finalising a deal to appoint Andoni Iraola as their new manager.
Terms are now in place with Iraola and work is being done on backroom staff now. Requires some club-to-club negotiation with Bournemouth.
Tommy Elphick and Shaun Cooper both set to join.
Expectation is all other agreements are in place by at the latest this weekend.
[@JacobsBen]
Despite being born and raised in Brighton, Elphick grew up supporting Liverpool.
- AmiĐa_Idriz
#91892 Re: Liverpool FC
A senior member of staff at Bournemouth says: “Andoni’s idea is to win every game – and that gives you a real platform and identity. The way he uses substitutions… very rarely has he not brought on almost every attacker at his disposal with enough time to affect a game. He wants freshness to keep the rhythm and tempo the same as when the match started. If he has players to bring on and keep the level high, it is the perfect scenario for him – you can never say he’s not trying to win every game. Andoni’s style lends itself to entertainment.”
[@guardian_sport]
-
Mustang1
#91893 Re: Liverpool FC
Eto malo su zakasnili da i Semenya dovedu. 
I sta mozemo ocekivati od dovodjenja. Kakve profile on voli?
I sta mozemo ocekivati od dovodjenja. Kakve profile on voli?
- ismar2215
#91895 Re: Liverpool FC
Darwin Nunez je slobodan, nama treba špic kratkoročno
Trkač, presing mašina, majstor haosa... #BringHimHome 
- BHF_Manijak
#91897 Re: Liverpool FC
Idealan scenarij - Barcola, Diomande, Wharton ili Fernandes, desni bek, jos jedan veznjak.
Podnosljivo - Diomande ili Barcola, lijevo/desno krilo bilo ko, Wharton, desni bek.
Kako ce biti - Diomande ili Barcola, desni bek i eventualno veznjak.
Podnosljivo - Diomande ili Barcola, lijevo/desno krilo bilo ko, Wharton, desni bek.
Kako ce biti - Diomande ili Barcola, desni bek i eventualno veznjak.
- Gandalf
#91898 Re: Liverpool FC
Iskreno trebaju im svi ti pobrojani i Barcola i Dijamant i Wharton i Fernandes i lijevi i desni i bek, još jedan CB i još jedan napadač. Moraju izmislit sve te igrače, makar bili i polovična rješenja, nezvučna klopovska pojačanja, ali moraju biti zdravi 90% sezone.
Za mene je najvažnije pojaĉanje novi trener, nismo novome Brendanu dopustili da se baš predugo bruka po klubu i sroza nas do krajnosti.
Za mene je najvažnije pojaĉanje novi trener, nismo novome Brendanu dopustili da se baš predugo bruka po klubu i sroza nas do krajnosti.
- Pandakonda
#91899 Re: Liverpool FC
Sto se tice Zabarnyia, bas se prije par mjeseci vrtila informacija da će PSG napustiti ili on ili Safonov radi rata u Rusiji/Ukrajini jer to utice na njihovu profesionalnost. Vise se naginjalo na to da će Safonov otici jer je Chevalier kupljen da bude prvi izbor. Nije los izbor Ilya ako se vec mora uzeti neka budget varijanta jer pare moraju otici za napad i vezu. Jos je u Bournemouthu igrao pod Areolom