Drago mi je da ti je proradilo, uživajmegaribi1 wrote: Stvarno radi sada, iako je broj otključanih kanala manji od Start paketa.Sada imam razlog manje da navijam za održanje analogne televizije, osim kao rezervne varijante kada digitalna ne radi
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#91826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- typeOnegative
#91827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kad je kvar nije uopce bitno analogna digitalna `vaka `naka .U 99 posto slucajeva ne radi nista tako da je nebitno .Zivim za dan kad ce ukinut to sranje jednom za sva vremena `ebala ih analogna .megaribi1 wrote:Stvarno radi sada, iako je broj otključanih kanala manji od Start paketa.Sada imam razlog manje da navijam za održanje analogne televizije, osim kao rezervne varijante kada digitalna ne radicrnivrag wrote:Ako ti TV ima mogućnost skeniranja kanala putem DVB-C tehnologije onda uradiš potpuno skeniranje ili brzo skeniranje sa sljedećim parametrima, i pronaći će ti 70-ak, a možda i više otključanih digitalnih TV kanala:megaribi1 wrote: To je moglo u doba HS-a. Ali kada je došao Telemach na drugom televizoru imam samo analognu, digitalne kanale ne nalazi. Osim ako nisu nešto promijenili.
Frekvencija: 666000 Khz (ili 666 Mhz)
Symbol rate: 6956 K/s
Modulacija: 64QAM
ID zemlje: 00387 (ili 387).
- crnivrag
#91828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Istina, ako ne radi digitalna, tada kao što kažeš u 99% slučajeva nema uopšte signala, pa samim tim ne radi ni analogna.typeOnegative wrote: Ma kad je kvar nije uopce bitno analogna digitalna `vaka `naka .U 99 posto slucajeva ne radi nista tako da je nebitno .Zivim za dan kad ce ukinut to sranje jednom za sva vremena `ebala ih analogna .
Ukidanje analogne TV (kao što je to praksa u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori) donosi mogućnost gigabitnih internet brzina kao i na stotine dodatnih digitalnih SD, HD i 4K kanala.
Zbog analogne TV trenutno više nama mjesta za dalje proširenje digitalne i internet ponude.
-
tap3ah75
#91829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+ povećanje cijene nemoj zaboraviticrnivrag wrote:Istina, ako ne radi digitalna, tada kao što kažeš u 99% slučajeva nema uopšte signala, pa samim tim ne radi ni analogna.typeOnegative wrote: Ma kad je kvar nije uopce bitno analogna digitalna `vaka `naka .U 99 posto slucajeva ne radi nista tako da je nebitno .Zivim za dan kad ce ukinut to sranje jednom za sva vremena `ebala ih analogna .
Ukidanje analogne TV (kao što je to praksa u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori) donosi mogućnost gigabitnih internet brzina kao i na stotine dodatnih digitalnih SD, HD i 4K kanala.
Zbog analogne TV trenutno više nama mjesta za dalje proširenje digitalne i internet ponude.
- typeOnegative
#91830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve znam , sto je najzalosnije svi ispastamo zbog gerijatrije kojih je mozda par procenatacrnivrag wrote:Istina, ako ne radi digitalna, tada kao što kažeš u 99% slučajeva nema uopšte signala, pa samim tim ne radi ni analogna.typeOnegative wrote: Ma kad je kvar nije uopce bitno analogna digitalna `vaka `naka .U 99 posto slucajeva ne radi nista tako da je nebitno .Zivim za dan kad ce ukinut to sranje jednom za sva vremena `ebala ih analogna .
- crnivrag
#91831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Niko, samo penzioneri i ilegalni korisnicitypeOnegative wrote:
Sve znam , sto je najzalosnije svi ispastamo zbog gerijatrije kojih je mozda par procenataAjmo realno , ko jos to koristi u 2019 osim njih ?
- rida1976
#91832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta može onda biti razlog kockanja slike na Arenama ako su ovi parametri perfektni?Telemach wrote:Zdravo rida,rida1976 wrote:Također imam probleme sa Arenama, stalno lede i kocka slika. Evo slika trenutnih signala
2010 subaru impreza wrx sti 0 60
Trenutni parameti signala na Vašem modemu su perfektni.
Uvidom u sistem, puptene su Vam nove brzine
- Kockasti
#91833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A lijepo je biti ilegalni korisnik 
-
megaribi1
#91834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možda je predugačak kabl ili upaljen Playstation/video rekorder/kompjuter u blizini, ili ste koristili spliter i oslabili signal. Jedna ArenaSport ima na analognoj TV pa uporedite sa njom.rida1976 wrote:Šta može onda biti razlog kockanja slike na Arenama ako su ovi parametri perfektni?Telemach wrote:Zdravo rida,rida1976 wrote:Također imam probleme sa Arenama, stalno lede i kocka slika. Evo slika trenutnih signala
- Telemach
#91835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nalog za intervenciju tehničke ekipe na adresi je evidentiran.rida1976 wrote:Šta može onda biti razlog kockanja slike na Arenama ako su ovi parametri perfektni?Telemach wrote:Zdravo rida,rida1976 wrote:Također imam probleme sa Arenama, stalno lede i kocka slika. Evo slika trenutnih signala
Nakon provjere kolega, bićemo u prilici da preciznije odgovorimo na upit.
- crnivrag
#91836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zašto je emisija "Ženim sina" zatamnjena na Novoj TV, kad je prošle godine, prva sezona išla bez zatamnjivanja?Telemach wrote:
-
tap3ah75
#91837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poslali su im zahtjev za zamračenjem. Oš' se kladit'?crnivrag wrote:Zašto je emisija "Ženim sina" zatamnjena na Novoj TV, kad je prošle godine, prva sezona išla bez zatamnjivanja?Telemach wrote:
- crnivrag
#91838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Očekujem takav odgovortap3ah75 wrote:
Poslali su im zahtjev za zamračenjem. Oš' se kladit'?
A fakat glupost, prvu sezonu puste prošle godine, a sad drugu zatamnjuju i moram onda tražiti online streamove da gledam, pored "žive" Nove TV HR u Telemach ponudi
-
kakavdanakneiskustvu
#91839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Očekujem takav odgovortap3ah75 wrote:
Poslali su im zahtjev za zamračenjem. Oš' se kladit'?
A fakat glupost, prvu sezonu puste prošle godine, a sad drugu zatamnjuju i moram onda tražiti online streamove da gledam, pored "žive" Nove TV HR u Telemach ponudi
to ti je glupost,a sta reci na situaciju od neki dan kad su par dana zatamnili hrt2 zbog prvenstva u atletici,pa onda jedan dan nisu,pa onda dva daba jesu
- crnivrag
#91840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Malo je reći da sam "uzrujan" na maxkakavdanakneiskustvu wrote: to ti je glupost,a sta reci na situaciju od neki dan kad su par dana zatamnili hrt2 zbog prvenstva u atletici,pa onda jedan dan nisu,pa onda dva daba jesu
Usput pretražio sam program Nove BH i u naredne dvije sedmice ne planiraju emitirati ovu emisiju, a vjerovatno je nisu ni otkupili, pa ne znam zašto se onda zatamnjuje
-
kakavdanakneiskustvu
#91841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mozda zato što nova tv zeli da to prikazuje samo za gledaoce u hrvatskoj
- crnivrag
#91842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne vjerujem, jer ipak znam da Nova TV HR nikad nije poslala naredbu za zatamnjene nijedne emisije ili serije koja se emitira na njihovom kanalu, i da su sve njihove domaće serije, turske serije, te naše BiH domaće serije i njihove emisije zabavnog karaktera kao što je ova zatamnjivane isključivo na osnovu zahtjeva naših TV kuća koje su otkupile prava na reemitiranje datog sadržaja.kakavdanakneiskustvu wrote:mozda zato što nova tv zeli da to prikazuje samo za gledaoce u hrvatskoj
Naravno Nova TV HR jeste godinama vodila rat sa kablovskim i IPTV operaterima u BiH zbog prava na ukupno reemitiranje svog kanala na našem području i to isključivo za sadržaje strane produkcije kao što su strane serije i filmovi, jer su tvrdili da na njih imaju otkupljena prava za reemitiranje samo na području Republike Hrvatske.
Zbog tog medijskog rata i bahatog ponašanja AKOP-a (Asocijacije kablovskih operatera) Nova TV HR je nakon dugogodišnje borbe, prije par godina odlučila da zaprijeti tužbom ukoliko se njihov kanal ne povuče iz ponude svih kablovskih i IPTV operatera na području BiH.
Nakon ovog poteza Nove TV HR i sramnih poteza AKOP-a (na čijem čelu se nalazi famozni Aca Kabanica), Telemach BiH je istupio iz AKOP-a, i otada prava na emitiranje kanala i sadržaja na tim kanalima otkupljuju sami ili u okviru grupacije United Group.
United Grupa je prije 2 godine postala vlasnik Nova TV grupacije i samim tim stekla prava na sve sadržaje koji se emitiraju na ovom kanalu, jer kao što znamo svi kanali United Grupe idu neometano u programskoj shemi operatera United Grupe, bez ikakvog zatamnjivanja.
Šta je ovdje posrijedi ja zaista ne znam, ali kao što se ovdje već zna, i to godinama napominjem, za Novu TV HR sam se borio godinama, jer sam uz istu odrastao i njeni zabavni sadržaji su uvijek bili tu da me oraspolože.
Samim tim, godinama sam također u korespodenciji sa čelnim ljudima Nove TV HR, i zato kažem da znam da oni nikada nisu poslali zahtjev za zatamnjenje emisija iz vlastite (domaće) produkcije, već se ti sadržaji zatamnjuju na zahtjev naših TV kuća koje pokušavaju raznim sredstvima da zaplaše kablovske i IPTV operatere u BiH, i samim tim "zabrane" reemitiranje određenih sadržaja na programu Nove TV HR.
Dakle da sumiramo, možda je emisija "Ženim sina" i zatamnjena na nečiji zahtjev, ali to definitivno nije bio zahtjev Nove TV HR, a navedena kuća koja je poslala prijeteći zahtjev za zatamnjenjem će vjerovatno tek nakon nekoliko godina emitirati ovu emisiju, ili možda čak i nikad, ali je bitno da su odlučili da zaprijete da se sadržaj premijerno ne prikazuje na Novoj TV
-
kakaljin
#91843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa onda niti jednu epizodu neke serije ne trebaju pustiti ovdje, dok neka tv iz BiH ne otkupi tu seriju.kakavdanakneiskustvu wrote:mozda zato što nova tv zeli da to prikazuje samo za gledaoce u hrvatskoj
Ako vec ide uveliko srija bez problema na tom kanalu ili bilo kojem drugom iz druge drzave, a nakon velikog broja epizoda te serije neka tv kuca iz BiH otkupi prava, nevidim razlog da se prekida gledanje jer je uveliko proslo epizoda, a ko zeli od pocetka ima gdjej gledati. Sta sada gledaoci koji su vec ustalil se sa gledanjem neke serije da moraju mjesecima cekati da dodje do epizode gdje su stali, pa ne ide to bas tako ako se boris za gledaoce. Ili zabrani odmah da je negledamo dok ne dodje u BiH ili je pusti skroz
-
kakaljin
#91844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa samo preoporuka da se onda na ekranu napise pored onoga teksta na kojem kanalu to mozemo gledati, a ne da nagadjamo.crnivrag wrote:Ne vjerujem, jer ipak znam da Nova TV HR nikad nije poslala naredbu za zatamnjene nijedne emisije ili serije koja se emitira na njihovom kanalu, i da su sve njihove domaće serije, turske serije, te naše BiH domaće serije i njihove emisije zabavnog karaktera kao što je ova zatamnjivane isključivo na osnovu zahtjeva naših TV kuća koje su otkupile prava na reemitiranje datog sadržaja.kakavdanakneiskustvu wrote:mozda zato što nova tv zeli da to prikazuje samo za gledaoce u hrvatskoj
Naravno Nova TV HR jeste godinama vodila rat sa kablovskim i IPTV operaterima u BiH zbog prava na ukupno reemitiranje svog kanala na našem području i to isključivo za sadržaje strane produkcije kao što su strane serije i filmovi, jer su tvrdili da na njih imaju otkupljena prava za reemitiranje samo na području Republike Hrvatske.
Zbog tog medijskog rata i bahatog ponašanja AKOP-a (Asocijacije kablovskih operatera) Nova TV HR je nakon dugogodišnje borbe, prije par godina odlučila da zaprijeti tužbom ukoliko se njihov kanal ne povuče iz ponude svih kablovskih i IPTV operatera na području BiH.
Nakon ovog poteza Nove TV HR i sramnih poteza AKOP-a (na čijem čelu se nalazi famozni Aca Kabanica), Telemach BiH je istupio iz AKOP-a, i otada prava na emitiranje kanala i sadržaja na tim kanalima otkupljuju sami ili u okviru grupacije United Group.
United Grupa je prije 2 godine postala vlasnik Nova TV grupacije i samim tim stekla prava na sve sadržaje koji se emitiraju na ovom kanalu, jer kao što znamo svi kanali United Grupe idu neometano u programskoj shemi operatera United Grupe, bez ikakvog zatamnjivanja.
Šta je ovdje posrijedi ja zaista ne znam, ali kao što se ovdje već zna, i to godinama napominjem, za Novu TV HR sam se borio godinama, jer sam uz istu odrastao i njeni zabavni sadržaji su uvijek bili tu da me oraspolože.
Samim tim, godinama sam također u korespodenciji sa čelnim ljudima Nove TV HR, i zato kažem da znam da oni nikada nisu poslali zahtjev za zatamnjenje emisija iz vlastite (domaće) produkcije, već se ti sadržaji zatamnjuju na zahtjev naših TV kuća koje pokušavaju raznim sredstvima da zaplaše kablovske i IPTV operatere u BiH, i samim tim "zabrane" reemitiranje određenih sadržaja na programu Nove TV HR.
Dakle da sumiramo, možda je emisija "Ženim sina" i zatamnjena na nečiji zahtjev, ali to definitivno nije bio zahtjev Nove TV HR, a navedena kuća koja je poslala prijeteći zahtjev za zatamnjenjem će vjerovatno tek nakon nekoliko godina emitirati ovu emisiju, ili možda čak i nikad, ali je bitno da su odlučili da zaprijete da se sadržaj premijerno ne prikazuje na Novoj TV
- crnivrag
#91845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Apsolutno se slažem sa ovim, makar da znamo hoćemo li ikada moći neki sadržaj gledati na nekom od kanala koji se emituju u našoj državi.kakaljin wrote:
Pa samo preoporuka da se onda na ekranu napise pored onoga teksta na kojem kanalu to mozemo gledati, a ne da nagadjamo.
- erotica
#91846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Također od jučer kako je nastao problem sa netom, na drugom resiveru su mi zaključani arena HD kanali iako plaćam paket.Telemach wrote:Zdravo erotica,erotica wrote:@telemach
Može li reset modema tamo iz centrale, danas kako su bili tehničari vaši u ulazu ne radi mi net, ni wifi i žicom. Na ruteru ne gori ova lampica online a na telefonu sam prikacen na wifi ali stoji pored no internet access. Ne znam šta vam je u zadnje vrijeme evo gotovo 3 godine nisam imao nikakvih problema a zadnji mjesec dva stalno nešto.
U ovom slučaju reset modema neće biti od velike pomoći.
Evidentirali smo nalog za intervenciju tehničke ekipe na adresi.
- Telemach
#91847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro erotica,erotica wrote:Također od jučer kako je nastao problem sa netom, na drugom resiveru su mi zaključani arena HD kanali iako plaćam paket.Telemach wrote:Zdravo erotica,erotica wrote:@telemach
Može li reset modema tamo iz centrale, danas kako su bili tehničari vaši u ulazu ne radi mi net, ni wifi i žicom. Na ruteru ne gori ova lampica online a na telefonu sam prikacen na wifi ali stoji pored no internet access. Ne znam šta vam je u zadnje vrijeme evo gotovo 3 godine nisam imao nikakvih problema a zadnji mjesec dva stalno nešto.
U ovom slučaju reset modema neće biti od velike pomoći.
Evidentirali smo nalog za intervenciju tehničke ekipe na adresi.
Vaši servisi su osvježeni, molimo Vas da provjerite ponovo uslugu.
-
marmelada007
#91848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Potpisao sam produzenje ugovora na 2 godine za TotalTv Extra paket i dobio sam promotivno 3 mjeseca HBO premium paket.
Kanali su uredno pusteni, HBO OD katalog također radi, ali HBO GO usluga ne radi, uz poruku da mi je za tu uslugu potreban HBO premium paket.
Zamolio bih vas da pogledate u cemu je problem.
Potpisao sam produzenje ugovora na 2 godine za TotalTv Extra paket i dobio sam promotivno 3 mjeseca HBO premium paket.
Kanali su uredno pusteni, HBO OD katalog također radi, ali HBO GO usluga ne radi, uz poruku da mi je za tu uslugu potreban HBO premium paket.
- crnivrag
#91849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od ponedjeljka od 00:00, pa sve do četvrtka do 07:00 je nedostupan EPG na kanalu "N1 BiH HD" (001) putem svih verzija EON platforme.Telemach wrote:
Da li možete proslijediti ovu informaciju kolegama iz nadležnog sektora?
- Telemach
#91850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo marmelada007,marmelada007 wrote:@Telemach
Da bi koristili navedenu opciju, neophodno je da koristite naše internet usluge.