Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_sekirli
#91776 Re: Liverpool FC
Ma nisu problem cijene, to oni izmedju zavrte i na kraju isto ispadne kao i prije 10 godina.
Problem je sto se igraci kupuju kao daske, samo eto da se kupe da ne uzme konkurencija. A onda ih ne znaju ubacit u sistem, nego tavore izmedju klupe i bolnice, pa na kraju sezonu iznesu "stari", slabije placeni seniori u ekipi.
Problem je sto se igraci kupuju kao daske, samo eto da se kupe da ne uzme konkurencija. A onda ih ne znaju ubacit u sistem, nego tavore izmedju klupe i bolnice, pa na kraju sezonu iznesu "stari", slabije placeni seniori u ekipi.
-
Osmi Socrates
#91777 Re: Liverpool FC
Ulozi u Premier Ligi su postali preveliki, tako da više niko nije spreman rizikovati da ubacuje svježe i nove igrače u tim bez značajnih upitnika. Bilo da se radi o igračima iz akademija, mladim igračima iz drugih liga, ili čak i formiranim igračima za koje niko ne smije garantirati da su spremni za Premier Ligu. I prije nego što neko napadne Engleze zbog toga, treneri u Premier u Ligi su većinom neenglezi i nebritanci.
Evo primjer. Imaš Vuškovića, svi se slažu da je veliki talent, ima i karakter, ušao u najbolji tim Bundeslige prošle sezone. Jbt, uradio si dobar scouting, uletio rano u igru za njega, kupio ga za kikiriki. To je sve nekarakteristično za Tottenham. I? Niko i ne govori da Vuškovića možda treba probati u prvom timu Tottenhama ove sezone. Radije će dovesti Senesija i kupiti možda još jednog provjerenog PL štopera, a Vuškovića opet poslati na pozajmicu. Slično je bilo i sa Salibom u Arsenalu.
I to me podsjeti na onog (Hansena?) što je nekad davno kritikovao Fergusona nakon poraza u prvom kolu neke sezone, nakon što je Ferguson prodao isprobane igrače i uveo nekoliko omladinaca Uniteda u prvi tim. To je sad jedna od najlegendarnijih izjava u istoriji Premier Lige. "You can't win anything with kids". United uzeo te sezone titulu. Sa djecom koja su bila značajan dio tima. Ne sjećam se ja toga toliko dobro, ali ta izjava kruži još od tada, pa mi bilo zanimljivo.
To je sada skoro nemoguće da se desi. Istina, i kvalitet Lige je daleko veći. I ulozi su, što već rekoh, daleko daleko veći. Ali, sa ovim cijenama, ne vidim kako je ovo održivo na duže staze. Neki menadžeri pokazuju da možeš uvesti poprilično jeftinu djecu u tim i imati rezultat.
I čak se i to čini kao kocka koju mogu priuštiti samo oni koji ne važe za "veliki klub".
Nevezano za ovo vaše. Ovo je moj daily rant. Mada i ima veze.
Kako Gakpo preživi svaki razgovor o transferima nakon ovako očajne sezone? Sad gledaj kad se razigra na SP. Ako je uopšte pozvan.
Evo primjer. Imaš Vuškovića, svi se slažu da je veliki talent, ima i karakter, ušao u najbolji tim Bundeslige prošle sezone. Jbt, uradio si dobar scouting, uletio rano u igru za njega, kupio ga za kikiriki. To je sve nekarakteristično za Tottenham. I? Niko i ne govori da Vuškovića možda treba probati u prvom timu Tottenhama ove sezone. Radije će dovesti Senesija i kupiti možda još jednog provjerenog PL štopera, a Vuškovića opet poslati na pozajmicu. Slično je bilo i sa Salibom u Arsenalu.
I to me podsjeti na onog (Hansena?) što je nekad davno kritikovao Fergusona nakon poraza u prvom kolu neke sezone, nakon što je Ferguson prodao isprobane igrače i uveo nekoliko omladinaca Uniteda u prvi tim. To je sad jedna od najlegendarnijih izjava u istoriji Premier Lige. "You can't win anything with kids". United uzeo te sezone titulu. Sa djecom koja su bila značajan dio tima. Ne sjećam se ja toga toliko dobro, ali ta izjava kruži još od tada, pa mi bilo zanimljivo.
To je sada skoro nemoguće da se desi. Istina, i kvalitet Lige je daleko veći. I ulozi su, što već rekoh, daleko daleko veći. Ali, sa ovim cijenama, ne vidim kako je ovo održivo na duže staze. Neki menadžeri pokazuju da možeš uvesti poprilično jeftinu djecu u tim i imati rezultat.
I čak se i to čini kao kocka koju mogu priuštiti samo oni koji ne važe za "veliki klub".
Nevezano za ovo vaše. Ovo je moj daily rant. Mada i ima veze.
Kako Gakpo preživi svaki razgovor o transferima nakon ovako očajne sezone? Sad gledaj kad se razigra na SP. Ako je uopšte pozvan.
- drug_profi
#91778 Re: Liverpool FC
Veliku ulogu igra pedigre i porijeklo.
Špansko/portugalsko otvara vrata prvog tima ranije.
Špansko/portugalsko otvara vrata prvog tima ranije.
- BHF_Manijak
#91779 Re: Liverpool FC
Mustuluk...
- AmiĐa_Idriz
#91782 Re: Liverpool FC
Moram biti iskren da sam iznenađen, smrdilo je sve na to da ostaje.
Sve mi se čini da je moja želja blizu, razgovarao je sa Leverkusenom ali je naglo prikočilo, kao da se poklapa sada i zašto...
Sve mi se čini da je moja želja blizu, razgovarao je sa Leverkusenom ali je naglo prikočilo, kao da se poklapa sada i zašto...
- AmiĐa_Idriz
#91783 Re: Liverpool FC
Ova sezona, kakva je takva je, ali će vječno ostati u historiji upisano da je Arne Slot bio šampionski trener Liverpoola, a svi znamo da to nije mala stvar ovdje
- Point.
#91784 Re: Liverpool FC
Iraola.
- AmiĐa_Idriz
- ismar2215
#91786 Re: Liverpool FC
Jao kakve vijesti, neocekivano i predivno.
- ismar2215
#91787 Re: Liverpool FC
Ako je Luis Enrique nerealan i nakon finala večeras, onda je i meni želja Iraola. Ponovo vjerujem unatoč svemu.
- Gandalf
#91788 Re: Liverpool FC
Nek mu isplate šta su mu dužni i da se raziđemo ko ljudi
- no_sekirli
#91789 Re: Liverpool FC
Hvala mu na svemu i sretno mu bilo!
Rastanak je zakasnio minimalno 6 mjeseci.
Rastanak je zakasnio minimalno 6 mjeseci.
- BHF_Manijak
-
Mustang1
#91792 Re: Liverpool FC
Volim te!
-
Mustang1
#91793 Re: Liverpool FC
Ako je ovako planirano onda Xabi nije ni bio opcija nikada nego Iraola.
-
convict
#91794 Re: Liverpool FC
- HarunKovac
#91795 Re: Liverpool FC
MUŠTULUK !!!!! Edit: ipak kasnim drama
- HarunKovac
#91796 Re: Liverpool FC
Nego kakav je Iraola, ja uopste nisam pratio njegov rad.
Kakav stil igre očekivati?
Kakav stil igre očekivati?
- BHF_Manijak
#91797 Re: Liverpool FC
U slucaju da ne bude Iraola, koga biste voljeli vidjet na klupi?
Spominju se jos Hoeneß, Sage (Lens), moja licna zelja bi bili Fabregas ili Enrique.
Spominju se jos Hoeneß, Sage (Lens), moja licna zelja bi bili Fabregas ili Enrique.
- ismar2215
#91798 Re: Liverpool FC
BHF_Manijak wrote: ↑30/05/2026 14:30 U slucaju da ne bude Iraola, koga biste voljeli vidjet na klupi?
Ma zavrsen je Andoni vec izgledq
- AmiĐa_Idriz
- AmiĐa_Idriz
#91800 Re: Liverpool FC
Academy staff were privately sharing frustation that Arne Slot did not seem to be immersing himself in all things Liverpool, rarely paying attention to goings-on there.
And it could be argued that this attitude was reflected in the training schedule he implemented, frequent holidays, and the fact his family remained in the Netherlands.
[@davidlynchlfc]
By way of mitigation, it was often suggested by supporters that the tragic passing of Diogo Jota had wrecked the most recent pre-season entirely, but that was always played down by those who had been close to the camps.
Instead, there was a feeling that key details were being ignored, not only relating to fitness but also set-pieces, which played a key role in damaging the first half of the season.
[@davidlynchlfc]