Militants from the jihadist group Islamic State of Iraq and the Levant (Isis) have reportedly executed at least 15 civilians, including six children, in the northern Syrian village of al-Taliliya.
https://www.hrw.org/news/2014/06/14/syr ... -civilians
Islamic State terrorists group (ISIS, ISIL, IS and Daesh) executes 24 civilian in Al-Bur village in Manbij and more than 25 civilians including many children killed by US Airstrikes in Aghanndorh village north of Manbij in Syria’s Aleppo.
http://en.alalam.ir/news/1844485/isis-e ... -airstrike
Itd, itd....
(prezauzet sam poslom i porodicom da dalje googlam i nemam dovoljno slobodnog vremena da ga zalud trošim na forumske zgubidane poput tebe)
Kikibombona wrote: ISIL je zauzeo par hiljada gradova i nigdje nije sistemski ubijao civile, kao sto je bio slucaj u Srebrenici ili Zvorniku. Ubijali su vojnike i rezimske ljude. Ubijali su one koji su radili protiv ISILa. Izuzetak su Jezidi koje su ubijali samo zato sto su drugaciji. To se moze porediti sa Srebrenicom.
Hajde bolan, nemoj podilaziti raji pominjanjem Srebrenice kako bi notorne ubice imbecilnim poređenjem prikazao boljim nego što jesu. Nad bošnjacima je počinjen zločin i masakr ali vodeći se tvojom logikom i tvojim pisanjem o opravdanosti ISIL-ovih zločina ispade da su i Srbi imali razlog da počine genocid nad Bošnjacima tako što su masovno ubijali pripadnike ARBiH, njihove porodice i ostale koje su (bez suđenja) optužili da sarađuju sa vladom u Sa.
Tako isto, siroti ISIL, osim što je masakrirao veliki broj nedužnih Jezida i manji broj Kurda/civila u Kobaneu, nije više nikoga ubio bez razloga, sve su to bili samo režimski ljudi, njihove porodice i ini simpatizeri (čak i djeca) vlade u Damasku, opravdano naravno.
A sve ostalo što se ISIL-u stavlja na teret je notorna laž, pro-ruska propaganda, srpska paranoja, islamofobija, expanzija šiitskog terorizma i zataškavanje Assadovih zločina izmišljanjem novih.
Nego, do danas nisam znao da sam svojim pisanjem blag prema (čitaj naklonjen) režimu, a nedovoljno žustar prema ISIL-u da bih pokupio simpatije forumskog auditorija!? Zaboravljaš (ili ćeš opet reći kako lažem) da sam ja pisao kontra vlasti i objavljivao linkove i slike zločina koje je počinila sirijska artiljerije/avijacije još u vrijeme kad si ti sebi i lokalnim Assadoljubcima dizao moral kako SAA ima preko 300 000 vojnika u pričuvi spremne kao odgovor na eventualnu vanjsku agresiju i koje kad se jednog dana uključe u borbu nijedan džihadista neće ostati živ, što će ujedno značiti i kraj rata i konačnu pobjedu Assada i SAA.