Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

I naravno Dzej

#91751 Re: Liverpool FC

Post by I naravno Dzej »

Capajebo wrote: 28/05/2026 22:54 Kojem stoperu, pored Senesija, istice sad ugovor? :D
Ističe starkeljama Stones-u,Ben Davies-u. Na koga ti misliš ?
Mustang1

#91752 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Evo Xabi hoce Wirtza :lol:
Pandakonda

#91753 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Ovo je jedna od stvari radi kojih je klub oklijevao da Salahu i VVD-u ponudi dobre ugovore. Klub je tada narušio platnu strukturu i radi toga vidimo ogroman ugovor koji je Gravenberch dobio a sada očigledno i Konate želi puno para jer vidi kako je klub popustao. Zna da mu je ugovor pri kraju i dovodi klub u situaciju da bira između toga da mu da puno para ili da ode dzabe. Sto ce izgleda sada biti slucaj. Radi toga smo izgubili i Diaza koji je vidio Salahovu cifru i htio je sto blizi iznos jer je i on predvodio napad tu sezonu. Ako se dobro sjecam Konate je trazio 250k sedmicno :-)

Da je ovo onaj stari Konate pa covjek ne zali, ali davati mu Virgilovu (ili priblizno) platu nakon performansi ove sezone bi bilo ravno ludilu. Neka ode u PSG, Real, Barcu ili gdje vec hoce a klub nek se baci na Schlotterbecka ili Bastonija :D
Mustang1

#91754 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ako dovedu Bastonija ja cu uzeti njegov crveni dres. U cast crvenom kartonu jel :D
Capajebo

#91755 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

I naravno Dzej wrote: 28/05/2026 23:15
Capajebo wrote: 28/05/2026 22:54 Kojem stoperu, pored Senesija, istice sad ugovor? :D
Ističe starkeljama Stones-u,Ben Davies-u. Na koga ti misliš ?
Kontam da je Konate trazio previse para (i da PSG nudi dosta vise nego Liverpool), pa da ce Stonesa dovesti sa dosta manjom platom da bude rezerva, VVD-Jaques, Leoni-Stones.
Nesto cisto sumnjam da ce sad da istresu 60-70M za jos jednog stopera nakon Jaquesa (kako god mu se pise prezime).

Ako se ipak odluce da plate stopera, Schlotterbeck je vjerovatno najrealnija opcija.
Bilo kako bilo, pisao sam vise puta da je Konate u formi jedan od najboljih stopera po meni. Posebno u ovo vrijeme fizike u PL. Velika steta :roll:
drug_profi

#91756 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Rado bih podsjetio kako je sezona počela i kako je neko ubio sav ovaj vic.

no_sekirli

#91757 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Vrhunski menadzeri u klubu.

Pustis Trenta, Salaha, Ibru dzabe, a u isto vrijeme placas zvijeze u usponu 50+ miliona ili te konkurenti navuku pa ti uvale napadace za 100.

U biti, za Trenta se uzelo nesto para :D

Virgil ima 350, ako je Ibra trazio 250, mislim da to nije bio nikakav bezobrazluk.
Gandalf

#91758 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Kaẓ̌em ja, trebaće im 15 igrača ovog ljeta
Srećom ne treba novi trener
Ovaj je baš klasa
BHF_Manijak

#91759 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Auuuu, ovo sam sinoc prespavao.

Dobro neko napisa, ovo je epski raspad! Ovo ce Allah samo moci uigrati. Znaci pored toga sto je tebi svakako trebalo 3-4 igraca za prvi tim, ti sad pored toga MORAS dovesto zamjene za Salaha, Robertsona i Konatea. Strasno je. Ovakvu, nazovimo je, tranziciju u godini dana nikad nigdje ni u jednom jebenom klubu nisam vidio, osim u Premijer ligi BiH, ali to nije relevantna liga na profesionalnom nivou, gdje za godinu dana izadje ti 12-13 igraca i udje 12-13.
Ovo je za anala.

I ne zalim ja Konatea, ja sam godinama u nazad govorio da mi covjek nema tu konstantu i stabilnost da bude predvodnik odbrane, ovdje sada samo pricam o uigravanju i trosenju para na tu jos glupost, a ionako moras dovesti 4-5 igraca.
Ako oni misle da golobradi Jaquet, koji dolazi u novu ligu, u novi klub, moze biti prvi stoper odmah - onda ovi veze nemaju o zivotu! Nisi Bastonija doveo jebo te.
Nadam se da ce Schlotterbeck nece nikome pasti napamet. Strasan kikser. :roll:

E hajde da vidimo, dakle treba ti: desno krilo prvotimac, desno krilo zamjena, stoper prvotimac, lijevi bek zamjena, desni bek mozda, lijevo krilo prvotimac, zadnji vezni prvotimac, centralni vezni zamjena.

Mashallah, 8 igraca. Sitnica. :lol: :lol: :lol:

Cestitam Edwardsu geniju i Hughesu, uspjeli su za godinu dana vratiti klub na fabricke postavke. Aferim! :thumbup:
Gandalf

#91760 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Nisam siguran ni koliko krivice sada spada na excell ekipicu a koliko na holandskog poludebilka. Nesposoban čovjek dobio 500 miliona da unaprijedi ekipu, on je učinio duplo slabijom sa hroničnim nedostatkom igrača.

Exellovci veze nemaju sa team managmentom. Razmijenili su za jedno ljeto 20 igrača i dobili nekoliko nestabilnih prvotimaca i ponovo çe to uraditi i ovo ljeto. Ovakvim rukovođenjem, klub su sa 1. spustili na 5. mjesto. Obzirom da repriziraju isti cunami i ovo ljeto, bojim se da ćemo na tabeli završiti negdje između 5-10 mjesta.

Henry lave, ne dovodi ti nikoga, rastjeraj te palikuće iz uprave i traži novog trenera. Ovde ni milijarda u pojačanjima neće biti od pomoći.
BHF_Manijak

#91761 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gandalf wrote: 29/05/2026 09:18 Nisam siguran ni koliko krivice sada spada na excell ekipicu a koliko na holandskog poludebilka. Nesposoban čovjek dobio 500 miliona da unaprijedi ekipu, on je učinio duplo slabijom sa hroničnim nedostatkom igrača.

Exellovci veze nemaju sa team managmentom. Razmijenili su za jedno ljeto 20 igrača i dobili nekoliko nestabilnih prvotimaca i ponovo çe to uraditi i ovo ljeto. Ovakvim rukovođenjem, klub su sa 1. spustili na 5. mjesto. Obzirom da repriziraju isti cunami i ovo ljeto, bojim se da ćemo na tabeli završiti negdje između 5-10 mjesta.

Henry lave, ne dovodi ti nikoga, rastjeraj te palikuće iz uprave i traži novog trenera. Ovde ni milijarda u pojačanjima neće biti od pomoći.
Ne pomaze ovdje ni milijarda, doslovno.

Ovo je trenutni Liverpoolov roster:

Alisson (Mamardashvilija hoce da posude)

Virgil, Frimpong, Tsimikas, Bradley, Gomez, Leoni, Jaquet. Od ovih 7, jedan je povrijedjen do oktobra (Leoni), a trojica vise po bolnici (Gomez, Bradley, Frimpong)

Mac Allister, Gravenberch, Jones, Szoboszlai, Elliott, Wirtz, Endo, Nyoni. Od ovih 7, jedan 99% napusta klub (Jones), jedan ide 100% (Elliott), imas Enda od 33 godine i Nyonija koji je tu samo brojcano, dakle imas 4 stvarna igraca.

Gakpo, Isak, Ekitike, Chiesa, Rio. U napadu imas jednog dugorocno povrijedjenog (Ekitike), jednog koji 99% ode (Chiesa), jedno dijete od 18. Dakle imas 2 realna prvotimca.

Kad ovo sve pobrojis, bez golmana ti imas roster od 13 igraca. TRINAEST!!!
no_sekirli

#91762 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Konate kakav god bio, treba uzeti u obzir da lik sa svoje desne strane ima skoro svaku tekmu novog kolegu. Pokriva dosta terena, mislim da je prenio više puta loptu direktno u napad i od Virgila, po meni je on odličan, naročito od kad je boljeg zdravlja. Boljeg prvotimca ne možemo ni dovesti.

Što se ostalih pozicija tiče, ovo je sve lutrija šta su planirali prodati i dovesti, a škripi bukvalno na svakoj poziciji u ekipi.
MMM1977

#91763 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Evo da su mu povećali platu za 200k sedmično to je ca 50M za pet godina, šta danas možeš kupiti za 50M? Dakle, samo da kupiš a i taj koga kupiš hoće da dobija platu...

Mi smo u zadnjih par godina izgubili jako puno igrača koji su otišli bez odštete, zar nije bilo bolje produžiti ugovor pa ga prodati ako već ne treba? Zar nije bolje povećati platu a ne davati silne milione za transfere za koje ne znamo kako će završiti?

Ovaj biznis model je katastrofalan
AmiĐa_Idriz

#91764 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Cuj od novembra 2023…Boze sacuvaj :lol:
AmiĐa_Idriz

#91765 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gandalf wrote: 29/05/2026 09:18 Nisam siguran ni koliko krivice sada spada na excell ekipicu a koliko na holandskog poludebilka. Nesposoban čovjek dobio 500 miliona da unaprijedi ekipu, on je učinio duplo slabijom sa hroničnim nedostatkom igrača.
Pa to bas nije Slotova krivica, on je coach i nema preveliki input i uticaj na to ko ce se dovesti, pogotovo za koliko novca.
Pandakonda

#91766 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Image
:D

Sto se tice Salaha pusten je dzabe kao kompromis jer je dobio bezobrazno veliku platu za igraca preko 30 godina sto klub nikada nije prije uradio. Radi tog poteza su i svi ostali trazili velike ugovore + sto su mlađi. Pao je u formi i za obje strane je bilo lakse da Liverpool ne trazi transfer fee da lako moze otici, a zauzvrat on nece cijediti ugovor do kraja i zauzimati veliku platu u klubu sa lošom formom. Na twitteru upravo pisu da je Konateov tim namjerno odlagao pregovore jer su znali da je Gravenberch prvi na redu da produzi svoj ugovor. I kad su vidjeli da je on dobio 280k onda su krenuli zatezati jos vise nesto sto je bilo haman dogovoreno. Zbog toga je i Konate govorio da misli kako je sve done.

Trentu nisi mogao nista jer te kao lokalni momak uvjeravao kako se stvarno dvoumi a u realnosti je 2 godine vec ucio duolingo i spremao se da ode. To ide vise njemu na obraz nego klubu. Nisu tu Slot i uprava nesto mogli puno uraditi.

Prema trenutnim glasinama Konate je htio novu platu priblizno 250k sedmicno dok trenutno zarađuje 80k. Sto je troduplo vise i po meni nije zasluzio toliko povecanje kada se pogleda njegova igra. Previse je kikseva tu bilo da opravda troduplo povecanje. A klub naravno gleda siru sliku i zna da ako njemu da ovoliko povecanje eto i ostalih. Ocigledno misle da su Virgil, Gomez, Leoni i Jeremy dovoljni uz poneko ulijetanje od strane Ende i Gravena ako bas zapne. Veca kriza je realno u napadu da se dovede zamjena i rotacija za Salaha/Gakpa
drug_profi

#91767 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Moze se svasta pisati, ali to je samo bjezanje od suočavanja sa istinom da je raspad sistema počeo i da je lanjska titula bila samo labuđi pjev jedne generacije koja će ostati zabilježena kao zlatno doba Liverpula.

Šta se dešava?
Finansijski, klub se napreže možda i preko mogućnosti.
U nadi da će rezultati vratiti uloženo.

Dešava se da nema rezultata, da je timski duh vjerovatno skroz uništen.
To je onda dugotrajni proces oporavka, uz sve manje finansijske mogućnosti, uz sve manje atraktivan klub za transfere.
Jer je to kišni Liverpul, bez zimske pauze, sa velikim brojem utakmica u godini, bez realnih šansi za neki trofej...
Postaćeš klub koji služi kao odskočna daska za talente. Godinu, dvije - bljesnu, prodaju se. Klub nešto zaradi da se dubioze ravnaju, navijači sanjaju dvaJSprvu titulu i dalje...
no_sekirli

#91768 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ako nije kriza u obrani, gdje smo u PL dobili 53 gola, onda nije nigdje.
BHF_Manijak

#91769 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

drug_profi wrote: 29/05/2026 13:38 Moze se svasta pisati, ali to je samo bjezanje od suočavanja sa istinom da je raspad sistema počeo i da je lanjska titula bila samo labuđi pjev jedne generacije koja će ostati zabilježena kao zlatno doba Liverpula.

Šta se dešava?
Finansijski, klub se napreže možda i preko mogućnosti.
U nadi da će rezultati vratiti uloženo.

Dešava se da nema rezultata, da je timski duh vjerovatno skroz uništen.
To je onda dugotrajni proces oporavka, uz sve manje finansijske mogućnosti, uz sve manje atraktivan klub za transfere.
Jer je to kišni Liverpul, bez zimske pauze, sa velikim brojem utakmica u godini, bez realnih šansi za neki trofej...
Postaćeš klub koji služi kao odskočna daska za talente. Godinu, dvije - bljesnu, prodaju se. Klub nešto zaradi da se dubioze ravnaju, navijači sanjaju dvaJSprvu titulu i dalje...
U prevodu - vracas se u pre Klopp eru. Bravo. Za godinu dana sjebali su legacy koji se 10 godina gradio. Aferim Edwards, veliki magu, i Hughes, a nakon njih i hvala Slotu.
drug_profi

#91770 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Moj dojam da je koncept odvojenosti glavnog trenera od menadzerisanja ekipom potpuno los.
Trener isturen za pljuvanje, menadzeri u sjenci sigurni. Jedino gazda ako se naljuti onda moze biti promjena, ali ovako na koga gazda da se ljuti?
Ovi kazu nismo mi, on je. On kaze nisam ja, nemam igraca...
I idu godine dok se potpuno ne razgolite...
no_sekirli

#91771 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ta famozna "odvojenost" ne moze biti nikako tacna i izvodiva.
Ispada da trener sklopi ekipu, po principu daj sta das. Dovede ti ta famozna uprava 11 eskima i snadji se druze, karikiram naravno.

Meni je to nezamislivo.
drug_profi

#91772 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

I taj hajp oko neke magije H&E.
Pa za ove pare, i ja bih mogao završavati transfere, a isto tako kao i oni, mogu na društvenim mrežama vidjeti šta navijači žele.
Capajebo

#91773 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Sto bi reko Muhamed Konjic - aaajmo bit pozitivni. :D
drug_profi

#91774 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Pa hajmo realno o njihovom menadzerisanju?
Razjebali sistem plata sto je dovelo do odlazaka, nerealnih zahtjeva, itd.
Kupuju igrace za rekordne iznose ko pijandure u kafani...
Sta je tu magija?
Da su doveli nekog underdoga koji bi razvalio ligu pa da im kažeš svaka čast zaradii ste plate...
Capajebo

#91775 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ja sam prvi govorio da ja ne krivim toliko Slota, koliko krivim njih. Do januara sam krivio Slota, od januara iskljucivo njih. I dalje to isto mislim.
Ali da sad glumim djavoljeg advokata, po meni jedina fula sa dovodjenjem jeste Frimpong. Ali i za njega smo svi govorili da je odlicno i prilicno jeftino pojacanje.
Cijene igraca su generalno otisle u 100 pm. Diomande bukvalno prva seniorska sezona u prvoj ligi i odma 100 miliona.
Adam Wharton 70-80 miliona, Strand Larsen 55 miliona, Savinho nakon 2 bas lose sezone i dalje kao 60 miliona.
Post Reply