kloniran wrote:da znate da citaju forumMOSALJOZE wrote:Nasuo ja maloprijenovosib wrote:Nestro Blažuj D5 1.65KM
Ja danas bas o tome pricao sa radnikom,klonirani jes to ti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
kloniran wrote:da znate da citaju forumMOSALJOZE wrote:Nasuo ja maloprijenovosib wrote:Nestro Blažuj D5 1.65KM
nisam, i ja cesto sipam kod njih i tako u pricu kad ono citaju forumMOSALJOZE wrote:![]()
Ja danas bas o tome pricao sa radnikom,klonirani jes to ti
Reći ćemo da to nije onrelax11 wrote:Kakva koincidencija
BMB 95 i dalje 1.71 KM na BP Oil kod Bitumenkequarterback wrote:nestro banjaluka 95 1.75
lasva 1.81
sarajevo 1.91
Jest ali u eurima i kod tebe i u osterajhu.insomnia78 wrote:Jest jeftina Au
Ovdje benzin 1,36
S moje sokoćalo
Pa u Eurimadrugi profil wrote:Jest ali u eurima i kod tebe i u osterajhu.insomnia78 wrote:Jest jeftina Au
Ovdje benzin 1,36
S moje sokoćalo
Sto se mene tice, i oni i EP mogu zavrnuti pipu.pepeljara wrote:Sada masovni bojkot svih ovih lihvara narode, govorite svima.
Znam da je @petrol ovdje, zasigurno i cita komentare.
Umjesto da bude fer trziste, ovo je cista kradja od vec siromasnog naroda.
Ne moze me niko uvjeriti nikakvim brojkama da je drugacije.
Cim je Barel skocio na 50$ digli su na 1.91, odnosno 1.95 BMB.
To znaci da su isti taj dan KUPILi gorivo dovukli i napunili rezervoare na pumpama, sto je cista laz.
Ako vec prate oscilacije po barelu nek prate i snizenje.
Ovo je maltene u svakom segmentu ove megakorumpirane drzave prisutno.
Tacno takoTomahawk11 wrote:Sto se mene tice, i oni i EP mogu zavrnuti pipu.pepeljara wrote:Sada masovni bojkot svih ovih lihvara narode, govorite svima.
To znaci da su isti taj dan KUPILi gorivo dovukli i napunili rezervoare na pumpama, sto je cista laz.
Dok god ima konkurencije koja je dobro jeftinija, imaju mahanje od mene.
Na 50 litara skuplji 15,00 KM.
[emoji106]pepeljara wrote:Tacno takoTomahawk11 wrote:Sto se mene tice, i oni i EP mogu zavrnuti pipu.pepeljara wrote:Sada masovni bojkot svih ovih lihvara narode, govorite svima.
Na 50 litara skuplji 15,00 KM.[emoji106]
Kako 'dobro jeftinija'? Ja natočio na EP po 1.70 a Nestro (koji je najjeftiniji) je 'dobro jeftiniji' za 5kf.Tomahawk11 wrote:Sto se mene tice, i oni i EP mogu zavrnuti pipu.pepeljara wrote:Sada masovni bojkot svih ovih lihvara narode, govorite svima.
Na 50 litara skuplji 15,00 KM.
Ja natocio po 1.60 na BPP u Mokrom. Pun rezervoar. Pa kad nestane, opet.kB27 wrote:
Kako 'dobro jeftinija'? Ja natočio na EP po 1.70 a Nestro (koji je najjeftiniji) je 'dobro jeftiniji' za 5kf.
Benzin ili dizel? Ja govorim o dizelu, ali vjerujem da je slično i sa benzinom kada praviš realno poređenje. Nemoj majke ti uzimati za referencu EP kod OHR-a ili na Č. Vili.Tomahawk11 wrote:Ja natocio po 1.60 na BPP u Mokrom. Pun rezervoar. Pa kad nestane, opet.kB27 wrote:
Kako 'dobro jeftinija'? Ja natočio na EP po 1.70 a Nestro (koji je najjeftiniji) je 'dobro jeftiniji' za 5kf.
50 x 1.60 = 80,00
50 x 1.91 = 95,50
Vidi, nanese me put, sto ne bih ustedio 15,00 KM. Dakle, ne idem namjerno, a i da idem, Mokro nije toliko daleko. S Vijecnice ti je to 10-15 min.kB27 wrote:Benzin ili dizel? Ja govorim o dizelu, ali vjerujem da je slično i sa benzinom kada praviš realno poređenje. Nemoj majke ti uzimati za referencu EP kod OHR-a ili na Č. Vili.Tomahawk11 wrote:Ja natocio po 1.60 na BPP u Mokrom. Pun rezervoar. Pa kad nestane, opet.kB27 wrote:
50 x 1.60 = 80,00
50 x 1.91 = 95,50
Porediš BPP u pizdi materinoj (Mokrom) i EP na Č. Vili.![]()
EP stup i Nestro Blažuj (za kojeg govorite da je najjeftiniji) ti je ušteda 2.5KM.
Naravno, potpuno se slažem. Kad te već ništa ne košta, ni vremenski ni na bilo koji drugi način, zašto ne bi uštedio. Samo govorim o tome da tu uštedu ne treba još dodatno 'uvećavati' poređenjem sa najskupljom mogućom varijantom.Tomahawk11 wrote: A evo da uzmemo BP koji ima cijenu 1,71 x 50 = 85,50
Ili Neskovic Lukavica 1,69 x 50 = 84,50
Uglavnom, ako pricamo o sipanju punog rezervoara, svakako da se isplati. Recimo da trosim 2 rezervoara mjesecno, da je po 10 KM, prvo im ne dam, drugo sto mogu na nesto drugo potrositi tih 20 KM.
Interesantno, kod nas cijene ne da nisu padale u tom periodu, nego su jos porasleZaključno petkom svjetske cijene barela nafte zabilježile su nivo od 45, odnosno 46 dolara, što predstavlja najniži iznos u posljednja dva mjeseca.
Cijene na svjetskim berzama doživljavaju primjetan pad još od 10. juna, a koji je podijeljen u tri etape manjih pojeftinjenja. U odnosu spomenuti period juna, današnje cijene niže su za oko 10 posto s obzirom da su cijene tada iznosile 51, odnosno 52 dolara.
Evo, hajde da ih ignorisemo, koliko nas ima samo na forumu. Al' i oni su namazani, konkretno Ep, koji ima totalno drugaciji cjenovnik u krugu od 5 km. Ova elita sipa na cvili, a mi kokuzaneri moramo na stupu.pepeljara wrote:I sta da uradimo ne mozemo nista ,odnosno MOZEMO siriti pricu da raja izbegava ove sto nas direktno prave budalama jer im se dopusta sto se daje lova za skuplje gorivo.
Profit im je nikad veci.
Da oce svi propast, pa makar pjeske hodao.