Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#9176 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj Mali ...

Jebote, mogli su Leotara dovesti :(
Logovan

#9177 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj Mali ...

Jebote, mogli su Leotara dovesti :(
:lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9178 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

juventus wrote:E svašta se ovdje može pročitati. Čuj Šunjić bio dobar, e jebote koju sam ja utakmicu onda jutros onako bunovan gledao. :D
U pravu si nije Sunjic bio dobar nego odlican, borben, bez kompromisa se bacao na glavu za svaku loptu. Pogledaj ti jos jednom ovu utakmicu uzmi papir i olovku pa zapisuj mozda ti statistika otvori oci. Koliko se blatio decko odigrao je odlicno!!!
Artest

#9179 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

Gledam ovu reprizu, i nevjerovatno me zivciraju ova dva blebecajuca ignoranta. U prvih 12 min. Besic je poslao 4 duge, okomite lopte - koje, odgovorno tvrdim, Zahirovic nije za citavu karijeru - ali sve je to ostalo neregistrovano; barem u eteru.
Ali zato drobit u prazno tokom citavih 90 min. (sve moguce vijesti s raznih portala ovih dana) da bi prikrili elementarno neznanje... tu vec ne mogu zakazat. Jer njihov prenos se najmanje dotice same igre i desavanja na terenu.

Jebem im majku milosnu, pozz.
ExNihilo

#9181 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ExNihilo »

Pjanic15 wrote:
:lol:
:lol: :lol: :lol:

Image
isx

#9182 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by isx »

Pjanic15 wrote:
Kakva komedija od televizije i voditelja. :lol:
Hedg

#9183 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Hedg »

hocemo li popraviti rang na listi
Capajebo

#9184 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Capajebo »

Evo sad gledam i reprizu, i malo sam vise pratio kretanje Besica, i stvarno nam treba onakav igrac. Ocekujem da ce se on dooobro prodati poslije SP-a :thumbup:
JThomas

#9185 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

north wrote:Ma ne treba zaborviti i ako bude dobar rezultat. Zašto? Po slijetanju sa aerodroma i u slučaju dobrog rezultata, prvo čestitati pa onda iščešljati šta je to toliko Zukanović pogriješio? Možda ima nešto što je rekao što mi ne znamo a za što je zaslužio šamarčinu, ja to ne znam, ali neka se kaže pa da svi skupa donesemo ocjenu je li zaslužio da mu se to napravi..a do tada dajte ba malo fine atmosfere, i pred Mexico i tog brazilskog ligaša, a onda pogotovo kad krene spektakl da budu svi na nogama, pa jebo te tito igraš SP prvi put u istoriji a ovdje većina postova ko da je reprezentacija otišla u Gradačac (bez uvede tom finom gradu) da odigra revijalnu utakmicu pa se još šrda sa nekim igračima i cirkusa vidi mu glave, brade, ko s s kim zagrlio, ko se nasmijao a ko nije, ako neko nije garant je problem neki i dr.budalaštine...pogledati kako drugo mediji i navijači najavljuju svoju repku na SP, a redovni su učesnici, bude i kod nekih incidenata, ljutnje nekih ali svi na nogama..mi vazda ko posrani, šta god da se desi, padni u depresiju i hrači....nek se sada ovo fino poprati, pa poslije praviti analize ...
ja nisam mislio da se treba zaboraviti, naravno da ne treba. nego da će se u slučaju dobrog rezultata sve pomesti pod tepih i da se može zaboraviti bilo kakvo preispitivanje.

a u slučaju lošeg rezultata izvadiće se i što ne treba i svi novinarčići koji sad vire iz guzice da bi išli u brazil će se odjednom ohrabriti da kritikuju.
House

#9186 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by House »

Strašna igra :thumbup: to je naša reprezentacija , napad i samo napad + Bešić :kiss: dečko je fenomenalan
Mirza007

#9187 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mirza007 »

soccerfan88 wrote:
Mirza007 wrote:Utakmica je pokazala dosta toga.
- Besic se potvrdio kao najbolje rjesenje na zadnjem veznom, jos bitnije, osim motorike i defanzivnih zadataka imao je i dosta dobrih dugih pasova.
- Visca je dokazao da se na njega mora ozbiljno racunati i to ne samo protiv Argentine nego i za druge utakmice; vidi se da osim izuzetnih trkackih sposobnositi ima dobar osjecaj za prostor i moze iznenaditi u kontri i lako uci u sansu (ako nas Argentinci pritisnu otvorice se prostor i mada se ovdje tvrdi da mi ne znamo igrati na kontru, to ce nam biti sansa)
- Hajrovic je se prilicno trudio u odbrani no vidi se da mu to nije jaca strana; da li se meni cini ili smo se branili sa 5 u zadnjoj liniji medju kojima je bio i Hajrovic (ovo prije nisam vidio kod nas)
- Sunjic i Vranjes se nisu iskazivali kod protivnickih centarsuteva, barem u prvom poluvremenu - tu bismo mogli imati problema cak i kada (ako) se Bicakcic vrati jer i on i Spahic se tu ne snalaze bas najbolje (u par prilika je tu ulogu u skoku preuzimao Dzeko sto ne bi trebalo postati pravilo); Drogba nam je napravio dosta problema u drugom dijelu - dobijao je duele sa svim nasim stoperima.
- Ne znam zasto Susic nije dao priliku Avdukicu / Fejzicu jer cemo imati ozbiljan problem ako se bilo sta desi Begovicu
- Mozemo igrati pokretno i ofanzivno i bez dva spic igraca a zadrzavamo i defanzivni kapacitet; ne zaboravimo da je Obala Slonovace najvise rangirana africka reprezentacija na FIFA listi tako da bio ovo veceras moglo biti indikativno sto se tice utakmice sa Nigerijom.
I dalje tvrdim da protiv Argentine treba postaviti formaciju 4-2-3-1 i to:

--------------------Begovic---------------------

Mujdza-----Bicakcic-----Spahic---Salihovic

-----------Besic------------Kolasinac----------

----Visca -----Pjanic (Misimovic)----Lulic

------------------Dzeko-----------------------

Cestitke reprezentaciji na pobjedi i pohvala reprezentativcima na trudu - vidi se da im je stalo. Dobri smo, moramo to sami sebi priznati. Uz trud i vjeru u svoje mogucnosti + kvalitet koji imamo, morali bismo se plasirati u drugi krug.
Ja bi zamjenio Kolasinca i Salihovica. Ali slazem se u vecini sa tobom. Ma jarane samo budali nebi stalo da se pokaze na svjetskom prvvenstvu. Ako su se u zadnje vrijeme i stedili to je bilo da svi zdravi docekaju ove pripreme i samo prvenstvo. Stalo je njima i previse.
Sinoc smo pokazali da mozemo odigrati dobru kontru. Stoga mi je Salihovic na beku da bi probao pasovima proigravati naprijed na Viscu, Lulica i Dzeku (tako da imamo jedno dodavanje manje). Svjestan sam njegovih defanzivnih mana ali je zato ispred njega Kolasinac da otupi napade sa lijeve strane tako da bi Salihovic defanzivno imao manji pritisak.
Oba krila sinoc (Hajrovic, Visca) su se trudili defanzivno a isto tako bili opasnost na protivnicki gol. No izmedju Hajrovica i Lulica, protiv Argentine bih dao prednost Lulic (barem na pocetku). Na desno krilo bio prebacio Viscu a Hajrovic na klupu.
Nadalje, objektivno mi imamo 14-15 kvalitetnih igraca. TSS, Hadzic i Vrsajevic su tu iz vec poznatih razloga. Nekako cemo se mi skrpiti za prvu utakmicu ali ne daj boze povreda i kartona, u druge dvije bismo mogli imati ozbiljnih problema.
Kljuc nase pobjede sinoc, po meni, je bio defanzivni presing veznjaka na liniju dodavanja na polovici protivnika sto je dovodilo do kikseva i nasih sansi. Medjutim i ta udvajanja su mi nekako djelovala neorganizirano, znalo se po 2-3 nasa igraca naci na jednog protivnika. Protiv Argentine ce to sve biti malo drugacije jer jedan Di Maria moze na maramici okrenuti ta nasa 2-3 igraca i otvoriti ogroman prostor. Prema tome, protiv Argentine treba malo zgusnuti nase linije u 4-2-3-1 i prvi pritisak raditi blize centru. Dzeko se mora malo vise potruditi u odbrani ali ipak cuvati snagu sa sprinteve naprijed jer se sinoc ponovo vidjelo da je opasan k'o kobra i u vrhunskoj formi.
Kod Misketa nista novo, vidi se da je igracina ali u mojoj koncepciji bi u igru usao ako imamo povoljan rezultat koji bismo pokusali cuvati. Slicna je situacija i sa Medom.
Nadam se samo da ono sinoci nije dovelo do nekih bitnijih povreda te da ce se trenutno povrijedeni oporaviti do 15.06.
Mada neki govore da smo igrali sa drugim timom OS, mislim da i mi nismo startali sa najboljim igracima i da smo sve skupa ostavili jak dojam. Cini mi se da ce nas i Argentinci uzeti malo ozbiljnije sada. Jos da ovo ponovimo protiv Mexica, mislim da bismo ojacali nase sanse protiv gaucosa (nece ni oni bas navaliti na nas k'o kobac na pile od prve minute - mogli bi lako dobiti po kljunu)
agent_zero

#9188 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agent_zero »

KONAČNO da se više promjeni ona isfurana i davno pročitana formacija 4-4-2. Ovo sa 4-2-3-1 je pun pogodak i tako se danas igra moderan fudbal. U ovoj formaciji želim svaku utakmicu naše repke da gledam, sa hajrovićem u startnih 11 na krilu.
szlava

#9189 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by szlava »

isx wrote:
Pjanic15 wrote:
Kakva komedija od televizije i voditelja. :lol:
Al ovo je najj jace kad ga pita "Maki sta se desava sa licitacijom" a on nista ne odgovara tada je bila cijene oko 25.978.326KM :lol:
Vodja uvale

#9190 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Vodja uvale »

Jel' istina da ce bit' dobra slika na Bhtu za vrijeme Svjetskog?
Ajatolah_

#9192 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

Može li neko napisati ko je Afrikancima igrao u odbrani? Nekako mi se na momente fakat činilo da su kvalitetom bliži onoj iz naše U21 reprezentacije od neki dan nego onome s čime bismo se trebali susretati u Brazilu. :)

Evo zaključaka sa utakmice:
1. Prelazak na 4-2-3-1. Igranje sa pravim zadnjim veznim i desnim krilom čini čuda našoj odbrani.
2. Jes' mi drago što je Šunjić odigrao dobru partiju. :oops: Znao sam da se momak nepravedno pljuje, jer sam ga i maksuz gledao par puta u Ukrajini. Čovjek je sasvim pristojna rezerva.
3. Bešić odličan. Ono što mi se zapravo najviše kod njega nisu defanzivni kvaliteti, nego sposobnost iznošenja lopte i slanja onih dugih lopti, preciznih k'o Pjanićeve. :) Imam osjećaj da je u stanju igrati svaku poziciju na terenu osim centarfora i krila.
4. Vranješ sasvim OK bek. Dobro, to smo i pretpostavljali, ali mislim da ga se baš i nismo nagledali u toj ulozi, tako da je sad i potvrđeno. :oops:
5. Znamo na čemu treba poraditi - prekidima.
6. Visina naših igrača bi mogla predstavljati problem, mislim da je u tome najveća šansa Nigerije da postigne pogodak... mislim da će ulaskom Bičakčića umjesto Šunjića Džeko biti jedini visok igrač u ekipi.
7. Miske je fizički u dobrom stanju, ali igrački baš i nije u nekoj formi.
SkyLimit

#9193 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SkyLimit »

Vidim hvalite Šunjića,ja sam bio pospan tokom utakmice,pa sad nisam siguran je li on zaista dva puta žestoko ispao od Drogbe,ili sam to ipak samo sanjao.
Capajebo

#9194 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Capajebo »

SkyLimit wrote:Vidim hvalite Šunjića,ja sam bio pospan tokom utakmice,pa sad nisam siguran je li on zaista dva puta žestoko ispao od Drogbe,ili sam to ipak samo sanjao.
Budimo realni, i Tiago Silva bi isp'o 2 puta od Drogbe :D
stranac2

#9195 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by stranac2 »

Artest wrote:Gledam ovu reprizu, i nevjerovatno me zivciraju ova dva blebecajuca ignoranta. U prvih 12 min. Besic je poslao 4 duge, okomite lopte - koje, odgovorno tvrdim, Zahirovic nije za citavu karijeru - ali sve je to ostalo neregistrovano; barem u eteru.
Ali zato drobit u prazno tokom citavih 90 min. (sve moguce vijesti s raznih portala ovih dana) da bi prikrili elementarno neznanje... tu vec ne mogu zakazat. Jer njihov prenos se najmanje dotice same igre i desavanja na terenu.

Jebem im majku milosnu, pozz.
blebecajuca ignoranta :lol:

Svaka cast za opazanje. Ubise sporednim svarima isto kao kada nesto pokusavas da radis a neko te ometa tako oni ubise glupom pricom. A ne ukazuju paznju na prave stvari koje se desavaju na terenu.

Nisam ni od (po tom pitanju) provikanog Misimovica vidio nikada onoliko dobrih dugih lopti u 20-ak minuta. Mali kao rukom spuca pas od 4o metara tacno na nogu. :thumbup:
House

#9196 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by House »

Capajebo wrote:
SkyLimit wrote:Vidim hvalite Šunjića,ja sam bio pospan tokom utakmice,pa sad nisam siguran je li on zaista dva puta žestoko ispao od Drogbe,ili sam to ipak samo sanjao.
Budimo realni, i Tiago Silva bi isp'o 2 puta od Drogbe :D

:thumbup: tako je

btw Šunjić dobro odigrao , dobio sve vazdušne duele itd...
jasko_ba

#9197 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jasko_ba »

Kako nam je supak Sopo prezivio izdanje Zmajeva?
:twisted:
Logovan

#9198 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

jasko_ba wrote:Kako nam je supak Sopo prezivio izdanje Zmajeva?
:twisted:
Ma k'o da nas interesuje taj trol.
shake69

#9199 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Cile jedva kuci dobilo Egipat. Bilo 3;2 a gubili 0:2!! Dakle, faraoni nisu bas trube, kao sto neki i dalje misle.
JThomas

#9200 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

naravno da nisu.
Post Reply