Android OS
Moderator: Benq
- seoBIH
#9176 Re: Android OS
Igo mapa od BIH !? Koja je najbolja, tj s najvise updeta 
- Maharadza
#9177 Re: Android OS
Ona najveća!123456789 wrote:Igo mapa od BIH !? Koja je najbolja, tj s najvise updeta
Ovu što ja koristim je tačno 5MB veličine!
- burgundy
#9178 Re: Android OS
Pozz, od nedavno imam Lg nexus 4,pitanje glasi dosao mi je update za android 4.3 da li da downoldujem?
- anonimnaosoba
#9179 Re: Android OS
Obavezno, 4.3 na mom tabletu izgleda fenomenalno, pa ne sumnjam da je tako i s mobitelom, samo prije updatea prebaci sve kontakte, poruke, slike, videe, pjesme itd. na kompjuter jer se updateom brise sve s mobitela...burgundy wrote:Pozz, od nedavno imam Lg nexus 4,pitanje glasi dosao mi je update za android 4.3 da li da downoldujem?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
- Maharadza
#9180 Re: Android OS
Najbolji app za backup poruka i call history:anonimnaosoba wrote:Obavezno, 4.3 na mom tabletu izgleda fenomenalno, pa ne sumnjam da je tako i s mobitelom, samo prije updatea prebaci sve kontakte, poruke, slike, videe, pjesme itd. na kompjuter jer se updateom brise sve s mobitela...burgundy wrote:Pozz, od nedavno imam Lg nexus 4,pitanje glasi dosao mi je update za android 4.3 da li da downoldujem?
https://play.google.com/store/apps/deta ... sync&hl=en
- anonimnaosoba
#9181 Re: Android OS
Ja sam koristio MyPhoneExplorer dok mi je trebao, ali nisam nikako mogao ponovo prebaciti to na mobitel, pa sam kontakte rucno ukucavao, a poruke su ostale na kompjuteru, ako mi (ne d'o Bog
) bude opet trebao, imacu tu aplikaciju na umu 
- shalla
#9182 Re: Android OS
Ne mogu ja ovo da nariktam da ga jebešMaharadza wrote:Ona najveća!123456789 wrote:Igo mapa od BIH !? Koja je najbolja, tj s najvise updeta![]()
I tamo nema objašnjenja KAKO TO SVE INSTALIRATI
I dalje nisam skontao jel instaliram sa kompjutera i kako... Ma jebat ga, neće mi trebati neko vrijeme...
Hvala tebi puno na trudu da mi približiš...
-
mrkalj
#9183 Re: Android OS
Imam jedno pitanje.Imam telefon malo stariji i ima android 2.3.4. ,ima 256 MB RAM , i 512 MB ROM. Uzeto preko M:tel_a na period od 12 mjeseci , i ubrzo istiće ugovor.Meni kao nezahtjevnom korisniku ,telefon je solidan ali me nervira da poslije par instalisanih stvari piše.memorija telefona puna.A ne mogu prebaciti na mem. karticu
E sada imam namjeru kupiti ponovo telefon pa da ne ponovim istu grešku,na šta da obratim pažnju: na verziju androida,RAM,ROM i ispod kojih vrijednosti da ne idem
E sada imam namjeru kupiti ponovo telefon pa da ne ponovim istu grešku,na šta da obratim pažnju: na verziju androida,RAM,ROM i ispod kojih vrijednosti da ne idem
- Maharadza
#9184 Re: Android OS
Pa kopiraš na fon apk fajl i instaliraš! NAravno da nećeš sa kompa! App je!shalla wrote:Ne mogu ja ovo da nariktam da ga jebešMaharadza wrote:Ona najveća!123456789 wrote:Igo mapa od BIH !? Koja je najbolja, tj s najvise updeta![]()
Ovu što ja koristim je tačno 5MB veličine!![]()
I tamo nema objašnjenja KAKO TO SVE INSTALIRATI![]()
![]()
I dalje nisam skontao jel instaliram sa kompjutera i kako... Ma jebat ga, neće mi trebati neko vrijeme...
Hvala tebi puno na trudu da mi približiš...
- anonimnaosoba
#9185 Re: Android OS
Jesi li skinuo App2SD aplikaciju za prebacivanje aplikacija koje mogu na memorijsku ? Pokusaj sa tim ako vec nisi prije nego sto kupis novi telefon...mrkalj wrote:Imam jedno pitanje.Imam telefon malo stariji i ima android 2.3.4. ,ima 256 MB RAM , i 512 MB ROM. Uzeto preko M:tel_a na period od 12 mjeseci , i ubrzo istiće ugovor.Meni kao nezahtjevnom korisniku ,telefon je solidan ali me nervira da poslije par instalisanih stvari piše.memorija telefona puna.A ne mogu prebaciti na mem. karticu
- shalla
#9186 Re: Android OS
Maharadza,
Ma da, pretpostavio sam... Ali imam drugi problem
ne valja file, neće da ga otvori tj otpakuje na kompu (u 7z formatu je)
Ma da, pretpostavio sam... Ali imam drugi problem
-
mrkalj
#9187 Re: Android OS
ma probao sam nesto ne znam je li tačno to ali ne može. A telefon ću svakako kupiti jer mi istiće ugovor.anonimnaosoba wrote:Jesi li skinuo App2SD aplikaciju za prebacivanje aplikacija koje mogu na memorijsku ? Pokusaj sa tim ako vec nisi prije nego sto kupis novi telefon...mrkalj wrote:Imam jedno pitanje.Imam telefon malo stariji i ima android 2.3.4. ,ima 256 MB RAM , i 512 MB ROM. Uzeto preko M:tel_a na period od 12 mjeseci , i ubrzo istiće ugovor.Meni kao nezahtjevnom korisniku ,telefon je solidan ali me nervira da poslije par instalisanih stvari piše.memorija telefona puna.A ne mogu prebaciti na mem. karticu
Znaći ispod kojih vrijednosti gore navedenih parametara da ne kupujem
-
BadBoy
#9188 Re: Android OS
Generalno druže gledaj da uzmeš najbolji telefon za neki budžet koji si sebi postavio. Okvirno, ne bih išao ispod 1GB RAM-a i minimalno da ima podršku za Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dobra stvar je što svi telefoni koji su izašli u posljednje dvije godine i podržavaju uglavnom ovo.mrkalj wrote:Imam jedno pitanje.Imam telefon malo stariji i ima android 2.3.4. ,ima 256 MB RAM , i 512 MB ROM. Uzeto preko M:tel_a na period od 12 mjeseci , i ubrzo istiće ugovor.Meni kao nezahtjevnom korisniku ,telefon je solidan ali me nervira da poslije par instalisanih stvari piše.memorija telefona puna.A ne mogu prebaciti na mem. karticu
- Maharadza
#9189 Re: Android OS
Slabo se ti onda razumiješ u računare:shalla wrote:Maharadza,
Ma da, pretpostavio sam... Ali imam drugi problemne valja file, neće da ga otvori tj otpakuje na kompu (u 7z formatu je)
http://www.7-zip.org/
Ali halalit' ću, ipak si prethodno bio iphone user!
EDIT: Nova Video Sharing opcija by samsung:
VRH! 1:19 - OMG!
-
mrkalj
#9190 Re: Android OS
Po lovi mi odgovara Sony Xperia M.Šta misliš za karakteristike tog aparataBadBoy wrote:Generalno druže gledaj da uzmeš najbolji telefon za neki budžet koji si sebi postavio. Okvirno, ne bih išao ispod 1GB RAM-a i minimalno da ima podršku za Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dobra stvar je što svi telefoni koji su izašli u posljednje dvije godine i podržavaju uglavnom ovo.mrkalj wrote:Imam jedno pitanje.Imam telefon malo stariji i ima android 2.3.4. ,ima 256 MB RAM , i 512 MB ROM. Uzeto preko M:tel_a na period od 12 mjeseci , i ubrzo istiće ugovor.Meni kao nezahtjevnom korisniku ,telefon je solidan ali me nervira da poslije par instalisanih stvari piše.memorija telefona puna.A ne mogu prebaciti na mem. karticu
- mumi80
#9191 Re: Android OS
Ne znam za taj al jaran mi ima xperiu s i katastrofalno je spor
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
quarterback
#9192 Re: Android OS
ovako kako je maharadza rekao, gledaj koja je najvecaMaharadza wrote:Ona najveća!123456789 wrote:Igo mapa od BIH !? Koja je najbolja, tj s najvise updeta![]()
ipak jedna mala ograda, naime posto sam o tome pisao milion puta vjerovatno znate da sam igo veteran, naime kod koristenja zadnje mape desavalo mi se cesto da mi igo ne daje upozorenje u vezi pozicije radara, sada koristim malo stariju mapu bh i cini se da sve radi kako treba
cisto ako imate isti problem da znate gdje bi mogao biti problem
- Maharadza
#9193 Re: Android OS
Ma to je još "zanemariv" bug, meni npr. glasovno navođenje ne radi nikako! Dok npr. držim "vol. up" tipku, čuje se glas, ali dok ga pustim tako i nestane! Valjda do ROM-a (Paranoid - AOSP 4.2.2), ne znam do čega bi inače bilo?!quarterback wrote:ovako kako je maharadza rekao, gledaj koja je najvecaMaharadza wrote:Ona najveća!123456789 wrote:Igo mapa od BIH !? Koja je najbolja, tj s najvise updeta![]()
ipak jedna mala ograda, naime posto sam o tome pisao milion puta vjerovatno znate da sam igo veteran, naime kod koristenja zadnje mape desavalo mi se cesto da mi igo ne daje upozorenje u vezi pozicije radara, sada koristim malo stariju mapu bh i cini se da sve radi kako treba
cisto ako imate isti problem da znate gdje bi mogao biti problem
-
zLatk0
#9194 Re: Android OS
Ja sam imao iGo prije, ali kako mi je dpi na 182, nikako naci dobro rezoluciju i na kraju uzeo Navitel - ja prezadovoljan njom, a ide komplet mapa balkana oko 380mb i ima haman sve ove mahale..
Glasovno navodjenje ima na nasem, poi, kamere itd sve..
Glasovno navodjenje ima na nasem, poi, kamere itd sve..
-
gidra
#9195 Re: Android OS
Hajd da pitam ovdje svakako je riječ o androidu i da ne otvaram novu temu
Zanima me Android box TV. Čitajući malo o njima, njihovim prednostima i manama suzio sam izbor na kupovinu jednog od ova dva(Na velikom su sniženju tako da mi cijenom pašu), pa ako neko ima iskustva nek podijeli ako nije frka ili ako ima neki bolji prijedlog bujrum:
1. Minix neo g4
http://geekbuying.com/item/NEO-G4-Andro ... 12378.html
2. MK808
http://www.geekbuying.com/item/MK808-Du ... 07415.html
Zanima me Android box TV. Čitajući malo o njima, njihovim prednostima i manama suzio sam izbor na kupovinu jednog od ova dva(Na velikom su sniženju tako da mi cijenom pašu), pa ako neko ima iskustva nek podijeli ako nije frka ili ako ima neki bolji prijedlog bujrum:
1. Minix neo g4
http://geekbuying.com/item/NEO-G4-Andro ... 12378.html
2. MK808
http://www.geekbuying.com/item/MK808-Du ... 07415.html
- seoBIH
#9196 Re: Android OS
To je "lazno" snizenje 
Ja korsitim ovaj http://www.geekbuying.com/item/K-R42-Qu ... 17141.html
I sa ovim developmentom mislim da je best buy TV BOX
jos skuckati fly mouse i tastaturu i nema zime 
I sa ovim developmentom mislim da je best buy TV BOX
-
adincebic
#9197 Re: Android OS
Kako update android na 4.2.2 na uredjaju s3 mini?
-
jahh
#9198 Re: Android OS
Nema oficijelni, jedino custom.adincebic wrote:Kako update android na 4.2.2 na uredjaju s3 mini?
Za taj box, gledaj MK809, dosta je bolji u odnosu na 808.
-
gidra
#9199 Re: Android OS
misliš nije sniženje već su im ovo stvarne cijene? Ali kako god jeftinije puno nego na ebayu. Gledao sam i po youtube-u recenzije, i ovaj minix fakat otkida.123456789 wrote:To je "lazno" snizenje
I sa ovim developmentom mislim da je best buy TV BOXjos skuckati fly mouse i tastaturu i nema zime
A ovaj tvoj je puno skuplji i probija mi budžet koji sam planirao za ovu stvarku koju namjeravam koristiti samo za sopcast i ponekad pogledati koji film, dosadilo više laptop kopčati na tv
-
adincebic
#9200 Re: Android OS
Kako ide custom update?