Desavanja u Hrvatskoj
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#9176 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisam rekao da je Vindijino mlijeko smeće nego da nije iz rajskog lonca koliko neki tvrde. A čik probaj da zabraniš tako uvoz bilo čega njemačkog, pa taman svijetlilo u mraku pred svjedocima....Branite zato što vam se može i što ovdje nema države da vam opuca kontru da se uši crvene.
- zg1911
#9177 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma te lidlove njemacke marke su srot. od mlijeka samo vindijino i hajducko kad sam na moru. inace, ne znam jesam li ikad vidio bih mlijeko na polici hr ducana. opcenito je malo bih robe. uzme se livanjski sir, blatinu i zilavku. za ostalo ni ne znam
i lijanovici jel tako? al jebat ga, nema mi do pik-ovih mesnih preradjevina i drniskog prsuta
-
Kitrona
#9178 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A nadje se, Violeta, Konzum uvozi, Stanici, ima nesto prehrane, Vitaminka, etc...zg1911 wrote:ma te lidlove njemacke marke su srot. od mlijeka samo vindijino i hajducko kad sam na moru. inace, ne znam jesam li ikad vidio bih mlijeko na polici hr ducana. opcenito je malo bih robe. uzme se livanjski sir, blatinu i zilavku. za ostalo ni ne znami lijanovici jel tako? al jebat ga, nema mi do pik-ovih mesnih preradjevina i drniskog prsuta
-
sandromen
#9179 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne mogu da brane nikome unutar EU jer zato EU i postoji, kao zajednica sa slobodnim protokom robe i ljudi. Gledam kod njih one Plodove zemlje nedjeljom oko 13h i njihovi mljekari su skroz propali. Nemaju pribijene pare ni hljeba i nikada manje krava nije bilo u Hrvatskoj nego 2015.Lajavikrelac wrote:Nisam rekao da je Vindijino mlijeko smeće nego da nije iz rajskog lonca koliko neki tvrde. A čik probaj da zabraniš tako uvoz bilo čega njemačkog, pa taman svijetlilo u mraku pred svjedocima....Branite zato što vam se može i što ovdje nema države da vam opuca kontru da se uši crvene.
Ljudi morali investirat u nove pogone jer EU propisi traže da krava ima toliko i toliko m2 prostora, da joj se vime pere toliko i toliko puta na dan mašinama, da ima posebnu ishranu itd.
Podigla raja kredite i povećala si cjenu proizvodnje, a mljekare počele kupovati jeftinije iz uhodanih mljekara u Sloveniji i Mađarskoj. Zatim došlo i mlijeko iz Bosne koje konkuriše cjenom jer traži manje ulaganja.
Da nisu Hrvati ovo uradili na čisto bi im propala mlječna industrija. Samo bi uvozili.
Kakvi su da jesu tu ih shvatam da štite svoje.
Last edited by sandromen on 28/08/2015 18:01, edited 4 times in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9180 Re: Desavanja u Hrvatskoj
snobovi bez pokrića me nikada nisu mogli napraviti žrtvom. promašio si stadionteodolit wrote:
S takvom interpretacijom događaja u kojoj se sebe uvijek stavlja u položaj povlaštene žrtve nije ni čudo da uočavaš apologete.
Stvar je jednostavna...ako hoćeš prodavati na mom tržištu slobodno, dozvoli i meni da prodajem na tvom tržištu slobodno. Ako nećeš, nemoj cmoljit i kmečati o nepravednosti i nesportskom ponašanju. Prodaji to svoje mlijeko CEFTI i mirna Bosna.
drugo, ostaje nejasno kako je EU dala zeleno svjetlo, samo se Hrvatska pobunila. zbog čega tačno? samo se carinili hrvatski proizvodi, a ostali nisu pa se niko nije bunio?
- Domaci izdajnik
#9181 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa prava država i treba da štiti domaći proizvod i da ga forsira u prodaji. A za PIK Vrbovec se slažem, definitivno najbolja mortadela
Nije stvar u kvalitetu nego u principu! HR naše blokira i zabranjuje a tonama svoje tovari u Bosnu bez problema. Da smo država i narod ovdje bi domaća voda Kiseljak, Vitinka, Tuzlanski i sl bili flaša 1 KM, a Jana, Jamnica i sl 5 KM pa bujrum! Dukat i Vindija mlijeko da bude 4 KM a domaće 1,5 KM pa prijatno.....ali nismo nažalost.
Nije stvar u kvalitetu nego u principu! HR naše blokira i zabranjuje a tonama svoje tovari u Bosnu bez problema. Da smo država i narod ovdje bi domaća voda Kiseljak, Vitinka, Tuzlanski i sl bili flaša 1 KM, a Jana, Jamnica i sl 5 KM pa bujrum! Dukat i Vindija mlijeko da bude 4 KM a domaće 1,5 KM pa prijatno.....ali nismo nažalost.
-
Kitrona
#9182 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavikrelac wrote:Pa prava država i treba da štiti domaći proizvod i da ga forsira u prodaji. A za PIK Vrbovec se slažem, definitivno najbolja mortadela![]()
Ne manipuliraj! Ovo je jedan primjer - kako to Hrvatska "vaše blokira i zabranjuje"?
-
Kitrona
#9183 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zato što ostale boli truba - njihova tržišta su ionako prezasićena proizvođačima mlijeka, iznimno teško bi bilo mjesta za nove dobavljače i B&H mlijeko bi vjerojatno 90% završilo na hrvatskom tržištu (uglavnom preko Lidla, Kauflanda i sličnih).Chmoljo wrote:snobovi bez pokrića me nikada nisu mogli napraviti žrtvom. promašio si stadionteodolit wrote:
S takvom interpretacijom događaja u kojoj se sebe uvijek stavlja u položaj povlaštene žrtve nije ni čudo da uočavaš apologete.
Stvar je jednostavna...ako hoćeš prodavati na mom tržištu slobodno, dozvoli i meni da prodajem na tvom tržištu slobodno. Ako nećeš, nemoj cmoljit i kmečati o nepravednosti i nesportskom ponašanju. Prodaji to svoje mlijeko CEFTI i mirna Bosna.
drugo, ostaje nejasno kako je EU dala zeleno svjetlo, samo se Hrvatska pobunila. zbog čega tačno? samo se carinili hrvatski proizvodi, a ostali nisu pa se niko nije bunio?
- Domaci izdajnik
#9184 Re: Desavanja u Hrvatskoj
O čemu mi sad raspravljamo? Spavaš na časuKitrona wrote:Ne manipuliraj! Ovo je jedan primjer - kako to Hrvatska "vaše blokira i zabranjuje"?
U Austriji su svi domaći prehrambeni proizvodi dobro jeftiniji nego uvozni. Sva domaća piva su duplo i više jeftinija od češkog i holandskog, a isto su zemlja EU. Slatkiši isto tako, drastična razlika u cijeni.....opališ akcizu pa da vidiš kako se domaće forsira.sandromen wrote:
Ne mogu da brane nikome unutar EU jer zato EU i postoji, kao zajednica sa slobodnim protokom robe i ljudi. Gledam kod njih one Plodove zemlje nedjeljom oko 13h i njihovi mljekari su skroz propali. Nemaju pribijene pare ni hljeba i nikada manje krava nije bilo u Hrvatskoj nego 2015.
Ljudi morali investirat u nove pogone jer EU propisi traže da krava ima toliko i toliko m2 prostora, da joj se vime pere toliko i toliko puta na dan mašinama, da ima posebnu ishranu itd.
Podigla raja kredite i povećala si cjenu proizvodnje, a mljekare počele kupovati jeftinije iz uhodanih mljekara u Sloveniji i Mađarskoj. Zatim došlo i mlijeko iz Bosne koje konkuriše cjenom jer traži manje ulaganja.
Da nisu Hrvati ovo uradili na čisto bi im propala mlječna industrija. Samo bi uvozili.
-
sandromen
#9185 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo problem šta sada nemaš Hrvatsku s jedne strane i Bosnu s druge nego EU i Bosnu. Nema odvojeno oporezivanje za njemački i hrvatski proizvod. Sve se uvozi kao EU proizvod. Udari carinu 30% na Kraš moraš i na Fin Carre.Lajavikrelac wrote:Pa prava država i treba da štiti domaći proizvod i da ga forsira u prodaji. A za PIK Vrbovec se slažem, definitivno najbolja mortadela![]()
U boljoj su poziciji nego mi 100 puta.
To je valjda do supermarketa i prijevoza/uvoza. Nema akciza unutar EU.Lajavikrelac wrote:O čemu mi sad raspravljamo? Spavaš na časuKitrona wrote:Ne manipuliraj! Ovo je jedan primjer - kako to Hrvatska "vaše blokira i zabranjuje"?
U Austriji su svi domaći prehrambeni proizvodi dobro jeftiniji nego uvozni. Sva domaća piva su duplo i više jeftinija od češkog i holandskog, a isto su zemlja EU. Slatkiši isto tako, drastična razlika u cijeni.....opališ akcizu pa da vidiš kako se domaće forsira.sandromen wrote:
Ne mogu da brane nikome unutar EU jer zato EU i postoji, kao zajednica sa slobodnim protokom robe i ljudi. Gledam kod njih one Plodove zemlje nedjeljom oko 13h i njihovi mljekari su skroz propali. Nemaju pribijene pare ni hljeba i nikada manje krava nije bilo u Hrvatskoj nego 2015.
Slobodan protok roba i ljudi.
Last edited by sandromen on 28/08/2015 18:15, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#9186 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hrvatska je postojala i prije evropske unije, sta je starije kokos ili jaje bolje da ne ulazimo u tosandromen wrote:Samo problem šta sada nemaš Hrvatsku s jedne strane i Bosnu s druge nego EU i Bosnu. Nema odvojeno oporeivanje za njemački i hrvatski proizvod. Sve se uvozi kao EU proizvod. Udari carinu 30% na Kraš moraš i na Fin Carre.Lajavikrelac wrote:Pa prava država i treba da štiti domaći proizvod i da ga forsira u prodaji. A za PIK Vrbovec se slažem, definitivno najbolja mortadela![]()
U boljoj su poziciji nego mi 100 puta.
- Domaci izdajnik
#9187 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Može, može da se oglobi...sve se oplete akcizom i da vidiš kako frau iz Dojčlanda Krolindi drži slovo o ponašanju
Vi bi u EU a da se slobodni i neovisni. E pa netje da može.... 
- General War
#9188 Re: Desavanja u Hrvatskoj
1. Slučaj Pelješki most: Hrvatski ministar zaprijetio saobraćajnom blokadom BiH.Kitrona wrote:Lajavikrelac wrote:Pa prava država i treba da štiti domaći proizvod i da ga forsira u prodaji. A za PIK Vrbovec se slažem, definitivno najbolja mortadela![]()
Ne manipuliraj! Ovo je jedan primjer - kako to Hrvatska "vaše blokira i zabranjuje"?
2. Slucaj ZBiH: Hrvatska ne dozvoljava BH zeljeznicama koristenje pruge prema Plocama.
to je samo od nekih sto se sjetih
-
sandromen
#9189 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti se sada kofrčiš i šegečiš ali to su osnovne stvari kada govorimo o EU, opšte poznate.Lajavikrelac wrote:Može, može da se oglobi...sve se oplete akcizom i da vidiš kako frau iz Dojčlanda Krolindi drži slovo o ponašanjuVi bi u EU a da se slobodni i neovisni. E pa netje da može....
https://sh.wikipedia.org/wiki/Evropska_ ... arna_unija
Ili nisi informisan ili se praviš tošo.Carinska politika
Carinska politika jedan je od temelja Europske unije. Ona je odigrala ključnu ulogu u stvaranju integriranog unutarnjeg tržišta i zajedničke gospodarske politke. Carinska unija jedan je od stupnja povezivanja i integriranja ka jedinstvenom unutarnjem tržištu. Pojam carinska unija podrazumijeva prostor na kojem ne postoje unutarnje prepreke kretanju robe (što prvenstveno uključuje zabranu carina i pristojbi), a na robu koja ulazi izvana primjenjuju se zajednička pravila, carine i kvote. Carinska unija uspostavljena je 1. srpnja 1968. godine, a stvaranjem unutarnjeg tržišta 1993. godine uklonjena su preostala ograničenja slobodnom kretanju robe.
- Domaci izdajnik
#9190 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vi u HR baš ne kontate kako stoje stvari u EU
Evo ti šematski:

-
sandromen
#9191 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisu mene proćerali iz Krajne u Bosnu kao tebe da sada izmišljam gluparije i širim laži. Vala koliko god da su pokvareni nisu kao vi u manjem entitetu
Sve šta sam napisao stoji i istina je. Tvoje šegečenje ničemu ne koristi.
Last edited by sandromen on 28/08/2015 18:30, edited 2 times in total.
-
teodolit
#9193 Re: Desavanja u Hrvatskoj
E pa majstore EU nije dala dozvolu, u tome i jeste trik. Jer ako ne daju svi pa i Hrvatska dozvolu, onda kao da nije dao nitko.hizo ramidovic wrote:pa ako je eu dala dozvolu, valjda je bih ispostovala sve uslove, o cemu ti trabunjas?Kitrona wrote: Moze,ali sa carimama. Isto tako trebate ispostovati EU standarde pa mozete i vi
- nosara
#9194 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hrvatska je nitko(v)... Povijestna cinjenica...teodolit wrote:E pa majstore EU nije dala dozvolu, u tome i jeste trik. Jer ako ne daju svi pa i Hrvatska dozvolu, onda kao da nije dao nitko.hizo ramidovic wrote:pa ako je eu dala dozvolu, valjda je bih ispostovala sve uslove, o cemu ti trabunjas?Kitrona wrote: Moze,ali sa carimama. Isto tako trebate ispostovati EU standarde pa mozete i vi
- House
#9195 Re: Desavanja u Hrvatskoj
blokirati sve kamione iz hr i gotova priča
mater im yebem bezobraznu
njemačko mlijeko dominira u hr! lidl npr.
-
teodolit
#9196 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma yebe se njih tko je i kaj je Hrvatska....ćato u Briselu gleda jel ima na papiru 28 potpisa....ako nema niks uvoz...a tko nije potpisao ga ne yebe ni 3%nosara wrote:hrvatska je nitko(v)... Povijestna cinjenica...teodolit wrote:E pa majstore EU nije dala dozvolu, u tome i jeste trik. Jer ako ne daju svi pa i Hrvatska dozvolu, onda kao da nije dao nitko.hizo ramidovic wrote: pa ako je eu dala dozvolu, valjda je bih ispostovala sve uslove, o cemu ti trabunjas?
- Danguba
#9197 Re: Desavanja u Hrvatskoj
i govna da im upakuju kupovali bi samo neka je njemacko...House wrote:blokirati sve kamione iz hr i gotova pričamater im yebem bezobraznu
samo bojkot njihovih proizvoda.
- nosara
#9198 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja se nadam da ce seljo izac s voznim parkom na granicu... To je sigurica... Pa nek gorilanovic blokira izvoz materi spaseniji... 
- Domaci izdajnik
#9199 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ni mene nisu proĆerali niotkuda ovdje sam gdje sam rođen i odrastao, a od takvih arogantnih gluposti me redovno proĆerate ali u halusandromen wrote:Nisu mene proćerali iz Krajne u Bosnu kao tebe da sada izmišljam gluparije i širim laži. Vala koliko god da su pokvareni nisu kao vi u manjem entitetu![]()
![]()
- House
#9200 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nosara wrote:Ja se nadam da ce seljo izac s voznim parkom na granicu... To je sigurica... Pa nek gorilanovic blokira izvoz materi spaseniji...
baja Usorac već najavio blokadu

nema labavo