HS kablovska
Moderator: anex
- vicious
#9176 Re: HS kablovska
Svašta... Meni se to nikada ne dešava, zovi ti njih neka riješe taj problem.
- Benq
#9177 Re: HS kablovska
Nikad nisam imao problema sa CI modulima (imam dva tv-a sa CI ).
- Referent za ONO i DSZ
#9178 Re: HS kablovska
Hakuna Matata wrote:Kakvi su kvalitetom ti HD resiveri ??
HD receiver, srednja zalost, uglavnom sve funkcionise, slika super, daljinski nije bas responsive.Hakuna Matata wrote:Kakvi su kvalitetom ti HD resiveri ??
Sigurno je da ne vrijedi 150KM kolko ga platih, kineska kutijica plafon 50kmica
Receiver je utoliko bolji sto imas submenije na menu pa ne moras pamtiti brojeve kanala, gdje je koji ka na CI modulu a receiver pase na sve Tv-e.
-
The Realist
#9179 Re: HS kablovska
Znači slika dobra, nema trzanja i gubljenja frekfencja? To me zanima, jer ću vjerovatno morati preći na reciever. Btw. kakav je EPG na recieveru?
Btw. i sa modulom ima opcija pretraživanja kanala preko liste, ili kako kod koga stoji, ne mora se baš pamtiti.
Btw. i sa modulom ima opcija pretraživanja kanala preko liste, ili kako kod koga stoji, ne mora se baš pamtiti.
- van helsing
#9180 Re: HS kablovska
Koji je tacan naziv recivera,ima li hdmi ?
-
The Realist
#9181 Re: HS kablovska
HDMI ima, jer HD reciever (ako sa modulom upoređuješ) i tako ga i spajaju sa TV-om.
-
kiselo_mlijeko
#9182 Re: HS kablovska
Kad god naletim na ovom forumu ti branis HS, naravno da je ocigledno da radis za njih, ili si nekako povezan sa njima, mislim, zasto bi neko koji nema koristi od njih da se prepire i pise "romane" u njihovoj odbraniThe Realist wrote:Pošto me već po ko zna koji puta ovako prozivaš da radim za HS, smiješ li onda i javnu opkladu povodom toga? Ne moraš mene naći zaposlenog, nego ako ikoga iz moje porodice nađeš da radi tu, ili da je radio (ili da sam ja radio), ili da smo na bilo koji drugi način surađivali, osim da sam im klijent na način na koji si i ti, ja ti budem plaćao sve njihove usluge, još slobodno prijavi i TV Total i Moja TV i to ću ti plaćati.Adriatic wrote: Očito si zaposlen u HS jer ti se u prethodnom postu omaklo ono "nas".
Samo se vi i dalje uljuljkujte ali konkurencija nadire i poslije će biti kasno.
A vi i dalje prikazujte na HEMI kako Enes obilazi cijelu planetu uzduž i poprijeko.
Ako ne nađeš, onda ti preuzmi sve moje troškove vezane za TV-Internet?
Lako ćemo dogovoriti kako organizovati.
Ovo čisto da se jedno zauvijek riješi ovo pitanje i ovakva prozivanja. Ali dobro, kod tebe gdje god naletim na neki post, ili neko radi za nekoga, ili treba ugastiti, uništiti, ili slično....
- kloniran
#9183 Re: HS kablovska
The Realist, ne odgovoris li mu na ovu provokaciju skidam ti 20% od plate za ovu i narednu godinukiselo_mlijeko wrote:Kad god naletim na ovom forumu ti branis HS, naravno da je ocigledno da radis za njih, ili si nekako povezan sa njima, mislim, zasto bi neko koji nema koristi od njih da se prepire i pise "romane" u njihovoj odbraniThe Realist wrote:Pošto me već po ko zna koji puta ovako prozivaš da radim za HS, smiješ li onda i javnu opkladu povodom toga? Ne moraš mene naći zaposlenog, nego ako ikoga iz moje porodice nađeš da radi tu, ili da je radio (ili da sam ja radio), ili da smo na bilo koji drugi način surađivali, osim da sam im klijent na način na koji si i ti, ja ti budem plaćao sve njihove usluge, još slobodno prijavi i TV Total i Moja TV i to ću ti plaćati.Adriatic wrote: Očito si zaposlen u HS jer ti se u prethodnom postu omaklo ono "nas".
Samo se vi i dalje uljuljkujte ali konkurencija nadire i poslije će biti kasno.
A vi i dalje prikazujte na HEMI kako Enes obilazi cijelu planetu uzduž i poprijeko.
Ovo čisto da se jedno zauvijek riješi ovo pitanje i ovakva prozivanja. Ali dobro, kod tebe gdje god naletim na neki post, ili neko radi za nekoga, ili treba ugastiti, uništiti, ili slično....Nisi jedini, ima tu jos par profila u "civilu"
A onaj profil "HS Kablovska" je tu za diplomatske odgovore
Podmuklo, podmuklo... Ja sam inace bio dugogodisnji korisnik HS-a, prije par dana sam presao na Telemach, niste losi, ali ostali su puno bolji od vas, pocevsi od ponude pa do usluge. Pa telemach izmedju ostalog ima sve Sportklubove na analognoj, dok ste vi tek jednu Arenu ubacili u analogiji, zasto ne sve 4?? Gladni ste gladni...
L.P.
Cika Eneshaga
-
The Realist
#9184 Re: HS kablovska
Imaš gore u quoteu svom moju ponudu, ona vrijedi i za tebe i bez problema riješimo taj problemkiselo_mlijeko wrote:Kad god naletim na ovom forumu ti branis HS, naravno da je ocigledno da radis za njih, ili si nekako povezan sa njima, mislim, zasto bi neko koji nema koristi od njih da se prepire i pise "romane" u njihovoj odbraniPošto me već po ko zna koji puta ovako prozivaš da radim za HS, smiješ li onda i javnu opkladu povodom toga? Ne moraš mene naći zaposlenog, nego ako ikoga iz moje porodice nađeš da radi tu, ili da je radio (ili da sam ja radio), ili da smo na bilo koji drugi način surađivali, osim da sam im klijent na način na koji si i ti, ja ti budem plaćao sve njihove usluge, još slobodno prijavi i TV Total i Moja TV i to ću ti plaćati.
Ovo čisto da se jedno zauvijek riješi ovo pitanje i ovakva prozivanja. Ali dobro, kod tebe gdje god naletim na neki post, ili neko radi za nekoga, ili treba ugastiti, uništiti, ili slično....Nisi jedini, ima tu jos par profila u "civilu"
A onaj profil "HS Kablovska" je tu za diplomatske odgovore
Podmuklo, podmuklo... Ja sam inace bio dugogodisnji korisnik HS-a, prije par dana sam presao na Telemach, niste losi, ali ostali su puno bolji od vas, pocevsi od ponude pa do usluge. Pa telemach izmedju ostalog ima sve Sportklubove na analognoj, dok ste vi tek jednu Arenu ubacili u analogiji, zasto ne sve 4?? Gladni ste gladni...
- chakany
#9185 Re: HS kablovska
Vi meni ovim porukama uljepšate dan
Bolji ste od Top Liste Nadrealiste
Ono što sam obično primjetio na klix forumu, jeste da na koju god temu uđem, pretežno se priča o nečem petom, desetom, a najmanje o onome o čemu bi trebalo.
Hajde još počnite i o politici pričati na temi HS kablovska

Bolji ste od Top Liste Nadrealiste
Ono što sam obično primjetio na klix forumu, jeste da na koju god temu uđem, pretežno se priča o nečem petom, desetom, a najmanje o onome o čemu bi trebalo.
Hajde još počnite i o politici pričati na temi HS kablovska
-
The Realist
#9186 Re: HS kablovska
A šta ću ja kad moram već jednom riješiti taj problemchakany wrote:Vi meni ovim porukama uljepšate dan![]()
Bolji ste od Top Liste Nadrealiste![]()
![]()
![]()
Hajde još počnite i o politici pričati na temi HS kablovska![]()
![]()
Ali evo, bili mi neki dan, novi kabl sa stuba postavili, skroz u dnevnu uveli, nove džekove stavili, čak i jedan skupi i na kraju se kvalitet HD kanala samo za 4% popravio. Slika jeste stabilnija (sa 66-69, na 69-73%), ali nije to to. Komšija kaže da nema nikakvih problema sa HD kanalima, samo pomalo da šteka. I signal su mijenjali i sve.
Postoji opcija da je moj ulaz u TV oštećen, jer kada tu malo okrenem slika se kvari, ali ne može biti bolja, zato i razmišljam o HD recieveru, jer ulazi za HDMI su sigurno OK, samo da mi je prvo probati, prije nego kupim, a zato me i zanima šta korisnici kažu u HD recieverima, pogotovo stabilnost slike, gubljenje frekfencija (neko je pisao da je imao problema sa par frekfencija), EPG.....
- kloniran
#9187 Re: HS kablovska
Može biti i da je do ulaza u tv, ali mi još uvijek nije jasno zašto se koristi davno prevaziđen džek za antenski kabal, ako znamo da danas imamo barem 3 verzije daleko kvalitetnijih ulaza na kojima ima minimalno gubljenje signalaThe Realist wrote:A šta ću ja kad moram već jednom riješiti taj problemchakany wrote:Vi meni ovim porukama uljepšate dan![]()
![]()
![]()
![]()
.
Ali evo, bili mi neki dan, novi kabl sa stuba postavili, skroz u dnevnu uveli, nove džekove stavili, čak i jedan skupi i na kraju se kvalitet HD kanala samo za 4% popravio. Slika jeste stabilnija (sa 66-69, na 69-73%), ali nije to to. Komšija kaže da nema nikakvih problema sa HD kanalima, samo pomalo da šteka. I signal su mijenjali i sve.
Postoji opcija da je moj ulaz u TV oštećen, jer kada tu malo okrenem slika se kvari, ali ne može biti bolja, zato i razmišljam o HD recieveru, jer ulazi za HDMI su sigurno OK, samo da mi je prvo probati, prije nego kupim, a zato me i zanima šta korisnici kažu u HD recieverima, pogotovo stabilnost slike, gubljenje frekfencija (neko je pisao da je imao problema sa par frekfencija), EPG.....
-
The Realist
#9188 Re: HS kablovska
Tu mi je ulaz za karticu, sada ne znam je li na nekim televizorima imaju bolje rješenje 
-
azdralovic
#9189 Re: HS kablovska
ja iskreno i ne gledam previse TV, ali gubljenja frekvencija nisam imao i slika mi je uvijek dobra... EPG radi kako gdjeThe Realist wrote:A šta ću ja kad moram već jednom riješiti taj problemchakany wrote:Vi meni ovim porukama uljepšate dan![]()
![]()
![]()
![]()
.
-
The Realist
#9190 Re: HS kablovska
Znam da im je EPG bolje funkcionisao na recieverima, nego na modulu, pa se zato nadam da će i sada biti tako.
- salensen
#9191 Re: HS kablovska
Sutra Sarajevo-Željezničar na Areni Sport 5 cccc...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9192 Re: HS kablovska
uveo sam neki dan ovaj novi "quadro" paket sa HD receiverom i malo jacom internet konekcijom od osnovne. za telefon ne mogu nista reci jer ne znam da li se isplati ili ne to cu tek vidjeti. nije mi bas najjasnije ona 0,003 pf za uspostavu poziva da li nekim iznosom ulaze u racun ili se oni dodaju na cijenu paketa. Sto se tice digitale definitivno je puno bolja od analogne, kanali bar za sada nista ne stopaju a EPG daje informacije i radi samo na dosta kanala pogresno. Sve u svemu moram priznati da sam prezadovoljan mada opet kazem ne znam kako ce sve ovo ici sa telefonom i da li se zista vise isplati nego BH Telecom. U svakom slucaju ostavio sam jos jedno mjesec dva BH Telecom liniju i broj dok ovo sve dobro istestiram. Jedina manja zamjerka je ta sto sam dobio telefon koji je vec koristen jer je na njemu bio vec neciji telefonski imenik i u ugovoru iako sam imao svoj modem nigdje ne pise da su moj uzeli a svoj postavili i da je taj novi u mom vlasnistvu.
-
The Realist
#9193 Re: HS kablovska
Tih 0,03 feninga ti se dodatno naplaćuje, nema bonusa u tom paketu.
Koliko je isplativo, zavisi koliko zoveš fiksnu mrežu, tj. koliko dugo razgovaraš.
Koliko je isplativo, zavisi koliko zoveš fiksnu mrežu, tj. koliko dugo razgovaraš.
-
tournesol
#9194 Re: HS kablovska
po meni se isplate ovi Flat paketi. Kada se preracuna, pretplata dodje 12KM. Mama puno prica na telefon tako da kada potrosi tri feninga dalje melje do zore besplatno sto je mnogo jeftinije od Telecoma. Isto tako, gledam cjenovnik Telecoma i njihov prema mrezama u BiH. Onaj ko zove s Telecoma drugog operatera vise placa nego ovo s HSa na druge operatere. A cijena paketa je bas prihvatljiva. Taj trio paket je 10 maraka jeftiniji kod njih nego kod ostalih (Telemach i Telecom sam gledala).
Eto, bravo za ovu novost, treba pohvaliti
Eto, bravo za ovu novost, treba pohvaliti
- saraf_osmica
#9195 Re: HS kablovska
U telecoma je pretplata 9 km a u mojatv paketima bez pretplate. U moja tv imaš flat sa više raspoloživih fair minuta i neuporedivo jeftinijim pozivima prema gsm mreži. HS nije povoljniji u odnosu na BH Telecom.
Sent from my RM-846_eu_hungary_398 using Tapatalk
-
forel
#9196 Re: HS kablovska
saraf_osmica wrote:U telecoma je pretplata 9 km a u mojatv paketima bez pretplate. U moja tv imaš flat sa više raspoloživih fair minuta i neuporedivo jeftinijim pozivima prema gsm mreži. HS nije povoljniji u odnosu na BH Telecom.
Moja Tv, je besplatna samo prema BH telecomu, svaka druga mreza se naplacuje.HS nema RTV takse (mos mislit
U HS dobijes Panasonic telefon iz kamenog doba
- kemox
#9197 Re: HS kablovska
1000 min = 16,6 sati
30 dana puta 33 min = 990 minuta
Flat telefonija u praksi
30 dana puta 33 min = 990 minuta
Flat telefonija u praksi
-
rizibizi
#9198 Re: HS kablovska
Kad rece Panasonic telefon iz kamenog doba, moze li se neki drugi telefon koristiti za HS telefoniju, mojima su dali neki smetljarski Siemens Gigaset koji nema cak ni redial dugme
pa ako je neko zauzet moras svaki put upisivati broj ili da ga dodas u imenik. Imaju drugi normala DECT telefon ali reko da ne experimentisem dok ne pitam.
- saraf_osmica
#9199 Re: HS kablovska
forel wrote:saraf_osmica wrote:U telecoma je pretplata 9 km a u mojatv paketima bez pretplate. U moja tv imaš flat sa više raspoloživih fair minuta i neuporedivo jeftinijim pozivima prema gsm mreži. HS nije povoljniji u odnosu na BH Telecom.
Moja Tv, je besplatna samo prema BH telecomu, svaka druga mreza se naplacuje.HS nema RTV takse (mos mislit) i MojaTvFull paket te dodje 55 KM, ili 52,5 ako uzimas samo jedan resiver.Dodatni resiver se iznajmljuje po cjeni 3,5 KM, dobijes Gigaset telefon i hejbet kanala, al je internet znatno sporiji od HS.
U HS dobijes Panasonic telefon iz kamenog dobaali funkcionise, 1000 besplatnih minuta prema svim mrezama s naplatom uspostave 0.03 pf, net 16 Mbps do 17 sati poslije 8 Mbps, 140 + kanala digitale i 66 analogije.Cijena poziva iz BH telecoma fix u BHtelecom mob 0.19 + PDV, osim ako ne uvezes do 5 mobitela(nisam siguran) pa imas neki popust sta ja znam prema tim mobitelima.Brat dobio prosli mjesec racun za MojaTvFull za manje od pola mjeseca koristenja 23 KM.Ja na HS telefoniji neki paket bio Q2 platili 17 KN telefona..listing je iznosio 1,5 list brojeva...MojaTv ko hoce gledat televiziju a malo manje net , ko hoce net a malo slabiju Tv Hs.
nije tačno. BHT u full+ paketu ima flat prema svim mrežama i uz to na poklon se dobije gigaset IP telefon. Gsm je neuporedivo jeftiniji. Cijena tog paketa je 39 + pdv. HS nema nijedan paket sa svim otkljucanim kanalima, besplatnom opremom, internetom i dosta povoljnijom telefonijom za 39 km tako da to tvoje ne stoji
-
The Realist
#9200 Re: HS kablovska
39+PDV je 45,6KM, ne 39KM. HS-ov svaki paket ima sve kanale otključane i imaju neuporedivo bolji internet. HS bi trebao povećati flat na 1500minuta, kao što imaju BHT i Logosoft, jer tu kaskaju za njima (mene iskreno i ne zanima to, jer nikada toliko ne pričam, pogotovo što ljudi sa kojima obavljam duge razgovore su mi na najbroju, ili koristim hallo za njih, ali siguran sam da ima ljudi kojima treba ovo, pa ne bi bilo loše da se izjednače sa konkurencijom tu).
Eh da, mogli bi definitivno bolje telefone davati. Ja jedva koristim i ovaj i nije mi toliko bitno da je neki super telefon, ali mi smeta što kada imam propušten poziv ne mogu vidjeti kada se poziv desio i čim odem sa propuštenih poziva, više ih ne mogu naći, a volio bih da mogu tu istoriju bolje pregledati, ili ja tu nešto ne vidim?
Eh da, mogli bi definitivno bolje telefone davati. Ja jedva koristim i ovaj i nije mi toliko bitno da je neki super telefon, ali mi smeta što kada imam propušten poziv ne mogu vidjeti kada se poziv desio i čim odem sa propuštenih poziva, više ih ne mogu naći, a volio bih da mogu tu istoriju bolje pregledati, ili ja tu nešto ne vidim?