Sirija vol. 2
- Em2r
#9176 Re: Sirija vol. 2
Nesto kontam, kolko je vojske izginulo na obje strane, ko ce tu penzije silne podjeliti. Sirija je u **rcu kako god okrenes.
-
sumirprimus
#9177 Re: Sirija vol. 2
ovo je tacno od a do ž...Em2r wrote:Nesto kontam, kolko je vojske izginulo na obje strane, ko ce tu penzije silne podjeliti. Sirija je u **rcu kako god okrenes.
nazalost..
jos gore sto kod nas imas momaka koji se loze na ovaj rat,krv, nebitna strana.bog te a izasli smo iz rata....
to navija, kodaj igrica u pitanju a ne ljudski zivoti.
-
sumirprimus
#9178 Re: Sirija vol. 2
nema ovde hepi enda,ova generacija sirijaca i okoline je sjebana,pitanje je koliko ce bit sjebana iduca generacija..
- Ironmen
#9179 Re: Sirija vol. 2
Grean wrote:Boga mi im je guravo i ko god kaze da je nama bilo isto ili gore mislim da nije svjestan sta prica.Mlohavi wrote:
Ne znam kako vi, al' ja bi je*O i pobunu i Asada i Dulijana i Esmu i Erdogana da ovo moram prozivljavati.
Mi smo izbjegli najvazniju stvar a to je avijacija dok ovi pobunjenici trpe bombardovanje i jos uz to na terenu se bore sa vladinim snagama. Jednostavno nepravedna borba i razumijem kako se osjecaju (prije svega bijes) jer smo bili u slicnoj situaciji. Ko nije slusao tenk kako se vrti na dvadeset metara od tvoje transee koja nije ni utvrdjena kako treba to mu se ne moze rijecima docarati.
Nego sta bi sa ovim mirovnim pregovorima koji su kao planirani za mjesec dana? Tesko da ce vladine snage u ovoj situaciji sjesti za sto. Bit ce kao i u nas, razvlaci pricu da se na terenu zauzme sto vise.
Uglavnom, najpametnije su napravili oni koji su se uhvatili zapadne Evrope a to su obicno ovi koji su imali sredstava i snage za to.
A kad vidim ove siitske debile koji su dosli da se izivljavaju nad ovom djecom na njihovom kucnom pragu pitam se ko su ovi likovi sa foruma koji svakodnevno ovdje pisu hvalospjeve o tim "pravednicima", zapitam se da li je moguce da su to nasi ljudi. Sve se nadam da nisu jer to ne mogu da povezem sa svojim narodom koji je prosao ono sto smo mi prosli. Kad vidim likovanje i smajlije pitam se kakvi su to ljudi uopste i po cemu misle da se razlikuju od ispranih mozgova sa Vijesti umeta koji slave zlocine ISIS-a.
Meni je isto malo cudno i zapitam se jesul to moji zemljaci kada padaju u trans euforije kada bradati teroristi zauzmu neko naselje koji podrzavaju ove sto civile stavljaju u kaveze i ostavljaju ih na zgradi koji podrzavaju parole "krscane u Liban alewite u grob", koji podrzavaju ljude koje zarobljenike vezu za banderu i ispaljuju RPG u njeg i slave ime Allahovo koji nadju alewitsko dijete od 2 godine i stavljaju mu 10 pusaka na celo i slikaju se i smiju se, nema neke razlike izmedju ISILA i ovih zar ne.
- salik79
#9180 Re: Sirija vol. 2
MMM1977 wrote:Saliksalik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Here we go again(pogledati temu o Iranu)
O kakvoj malicioznoj psihopatoloskoj iskvarenoj osobi je rijec, dovoljno svjedoci i to da sam vec vise puta demantovao ovu ublehu, na raznim temama, a postavljac je uvijek bio ovaj lik...Pa, nece mi to biti tesko ni na ovoj temi -Mahmud Asgari i Ajaz Marhoni su osudjeni na smrt zbog silovanja 13-godisnjeg djecaka, a jedna britanska homoaktivisticka organizacija plasirala je laz da se radi o homoseksualcima. Nedugo potom direktorica IGLHRC-a, jedne od najvecih svjetskih LGBT organizacija, negira da se radi o homoseksualnom slucaju. Ipak, londonski homoaktivist ostao je pri svojoj verziji price, tako da je stvar otisla toliko daleko da je dvojici pedofila posvecen i jedan album Pet-Shop Boysa, najavljuju snimanje filmova, itd, itd...
Ostale slike ne zelim ni komentirati, jer je sve jasno, posto se radi o istoj matrici...samo mogu reci, da iako znam od koga je, previse je!
A ove ublehe o "gazenju ljudskih prava" Iranci svake godine uredno demantuju na vise milionskim skupovima obiljezavanja godisnjice Islamske revolucije.![]()
Silovali djecaka a neko je plasirao laž da su homoseksualci?![]()
Naravno da su prije svega pedofili ali su i homoseksualci.
Prije svega su silovatelji, pedofili, pa tek onda homoseksualci...Fol je u tome sto se njih prikazuje kao zrtve "represivnog rezima" koji su smaknuti iskljucivo radi homoseksualizma, iako iranski krivicni Zakon uopce ne predvidja tu vrstu kazne za homoseksualce. Smrtnu kaznu su dobili zbog silovanja 13-godisnjeg djecaka, a za silovanje je, inace, predvidjena smrtna kazna.
- salik79
#9181 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:Grean wrote:Boga mi im je guravo i ko god kaze da je nama bilo isto ili gore mislim da nije svjestan sta prica.Mlohavi wrote:
Ne znam kako vi, al' ja bi je*O i pobunu i Asada i Dulijana i Esmu i Erdogana da ovo moram prozivljavati.
Mi smo izbjegli najvazniju stvar a to je avijacija dok ovi pobunjenici trpe bombardovanje i jos uz to na terenu se bore sa vladinim snagama. Jednostavno nepravedna borba i razumijem kako se osjecaju (prije svega bijes) jer smo bili u slicnoj situaciji. Ko nije slusao tenk kako se vrti na dvadeset metara od tvoje transee koja nije ni utvrdjena kako treba to mu se ne moze rijecima docarati.
Nego sta bi sa ovim mirovnim pregovorima koji su kao planirani za mjesec dana? Tesko da ce vladine snage u ovoj situaciji sjesti za sto. Bit ce kao i u nas, razvlaci pricu da se na terenu zauzme sto vise.
Uglavnom, najpametnije su napravili oni koji su se uhvatili zapadne Evrope a to su obicno ovi koji su imali sredstava i snage za to.
A kad vidim ove siitske debile koji su dosli da se izivljavaju nad ovom djecom na njihovom kucnom pragu pitam se ko su ovi likovi sa foruma koji svakodnevno ovdje pisu hvalospjeve o tim "pravednicima", zapitam se da li je moguce da su to nasi ljudi. Sve se nadam da nisu jer to ne mogu da povezem sa svojim narodom koji je prosao ono sto smo mi prosli. Kad vidim likovanje i smajlije pitam se kakvi su to ljudi uopste i po cemu misle da se razlikuju od ispranih mozgova sa Vijesti umeta koji slave zlocine ISIS-a.
Meni je isto malo cudno i zapitam se jesul to moji zemljaci kada padaju u trans euforije kada bradati teroristi zauzmu neko naselje koji podrzavaju ove sto civile stavljaju u kaveze i ostavljaju ih na zgradi koji podrzavaju parole "krscane u Liban alewite u grob", koji podrzavaju ljude koje zarobljenike vezu za banderu i ispaljuju RPG u njeg i slave ime Allahovo koji nadju alewitsko dijete od 2 godine i stavljaju mu 10 pusaka na celo i slikaju se i smiju se, nema neke razlike izmedju ISILA i ovih zar ne.
K tome, ova "djeca s kucnog praga" su imala priliku "dokazati se" sa najmodernijim naoruzanjem u vidu TOW-ova, dok, recimo, palestinska djeca i nemaju neku priliku za "dokazivanje" kontra vojnika "jedine demokracije na BI", pa se opet slabo ko "zgrozava":
http://forum.klix.ba/izrael-je-opet-poc ... #p12113168
- salik79
#9182 Re: Sirija vol. 2
Amiiiinn ja-RabbsunceKOtepsija wrote:salik79 wrote:republikauzicka wrote:Allepo
General Kasim Suleimani
VIDEO
https://www.facebook.com/syrian.reporte ... 287016011/
Nije na odmet ponovit'zivio nam Kasimaga jos hiljadu godina i nek ga cuva dragi Bog Gospodar svih svijetova, amin
- Kikibombona
#9183 Re: Sirija vol. 2
Bogami, zao mi onog decka. Mucenje zarobljenika mi je na poseban nacin odvratno. Bas moras biti pogan do srzi da bi maltretirao svezanog covjeka.salik79 wrote:
K tome, ova "djeca s kucnog praga" su imala priliku "dokazati se" sa najmodernijim naoruzanjem u vidu TOW-ova, dok, recimo, palestinska djeca i nemaju neku priliku za "dokazivanje" kontra vojnika "jedine demokracije na BI", pa se opet slabo ko "zgrozava":
Onaj klinac se vjerovatno gadno provodi. Za SAA je TOW trn u oko. Znaju ili pretpostavljaju da im je pobio veliki broj saboraca. Veoma ruzna situacija za njega. Iskreno se nadam da ce biti razmijenjen.
Sjetih se Nusrinog dokumentarca u kojem se pojavljuju dva zarobljenika iz baze Abu Duhar. Jedan je alavit, drugi je sunit. Obojici su vezane ruke i noge. Ovaj alavit je sav poplavio od mucenja. Meso mu se pocelo rasoadati. Jadnik mase glavom kao da je vec od silne torture procvakao. Sunit je boljem stanju, ali se i na njemu vide tragovi mucenja.
Sta da covjek radi takvim ljudima?
-
sarajevoxxxx
#9184 Re: Sirija vol. 2
Djecoubice, monstrumi, ubice civila žena i djece, inače najveće kukavice na svijetu i đubrad kakve nema nadaleko, pokrenuli novi veliki napad na Šejh Miskin. Od jutros 20 zračnih udara na područje Šejh Miskina. Režim je jučer zauzeo dio 82. brigade. Eventualnim padom Šejh Miskina, Neva i ostali gradovi u blizini bi se isto tako našli u teškoj situaciji
Last edited by sarajevoxxxx on 30/12/2015 09:45, edited 1 time in total.
- Ironmen
#9185 Re: Sirija vol. 2
Ma rat je razoriju Siriju do temela i nikad to nece biti vise ista drzava, jednostavno kada pogledam slike Sirije prije rata nije mi jasno bas se vidi da je drzava bila sredjena autoputevi, industrija, turizam, istorija same drzave, vjerski objekti. bolnice i skole pa primjetiti na svakom snimku svaka ulica ima rasvjetu asfalt, evo ova brana Thisrin je ostala netaknuta unutra sve mermerom odradjeno stvarno napredno za jednu arapsku zemlju i onda dodje neko i sve to razjebe.
Na YT ima brdo klipova prije ratnih iz Damaska i Allepa stvarno nevjerovatni gradovi tako prijatni ljudi turisti su bili odusevljeni i onda se ti ljudi zavade i podjele u neke kvartove i ratuju nevjerovatno kao da neka veca sila ispere mozak i natjera ih na to.
Na YT ima brdo klipova prije ratnih iz Damaska i Allepa stvarno nevjerovatni gradovi tako prijatni ljudi turisti su bili odusevljeni i onda se ti ljudi zavade i podjele u neke kvartove i ratuju nevjerovatno kao da neka veca sila ispere mozak i natjera ih na to.
- Ironmen
#9186 Re: Sirija vol. 2
Ovo mucenje zarobljenika je izgleda fetis svih arapa jednostavno kodeks ponasanja kod njih nepostoji ni po vojnom kodeksu ni po vjerskom kodeksu i to su kao neki muslimani pa da su procitali svoju knjigu Kuran sigurno se nebi ovako ponasali prema zarobljenicima ma ko oni bili ali sve je to isto dole.
Evo sam savox je iznio informaciju da je rezim ponudio amnestiju za neki kvart i ovi su odbili ko im je sad kriv ?? Do sada je rezim ispostovao svaku amnestiju i prekid vatre gdje su pobunjenici to prihvatili i to je nesto uredo i svijetla tacka u ovome ratu.
Mislite li da bi pobunjenici ponudili ovako amnestiju vladinim borcima bi malo sutra njihova parola je "Krscane u Liban, alewite u grob" za njih nema mjesta u Siriji.
Ali dolaze sigurno svjetliji dani i za Siriji nece dovjeka biti u njoj teroristicki sljam.
Evo sam savox je iznio informaciju da je rezim ponudio amnestiju za neki kvart i ovi su odbili ko im je sad kriv ?? Do sada je rezim ispostovao svaku amnestiju i prekid vatre gdje su pobunjenici to prihvatili i to je nesto uredo i svijetla tacka u ovome ratu.
Mislite li da bi pobunjenici ponudili ovako amnestiju vladinim borcima bi malo sutra njihova parola je "Krscane u Liban, alewite u grob" za njih nema mjesta u Siriji.
Ali dolaze sigurno svjetliji dani i za Siriji nece dovjeka biti u njoj teroristicki sljam.
- salik79
#9187 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Bogami, zao mi onog decka. Mucenje zarobljenika mi je na poseban nacin odvratno. Bas moras biti pogan do srzi da bi maltretirao svezanog covjeka.salik79 wrote:
Onaj klinac se vjerovatno gadno provodi. Za SAA je TOW trn u oko. Znaju ili pretpostavljaju da im je pobio veliki broj saboraca. Veoma ruzna situacija za njega. Iskreno se nadam da ce biti razmijenjen.
Sjetih se Nusrinog dokumentarca u kojem se pojavljuju dva zarobljenika iz baze Abu Duhar. Jedan je alavit, drugi je sunit. Obojici su vezane ruke i noge. Ovaj alavit je sav poplavio od mucenja. Meso mu se pocelo rasoadati. Jadnik mase glavom kao da je vec od silne torture procvakao. Sunit je boljem stanju, ali se i na njemu vide tragovi mucenja.
Sta da covjek radi takvim ljudima?
Problem je dvolicnost kompletne medjunarodne zajednice i poigravanje sa "medjunarodnim pravilima ratovanja", srazmjerno sa trenutnim interesima i potrebama. Neko je vec pitao, da li ima onih koji se "zaista vojnicki" i "po pravilu i pravu" odnose prema zarobljenim vojnicima?! Sigurno da ima, ali u zavisnosti od "potreba i ciljeva" ce to biti prikazivano i potencirano putem masmedija. Recimo, tokom iracke agresije na Iran, i pored najgorih vrsta zlocina prema covjecnosti, te upotrebe zabranjenih sredstava od strane Sadama (koje je dobio od svojih zapadnih, pa i istocnih saveznika), prema zarobljenim irackim vojnicima se odnosilo po svim medjunarodnim i islamskim pravilima ratovanja. Ali koga je bolio krasni za time?! Skoro svi ti koji se takmice u "ljudskim pravima" su bili upravo na strani Sadama, odnosno na strani agresora...Licemjerje par excellence.
- salik79
#9188 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:Ma rat je razoriju Siriju do temela i nikad to nece biti vise ista drzava, jednostavno kada pogledam slike Sirije prije rata nije mi jasno bas se vidi da je drzava bila sredjena autoputevi, industrija, turizam, istorija same drzave, vjerski objekti. bolnice i skole pa primjetiti na svakom snimku svaka ulica ima rasvjetu asfalt, evo ova brana Thisrin je ostala netaknuta unutra sve mermerom odradjeno stvarno napredno za jednu arapsku zemlju i onda dodje neko i sve to razjebe.
Ako nisi citao, toplo preporucujem knjigu "Damask" h.hfz. Mehmeda Karahodzica, koja pobija sve nebuloze izrecene od al-Thanijevog pulena o prijeratnoj Siriji.
- Ironmen
#9189 Re: Sirija vol. 2
Em2r wrote:Nesto kontam, kolko je vojske izginulo na obje strane, ko ce tu penzije silne podjeliti. Sirija je u **rcu kako god okrenes.
Nema penzija za ove sa Kavkaza i ove sto su upadali iz Jordana i Turske i KSA nisu to drzavljani Sirije i one kineze mongolce
- Mlohavi
#9190 Re: Sirija vol. 2
Po onih par snimaka od jucer, pobunjenici u Sejh MIskinu su prilicno bespomocni protiv oklopa, ne vjerujem da ce izdrzati. Mozda dublje u gradu i opstanu al' cudno mi je ponovo vidjeti SAA oklop u ofanzivi.Pro-#Assad forces recapture one third of #SheikhMaskin (29.12.). #FSA / rebels outgunned and inferior.

Last edited by Mlohavi on 30/12/2015 10:54, edited 1 time in total.
-
solar7
#9191 Re: Sirija vol. 2
Imaju jasan motiv i tako uspijevaju a inace ne bi uspijeli jer treba nevjerovatna motivacija da se ovo izdrzi.I nije za cuditi sto rusi i iranci napreduju na terenu jer treba izdrzati ovo bukvalno ravnanje.Isto kao sto smo mi u nasem ratu imali neravnopravnog protivnika tako i oni imaju.Zamisli da su ravni vojnim sredstvima svi gdje bi kraj bio ovima.Svaka im cast i moja dova da uspiju u svojoj borbi.Mlohavi wrote:Kafr Nabudah, danasnje bombardovanje
To mozda u povoljnom odvijanju situacije po pobunjenike naredne godine. Zao mi je Boga mi tih ljudi, ali ne mogu kriviti druge za to sto su oni bili nesposobni da se ujedine s konkretnim ciljevima i pod svojim predstavnicima. Nisu, nema rusenja Asada, sad nazalost posljedice...Julian Röpcke @JulianRoepcke 5m5 minutes ago
Here is my prediction for #Syria2016:
#Assad, #Putin, #Nasrallah and #Khamenei will capture at least 50% of what Syrian rebels hold today.
- Kikibombona
#9192 Re: Sirija vol. 2
ISILovi spavaci ponovo izveli napad u Gire Sipiju, ovaj put na sjediste Asayish. Ko zna koji napad do sada u Gire Sipiju i okolini...
Napad je izvelo osam napadaca. Dvojica su ubijena, od cega je jedan bombas samoubica. Asayish nije imao zrtve. Trenutno prevrcu grad u potrazi za sest napadaca koji su uspjeli uteci.

Ko zna koliko jos ovakvih ima u gradu i okolini. Zbog ovoga Suvar Raka nema pristup gradu, jer ssu par puta pokusali sprijeciti hapsenje terorista. Arapsko i turkmensko stanovnistvo ce se suociti sa neprijatnostima, neko ce vjerovatno biti gresko priveden, ali to je nazalost tako... Nadam se da ce pomoci vlastima da se grad ocisti od terorista.
Napad je izvelo osam napadaca. Dvojica su ubijena, od cega je jedan bombas samoubica. Asayish nije imao zrtve. Trenutno prevrcu grad u potrazi za sest napadaca koji su uspjeli uteci.

Ko zna koliko jos ovakvih ima u gradu i okolini. Zbog ovoga Suvar Raka nema pristup gradu, jer ssu par puta pokusali sprijeciti hapsenje terorista. Arapsko i turkmensko stanovnistvo ce se suociti sa neprijatnostima, neko ce vjerovatno biti gresko priveden, ali to je nazalost tako... Nadam se da ce pomoci vlastima da se grad ocisti od terorista.
- Mlohavi
#9193 Re: Sirija vol. 2
Evo YPJ zemskih, kolekcija proljece, ljeto, jesen, zima 2015.
Onako na prvu odudaraju malo od Kikijevih fotografija, al' ima i poneka s kojom bi rat mozda i imao smisla.
-
moke_31
#9194 Re: Sirija vol. 2
Isto se i ja pitam. Pretpostavljam da ima dosta i ovih sa brda oko Sa i neokomunističkih islamofobnih salonaca za koje nije nikakvo čudo što zdušno bodre Assada i ravnodušno gledaju na masakre žena i djece na pijacama i u pekarama i klikću na svaki napredak režima, ali ne mogu da skontam one koji po nikovima i priči djeluju kao BošnjaciGrean wrote:Boga mi im je guravo i ko god kaze da je nama bilo isto ili gore mislim da nije svjestan sta prica.Mlohavi wrote:
I mi smo sve isto prošli kroz šta sad prolaze pobunjenici u Siriji koje je međunaorodna zajednica, slično kao i nas, ostavila na milost i nemilost ruskom bombardovanju i iranskom bolesnom sektaštvu. Bez prave pomoći dvoličnih muslimanskih zemalja iz regije. Uz to pride još ratuju sa ISIL-om i Kurdima. Nek im je dragi Allah na pomoći.
- Ironmen
#9195 Re: Sirija vol. 2
Na sirijskoj državnoj televiziji ističu kako je vojska zauzela Al Hesh brda koja se nalaze uz grad Sheikh Maskin. Riječ je o važnoj lokaciji s koje se može vidjeti gotovo cijeli zapadni dio provincije Deraa, prostor koji se nalazi pod kontrolom militanata.
- Herr Flick
#9196 Re: Sirija vol. 2
moke_31 wrote:Isto se i ja pitam. Pretpostavljam da ima dosta i ovih sa brda oko Sa i neokomunističkih islamofobnih salonaca za koje nije nikakvo čudo što zdušno bodre Assada i ravnodušno gledaju na masakre žena i djece na pijacama i u pekarama i klikću na svaki napredak režima, ali ne mogu da skontam one koji po nikovima i priči djeluju kao BošnjaciGrean wrote:Boga mi im je guravo i ko god kaze da je nama bilo isto ili gore mislim da nije svjestan sta prica.Mlohavi wrote:
A kad vidim ove siitske debile koji su dosli da se izivljavaju nad ovom djecom na njihovom kucnom pragu pitam se ko su ovi likovi sa foruma koji svakodnevno ovdje pisu hvalospjeve o tim "pravednicima", zapitam se da li je moguce da su to nasi ljudi. Sve se nadam da nisu jer to ne mogu da povezem sa svojim narodom koji je prosao ono sto smo mi prosli. Kad vidim likovanje i smajlije pitam se kakvi su to ljudi uopste i po cemu misle da se razlikuju od ispranih mozgova sa Vijesti umeta koji slave zlocine ISIS-a.Kako oni mogu podržavati Assada i rusko bombardovanje to mi nikako ne ide u glavu.
I mi smo sve isto prošli kroz šta sad prolaze pobunjenici u Siriji koje je međunaorodna zajednica, slično kao i nas, ostavila na milost i nemilost ruskom bombardovanju i iranskom bolesnom sektaštvu. Bez prave pomoći dvoličnih muslimanskih zemalja iz regije. Uz to pride još ratuju sa ISIL-om i Kurdima. Nek im je dragi Allah na pomoći.
Naravno da ce Bosnjaci podrzavat Assada kad vide ko mu je alternativa..I molim te ne usporedjuj tzv,pobunjenike sa borcima Armije BiH,treba da te bude sramota....
Evo ti tvog rahmetli pobunjenika koji podrzava Osamu i kojeg svrstavas u isti kos sa borcima ABIH
- Mlohavi
#9197 Re: Sirija vol. 2
Regime forces have gained control of Shiekh Miskeen town in Daraa
- Herr Flick
#9198 Re: Sirija vol. 2
Treba da budes sretanMlohavi wrote:Regime forces have gained control of Shiekh Miskeen town in Daraa
- Mlohavi
#9199 Re: Sirija vol. 2
Tesko al' ako vise puta pogledam ovaj video, mozda mi bude malo lakse.Herr Flick wrote:
Treba da budes sretan
Ne pomaze, dzaba sve.
-
sarajevoxxxx
#9200 Re: Sirija vol. 2
Nagli porast nivoa vode na brani Tišrin prijeti da potopi Requ i 470 sela u okolini Reqe.