Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#9176 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

djevojka bez imena wrote:Bez uvrede ili lose namjere moram da kazem da sve manje kontam nase ljude iz dijaspore i njihovu nemogucnost da se 'presaltaju u nasu traku'. Znam da se covjek brzo navikne na bolje, da zaboravi, ali ipak, pogeled s visine uz cuvenu recenicu : 'kod nas u njemackoj', potpuno je neprimjeren i nepotreban stav.

zasto je neprimjeren? oko "nepotreban" bi se moglo razgovarati u nekom odredjenom kontekstu.

samo iznosimo cinjenice.

recimo ovdje u skandinaviji su sve zene visoke i plave. rade kao stolari, moleri ... i igraju bolje fudbal od muskih. je li to nesto "s visine"?

ja nisam dugo vani, znam kako je i tamo i 'vamo. i znam taj osjecaj.
mad_max_ba

#9177 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

uglavnomja wrote:
djevojka bez imena wrote:Bez uvrede ili lose namjere moram da kazem da sve manje kontam nase ljude iz dijaspore i njihovu nemogucnost da se 'presaltaju u nasu traku'. Znam da se covjek brzo navikne na bolje, da zaboravi, ali ipak, pogeled s visine uz cuvenu recenicu : 'kod nas u njemackoj', potpuno je neprimjeren i nepotreban stav.

zasto je neprimjeren? oko "nepotreban" bi se moglo razgovarati u nekom odredjenom kontekstu.

samo iznosimo cinjenice.

recimo ovdje u skandinaviji su sve zene visoke i plave. rade kao stolari, moleri ... i igraju bolje fudbal od muskih. je li to nesto "s visine"?

fali ti ovde kod nas u skandinaviji :D
djevojka bez imena

#9178 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

uglavnomja wrote:

samo iznosimo cinjenice.

Zato jer je ta recenica izrecena u konkretnoj situaciji s visine tj s ciljem da ponizi. Nije tu rijec o komparaciji koja bi vjerovatno bila i korisna.
iz Mostara

#9179 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by iz Mostara »

djevojka bez imena wrote: Zato jer je ta recenica izrecena u konkretnoj situaciji s visine tj s ciljem da ponizi. Nije tu rijec o komparaciji koja bi vjerovatno bila i korisna.
Kako tebi nabijaju komplexe ako ti neko kaže kod nas u šveckoj, šta ima tu loše?
uglavnomja

#9180 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

djevojka bez imena wrote:

samo iznosimo cinjenice.

Zato jer je ta recenica izrecena u konkretnoj situaciji s visine tj s ciljem da ponizi. Nije tu rijec o komparaciji koja bi vjerovatno bila i korisna.[/quote]

:shock: :?
djevojka bez imena

#9181 Re: Popularne stvari koje ne kontam

iz Mostara wrote:
djevojka bez imena wrote: Zato jer je ta recenica izrecena u konkretnoj situaciji s visine tj s ciljem da ponizi. Nije tu rijec o komparaciji koja bi vjerovatno bila i korisna.
Kako tebi nabijaju komplexe ako ti neko kaže kod nas u šveckoj, šta ima tu loše?

Zamjena teza, pogresno si shvatio.
Imam dosta prijatelja stranaca i takvo sto
od nlih nikada neces cuti, to samo 'nasi' ljudi tako govoqe.
iz Mostara

#9182 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by iz Mostara »

djevojka bez imena wrote: to samo 'nasi' ljudi tako govoqe.
Normalno kad im je švecka sve dala, i ja bi govorio isto!
djevojka bez imena

#9183 Re: Popularne stvari koje ne kontam

iz Mostara wrote:
pa dala jeirodjenim svedjanima, pa ?
insomnia78

#9184 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

iz Mostara wrote:

Zamjena teza, pogresno si shvatio.
Imam dosta prijatelja stranaca i takvo sto
od nlih nikada neces cuti, to samo 'nasi' ljudi tako govoqe.
Zato sto nisu zivjeli u obje drzave pa ne mogu praviti poredjenja
detroit-mercy

#9185 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

Nemoj jebavat :skoljka:
pustopoljina

#9186 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

iz Mostara wrote:
pa dala jeirodjenim svedjanima, pa ?
rodjeni svedjani nisu nikad kod nas ganjali dokumente ili razne dozvole ili kupovali mjesecne karte za nesto i sl.
kao kad ja turisticki odem u drugu zemlju i nemam blage veze kakav im je obrazovni sistem, sistem zdravstvene zastite, nalazenje poslova...sjedim blejim u prolaznike i razmisljam sta cu jesti...
radiša

#9187 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by radiša »

Ne kontam sto neki zbog "titule"ocekuju da ih se persira.Starije ljude cu uvjek persirat ali mladje nikad bez obzira sta radili.
Ubise vas komplexi ljudi.
meteorit135531

#9188 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by meteorit135531 »

Ne kontam ovog celavca sto ga gledam svaku noc na Sportklubu, opet je pogrijesio, ka'e frae'r u ekran: Bila je penal zavrsnica, CSKA je dobio Baskoniu 98:88! :? :shock: :-) Jarane, jesi ti lud ili sta? I sinoc je nesto zamuc'o. :zzzz:

Garant ga zene muce, i tako to..
Ma pusti sve bolan niz vodu, i boli te tuki. ;-)

Ne kontam sramezljive ljude, ljude sa niskim samopouzdanjem, i slicno. Znam ja gdje ja zivim. Ja imam bojazan od ugovora na neodredjeno. :run: Nekad to mene navecer proganja, dolazi u snovima, mase mi krilima, govori sve :

"Uzmi i potpisi me" . Nosi me na biro, da te odjavim , pa da skupa drzeci se za ruke, odemo u poreznu, pa onda iz porezne, mogli bi na kolace , pa romantika, poljupci, slikanje za fejsBuka i tako to.. :igrac: 8-)

Jarane, frae'r se zaljubio u komad papira, sa potpisom generalnog direktora BH TELECOMA! Ma nema posla, bolan, ne seri.
Kakav TeleKom i Elektroprivreda. De vidi kakvog ce ti biti raspolozenja caca, da ti ostavi dvije marke , za produzenu sa mlijekom, bez slaga! :bih:

Sve to ima svoje. Ostaje zal za tim vremenom. Najgora ti je kletva, da Bog da im'o , pa nej'mo! u bilo kojem kontekstu, obliku, sadrzini.
Nisu dzaba stari ljudi govorili! ima nesto u toj mudrosti. :kiss:

Ka'e meni Hanka: Voljela sam , voljela , voljela sam , znam. :izet:

Znam , Hanko. Prodju ljudi kroz razlicite situacije, zivot im kreira razlicite prilike, razlicite sanse, ali... (znam, dok se ovo cita osjeti se neka zal). Ma nije bolan, nego kad shvatim da jednostavno:
"Vrijeme lijeci sve." ma lijeci, kurac moj. Ma goni sve. Nisam dobar , sjecanja kolju. :run:

Ne kotam kad mi neko kaze da je seks i masturbacija jedini nacin na koji covjek moze da se opusti. Buraz, znaci, uzmes dva tri akinetona, opali te, i opustis se. Sve legalno. Kontas? :koluta:

Nego, muskarac koji svim svojim bicem voli svoju zenu nikad nece biti u stanju da izdrka na nju. :kakoste:

Znam po sebi. Znaci, ja vec podugo vremena, gajim odredjena stanovita osjecanja prema Sari, doktorici, iz jedne serije. (ne bih da otkrivam identitet, nek ostane anonimno).
Ima ona dvoje djece, u braku je, sretna. :kiss:

Ali kako Holivud uvijek iskreira odredjene karaktere kojima uspjesno manipuliraju sirokim narodnim masama, tako je i Holivud osmislio jedan zenski lik na koji je prosto nemoguce izdrkat. , tj. ne mo's bacit na nju , pa ne znam sta da radis... :)

Stvar je sljedeca.

Kad vidim te njene oci, te njene kretnje, taj njen pogled, pa kad svojom njeznom rukom prodje pokraj svog desnog uha i namjesti kosu, pa kad TE sa sirokim osmijehom, i pokojom borom oko ociju pogleda, pa kad upijes pogled pun ljubavi, one iskrene ljubavi, one iskonske, platonske ljubavi.. :ljubi1:

Ne mozes ti na to izdrkat, jarane! Nema sanse. Ja sam pokusao na razlicite nacine. :roll:

Zamisljao sam da ona u rano subotnje jutro, u ljetnoj haljini sto je pada do pola bedara, a prozor s lijeva otvoren , da izraci kuhinju jer mi pece palacinke sa original Nutellom, prevrce sa onom spatulom (tako ja zovem one za palacinke, ne umijem to rec kako treba :D ), i ja onako horan, prilazim pa joj desnom rukom svlacim haljinu, ona se okrece, pa joj spatula ispadne, (ali ono da ispadne da se dva tri puta prevrne, da se cuje zveket udarca od plocice) 8-) , kaze:

Budi njezan, dragi. :srce: :srce: :srce: ajooooj , medo moj mali. Sladak si , i ev' dacu ti.

Pa sam svoju Saru jedno vrijeme zamisljao u kurvinskim mrezastim carapicama, dekolte sa dubokim izrezom na V , na crnim sjajnim visokim stiklama sa potpeticom od min 15 cm, sa uskim trapericama.. torba Michael Kors! 8-)
Sve sam pokusao, ali ipak ne moze. Ne mozes ti bolan bacit i uflekat zenu koju volis. Koja za tebe ne predstavlja predmet seksualne animalne zelje, nego predmet ljubavi. :kiselavoda: (morel dva minus, Allaha't)

Nek nama ljubav traje beskrajno, za za ostalo cemo se dogovoriti, pa makar sa popustom!
Kad se mogu voliti ona tri krmka sto sjede u Presjednistvu, moremo se i voliti i mi!
Zivjela ljubav, i nek se promjeni ovaj kometator na Sportklubu, jer je glup ko siva noc :shock:
Vozdra! :run:
lijepa u dusi

#9189 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lijepa u dusi »

Danas izgleda popularno bit neshvacen, veltsmerc i ti fazoni. Ljudino, izdrkaj na komsinicu Muberu, na koga ho's svega ti, samo de malo razbistri um, unisti te nejebica. Nije dobro za prostatu, ako te vec briga za razum.
Cherry-Cherry

#9190 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ajme :lol: :lol: :sax:
Ajatolah_

#9191 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ajatolah_ »

meteorit135531 wrote: Ne kotam kad mi neko kaze da je seks i masturbacija jedini nacin na koji covjek moze da se opusti. Buraz, znaci, uzmes dva tri akinetona, opali te, i opustis se. Sve legalno. Kontas? :koluta:
... A možeš i izaći napolje, pjevati, podići ruke i vrtiti se oko svoje ose, je l' tako ono nešto bilo?
HAVANA

#9192 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by HAVANA »

meteorit135531 wrote:Ne kontam ovog celavca sto ga gledam svaku noc na Sportklubu, opet je pogrijesio, ka'e frae'r u ekran: Bila je penal zavrsnica, CSKA je dobio Baskoniu 98:88! :? :shock: :-) Jarane, jesi ti lud ili sta? I sinoc je nesto zamuc'o. :zzzz:

Garant ga zene muce, i tako to..
Ma pusti sve bolan niz vodu, i boli te tuki. ;-)

Ne kontam sramezljive ljude, ljude sa niskim samopouzdanjem, i slicno. Znam ja gdje ja zivim. Ja imam bojazan od ugovora na neodredjeno. :run: Nekad to mene navecer proganja, dolazi u snovima, mase mi krilima, govori sve :

"Uzmi i potpisi me" . Nosi me na biro, da te odjavim , pa da skupa drzeci se za ruke, odemo u poreznu, pa onda iz porezne, mogli bi na kolace , pa romantika, poljupci, slikanje za fejsBuka i tako to.. :igrac: 8-)

Jarane, frae'r se zaljubio u komad papira, sa potpisom generalnog direktora BH TELECOMA! Ma nema posla, bolan, ne seri.
Kakav TeleKom i Elektroprivreda. De vidi kakvog ce ti biti raspolozenja caca, da ti ostavi dvije marke , za produzenu sa mlijekom, bez slaga! :bih:

Sve to ima svoje. Ostaje zal za tim vremenom. Najgora ti je kletva, da Bog da im'o , pa nej'mo! u bilo kojem kontekstu, obliku, sadrzini.
Nisu dzaba stari ljudi govorili! ima nesto u toj mudrosti. :kiss:

Ka'e meni Hanka: Voljela sam , voljela , voljela sam , znam. :izet:

Znam , Hanko. Prodju ljudi kroz razlicite situacije, zivot im kreira razlicite prilike, razlicite sanse, ali... (znam, dok se ovo cita osjeti se neka zal). Ma nije bolan, nego kad shvatim da jednostavno:
"Vrijeme lijeci sve." ma lijeci, kurac moj. Ma goni sve. Nisam dobar , sjecanja kolju. :run:

Ne kotam kad mi neko kaze da je seks i masturbacija jedini nacin na koji covjek moze da se opusti. Buraz, znaci, uzmes dva tri akinetona, opali te, i opustis se. Sve legalno. Kontas? :koluta:

Nego, muskarac koji svim svojim bicem voli svoju zenu nikad nece biti u stanju da izdrka na nju. :kakoste:

Znam po sebi. Znaci, ja vec podugo vremena, gajim odredjena stanovita osjecanja prema Sari, doktorici, iz jedne serije. (ne bih da otkrivam identitet, nek ostane anonimno).
Ima ona dvoje djece, u braku je, sretna. :kiss:

Ali kako Holivud uvijek iskreira odredjene karaktere kojima uspjesno manipuliraju sirokim narodnim masama, tako je i Holivud osmislio jedan zenski lik na koji je prosto nemoguce izdrkat. , tj. ne mo's bacit na nju , pa ne znam sta da radis... :)

Stvar je sljedeca.

Kad vidim te njene oci, te njene kretnje, taj njen pogled, pa kad svojom njeznom rukom prodje pokraj svog desnog uha i namjesti kosu, pa kad TE sa sirokim osmijehom, i pokojom borom oko ociju pogleda, pa kad upijes pogled pun ljubavi, one iskrene ljubavi, one iskonske, platonske ljubavi.. :ljubi1:

Ne mozes ti na to izdrkat, jarane! Nema sanse. Ja sam pokusao na razlicite nacine. :roll:

Zamisljao sam da ona u rano subotnje jutro, u ljetnoj haljini sto je pada do pola bedara, a prozor s lijeva otvoren , da izraci kuhinju jer mi pece palacinke sa original Nutellom, prevrce sa onom spatulom (tako ja zovem one za palacinke, ne umijem to rec kako treba :D ), i ja onako horan, prilazim pa joj desnom rukom svlacim haljinu, ona se okrece, pa joj spatula ispadne, (ali ono da ispadne da se dva tri puta prevrne, da se cuje zveket udarca od plocice) 8-) , kaze:

Budi njezan, dragi. :srce: :srce: :srce: ajooooj , medo moj mali. Sladak si , i ev' dacu ti.

Pa sam svoju Saru jedno vrijeme zamisljao u kurvinskim mrezastim carapicama, dekolte sa dubokim izrezom na V , na crnim sjajnim visokim stiklama sa potpeticom od min 15 cm, sa uskim trapericama.. torba Michael Kors! 8-)
Sve sam pokusao, ali ipak ne moze. Ne mozes ti bolan bacit i uflekat zenu koju volis. Koja za tebe ne predstavlja predmet seksualne animalne zelje, nego predmet ljubavi. :kiselavoda: (morel dva minus, Allaha't)

Nek nama ljubav traje beskrajno, za za ostalo cemo se dogovoriti, pa makar sa popustom!
Kad se mogu voliti ona tri krmka sto sjede u Presjednistvu, moremo se i voliti i mi!
Zivjela ljubav, i nek se promjeni ovaj kometator na Sportklubu, jer je glup ko siva noc :shock:
Vozdra! :run:
Jarane,kad spucas akineton nemoj vise nista opisivat i objasnjavat. Mozak me zabolio. :mastakazes:
muha_sa

#9193 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

ne kontam Havanu :-) on cita ove postove :shock: :lol:
insomnia78

#9194 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

E cuj akinetom ga opusti. Auh
Tomahawk11
Globalni moderator

#9195 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Image
uglavnomja

#9196 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

meteorit135531 wrote:
Buraz, znaci, uzmes dva tri akinetona, opali te, i opustis se. Sve legalno. Kontas? :koluta:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

vozdra i bite :D
djevojka bez imena

#9197 Re: Popularne stvari koje ne kontam

uglavnomja wrote:
meteorit135531 wrote:
Buraz, znaci, uzmes dva tri akinetona, opali te, i opustis se. Sve legalno. Kontas? :koluta:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

vozdra i bite :D

a sta bi uzeli u Norveskoj recimo? Tablet, kompjuter ili bi se pak protiv ovakvih problema odlucili mozda za neki mobitek zadnje generacije? :mrgreen:
mO k3

#9198 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mO k3 »

Ranije sam vec postavio jeli Snjezana nimfomanka .... sta ce joj 7 patuljaka??
mad_max_ba

#9199 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

a sta bi uzeli u Norveskoj recimo? Tablet, kompjuter ili bi se pak protiv ovakvih problema odlucili mozda za neki mobitek zadnje generacije? :mrgreen:
kod nas u Zanzibaru bi uzeli dijamant....
kakavdanakneiskustvu

#9200 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

ne kontam sto je pojedine osobe,bar mi tako kazu u cetiri oka,kao strah lajkovati nesto sto neko objavi na facebooku
Post Reply