Ukrajina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9176 Re: Ukrajina
posljednji crni predsjednik
majke mi više sam cijenio onog buša
znaš na čemu si
majke mi više sam cijenio onog buša
znaš na čemu si
-
Kaligula I
#9177 Re: Ukrajina
...ja sam tebi odgovorio na ovo pitanje, a ti i dalje ko Švabo tra la la...niko ne podržava intervenciju jedene države na teritoriju druge države...ali to bi trebalo da vrijedi za sve države svijeta...pa čak i za tu 'časnu, plemenitu i demokracijsaku' Ameriku...Renta wrote: A svi oni koji toliko osuđuju američku intervenciju u Iraku, Afganistanu, Libiji, bi trebali osuditi i rusku intervenciju u Ukrajini, barem što se tiče legalnosti i poštovanja povelje UN.
U suprotnom imaju dvostruka mjerila i nisu vjerodostojni!
...daj ti nama reci osuđuješ li zločine koja je Amerika počinila u svojoj kratkoj povijesti...ja sam tebi jučer o tome pisao na jednom postu ali se praviš Toša...ali evo nešto od toga:
...iskorijenili Indijance, i to na vrlo brutalan način, kojima su u rezervatima davali humanitarne deke prethodno zaražene virusom malih boginja...bacili dvije atomske bombe na jedan narod...pobili tri milijuna Vijetnamaca na njihovom kućnom pragu...koristili bombe s osiromašenim uranom u agresiji na Irak u kojem se i dan danas rađaju djeca s nevjerovatnih 92 kromosoma(izgledaju kao pauci)...opljačakali bagdadski muzej iz kojega su odneseni unikatni primjerci...kolateralno pobili oko milijun ljudi, žena i djece, a sve zbog svjesno izmišljenog razloga koji se zove ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTAVANJE...dovoljno je i ovo...nećemo više...
...molim te da se izjasniš...ako to ne učiniš objesit ću se...
Last edited by Kaligula I on 22/04/2014 22:23, edited 1 time in total.
-
valensija
#9178 Re: Ukrajina
Pogledajte šta su uradili Jugoslaviji, to žele i nama da urade!

Predsednik Rusije je između ostalog pominjao i raspad Jugoslavije.
- Pogledajte šta su uradili Jugoslaviji, rasparčali su je i mislim da to neki ljudi žele nama da urade. Ako pogledate šta se dešava, dobićete odgovor na pitanje ko to želi da uradi - rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara o dešavanju u Ukajini i na Krimu.

- Pogledajte šta su uradili Jugoslaviji, rasparčali su je i mislim da to neki ljudi žele nama da urade. Ako pogledate šta se dešava, dobićete odgovor na pitanje ko to želi da uradi - rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara o dešavanju u Ukajini i na Krimu.
- seln
#9179 Re: Ukrajina
Pa ce i on pociniti genocid u svrhu sprecavanja raspada?valensija wrote:Pogledajte šta su uradili Jugoslaviji, to žele i nama da urade!
- Truba
#9180 Re: Ukrajina
ameri ne moraju odgovarati za zločine otprije nekoliko dana
a ruje su krive za future genocide
hm zanimljiv koncept
hm zanimljiv koncept
-
valensija
#9181 Re: Ukrajina
Teško pričati sa EU!

Na pitanje o odnsosu sa EU Putin je rekao: "Teško je razgovarati sa ljudima koji šapuću u svojim domovima, plašeći se da ih Amerikanci slušaju".

Na pitanje o odnsosu sa EU Putin je rekao: "Teško je razgovarati sa ljudima koji šapuću u svojim domovima, plašeći se da ih Amerikanci slušaju".
- seln
#9182 Re: Ukrajina
Polahko, ba, navijac....Black swan wrote:ameri ne moraju odgovarati za zločine otprije nekoliko dana
hm zanimljiv koncept
moje misljenje o Amerima sam napisao vise puta, i ono je sve, samo ne pohvalno.
Dakle, ne poturaj, Gospe ti, ono sto nisam rekao.
- seln
#9183 Re: Ukrajina
Jaaaooo, breee...a on vodja slobodnog sveta i slobodnih gradjana, koji slucajno bivaju upucani ako nesto kazu protiv njega.valensija wrote:Teško pričati sa EU!
- Truba
#9184 Re: Ukrajina
već su se zaboravile bombe po trolejbusima u rusiji
a šta bi bilo da ruska bomba pukne po američkim saveznicima
hm
hm
-
valensija
#9185 Re: Ukrajina
BIVŠA PREMIJERKA NAJRATOBORNIJA U KIJEVU - Timošenko pravi svoju vojsku!

Timšenkova je u intervjuu za sajt Radija Slobodna Evropa podržala stvaranje „brigada za teritorijalnu samoodbranu” u istočnim oblastima Zaporožje, Dnjepropetrovsk i Harkov.
- U narednim satima preporučićemo postavljanje komandira tih teritorijalnih brigada za samoodbranu koji će mobilisati ljude - rekla je u utorak Timošenkova, i pozvala vlasti u Kijevu da „odmah proglase vanredno stanje u istočnim regionima“.
U programu prikazanom na ukrajinskom sajtu ictv.ua Timošenkova, koju je bivša vlast zatvorila zbog korupcije, bila je konkretnija i založila se za formiranje paravojske koja će bazu imati u njenoj stranci Otadžbina.
- Odlučila sam baš u ovom trenutku da učinim sve što mogu da podržim pokret ljudi koji su spremni da brane Ukrajinu - rekla je bivša premijerka.
- Centri za mobilizaciju nalaziće se u prostorijama naše partije i tu će svi koji to žele moći da se priključe narodnim dobrovoljačkim odredima - navela je Timošenkova.
Sergej Sobolev, poslanik njene partije, juče je u parlamentu na neobičan način branio skroman učinak ukrajinskih trupa u „antiterorističkoj akciji“ na istoku.
- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima.

Timšenkova je u intervjuu za sajt Radija Slobodna Evropa podržala stvaranje „brigada za teritorijalnu samoodbranu” u istočnim oblastima Zaporožje, Dnjepropetrovsk i Harkov.
- U narednim satima preporučićemo postavljanje komandira tih teritorijalnih brigada za samoodbranu koji će mobilisati ljude - rekla je u utorak Timošenkova, i pozvala vlasti u Kijevu da „odmah proglase vanredno stanje u istočnim regionima“.
U programu prikazanom na ukrajinskom sajtu ictv.ua Timošenkova, koju je bivša vlast zatvorila zbog korupcije, bila je konkretnija i založila se za formiranje paravojske koja će bazu imati u njenoj stranci Otadžbina.
- Odlučila sam baš u ovom trenutku da učinim sve što mogu da podržim pokret ljudi koji su spremni da brane Ukrajinu - rekla je bivša premijerka.
- Centri za mobilizaciju nalaziće se u prostorijama naše partije i tu će svi koji to žele moći da se priključe narodnim dobrovoljačkim odredima - navela je Timošenkova.
Sergej Sobolev, poslanik njene partije, juče je u parlamentu na neobičan način branio skroman učinak ukrajinskih trupa u „antiterorističkoj akciji“ na istoku.
- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima.
- seln
#9186 Re: Ukrajina
Izvini, stvarno ne razumijem...cije bombe, kakvi saveznici?Black swan wrote:već su se zaboravile bombe po trolejbusima u rusiji
hm
- AleksoMKD
#9187 Re: Ukrajina
Uf, partijske vojske, nece ovo na dobro izac.valensija wrote:
Ovo sam procitao jucer i morao sam da se nasmijem, sreca da Rusi ne citaju vjestivalensija wrote: Sergej Sobolev, poslanik njene partije, juče je u parlamentu na neobičan način branio skroman učinak ukrajinskih trupa u „antiterorističkoj akciji“ na istoku.
-
dekolte
#9188 Re: Ukrajina
Pametno, ocigledno da je Ukrajina sprijecena u sistemu iznutra da djeluje protiv Rusije i onda je dobar odgovor ovo.valensija wrote:BIVŠA PREMIJERKA NAJRATOBORNIJA U KIJEVU - Timošenko pravi svoju vojsku!
-
flexibila
#9189 Re: Ukrajina
Juce partizani prodrli u pozadinu neprijatelja, a danas ti isti partizani otkaz dobilivalensija wrote:BIVŠA PREMIJERKA NAJRATOBORNIJA U KIJEVU - Timošenko pravi svoju vojsku!
- [b]Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima[/size].[/b]
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=837746
Sutra garant pingvini bacaju atomske.
-
radostan dan
#9190 Re: Ukrajina
copy...Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima.

-
flexibila
#9191 Re: Ukrajina
radostan dan wrote:copy...Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima.
-
valensija
#9192 Re: Ukrajina
Bilo je specijalaca na Krimu

Na pitanje o tome ko su ljudi u uniformama bez oznaka na Krimu, Putin je rekao da su u pitanju pripadnici "lokalnih odreda za samoodbranu", ali je priznao i da su oni imali podršku ruske strane.
"Ruske trupe su bile na Krimu pre referenduma, jer je bilo neophodno da se omogući građanima da sami donesu odluke o regionu. Naravno da su odredi za samoodbranu imali podršku ruskih vojnih lica. Oni su delovali adekvatno, kao što sam već rekao, veoma odlučno i profesionalno", rekao je Putin.
Putin je naveo da Rusija ima pravo da pošalje vojsku u Ukrajinu, ali da se nada da neće morati da iskoristi to pravo
"Veoma se nadam da neću biti primoran da iskoristim ovo pravo", rekao je Putin, podsećajući da je 1. marta dobio dozvolu Gornjeg doma doma parlamenta da pošalje trupe na ukrajinsku teritoriju.

Na pitanje o tome ko su ljudi u uniformama bez oznaka na Krimu, Putin je rekao da su u pitanju pripadnici "lokalnih odreda za samoodbranu", ali je priznao i da su oni imali podršku ruske strane.
"Ruske trupe su bile na Krimu pre referenduma, jer je bilo neophodno da se omogući građanima da sami donesu odluke o regionu. Naravno da su odredi za samoodbranu imali podršku ruskih vojnih lica. Oni su delovali adekvatno, kao što sam već rekao, veoma odlučno i profesionalno", rekao je Putin.
Putin je naveo da Rusija ima pravo da pošalje vojsku u Ukrajinu, ali da se nada da neće morati da iskoristi to pravo
"Veoma se nadam da neću biti primoran da iskoristim ovo pravo", rekao je Putin, podsećajući da je 1. marta dobio dozvolu Gornjeg doma doma parlamenta da pošalje trupe na ukrajinsku teritoriju.
-
glockov kolac
#9193 Re: Ukrajina
Ovaj seoški šarm, humor i samouvjerenost učio je od najboljih, u prvom redu od Mileta Dodika... Larisa, Larisa... Garant i ona izgleda poput one nezaposlene frizerke u crvenom minićuvalensija wrote:Ne treba nam Aljaska
Ključna tema prva dva sata Putinovog razgovora sa građanima bila je situacija u Ukrajini, a zatim su počela da pristižu i pitanja vezana za druge teme.
Atmosferu u studiju je prilično opustilo pitanje o Putinovom stavu prema Aljasci, a žena po imenu Larisa ga je upitala da li bi Rusija mogla da uskoro povrati tu teritoriju.
"Larisa, šta će nam Aljaska? Imamo dovoljno hladne zemlje. Ne, nemamo planove oko vraćanja Aljaske, jednom smo je prodali, ne treba nam opet", rekao je Putin, posle čega se u studio prolomio smeh.
Ubrzo je razgovor povratio ozbiljniji ton, a tema je bila "ekspanzionistička politika NATO-a".
"Nema straha. Ni ja se ne plašim, niti bi bilo ko drugi trebalo da se plaši NATO ekspanzionizma", rekao je Putin.
Ruski predsednik je ocenio i da je odbrambeni rakteni sistem NATO u stvari predstavlja ofanzivni sistem o kom SAD odbija da pregovara.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#9194 Re: Ukrajina
MuaDib wrote:Isti taj Zapad je svjesno podržavao pacijente iz SANU-a, ekponenta te politike ogledanog u režimu Slobodana Miloševića, indirektno dajući podršku bolesti zvanoj "srpski nacionalizam". Dok je na drugoj strani srao o Novom svjetskom poretku i pravu svake republike da se osamostali i dobije punu zaštitu svog suvereniteta. Sve dok nije krenula kolotečina ratnog zla i pokazala svo lice tog Zapada, koji je uveo embargo na oružje onima koji se brane, a posljedice povampirenog srpskog i djelom hrvatskog fašizma tretirao kao humanitarni problem. Ali ni to nije bilo dovoljno pa nam je doveo mudžahedine da nas kompromituje, nametnuo Washingtonski sporazum i na kraju donio mir radioaktivnim bombama, stvaranjem sporazuma koji je obesmislio državnost BiH.LBVIEW wrote:Kako da ne, da nije bilo "zavere krupnog kapitala", Sloba, SANU,JNA i ostali srpski pacijenti ne bi osmislili a nakon toga i sproveli UZP u kojem su pocinili genocid. Neko (krupni kapital)ih nagovorio, tutn'o im oruzje u ruke, a oni jadni sta ce, nije red da oruzje ostane neiskoristeno, pa pobise i u masovne grobnice potrpase dojucerasnje komsije i susjede. Za srbovanje na Kosovu,iskopavanje i nosanje mostiju, prijetnje ratovima, balvan revoluciju, ukopavanje oko gradova i "jedan narod u nestanak", nakon cega je uslijedila agresija i genocidni rat protiv ostatka "bratsvojedinstvujucih" naroda nikako nije kriva politika "gde su srpski grobovi tu je i srpska zemlja" vec "krupni kapital".Kaligula I wrote: ... Što su mi jasniji politički ciljevi MFO, odnosno KRUPNOG SVJETSKOG KAPITALA to sve više i više vjerujem da razbijanje Jugoslavije nije krenulo iznutra nego izvana, a koje je kreirano u svjetskim centrima moći Neoliberalnog Kapitalizma... Dakle, bacili su nam kost i onda je krenula zakulisna politika da bi sve jugoslavenske nacije mogle profitirati svojim odcjepljenjem od Jugoslavije... Miloševića su zaveli pričom o Velikoj Srbiji, Tuđmana o Velikoj Hrvatskoj, a Aliju o unitarnoj BiH... I onda je uslijedila krvava izvedba te ideje MFO sa vrlo brutalnim poslijedicama...Rat je trajao dok je trebalo da traje, a onda je uslijedio je mir, znamo kad, gdje i pod kojim uvjetima... E sad da vidimo koji je narod ekonomski profitirao?... Nije ni jedan... Profitirali su samo vlasnici krupnog kapitala... Cijela Jugoslavija je pred sam rat dugovala oko 20. milijardi dolara iliti 12-15 milijardi eura... Danas sve Republike bivše nam države dugiju preko 150 milijardi eura...Eto zašto je bio rat...danas smo suvremeno roblje...kolonije u pravom smislu riječi...
Hebo te, jaka ta brlja, kad udari u glavusu drzi danima.
Kada se to prevede na polje ekonomije,to znači uništeno tržište od 22 miliona ljudi i stvaranje nekonkurentnosti prema otvorenim tržištima u prvom naletu, uništenje privrednih dobara ratnim dejstvima kao prva faza deindustrijalizacije, zatim "branjenje" radioaktivnim projektilima u svrhu zagađenja tla sa najvećim potencijalom za organsku proizvodnju hrane i zaliha vode u poroznom kraškom reljefu, zatim prisiljavanje na privatizaciju kao druge faze deindustrijalizacije, uništenje 3 miliona radnih mjesta, uništenje socijalne države i stvaranje podanika instaliranog političkog sistema, kao sredstva za premanentno zaduživanje novonastalih država, do faze kolapsa, koja nas vodi u krađu prostora od strane međunarodnih lihvara i pretvaranja Balkana u kontejner za Evropsko smeće.
- seln
#9195 Re: Ukrajina
Posto, kao sto znamo, ruski gornji dom stoji iznad medjunarodnog prava....valensija wrote:
Zasto im Ukrajinci dadose nuklearno oruzje?
Pouzdali se u rusku casnu rijec.....
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#9196 Re: Ukrajina
Najozbiljnije u ovome obracanju je ovo " Ne zelimo rat" ...ovo je drastican zaokret retorike jer odjednom je RAT OPCIJA ali eto mi ga ne zelimo ... valjda ce na dobro.valensija wrote:Obama: Vojno smo jači od Rusa
Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da Rusija može da očekuje dodatne sankcije ako pojača podršku separatistima na istoku Ukrajine. On je takođe istakao da vjeruje da Rusija nije zainteresovana za vojni sukob sa Amerikom koja je vojno nadmoćnija i dodao da SAD ne želi rat.
"Ono što sam dosljedno govorio je to da će svaki put kada Rusija preduzme ovakve korake sa ciljem da destabilizuje Ukrajinu i povredi njenu suverenost onda snositi posljedice", rekao je Obama u intervjuu za televiziju CBS.
Obama je za ukrajinsku krizu otvoreno optužio Moskvu, uoči susreta u Ženevi na kojem će Rusija, Ukrajina, Sjedinjene Države i Evropska unija pokušati razriješiti sadašnju pat-poziciju.
Američki funkcioneri su rekli da su spremni uvesti Rusiji nove sankcije ako sastanak u Ženevi ne donese bitniji napredak, prenosi Reuters.
Predsjednik Obama je rekao kako vjeruje da Rusija nije zainteresovana za vojni sukob s SAD-om koji je vojno nadmoćniji.
"Ne želimo rat", rekao je Obama.
- dječak sa šibicama
#9197 Re: Ukrajina
Bitno da je on dobio Nobelovu nagradu za mir.
- Ali Kemal
#9198 Re: Ukrajina
A zasto bi uopce ratovao? Obama je katastrofa do predsjednika, vrhunski demagog koji nije uradio nista od onog sto je obecao.valensija wrote: "Ne želimo rat", rekao je Obama.
NATO pakt je zreo za demontazu, jer predstavlja ozbiljnu prijetnju miru u svijetu. Zanimljivo je kako je jucer glavni zapovjednik NATO snaga izjavio da ce NATO da pojaca vojno prisustvo na Baltiku, Sredozmelju i Crnom Moru, a zahtijeva od Rusije da povuce svoju vojsku sa vlastite teritorije
Nuklearni rat moze samo da zapocne neki ludak tipa Mekkejna, zbog toga EU treba da uspostavi svoj vlastiti vojni savez i da odjebe Ameriku, dok je jos vrijeme.
-
valensija
#9199 Re: Ukrajina
Barozo Putinu: Ne zavrćite nam gas
IZVOR: TANJUG
Brisel -- Predsednik EK Žose Manuel Barozo snažno je apelovao na ruskog predsednika Vladimira Putina da se snabdevanje evropskih zemalja ruskim gasom nastavi.

Barozo, koga su članice EU ovlastile da u njihovo ime odgovori Putinu, naglasio je da je EU spremna da razgovara sa Rusijom i Ukrajinom o svim problemima u vezi sa snabdevanjem gasom.
On je, međutim, istakao da ne deli mišljenje ruskog predsednika da je uzrok ukrajinskih teškoća u izmirivanju duga Gaspromu to što Ukrajina ima veliki spoljnotgovinski deficit sa EU.
"U tom smislu, program pomoći pod patronatom Međunarodnog monetarnog fonda biće od vitalne važnosti za ekonomsku stabilizaciju Ukrajine", napisao je Barozo i podsetio Putina da je EU u dogovoru sa MMF već obezbedila značajna sredstva za Ukrajinu.
Barozo je sem toga naglasio da ukrajinski dug Gaspromu ne sme biti povod da ruski gasni gigant obustavi isporuku gasa članicama EU sa kojima ima bilateralne ugovore.
"Stoga odgovornost za uredno snabdevanje gasom počiva na Gaspromu, kao što je utvrđeno bilateralnim ugovorima", poručio je predsednik EK.
"Upućujemo vam snažan apel da se uzdržite od te mere (zavrtanja gasnih slavina), koja bi dovela u sumnju vašu želju da vas vide kao pouzdanog snabdevača Evrope", napisao je Barozo Putinu.
IZVOR: TANJUG
Brisel -- Predsednik EK Žose Manuel Barozo snažno je apelovao na ruskog predsednika Vladimira Putina da se snabdevanje evropskih zemalja ruskim gasom nastavi.

Barozo, koga su članice EU ovlastile da u njihovo ime odgovori Putinu, naglasio je da je EU spremna da razgovara sa Rusijom i Ukrajinom o svim problemima u vezi sa snabdevanjem gasom.
On je, međutim, istakao da ne deli mišljenje ruskog predsednika da je uzrok ukrajinskih teškoća u izmirivanju duga Gaspromu to što Ukrajina ima veliki spoljnotgovinski deficit sa EU.
"U tom smislu, program pomoći pod patronatom Međunarodnog monetarnog fonda biće od vitalne važnosti za ekonomsku stabilizaciju Ukrajine", napisao je Barozo i podsetio Putina da je EU u dogovoru sa MMF već obezbedila značajna sredstva za Ukrajinu.
Barozo je sem toga naglasio da ukrajinski dug Gaspromu ne sme biti povod da ruski gasni gigant obustavi isporuku gasa članicama EU sa kojima ima bilateralne ugovore.
"Stoga odgovornost za uredno snabdevanje gasom počiva na Gaspromu, kao što je utvrđeno bilateralnim ugovorima", poručio je predsednik EK.
"Upućujemo vam snažan apel da se uzdržite od te mere (zavrtanja gasnih slavina), koja bi dovela u sumnju vašu želju da vas vide kao pouzdanog snabdevača Evrope", napisao je Barozo Putinu.
-
Kaligula I
#9200 Re: Ukrajina
...što se pališ čovječe, pa nisi valjda fasovao nacionalistički triper?...Gojeni H wrote:
Znao sam da ce ovo doci na red prije ili kasnije. San svakog srpcica koji zeli da postane srbenda je da dokaze medjunarodnu zavjeru protiv Srba.
Vjerovatno je Goldman Sachs zavrbovao nekog Expandable da pobije onaj narod u Tomasici.
E, cetnicici wanna-be, neki od nas se jos uvijek sjecaju srpske naci-politike, agresije, genocida ... ne trebaju nam Chomsky ili Finn. Drzite se multi-nacionalnih kompanija.