agent_zero wrote:CooK wrote:agent_zero wrote:Našao sam na jednom forumu pravi kod: info, settings, mute, power on/off.
Btw, znaš li mogu li LG televizori samo preko daljninskog u service menu ili mora kombinacija daljinskog + tipki na tv-u? Konkretno model uh610v.
Home tipka nije menu, menu tipka je menu. Na nekim daljinskim/TV modelima menu tipka je i settings tipka. Sa LG televizorima nisam puno petljao ali se navodno ulazi tako sto se zajedno drzi tipka OK na daljinskom i na TV-u ali ja nisam uspijevao tako uci u servisni menu nego samo preko posebne tipke "Instant" na daljinskom u aplikaciji za mobitel. Da ti ne bih objasnjavao evo pogledaj ovaj video i procitaj negovu deskripciju:
https://youtu.be/lNW_0D7cykw
Pa ovi novi samsung daljinski nemaju tipku na kojoj piše "menu",
nego je tipka sa nacrtanom kućicom menu tipka. Onda sam na nekom samsung forumu našao da, obzirom da nema više tipke na kojoj piše "menu", umjesto nje ide sada "settings" tipka.
Ovaj video za lg je za one stare televizore koji nisu smart. Za web os ide kombinacija tipki na daljinskom, plus na tv-u, samo ja ne vidim nikakve tipke na tv-u, osim antenskih, hdmi, CI i usb utora.

, pa sam pomislio da možda znaš ako ima neka opcija samo preko daljinskog kao na samsungu.
Na Samsungovim IR daljinskim tipka sa nacrtanom kucicom nije menu tipka nego je to home tipka. Menu tipka je menu tipka i ona otvara direktno menu u kojem se stimaju slika, zvuk, kanali itd a home tipka otvara direktno smart hub. Napisao sam ti iznad da je na nekim daljinskim menu tipka i settings tipka. Nije ni bitno, neka si konacno usao u taj servisni menu.
Napisao sam ti iznad da nemam puno iskustva sa LG televizorima sto se tice ulaska u servisni menu ali sam negdje vidio da se ulazi drzeci OK, menu, ili sta vec na daljinskom i centralna tipka na TV-u(OK, menu ili sta vec) ali na dva televizora na koja sam probao tako ja nisam uspio uci nego sam usao putem IR blastera na mobitelu sa Anymote aplikacijom tako sto sam pritisnuo Instart dugme. Ako je na tim starijim televizorima postojala neka IR frekvencija koja je "slala" TV direktno u servisni menu onda sam siguran da i na novijim televizorima ima neka IR frekvencija koja isto radi pa proguglaj malo, imas prste, oci i internet a tek ako ne mognes pronaci napisi pa cu ti onda ja probati pronaci. Kao sto ti je napisao kolega @typeOnegative tipke na LG TV-u su obicno odmah ispod LG logo-a.
BTW Sto ce ti kodovi raznih brendova za ulazak u servisni menu, nabavljas i preprodajes polovne televizore pa gledas koliko su radili ili sta? Standardni korisnici koji kupuju nove televizore nemaju razlog ulaziti u servisni menu ikada u zivotu.
I samo jedno UPOZORENJE. Posto mi ovdje pisemo o ulasku u servisni menu kao da je to nesto normalno i uobicajeno samo da napisem da nije normalno i da standardni korisnik nema sta traziti u servisnom menu-u i da moze ostetiti ili totalno pokvariti TV ukoliko bude nesto mijenjao u njemu. Znaci ako se neko vec odluci uci u servisni menu trebao bi znati sta radi i to radi na vlastitu odgovornost.