TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#9176 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

agent_zero wrote:
CooK wrote:
Ugasis TV pa onda pritisces Info > Menu > Mute > pa dugme za paljenje(jedno dugme posle drugog a ne sva zajedno). Ako slucajno ne radi onda ugasi TV i iskopcaj ga iz uticnice na 5 minuta pa onda ukopcaj u uticnicu bez paljenja i pritisci dugmad po gornjem redoslijedu.

Radice.
Neko mi je bez razloga obrisao post.

Uglavnom drug, ne radi opet. Dva puta probavao, vadio iz utičnice po 7-8min i opet samo upali tv.
Ama radi 100%, ja ulazio na K(U) modelima u servisni meni sa tom kombinacijom. Ne znam sta ti radis ali ocigledno nesto radis pogresno.

P.S. moderatori ti samo mogu obrisati post a ovdje ne zalaze moderatori a pogotovo ne radi toga da bez razloga brisu postove.
agent_zero

#9177 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

CooK wrote:
agent_zero wrote:
CooK wrote:
Ugasis TV pa onda pritisces Info > Menu > Mute > pa dugme za paljenje(jedno dugme posle drugog a ne sva zajedno). Ako slucajno ne radi onda ugasi TV i iskopcaj ga iz uticnice na 5 minuta pa onda ukopcaj u uticnicu bez paljenja i pritisci dugmad po gornjem redoslijedu.

Radice.
Neko mi je bez razloga obrisao post.

Uglavnom drug, ne radi opet. Dva puta probavao, vadio iz utičnice po 7-8min i opet samo upali tv.
Ama radi 100%, ja ulazio na K(U) modelima u servisni meni sa tom kombinacijom. Ne znam sta ti radis ali ocigledno nesto radis pogresno.

P.S. moderatori ti samo mogu obrisati post a ovdje ne zalaze moderatori a pogotovo ne radi toga da bez razloga brisu postove.
Vjeruj da u mom slučaju ne radi. Pa valjda znam pritisnuti 4 tipke jednu za drugom? :)

Kod mene je tv na zadnjem firmware-u, da nisu promijenili kod?

Znači ukucam fino jedno nakon drugog Info - Menu (Home tipka)- Mute - ON/OFF power crveno dugme. I samo se upali tv.
agent_zero

#9178 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Našao sam na jednom forumu pravi kod: info, settings, mute, power on/off.

Btw, znaš li mogu li LG televizori samo preko daljninskog u service menu ili mora kombinacija daljinskog + tipki na tv-u? Konkretno model uh610v.
CooK

#9179 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

agent_zero wrote:Našao sam na jednom forumu pravi kod: info, settings, mute, power on/off.

Btw, znaš li mogu li LG televizori samo preko daljninskog u service menu ili mora kombinacija daljinskog + tipki na tv-u? Konkretno model uh610v.
Home tipka nije menu, menu tipka je menu. Na nekim daljinskim/TV modelima menu tipka je i settings tipka. Sa LG televizorima nisam puno petljao ali se navodno ulazi tako sto se zajedno drzi tipka OK na daljinskom i na TV-u ali ja nisam uspijevao tako uci u servisni menu nego samo preko posebne tipke "Instant" na daljinskom u aplikaciji za mobitel. Da ti ne bih objasnjavao evo pogledaj ovaj video i procitaj negovu deskripciju:
https://youtu.be/lNW_0D7cykw
agent_zero

#9180 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

CooK wrote:
agent_zero wrote:Našao sam na jednom forumu pravi kod: info, settings, mute, power on/off.

Home tipka nije menu, menu tipka je menu. Na nekim daljinskim/TV modelima menu tipka je i settings tipka. Sa LG televizorima nisam puno petljao ali se navodno ulazi tako sto se zajedno drzi tipka OK na daljinskom i na TV-u ali ja nisam uspijevao tako uci u servisni menu nego samo preko posebne tipke "Instant" na daljinskom u aplikaciji za mobitel. Da ti ne bih objasnjavao evo pogledaj ovaj video i procitaj negovu deskripciju:
Pa ovi novi samsung daljinski nemaju tipku na kojoj piše "menu", nego je tipka sa nacrtanom kućicom menu tipka. Onda sam na nekom samsung forumu našao da, obzirom da nema više tipke na kojoj piše "menu", umjesto nje ide sada "settings" tipka.

Ovaj video za lg je za one stare televizore koji nisu smart. Za web os ide kombinacija tipki na daljinskom, plus na tv-u, samo ja ne vidim nikakve tipke na tv-u, osim antenskih, hdmi, CI i usb utora. :roll:, pa sam pomislio da možda znaš ako ima neka opcija samo preko daljinskog kao na samsungu.
typeOnegative

#9181 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Tipke na LG vj imaš na donjoj strani okvira televizora (gdje su zvučnici) . obično budu na sredini ispod tj iza LED lampice . Baci pogled :thumbup:
CooK

#9182 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

agent_zero wrote:
CooK wrote:

Pa ovi novi samsung daljinski nemaju tipku na kojoj piše "menu", nego je tipka sa nacrtanom kućicom menu tipka. Onda sam na nekom samsung forumu našao da, obzirom da nema više tipke na kojoj piše "menu", umjesto nje ide sada "settings" tipka.

Ovaj video za lg je za one stare televizore koji nisu smart. Za web os ide kombinacija tipki na daljinskom, plus na tv-u, samo ja ne vidim nikakve tipke na tv-u, osim antenskih, hdmi, CI i usb utora. :roll:, pa sam pomislio da možda znaš ako ima neka opcija samo preko daljinskog kao na samsungu.
Na Samsungovim IR daljinskim tipka sa nacrtanom kucicom nije menu tipka nego je to home tipka. Menu tipka je menu tipka i ona otvara direktno menu u kojem se stimaju slika, zvuk, kanali itd a home tipka otvara direktno smart hub. Napisao sam ti iznad da je na nekim daljinskim menu tipka i settings tipka. Nije ni bitno, neka si konacno usao u taj servisni menu.
Napisao sam ti iznad da nemam puno iskustva sa LG televizorima sto se tice ulaska u servisni menu ali sam negdje vidio da se ulazi drzeci OK, menu, ili sta vec na daljinskom i centralna tipka na TV-u(OK, menu ili sta vec) ali na dva televizora na koja sam probao tako ja nisam uspio uci nego sam usao putem IR blastera na mobitelu sa Anymote aplikacijom tako sto sam pritisnuo Instart dugme. Ako je na tim starijim televizorima postojala neka IR frekvencija koja je "slala" TV direktno u servisni menu onda sam siguran da i na novijim televizorima ima neka IR frekvencija koja isto radi pa proguglaj malo, imas prste, oci i internet a tek ako ne mognes pronaci napisi pa cu ti onda ja probati pronaci. Kao sto ti je napisao kolega @typeOnegative tipke na LG TV-u su obicno odmah ispod LG logo-a.
BTW Sto ce ti kodovi raznih brendova za ulazak u servisni menu, nabavljas i preprodajes polovne televizore pa gledas koliko su radili ili sta? Standardni korisnici koji kupuju nove televizore nemaju razlog ulaziti u servisni menu ikada u zivotu.

I samo jedno UPOZORENJE. Posto mi ovdje pisemo o ulasku u servisni menu kao da je to nesto normalno i uobicajeno samo da napisem da nije normalno i da standardni korisnik nema sta traziti u servisnom menu-u i da moze ostetiti ili totalno pokvariti TV ukoliko bude nesto mijenjao u njemu. Znaci ako se neko vec odluci uci u servisni menu trebao bi znati sta radi i to radi na vlastitu odgovornost.
typeOnegative

#9183 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Mozda sam se malo pogrešno izrazio. Pod LED lampicom sam mislio na standby svijetlo koje se nalazi neposredno ispod LG logo-a
vatrogasac

#9184 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vatrogasac »

Riješio.
Luxor-Concorde

#9185 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Gdje se moze naci ovaj Samsung Q6FN za 1500KM? Nisam stigao na ovu promo cijenu na ekupi ili je zavrsila prije vremena posto su ga vratili na 1739KM...
HardCore

#9186 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

Luxor-Concorde wrote:Gdje se moze naci ovaj Samsung Q6FN za 1500KM? Nisam stigao na ovu promo cijenu na ekupi ili je zavrsila prije vremena posto su ga vratili na 1739KM...

Bit ce opet za par dana
REDDEVILS

#9187 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Nema vise staklenog stola :D
Image
Jos samo neke sitnnice trebaju da se zavrse i to je to :D
arnes_king

#9188 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

REDDEVILS wrote:Nema vise staklenog stola :D
Image
Extra :D imam isti takav pro, samo sa 2 kontrolera :D
REDDEVILS

#9189 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

arnes_king wrote:
REDDEVILS wrote:Nema vise staklenog stola :D
Image
Extra :D imam isti takav pro, samo sa 2 kontrolera :D
Kod mene dva od PS4 i dva od XBOX One S kontrolora :)
Moram još neke police postaviti i ove okvire za slike isto s tim da još tražim art koji bih postavio nešto kao HZD i The Witcher 3: Wild Hunt :)
arnes_king

#9190 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

Ima li ti dovoljno prostora iza konzole radi hladjenja i cirkulacije zraka?

Kako kod mene nekad zna biti glasan, isto mlazni avion, ne mozes vjerovati koliko pocne puhati!
REDDEVILS

#9191 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

arnes_king wrote:Ima li ti dovoljno prostora iza konzole radi hladjenja i cirkulacije zraka?

Kako kod mene nekad zna biti glasan, isto mlazni avion, ne mozes vjerovati koliko pocne puhati!
Ima, a to vjerovatno zavisi i do igre npr. Mafia 3 kad sam počeo igrati i naravno odmah izbrisao jer mi je se PS4 bas čuo kao mlazni avion :lol:
Luxor-Concorde

#9192 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

HardCore wrote:
Luxor-Concorde wrote:Gdje se moze naci ovaj Samsung Q6FN za 1500KM? Nisam stigao na ovu promo cijenu na ekupi ili je zavrsila prije vremena posto su ga vratili na 1739KM...

Bit ce opet za par dana
Vidjecemo :-D

P.S. Ljudi ima li ko taj Samsung Q6FN i kakvi su utisci? :)
VladaFBiH

#9193 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

Luxor-Concorde wrote:
HardCore wrote:

Bit ce opet za par dana
Vidjecemo :-D

P.S. Ljudi ima li ko taj Samsung Q6FN i kakvi su utisci? :)
malo "prelistaj" temu :)
Luxor-Concorde

#9194 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Sve sam prevrnuo ali niko konkretno da napise svoja iskustva... :)
VladaFBiH

#9195 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

Luxor-Concorde wrote:Sve sam prevrnuo ali niko konkretno da napise svoja iskustva... :)
ako ti je prevrtanje manje 5 stranica unazad tj. nisi stigao do 364 stranice e jeb ga :) - tu sam napisao svoje iskustvo ;) ne znam da još neko ima Q6FN na formu osim mene. Nisam ništa puno napisao ali ako te nešto posebno interesuje pitaj
CooK

#9196 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Evo ako je neko zainteresovan za 98-incni 8K TV cijena sitnica, samo 70 000 dolara. :-) :D
Ima i ostali Sony-jev TV lineup za 2019-tu godinu za modele za koje se trenutno znaju cijene:
https://www.digitaltrends.com/home-thea ... -oled/?amp
GoodTaste

#9197 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by GoodTaste »

Kakva su ova dva televizora? Oba su tu negdje s cijenom od 650-700 KM?

SAMSUNG TV 43" 4K Ultra HD LED TV Smart UE43NU7022KXXH

TV SAMSUNG 43 43NU7092 4K SMART; UE43NU7092
CooK

#9198 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

GoodTaste wrote:Kakva su ova dva televizora? Oba su tu negdje s cijenom od 650-700 KM?

SAMSUNG TV 43" 4K Ultra HD LED TV Smart UE43NU7022KXXH

TV SAMSUNG 43 43NU7092 4K SMART; UE43NU7092
Ispodprosjecni televizori sa IPS panelima. Ako ti treba sirok ugao gledanja onda su prihvatljivi. Inace to su dva ista televizora samo sto 43NU7092 ima DVB-S2 tuner a 43NU7022 ga nema. Ako hoces pristojne 43" televizore sa VA panelom onda gledaj nesto iz NU7100 serije koja nije puno skuplja od NU7000 serije, pedesetak KM razlike.
MTV

#9199 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

U mobilmediju/Tehnomag dosla nova serija Samsunga "RU" kao nasljednjik proslogodisnje "NU" serije.
43" RU7172 989 KM i 55"RU7172 1349 KM.

Koliko vidim ove godine su vratili Bluetooth samo ne znam jesu li vratili i dts.
amar1994

#9200 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

MTV wrote:U mobilmediju/Tehnomag dosla nova serija Samsunga "RU" kao nasljednjik proslogodisnje "NU" serije.
43" RU7172 989 KM i 55"RU7172 1349 KM.

Koliko vidim ove godine su vratili Bluetooth samo ne znam jesu li vratili i dts.
nisu :-) ,cak ni AC-3 ne vidim :shock:

https://www.displayspecifications.com/en/model/d8981920

jedini spas je ako ima auto passthru,pa upariti sa nekim soundbarom ili kucnim kinom :)
Post Reply