Posteno
Nakon posljednjih političkih dogovora postignutih bez legalno i legitimno izabranih predstavnika najbrojnijeg naroda u BiH ne smijemo šutjeti na ovaj još jedan očigledan krajnje štetan cilj po Bošnjake.
Posteno
Nakon posljednjih političkih dogovora postignutih bez legalno i legitimno izabranih predstavnika najbrojnijeg naroda u BiH ne smijemo šutjeti na ovaj još jedan očigledan krajnje štetan cilj po Bošnjake.
A_A_AKCIJA wrote: ↑05/04/2023 15:00 Očekivao sam da će se izliti kanalizacija, ali ne ovoliko.
Najgore, foe se vidi kada ih drugi citiraju.
Ali što su počeli sa ovim jadnim floskulama, tačno mene stid.
Ma kako neki jad od čovjeka pokušao da se na taj način zaštiti, Solak, Fadil i Fikro malina ne predstavljaju Bošnjake.
Možete se na glavu postaviti, ali oni predstavljaju najgore od svog naroda. Profitere na smrti, koji su prepravljali ugovore i fakture, a odbijali ponude za normalne respiratore.
Politički narod? O čemu vi? Trebamo imati uzore u Srbiji i Hrvatskoj? Da po tim standardima mjerimo sebi? E neće moći. Nismo 92. nećemo ni sada. Trebamo mi imati Vučića ili Tuđmana, pa da se to onda zove ravnopravnost? Ko vas je logici učio, majko draga. Ako su druga dva kreteni, hajmo i mi.
Hajte bez guglanja mi napišite kako se zove premijer Norveške, Danske, ko je politički lider u Finskoj, Novom Zelandu? Kakva plemenska šuplja, samo da se nađe alibi za SDA i njihove lopovluke.
To se nekada seljački govorilo, volim da me naš krade, nego da me njihov kolje. Nemojte umotavati priču.
A ne može biti jednostavnije. Ako hoćemo da budemo bolji, moramo raditi na tome. Ako hoćeš da ti dijete ostane, a ne ode u Njemačku, ponudi mu Njemačku ovdje, makar započni.
Lopovluk, laži, krađa, ljudi bez integriteta, znanja, morala, nikada neće ovu državu i narod izvesti iz govana u kojima smo sada.
Niti ih mogu zaštititi od bilo čega. Evo,.dokazali su da bi opet trgovali ljuskom mukom, samo da im se pruži prilika. Isti nesoj koji je prodavao oružje i humanitarnu pomoć je kupio ove respiratore.
I ti da budu vođe? Da nas od nečega brane? Da se ičemu suprostave? Da nas oni zaštite od velikosrpske ideje? Pa jeste li vi normalni?
U toku dokaznog postupka i u završnim riječima govorilo se o medijskom projektu iz koga je ovaj slučaj nastao. Ne želim da o tome govorim. Ali, želim da skrenem pažnju da je tokom cijelog postupka sud bio izložen neprimjerenim i do sada neviđenim pritiscima od strane jednog medija. Dvije godine Sud i optuženi izloženi medijskom teroru jednog dnevnog lista. U demokratskim zemljama to se naziva ometanjem pravde I kažnjava.
Dvije godine u dva predmeta u ovom Sudu traje konstantno podrivanje pravde. U oba slučaja je centar tih medijskih operacija u tim novinama. Umjesto da međunarodni zvaničnici, koji nas uvjeravaju da nas podržavaju u izgradnji nezavisnog pravosuđa i vladavine prava, reaguju na podrivanje Suda BiH, američka Ambasada je prošle godine dvojicu tužilaca koji su zastupali optužnicu u ovom slučaju proglasila HEROJIMA.
Da li je miješanje izvršne vlasti jedne strane države u vršenje sudske vlasti podrška nezavisnosti pravosuđa I vladavini prava? I da li je slučajnost da se jedan medij upliće u sudske slučajeve na krajnje neprofesionalan i primitivan način, zaključite sami!
Sta je potpisao?
Sve što si napisao stoji, ali zbog čega nam nova parlamentarna većina podvaljuje Kljaku kao neku novu nadu. Taj je sposoban za svaku gadost. Prevarant i lopov prve klase koji se konačno dokopao pozicije idealne za njegove marifetluke. Zaista je ironija što će biti ministar trgovine.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/04/2023 15:00 Očekivao sam da će se izliti kanalizacija, ali ne ovoliko.
Ma kako neki jad od čovjeka pokušao da se na taj način zaštiti, Solak, Fadil i Fikro malina ne predstavljaju Bošnjake.
Možete se na glavu postaviti, ali oni predstavljaju najgore od svog naroda. Profitere na smrti, koji su prepravljali ugovore i fakture, a odbijali ponude za normalne respiratore.
Politički narod? O čemu vi? Trebamo imati uzore u Srbiji i Hrvatskoj? Da po tim standardima mjerimo sebi? E neće moći. Nismo 92. nećemo ni sada. Trebamo mi imati Vučića ili Tuđmana, pa da se to onda zove ravnopravnost? Ko vas je logici učio, majko draga. Ako su druga dva kreteni, hajmo i mi.
Hajte bez guglanja mi napišite kako se zove premijer Norveške, Danske, ko je politički lider u Finskoj, Novom Zelandu? Kakva plemenska šuplja, samo da se nađe alibi za SDA i njihove lopovluke.
To se nekada seljački govorilo, volim da me naš krade, nego da me njihov kolje. Nemojte umotavati priču.
A ne može biti jednostavnije. Ako hoćemo da budemo bolji, moramo raditi na tome. Ako hoćeš da ti dijete ostane, a ne ode u Njemačku, ponudi mu Njemačku ovdje, makar započni.
Lopovluk, laži, krađa, ljudi bez integriteta, znanja, morala, nikada neće ovu državu i narod izvesti iz govana u kojima smo sada.
Niti ih mogu zaštititi od bilo čega. Evo,.dokazali su da bi opet trgovali ljuskom mukom, samo da im se pruži prilika. Isti nesoj koji je prodavao oružje i humanitarnu pomoć je kupio ove respiratore.
I ti da budu vođe? Da nas od nečega brane? Da se ičemu suprostave? Da nas oni zaštite od velikosrpske ideje? Pa jeste li vi normalni?
Zato jer nisu savršeni.
Pitaj O.H. iz Mostara pa će vam on objasniti. Toga ni babo mu ne može kontrolisati. Jadna nam majka svima kad taj pusti pipke.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/04/2023 15:31Zato jer nisu savršeni.
Nemam pojma ko je on, ali ti vjerujem da može biti lopov, ako ga toliko prozivaju.
Znam da se možda obradovao što je ministar, ali se grdno vara ako misli tako u ovoj ekipi nastaviti.
Moras imati u vidu, da su ti Bosanci o kojima pricas bili izrato negativno nastrojeni spram katolicke i pravoslavne crkve tj Vatikana i Bizanta/Rusije.EFD22 wrote: ↑05/04/2023 14:04Dobro nisam htio tako daleko ići, ali svakako se slažem!
Meni je iskreno 1463. najmrskija, i to je definitivno potop Bosne i naših pravih ljiljana zlatnih na plavoj podlozi. Sve ovo poslije je katastrofa i zloupotreba činjenica. A i SFRJ smatram nekom vrstom "okupacije" od strane mrskih agenata sa istoka, ali kako god, to je definitivno period poslije 1463. u kojem smo vratili najviše identiteta. Uz par neoprostivih grešaka gdje se pojam "musliman" pogrešno uvrstio i tumačio, a Bosanac se izgubio negdje.
Što se tiče ekonomskog prosperiteta i infrastrukture, tu prednost ipak dajem Austrijancima i tom kratkom periodu kad je država kao toponim najviše napredovala.
Na stranu sve, od 1463. pa do danas zaista nismo nikad bili samostalni, i to je tužno.
Imali su sve svoje. Nisu bili nasilni, ali jesu bili mudri. Za razliku od svih nas danas.BAK-eV wrote: ↑05/04/2023 15:56Moras imati u vidu, da su ti Bosanci o kojima pricas bili izrato negativno nastrojeni spram katolicke i pravoslavne crkve tj Vatikana i Bizanta/Rusije.EFD22 wrote: ↑05/04/2023 14:04
Dobro nisam htio tako daleko ići, ali svakako se slažem!
Meni je iskreno 1463. najmrskija, i to je definitivno potop Bosne i naših pravih ljiljana zlatnih na plavoj podlozi. Sve ovo poslije je katastrofa i zloupotreba činjenica. A i SFRJ smatram nekom vrstom "okupacije" od strane mrskih agenata sa istoka, ali kako god, to je definitivno period poslije 1463. u kojem smo vratili najviše identiteta. Uz par neoprostivih grešaka gdje se pojam "musliman" pogrešno uvrstio i tumačio, a Bosanac se izgubio negdje.
Što se tiče ekonomskog prosperiteta i infrastrukture, tu prednost ipak dajem Austrijancima i tom kratkom periodu kad je država kao toponim najviše napredovala.
Na stranu sve, od 1463. pa do danas zaista nismo nikad bili samostalni, i to je tužno.
Jesi li i ti takav?
Dakle Fadil do drugostepeneVrijedi naglasiti da je Visoki predstavnik Christian Schmidt iskazao očekivanje da će predstavnici stranaka koje su delegirale predsjednika/potpredsjednike FBiH i izabrano rukovodstvo FBiH što prije sjesti za pregovarački sto i postići dogovor o uspostavi Vlade FBiH"
Karadžićevac Branko Perić je predratni ratni i poslijeratni ahbab Izetbegovića i krimomafijške i veleizdajničke SDA sekte, njemu je u interesu zaštititi Karadžićeve zločince i njihove SDA saveznike kao rušioce, djelitelje, krčmare i pljačkare Bosne i Bošnjaka i još ga usput decenijama uminderišu i plaćaju isti ovi SDA krimomafijaši koje do danas bratski brani i čuva.
Ne zaboravite da je ovo četničko govno od sudije prošle godine oslobodilo/spasilo Bakirove, Budnjine i Prevljakove krivce i ubice Džanana Memića, kao i Alijinog držača kaputa i porodničnog paraobavještajca Osmicu
ODLUKA 2:1
Sudija Branko Perić izdvojio mišljenje, bio je protiv presude Novaliću, Hodžiću i Solaku
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sudija- ... /230405048
Kako je režimski sudija šokirao naciju: Oslobodio Osmicu i Mutape, na redu Novalić!
Nedjelja, 27.11.2022.
Optužene u predmetu „Mutap i drugi“ za prikrivanje dokaza o ubistvu Dženana Memića u četvrtak je oslobodio sudija Branko Perić.
Sudija za SDA
Branko Perić je, također, oslobodio i SDA-ovog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu za zloupotrebu položaja, odnosno nelegalno izuzimanje snimka iz “BH Pošte”.
https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... u-novalic/
Perić, koji je tokom rata bio javni tužilac u Tesliću, opisao je zakonske procedure za pokretanje krivičnog postupka prema kojima je zadatak policije da identifikuje krivično delo i počinioce i tužiocu dostavi krivičnu prijavu, na osnovu koje on podnosi zahtev za pokretanje postupka. Perić tvrdi da tokom 1992. godine pokrenut samo jedan postupak za ratne zločine nad nesrbima, protiv grupe "Miće".
Ta grupa je, kaže svedok, bila sastavljena od pripadnika vojske, policije i kriminalaca iz Doboja, a početkom juna 1992. godine poslati su u Teslić po nalogu šefa Centra službi bezbednosti Doboj Andrije Bjeloševića i njegovog zamenika Milana Savića da, navodno, "zavedu red i disciplinu pri mobilizaciji". Svedok, međutim, smatra da je njihova stvarna uloga bila da "zavedu strah i izvrše pritisak na iseljavanje". Iako policajci Stanice javne bezbednosti u Tesliću nisu učestvovali u akcijama "Mića", oni su, kaže svedok, imali "ulogu servisa" jer su se svakodnevno sastajali i "Mićama" davali im informacije o lokalnom stanovništvu i akcijama koje planiraju.
"Miće" su tokom jula uhapsili pripadnici policije iz Banja Luke, a iako se u policijskoj prijavi tvrdi da su odgovorni za 40 ubistava Hrvata i Muslimana, silovanja, krađe, oni su već tokom leta pušteni iz zatvora, i do danas, tvrdi svedok, nijedan postupak protiv bilo koga iz grupe nije završen. Perić je rekao i da su mu tokom istrage advokati odbrane pretili da se "ne igra sa životom" jer će biti "odmazde".
U izveštaju koji je svedok 1992. godine podneo Skupštini opštine Teslić, a koji je tužiteljica danas predočila, ukazuje se da "registrovana krivična dela čine samo deo stvarnih krivičnih dela", kao i da vlasti tolerišu kriminal. U tom izveštaju se, takođe, navodi i da policija ne podnosi prijave za veliki broj krivičnih dela za koje i "javnost zna", a među njima su svakodnevne pljačke, paljenja kuća, podmetanje eksploziva na verskim spomenicima i ubistva iz niskih pobuda.
Svedok je ocenio da se politika Srpske demokratske stranke (SDS) u Tesliću svodila na etničko čišćenje i da je prevladala ekstremna opcija, koja je, kako kaže, "na kraju i realizovana".
https://arhiva.sensecentar.org/vijesti.php?aid=8108
Hahahha plačpici wrote: ↑05/04/2023 14:46U zgradi OHR-a trenutno se održava sastanak visokog predstavnika Christiana Schmidta sa rukovodstvom Federacije BiH, predsjednicom Lidijom Bradarom i potpredsjednicima Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem.
Prema informacijama fotoreportera Klixa.ba u zgradi OHR-a nalaze se i predstavnici ambasada SAD-a i Velike Britanije.
![]()
Sta je sa Shmitom? Pa zar nije odblokirao Pederraaciju? Istice njegov rok za formiranje vlade a on nikako da odreze jednu jednokratnu mjeru i popisha se malo po "muslimanskoj" kvoti. Koliko ce mo jos slusati ovo kmecanje Xmorke i njihovih botova "Shmite daj na vlast", "Lendo daj nam vlast".Student_u_Ostavci wrote: ↑05/04/2023 16:07Dakle Fadil do drugostepeneVrijedi naglasiti da je Visoki predstavnik Christian Schmidt iskazao očekivanje da će predstavnici stranaka koje su delegirale predsjednika/potpredsjednike FBiH i izabrano rukovodstvo FBiH što prije sjesti za pregovarački sto i postići dogovor o uspostavi Vlade FBiH"![]()
A_A_AKCIJA wrote: ↑05/04/2023 15:00 Očekivao sam da će se izliti kanalizacija, ali ne ovoliko.
Aaaaaa pa zato ne znam jer ne znam uopce gdje mi je taj kanal na programskoj shemiLogin77777 wrote: ↑05/04/2023 12:41Mala sa Hayata.Roccohljup wrote: ↑05/04/2023 12:35
Unaprijed se izvinjavam na neznanju.....al who in the hell is Minci?![]()
![]()