Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#91701 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

ma ja.. telefonski sa sigurnog dao ostavku..u facu narodu libanskom..valjda tako treba..dužnost zove..eh..
Challenger__

#91702 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:Nakon ostavke premijera Haririja, saudijski ambasador napustio Bejrut.
preludio jedne krize i veoma izvjesnog rata..
prije ravno 6 godina sam najavio ovaj rasplet..
Da, ali "raspored zvijezda" (da se metaforički izrazim, napomena radi malicioznih glupana) neprijateljima Libana im nikako ne ide na ruku. Možda sutra otvorim temu.
Kikibombona

#91703 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Kiki provalio šije. Kud i kamo opasniji od veabijica
Vehabije su obicne budale. Opasni jedino za nesretnu sirotinju. Nema glupljih ljudi na planeti.

Ni siitski ekstremisti nisu puno pametniji. Ekstremista, bilo kakvog predznaka, ne moze biti pametan. Za siitske ekstremiste je pozitivna stvar sto ih vodi neko pametan - Iran. Perzijanci su stari narod sklon lukavstvima. Vjesto koriste siitsku vjeru kako bi pridobili Arape i formirali sebi odanu mrezu.

I mora se reci da rade odlican posao za sada. Uzimaju sve redom a nista ne gube. Drugi ginu za njihove ciljeve. Perzijska vojska ne vodi bitke. Savjetuju iz pozadine i navigiraju svoje poltrone. Amerika je pisala krv da uzme Irak, dok Iran isti uzima bez ikakvih gubitaka. E to je politicko umjece. Neki analiticari pisu da Rusija odradjuje posao za Iran. Rusi rokaju a Iran kupi kajmak. Drugi rade za njih.

E sad, ima onih kojima se ne svidja iranska hegemonija, u prvom redu Saudija, Izrael i zapadne sile. Njih ne mogu levatiti. Amerika je za sada indolentna i povlaci poteze koji idu u korist Irana. Kakav plan iza svega stoji tesko je reci.
husein_kapetan

#91704 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:Nakon ostavke premijera Haririja, saudijski ambasador napustio Bejrut.
preludio jedne krize i veoma izvjesnog rata..
prije ravno 6 godina sam najavio ovaj rasplet..
Da, ali "raspored zvijezda" (da se metaforički izrazim, napomena radi malicioznih glupana) neprijateljima Libana im nikako ne ide na ruku. Možda sutra otvorim temu.
upravo zbog toga se ova"kriza" i stvara..cijena nije bitna..
ma sve je ovo postalo degutantno..
Kikibombona

#91705 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Je li provjereno?

Negdje sam procitao da je Saudijska Arabija negirala da su povukli ambasadora.
Challenger__

#91706 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:ma ja.. telefonski sa sigurnog dao ostavku..u facu narodu libanskom..valjda tako treba..dužnost zove..eh..
Satelit Rijada, jasno. Iako, bolje je i to nego da ga njegovi ubiju u Bejrutu i optuže Hezbollah ili neke od hrišćanskih frakcija.
Challenger__

#91707 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:
Je li provjereno?

*ebem ga, vidio na par mjesta. Provjeri šta kaže al-Arabyia, engleski. Iako i demant ne znači ništa. Možda je otišao na konsultacije pa se vratio.
husein_kapetan

#91708 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

kaže premijer..(sada bivši) .."moje šesto čulo me je upozorilo na belaj koji mi spremaju"..pa kaže.."produžena ruka irana...(..) je postala prijetnja za Liban tu ruku treba odsjeći".. pa se onda..premijerski..uhvati noge..
ide onaj smajli sa onom školjkom..
sunceKOtepsija

#91709 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:
Je li provjereno?

*ebem ga, vidio na par mjesta. Provjeri šta kaže al-Arabyia, engleski. Iako i demant ne znači ništa. Možda je otišao na konsultacije pa se vratio.
Dan ranije sjedio sa iranskom delegacijom na cijem celu je bio Aliakbar Velajati, ovi (saudo-cionisti) kada su to saznali dozivjeli popizditis...Cim im je doputovao ovi mu uliva napisanu izjavu, upalili kamere i citaj.
Challenger__

#91710 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:kaže premijer..(sada bivši) .."moje šesto čulo me je upozorilo na belaj koji mi spremaju"..pa kaže.."produžena ruka irana...(..) je postala prijetnja za Liban tu ruku treba odsjeći".. pa se onda..premijerski..uhvati noge..
Tako je govorio Hariri... nakon posjete Rijadu.

:skoljka:

Kažem ti, bolje da se uhvatio noge nego da ga roknu njegovi pa da optuže Hezbollah. Ostavkom je učinio uslugu i sebi i Libanu.
Challenger__

#91711 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:Dan ranije sjedio sa iranskom delegacijom na cijem celu je bio Aliakbar Velajati, ovi (saudo-cionisti) kada su to saznali dozivjeli popizditis...Cim im je doputovao ovi mu uliva napisanu izjavu, upalili kamere i citaj.
Da,da...
Kikibombona

#91712 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

husein_kapetan wrote:kaže premijer..(sada bivši) .."moje šesto čulo me je upozorilo na belaj koji mi spremaju"..pa kaže.."produžena ruka irana...(..) je postala prijetnja za Liban tu ruku treba odsjeći".. pa se onda..premijerski..uhvati noge..
Nemoj zaboraviti da je njegov otac ubijen kada je bio mislim na istoj poziciji - poziciji premijera Libana.

Sve u svemu, veoma ozbiljna situacija i veoma ozbiljne optuzbe.

Optuzbe dobijaju na tezini kada se zna da je njegov otac ubijen.
Challenger__

#91713 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

I iz perspektive libanske krize može se razumjevati onaj lažni, izraelski, pro-druski protekcionizam. Bez Druza u Libanu nema "veselja", odnosno masa za manipulaciju u Libanu je svedena na minimum.
Challenger__

#91714 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Optuzbe dobijaju na tezini kada se zna da je njegov otac ubijen.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#91715 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Najjači si, definitivno.

:kiss:
insomnia78

#91716 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
sunceKOtepsija wrote:Dan ranije sjedio sa iranskom delegacijom na cijem celu je bio Aliakbar Velajati, ovi (saudo-cionisti) kada su to saznali dozivjeli popizditis...Cim im je doputovao ovi mu uliva napisanu izjavu, upalili kamere i citaj.
Da,da...
:lol:
husein_kapetan

#91717 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
Nemoj zaboraviti da je njegov otac ubijen kada je bio mislim na istoj poziciji - poziciji premijera Libana.

Sve u svemu, veoma ozbiljna situacija i veoma ozbiljne optuzbe.

Optuzbe dobijaju na tezini kada se zna da je njegov otac ubijen.
De prelistaj malo hronologiju događaja..@tefsija malo dodirnu..umjesto premijer pismonoša postao..ovako se vodi jedna država..zašto saudi objavljuju njegovu ostavku..i zatvorenih očiju se vidi..
Dok se drugačije..dokumentovano ne dokaže da mu je neko..i ko.. nešto spremao..ostaje samo puko blebetanje.. ono izvadak.. normalno je da će oca spomenuti..lakše se vari ovo njegovo..a ni za njegovog oca se nikada pouzdano nije saznalo šta se desilo..
Ostavka na mjesto premijera Libana u ovom trenutku..po meni stvara naručenu krizu..tačno po mjeri tamo nekih..
solar7

#91718 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:Veoma ozbiljne optuzbe premijera Libana na racun Irana!

- podnio je ostavku jer mu je zivot ugrozen
- kaze da Iran preuzima kontrolu nad Libanom
- kaze da Iran sije smrt, razdor i destrukciju

S druge strane, savjetnik velikog ajatolaha Alija Hamneija, rekao da ce rezimska armija zauzeti cijelu Siriju, ukljucujuci mompletan teritorij koji sada kontrolise SDF.

Iran nastupa veoma, veoma agresivno. Samo nemojte plakanja kada dodbiju po nosu. Sami provociraju i prijete.
Bice plakanja al nek se samo sjete ovog svog likovanja na rusko iransko ratovanje za asada.
insomnia78

#91719 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Bezbeli ope jevreji? Busuladzic bi bio ponosa. Na vas
Challenger__

#91720 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:
Da,da...
:lol:
Nema mjesta keslanju. Tefsija je prepričao tvrdnje Teherana, po kojima su Haririja prisilili Vašington i Rijad da sa ovom argumentacijom podnese ostavku. A tako reći juče je tvrdio skoro sasvim suprotno, ne sporeći da ima "neslaganja" sa njima.
insomnia78

#91721 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Upravo zato se i keslam. Sve se svodi na prepricavanje tudjih tvrdnji
sunceKOtepsija

#91722 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:Bezbeli ope jevreji? Busuladzic bi bio ponosa. Na vas
Ami Ayalon:

Netanyahu:

Avigdor Liberman:
Israel schlägt Saudi-Arabien eine Anti-Iran-Allianz vor
(Izrael predlaze Saudijskoj Arabiji anti-iransku koaliciju)
https://www.welt.de/politik/ausland/art ... z-vor.html

2+2=?
insomnia78

#91723 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Dol su šije raznosile narod autobombama po Libanu ovi danasnji teroristi su vozali tutu u rikverc
sunceKOtepsija

#91724 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote: Nema mjesta keslanju. Tefsija je prepričao tvrdnje Teherana, po kojima su Haririja prisilili Vašington i Rijad da sa ovom argumentacijom podnese ostavku. A tako reći juče je tvrdio skoro sasvim suprotno, ne sporeći da ima "neslaganja" sa njima.
Doslovno dan nakon ovoga sastanka:

Image
husein_kapetan

#91725 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

eh da ti je znati ko je upravo sličnim metodom udario temelje državi svojoj..kakve autobombe i trica..
Locked