SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

moimoi

#91651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Nas je bilo cak 10 :D Uglavnom sto kazete starije generacije tj oni koji su naucili.
DaysleepeR

#91652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Kod mene prošle godine kad je bila akcija Rada za kabasti otpad ja se obradovao i odem na lokaciju koju su stavili za skupljanje, ono na sred ulice, pored kafića, naravno subotom ne radi mjesna zajednica da provjerim da li je neka greška u pitanju i šta ću nazovem rome da pokupe i odnesu, platim koliko su rekli i eto...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#91653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Naslovnica wrote: 26/05/2025 21:03
Velkoski wrote: 26/05/2025 20:59 eh, ovo je već fascinantno i zabrinjavajuće, bar 50% države je totalno nepismeno
Ako imaš djecu u osnovnoj ili srednjoj ne bi te začudila ta nepismenost.
Nevjerojatno je šta se sve može pročitati u razrednim viber grupama ili na roditeljskom.
Dobro je da nam djeca nisu 90% funkcionalno nepismena obzirom koliko je (ne)pismen obrazovni kadar.
Strašno je to na šta nam je svedeno obrazovanje.
moj najmlađi brat dok je išao u osnovnu školu, učiteljica pisala nemože, neznam, nemogu itd, nijedan mogući pisani trag nije bio ispravan
laik1981

#91654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

made_in_sarajevo wrote: 27/05/2025 06:08 Kako je slatko sto neki tek sad kontaju sta su migranti i da to veze nema sa katicom i mup ks. Razradjena ruta migranata, droga, kidnapovanje ljudi, trgovina ljudima, vozanje migranata, tarifa za sve ima, racije se rade ali dzaba kad je samo dio u kampu, imaju pravo odbiti i opet to nije do katice i mupa ks. Granicna policija zna ici tamo roviti, mup ks ide tamo i radi, agencija za strance ali danas uhapse bin ladena, sutra vec ima novi bin laden i to gori.

Nisu vise samo migranti jadni pjeske dosli, sve zemlje bratske muslimanske sudjeluju u ovome. Pa tako npr gospoja kakvu se vidi jednom u godini dodje na aerodrom sa svojom predivnom djecom, pa se ustanovi da nisu njena djeca, da tako djecu kradu, otimaju, kupuju i trguju sa njima po svijetu. Mi smo im zanimljivi od turske pa nadalje jer dodju iz bratske muslimanske zemljs bez vize, pokidaju dokumente i idu dalje prema HR ili jednostavno ostanu ovdje jer imaju razradjenu semu dilanja droge, sverca, kidnapovanja ljudi, trazenje otkupnine i tako dalje.

Tako da kad sretnete migranta na ulici, nek vam ga bude zao, kupite maramicu, brat musliman. Samo da znate vjerovatno ima vise para od vas, narkoman je, vjerovatno ima neku sataru kod sebe.

Radi se na ovome kako sam rekao ali nemamo mi toliko ljudi da ovo svakodnevno rade + sto povale glavnog danas, sutra je vec novi tu.

Nije dokazano ali moje misljenje da su odavno uvezani sa smrkom, naserom i ostalim dobrim ljudima i nosiocima ovog drustva.
Nemoguce, to su braca muslimani. Niko ih ne voli jer su muslimani. Islamofobija. Kriv je zapad.
Crvene_brigade

#91655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Crvene_brigade »

Prema informacijama koje su potvrđene iz MUP-a KS, Benjamin Spahović je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i trenutno se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Nezvanično, radi se teškim povredama glave i ekstremiteta.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#91656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Sreca pa izgleda ko vreca krompira, zamisli da je bio mršav
laik1981

#91657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Sreca pa u proteklih mjesec dana nije ubio nekog sa onim motorom. Vozi 200 po gradu, s posebno voli ovu dionicu gdje je i doslo do nesrece. Policija to naravno dopusta citavo vrijeme. Ne smiju ga pogledati.
Qler

#91658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

laik1981 wrote: 27/05/2025 11:02 Sreca pa u proteklih mjesec dana nije ubio nekog sa onim motorom. Vozi 200 po gradu, s posebno voli ovu dionicu gdje je i doslo do nesrece. Policija to naravno dopusta citavo vrijeme. Ne smiju ga pogledati.
Pustili problem da se sam rijesi..
Naslovnica

#91659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Crvene_brigade wrote: 27/05/2025 10:54 Prema informacijama koje su potvrđene iz MUP-a KS, Benjamin Spahović je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i trenutno se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Nezvanično, radi se teškim povredama glave i ekstremiteta.
Image
madesa

#91660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madesa »

ko je kriv za nesrecu od sinoc ? Pretpostavljam da je spahovic ali eto
Labirint

#91661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Labirint »

sime_cipol wrote: 27/05/2025 11:01 Sreca pa izgleda ko vreca krompira, zamisli da je bio mršav
Racionalno razmišljajući ne zna čovjek šta da mu poželi, očito se radi o imebecilu koji prvo ne cijeni svoj život a još
gore manje cijeni živote drugih ljudi. I šta poželjeti takvima, da se oporave ( eto ga opet u još ludjem izdanju) ili da
ga nema ( opet prirodno ne možeš mladom čovjeku željeti tako nešto). Kako god znam da mu ni mater ni babo i da izadje
iz bolnice neće A reći on je za njih sultan koji je eto "malo lud" :roll:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#91662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

madesa wrote: 27/05/2025 11:07 ko je kriv za nesrecu od sinoc ? Pretpostavljam da je spahovic ali eto
Vozac automobila
madesa

#91663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madesa »

konektovan wrote: 27/05/2025 11:09
madesa wrote: 27/05/2025 11:07 ko je kriv za nesrecu od sinoc ? Pretpostavljam da je spahovic ali eto
Vozac automobila
ne bi mu bio u kozi :D

Zar nema ovaj zabranu upravljanja ?
laik1981

#91664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Vozac automobila
Neki dan je proletio Zagrebackom bar 150 ako nije i vise. Ko metak. Jedva uspio iskontrolisati i zaustaviti motor kod semafora prije ohr-a. Malo falilo da se zabije u lika koji je stao na semafor. Kada vozi ovako kako vozi velika je vjerovatnoca da ces mu uzeti prventsvo jer ga ne vidis na vrijeme zbog brzine kojom prilazi. Ne ocekujes budalu koja prema raskrsnici u sred grada i gdje je igranicenje 40-50 da vozi 200. Lik suicidan. Nema drugog logicnog objesnjenja.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#91665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

madesa wrote: 27/05/2025 11:20
Vozac automobila
ne bi mu bio u kozi :D

Zar nema ovaj zabranu upravljanja ?
Ima za B kategoriju :D
Peacean

#91666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Peacean »

Migrantski val se stavlja pod kontrolu, manji je priliv migranata u BiH. Međutim, postoje grupe koje se bave prebacivanjem migranata u druge zemlje i, kako bi zadržali taj posao, oni ne prezaju ni od čega. Sve informacije koje imamo prosljeđujemo nadležnim organima. To naoružanje migranti nalaze u BiH. Postoji tendencija da je riječ o sukobu Afganistanaca i Pakistanaca
https://n1info.ba/vijesti/detalji-sukob ... kistanaca/
Messier

#91667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Sto je ovaj decko bistar, pametan i pribran.
Ovaj sa videa o ovome s migrantima u Blazuju.
Thorgerson

#91668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Otoka. Idiot u crnom pasatu, skroz lijevo traka, desne dvije trake mi stali da pjesaci predju. Pjesacima pogled zaklonjen, a i vozacu. Ovaj s pasatom profurao, znaci bukvalno 5cm je falilo da ljudi zakorace i da ih zgazi samo tako. Sreca pa su sporije isli na pjesackom. I naravno glupan je svakako morao stati zbog guzve 60m dalje i gledam glavusu, drzi volan i tipka na mobitel. Vjerovatno nije ni svjestan da je mogao ubiti dvoje ljudi 30sec ranije. Sumnjam da ih je uopste i vidio.

Pazite se ljudi. Glava je u torbi svaki dan u ovom gradu.
1Dante1

#91669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

moimoi wrote: 27/05/2025 09:18 Dragi moj, smece se skupi za 15min… a onda se uziva u cistom.
Meni nije mrsko. Kao sto rekoh… radim to radi sebe jer ne mogu uzivati dok je oko mene smece. A jos manje da mi se dijete igra u smecu… dok je bio mali.
Ma pusti ba. Kod nas niko nije nadlezan za nista, osim da sere po svemu. Jebo majku, je li tesko shvatiti da je sasvim ok sto vi uradite. Da to uradimo kao vecina, onda bi mozda znali sta to znaci, kako je lijepo naknon toga, pa bi mozda i kontaktirali i trazili od nadleznih da to rade. Mozda bi znali napraviti pritisak.

Ovako znamo lajkat, ismijavati i izigravati Mr. Politicare sa famoznom "Nije moja nadleznost".

Majku mu, nemamo nikakvu nadleznost osim komentarisanja svega i svacega.
BadBoy

#91670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

1Dante1 wrote: 27/05/2025 12:50
moimoi wrote: 27/05/2025 09:18 Dragi moj, smece se skupi za 15min… a onda se uziva u cistom.
Meni nije mrsko. Kao sto rekoh… radim to radi sebe jer ne mogu uzivati dok je oko mene smece. A jos manje da mi se dijete igra u smecu… dok je bio mali.
Ma pusti ba. Kod nas niko nije nadlezan za nista, osim da sere po svemu. Jebo majku, je li tesko shvatiti da je sasvim ok sto vi uradite. Da to uradimo kao vecina, onda bi mozda znali sta to znaci, kako je lijepo naknon toga, pa bi mozda i kontaktirali i trazili od nadleznih da to rade. Mozda bi znali napraviti pritisak.

Ovako znamo lajkat, ismijavati i izigravati Mr. Politicare sa famoznom "Nije moja nadleznost".

Najveća odlika i najveća razlika naprednih zapadnih društava u odnosu na nas je taj osjećaj lične odgovornosti sa kojom se mi ismijavamo.

A to podrazumijeva da se zavrnu rukavi, da se čisti zajedničko ali Boga mi i da se prijavljuju svi oni koje vidimo da krše propise. Pa sva naša raja vani je istraumirana od sortiranja smeća u odgovarajuće kontejnere, jer ako stavi plastiku u kontejner za staklo i neko ga vidi, najebo je. Ne prijavljuje ga kontejner nego druga osoba.
Naslovnica

#91671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 27/05/2025 13:01

Najveća odlika i najveća razlika naprednih zapadnih društava u odnosu na nas je taj osjećaj lične odgovornosti sa kojom se mi ismijavamo.

A to podrazumijeva da se zavrnu rukavi, da se čisti zajedničko ali Boga mi i da se prijavljuju svi oni koje vidimo da krše propise. Pa sva naša raja vani je istraumirana od sortiranja smeća u odgovarajuće kontejnere, jer ako stavi plastiku u kontejner za staklo i neko ga vidi, najebo je. Ne prijavljuje ga kontejner nego druga osoba.

Meni lično nije OK da mi djeca izađu u parkić i da nose kese u koje će kupiti smeće.
Isto tako mi nije OK da idem negdje na hiking i da mi je pored vode i energetske pločice u torbi hvataljka i kesa za smeće u koju ću usput sakupljati tuđe smeće.
Kome je to OK, svaka čast, podržavam, samo naprijed.
Ali ne osuđujte druge koji to ne rade.
Ja svoje smeće nigdje ne ostavljam a bogami mi ne pada na pamet da idem u hiking i da okolo sakupljam opuške, kurtone, vlažne maramice, limenke red bullova i sl.
Kada bih okolo počeo da sakupljam tuđe smeće mogao bih komotno penziju zaraditi radeći to i opet ga ne bih uspio pokupiti.
Jbte, imam jedan puteljak od vikendice do nekih drugih vikendica, polu nekakav šumski put, mogu auta proći. Od moje vikendice do tih drugih vikendica ima jedno kilometar-dva. I ovi odozgo, ima dvadesetak vikendica, su negdje na pola puta napravili divlju deponiju.
Znači, svaki put kada idu bace smeće u šumu, televizor stari, šutu. I prolaze tuda i nemaju problem sa tim. Mi smo jedno vrijeme išli tim putem u šetnju, sada više ne idemo. Dabogda pocrkali u sopstvenom otpadu, stoka.
Hajde me sada pitajte da li sam prijavio nadležnima i sl, jer ako nisam kriv sam kao i ovi što bacaju.
Logovan

#91672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

laik1981 wrote: 27/05/2025 11:02 Sreca pa u proteklih mjesec dana nije ubio nekog sa onim motorom. Vozi 200 po gradu, s posebno voli ovu dionicu gdje je i doslo do nesrece. Policija to naravno dopusta citavo vrijeme. Ne smiju ga pogledati.
Neki dan provozao se Štrosmajerovom. :D Nije uopšte gas dodavao, nego se lagano spustio od Metropolisa prema dole. A pješaka gomila.
drndalo

#91673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Vozac automobila
Cak i da mu je oduzeo prednost 100%, to ga cini samo su-odgovornim za udes, jerbo je zbog brzine dolaska motora iako je vozio (izgleda) ravno, su-odgovoran za udes i motordzija... Da je vozio 60, ne bi bilo udesa.
tramvajtrojka

#91674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Thorgerson wrote: 27/05/2025 12:42 Otoka. Idiot u crnom pasatu, skroz lijevo traka, desne dvije trake mi stali da pjesaci predju. Pjesacima pogled zaklonjen, a i vozacu. Ovaj s pasatom profurao, znaci bukvalno 5cm je falilo da ljudi zakorace i da ih zgazi samo tako. Sreca pa su sporije isli na pjesackom. I naravno glupan je svakako morao stati zbog guzve 60m dalje i gledam glavusu, drzi volan i tipka na mobitel. Vjerovatno nije ni svjestan da je mogao ubiti dvoje ljudi 30sec ranije. Sumnjam da ih je uopste i vidio.

Pazite se ljudi. Glava je u torbi svaki dan u ovom gradu.
Image

Svaki debilcic je umislio da je faca, bukvalno svaki drugi motorist ima ovako sakrivenu tablicu, da se oduzme motor i odvuce pod presu vraga bi se ovako bahatili
noviforumas

#91675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviforumas »

Logovan wrote: 27/05/2025 13:31
Neki dan provozao se Štrosmajerovom. :D Nije uopšte gas dodavao, nego se lagano spustio od Metropolisa prema dole. A pješaka gomila.
Normalno. Sto ne bi, Bengele je idol generacije koja zeli sve i odmah. Brat, dobar momak, uvijek se pozdravi, ne dira slabije i to.

Masne kabadahije poput Bengelea su gora posast od leptospiroze. Mentalni sklop koji unistava ovaj grad decenijama.
Post Reply