Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#91651 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

dragma wrote:Sa tobom se više neću natezati, postao si drugi saxxx. Pogledaj ti samo Goebelsovskih argumenata, kao nikad nikoga nisu ubili bez razloga!?
Manijaku i ubici eto kao teško naći razlog da nekoga ubije? Svi se uvjek pravdaju nekim (zamišljenim) razlogom, dal sami sebi ili pred Bogom, vlastima ili kome već.
Evo, ja sad npr imam razlog da tebe koknem, suprostavljaš se mom mišljenu, jel tako.
Baš me interesuje šta bi na to tvoja porodica rekla, bil' me podržala, kako bi ljudi reagovali, kakvu bi sud presudu donio?
Helem nejse...kažeš pobili bi samo vojnike i režimske ljude zar ne?
A prije toga danima pišeš kako režim i ISIL surađuju, saveznici, prepuštaju jedni drugim gradove bez borbe i sl gluposti. Parafraziram te.
I i dalje ne vidiš nikakvu nelogičnost u svom pisanju i svojim izmišljenim tezama?
I rezim u Damasku ubija i zatvara politicke protivnike i one koji rade protiv rezima. Po tome nisu puno bolji od ISILa. Jedina je razlika sto te ISIL uroka na trgu - rezim u nekom podrumu. Ni rezim nema opoziciju. Opozicija je pod zemljom.

Rasprava je pocela radi lazne pretpostavke da bi civili masovno stradali da je ISIL zauzeo Zor. To je neutemeljena laz. ISIL je zauzeo par hiljada gradova i nigdje nije sistemski ubijao civile, kao sto je bio slucaj u Srebrenici ili Zvorniku. Ubijali su vojnike i rezimske ljude. Ubijali su one koji su radili protiv ISILa. Izuzetak su Jezidi koje su ubijali samo zato sto su drugaciji. To se moze porediti sa Srebrenicom.

Lijepo je sto si zustar prema ISILu. Trebas biti jos vise. Nije lijepo sto si blag prema rezimu. Nije lijepo podilaziti zlu, a sirijski Bas rezim je nesumnjivo zao i zlocinacki. Na tom moralnom ispitu padas.

Nisi dobro citao. Rekao sam da smatram kako rezim ima svoje ljude u ISILu. Nisam nikada rekao cijelu grupu imaju pod kontrolom. Daj malo fleksibilnosti, nije svijet crno-bijeli. U ISILu ima svega i svacega, ne radi se o homogenoj grupi. Bas rezim ima pola stoljeca tradicije, veoma razvijenu spijunsku mrezu. Da te podsjetim, radi se o brutalnoj diktaturi, po svemu vidjenom goroj od one Nikolaja Causeskog ili Envera Hodze. Svaki treci Rumun je bio spijun, tako oni znaju reci. Skoro da muz pred zenom nije smio govoriti svasta, kamoli pred rodjacima. Znas li kakva se struktura moze isplesti za 50 godina? Radi se o paranoicnom rezimu koji zivi u strahu od unutrasnjeg i vanjskog neprijatelja. Nemoguce je da u ISILu nema svoje ljude, da su im ti emiri i komadanti nepoznati. Sve znaju, nema sumnje. I haj nemoj pomisliti da nemaju kanale komunikacije sa odredjenim ljudima u grupi!???

Dakle, stvari nisu crno-bijele. I kod nas su zaracene strane cesto saradjivale. Uzmi bojice u ruke.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#91652 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

isil je bas partija je isil
solar7

#91653 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... -rat.Dobar tekst o pesinu asadistu i blagostanju u koje dovodi svoj narod.
sunceKOtepsija

#91654 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

solar7 wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... -rat.Dobar tekst o pesinu asadistu i blagostanju u koje dovodi svoj narod.

Odlican prilog s jos boljim naslovom "Page not found" :thumbup:
Čitalac

#91655 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Ukoliko je tačno, ovo je strašno svedočanstvo o tome kako verski fanatizam čoveka u potpunosti odvaja od stvarnosti.
One individual who had personally met with Jolani on several occasions this year scoffed at how the HTS leader has repeatedly compared himself to Che Guevara, claiming he still has the potential to unite enough people under his umbrella to “become Syria’s Prime Minister! There is no underestimating his sense of self-importance, as if he lives in an alternative reality,” the source told me derisively.
https://warontherocks.com/2017/10/turke ... -in-syria/
solar7

#91656 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

solar7 wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... -rat.Dobar tekst o pesinu asadistu i blagostanju u koje dovodi svoj narod.
http://ajb.me/vxp6l
solar7

#91657 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

solar7 wrote:
Ne visim ja na forumu ko neki danonocno pa sam slab sa ovim kopiranjima
Young Erotica

#91658 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=THdMj0-LmRw[/youtube] evo mirne revolucije u 9 dana.

A sto se tice kikibombone, mi smo u osnovnoj skoli imali kao lektiru epski kosovski ciklus(epska fantastika) e u tom rangu je njegovo pisanje. Demagog klasičan.
P. S ako moze pomoć kako pravilno da postavim link
Maystor

#91659 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Sirija se odbranila, izvojevala veličanstvenu pobjedu. Svi akteri su raskrinkani do kraja, ovo dalje treba ostaviti istoričarima da poredaju hronološki.

U Siriji nije prošlo, sada đavolja osovina Izrael-USA-Saudija udara na Liban! Premijer Hariri pobjegao u vehabijsku tvorevinu i podnio ostavku; kreće kampanja protiv Libana:

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-41870406

Biće to teška bitka, možda ne takvih razmjera kao u Siriji, ali zapetljana sigurno. Otvarajte novu temu: LIBAN.
sarajevoxxxx

#91660 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Sklopljen dogovor da se preostalo stanovništvo iz Deir Ez-Zoura prebaci na teritoriju pod kontrolom SDF-a.

- Ruska vojna baza Hmneim: Vojno riješenje je jedino moguće ispred sirijskog režima kako bi ušao na teritoriju pod kontrolom SDF-a

Moj @krokodile šta ono ti kaza:"Nisu ludi da ratuju". :-)
Young Erotica

#91661 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

I jedan fun fact : Vise pucnjava na mesecnom nivou danas ima u Beogradu nego npr u Alepu, to dovoljno govori.
Kikibombona

#91662 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

zrakomlat wrote:Ne možeš gledati sve crno ili bijelo. Ima raznih boja, osim ako si daltonista :D Sirija, Egipat, Tunis, Bahrein, Turska, USA, Iran, BiH, Slovenija, Somalija, Burkina Faso. Sve su to različite zemlje i različite situacije, narodi, navike ne može se stavljati jednakost ni u kakvoj situaciji bez obzira koliko slična na prvu djelovala. U Libiji si recimo imao vojsku koja je stala na stranu predsjednika pa mu dohakase na drugi način.
Ja nisam pro rus, al u Siriji su na pravoj strani. S druge strane u Ukrajini recimo jedu govna. Jel vojska Turske izdajnicka jer nedavno stade na stranu light diktatora? A do sad to nije bio slučaj. Imali su svoju stranu i držali je se. Al vremena se mjenjaju pa i ljudi, opšte mišljenje itd. Široka tema.
Turska vojska je postupila patriotski. Sacuvali su legalno i legitimno izabranu vlast koja uziva podrsku vecine Turaka. Tu nema dileme.

Ti si opet realan co'ek i ne libis se reci da Rusi jedu govna u Ukrajini. To od Chelija nikada neces cuti.

Bahrein je odlican primjer. Vecina forumske, pro-ruske i pro-siitske ekipe, je navijala protiv rezima u Bahreinu, dok su istovremeno navijali za rezim u Siriji. Zar to nije paradoks? Rezim u Siriji i rezim u Bahreinu je jednako zlo. Ili ih podrzavati ili osporavati. Licemjerstvo je podrzavati jedno a osporavati drugo zlo.
jao_situacije

#91663 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Young Erotica wrote:

evo mirne revolucije u 9 dana.

A sto se tice kikibombone, mi smo u osnovnoj skoli imali kao lektiru epski kosovski ciklus(epska fantastika) e u tom rangu je njegovo pisanje. Demagog klasičan.
na početku mora biti https://www.youtube.com/......... a ne m.youtube.com/...... kako si stavio
Young Erotica

#91664 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

jao_situacije wrote:
Young Erotica wrote:

evo mirne revolucije u 9 dana.

na početku mora biti https://www.youtube.com/......... a ne m.youtube.com/...... kako si stavio
Salute!
habanero68

#91665 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Iraqi Forces reportedly entered Syria and captured Al-Hiri / Huwayjat Baghuz from Islamic State

Image
rajv0sa

#91666 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

solar7 wrote:
solar7 wrote:
Ne visim ja na forumu ko neki danonocno pa sam slab sa ovim kopiranjima
Nemoj biti tako oštar prema sebi, samo si informaticki nepismen, sta fali.
rajv0sa

#91667 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Kikibombona wrote:
zrakomlat wrote:Ne možeš gledati sve crno ili bijelo. Ima raznih boja, osim ako si daltonista :D Sirija, Egipat, Tunis, Bahrein, Turska, USA, Iran, BiH, Slovenija, Somalija, Burkina Faso. Sve su to različite zemlje i različite situacije, narodi, navike ne može se stavljati jednakost ni u kakvoj situaciji bez obzira koliko slična na prvu djelovala. U Libiji si recimo imao vojsku koja je stala na stranu predsjednika pa mu dohakase na drugi način.
Ja nisam pro rus, al u Siriji su na pravoj strani. S druge strane u Ukrajini recimo jedu govna. Jel vojska Turske izdajnicka jer nedavno stade na stranu light diktatora? A do sad to nije bio slučaj. Imali su svoju stranu i držali je se. Al vremena se mjenjaju pa i ljudi, opšte mišljenje itd. Široka tema.
Turska vojska je postupila patriotski. Sacuvali su legalno i legitimno izabranu vlast koja uziva podrsku vecine Turaka. Tu nema dileme.

Ti si opet realan co'ek i ne libis se reci da Rusi jedu govna u Ukrajini. To od Chelija nikada neces cuti.

Bahrein je odlican primjer. Vecina forumske, pro-ruske i pro-siitske ekipe, je navijala protiv rezima u Bahreinu, dok su istovremeno navijali za rezim u Siriji. Zar to nije paradoks? Rezim u Siriji i rezim u Bahreinu je jednako zlo. Ili ih podrzavati ili osporavati. Licemjerstvo je podrzavati jedno a osporavati drugo zlo.
Pa i ti podrzavas egipatski rezim, a protiv si turskog.
habanero68

#91668 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

RuAF long-range Tu-22M3 bombers has carried out an airstrike on ISIS targets near Abu Kamal for the fourth day in a row.

https://twitter.com/miladvisor/status/9 ... 2393534465
Kikibombona

#91669 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:Pa i ti podrzavas egipatski rezim, a protiv si turskog.
A zasto?

1. U Turskoj imamo legalno i legitimno izabranu vladu koja nesumnjivo uziva podrsku vecine stanovnistva. Zemlja nije demokratska je organicava temeljna prava manjinskih naroda. Zbog toga nemaju moju podrsku.

2. U Egiptu imamo prelaznu vojnu vlast. Vidjet cemo kako ce se Sisi ponasati. Ako uspostavi diktaturu, onemoguci djelovanje opozicije, automatski gubi moju podrsku. Egipatska vojska uziva moju podrsku samo zato sto su spasili zemlju od gradjanskog rata. Samo to. Ne gajim ideolosku bliskost, boze sacuvaj. Uzor vidim u Finskoj, Islandu, Norveskoj itd.
GIVI

#91670 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Libanonu se u kuhinji kuva scenarij.Tajne službe demokratskih predvodnika spremaju IDF za rat.
ali malo su se zajebali.
Image
:thumbup: :thumbup:
ultrajvosa 1987

#91671 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Hezbollah vise nije potreban u Siriji, tako da se mogu vratiti kuci i cekat futavce cionisticke.

SAA i Iracani su dovoljni. Naravno tu su i Iranci i Rusi da privedu ovu "tekmu" kraju, ono rutinski... mozda neko iznenadjenje da budu u vidu kurdskih trkaca, al nista zabrinjavajuce.

Idlib Idlibe otvaraj kapije :run:
Krokodajl

#91672 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:- Sklopljen dogovor da se preostalo stanovništvo iz Deir Ez-Zoura prebaci na teritoriju pod kontrolom SDF-a.

- Ruska vojna baza Hmneim: Vojno riješenje je jedino moguće ispred sirijskog režima kako bi ušao na teritoriju pod kontrolom SDF-a

Moj @krokodile šta ono ti kaza:"Nisu ludi da ratuju". :-)
Gdje sam pogriješio :?:

Dogovor kuću gradi, FSA je razara.

Iračka vojska u skladu sa ranijim dogovorima ušla na teritorij Sirije, očekuje se da Sirijska vojska oslobodi Abu Kemal, linija Eufrat desna-lijeva strana plus eventualni ustupci do par kilometara unutar teritorija druge strane su dozvoljeni ako je u pitanju nastavak izvođenja operacija na svojoj strani Eufrata.

Sljedeće godine ako Bog da mirovna konferencija u kojoj će se uraditi par aneksa ustava, u kojem će Asad potvrditi odluku iz 2012. godine da se 2019. godine neće kandidovat na predsjedničkim izborima, da će Kurdi dobiti određene ustupke zagarantovane ustavom.

To će potpisati Sirijska vlast, SDF, Rusija, Turska, Iran, Kazahstan, Ameri ako hoće.

Turci će uletiti do Idiliba, SAA će vratiti Abu Duhur, Rusi će preuzeti autocestu od ulaza u Siriju kod Alepa pa do Dere.

A džihadisti kolonijalnim kanjavcem mogu mahati u Frankfurtu :kiss:

Kako onom na Odri tako i onom na Majni.
Kikibombona

#91673 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Gdje sam pogriješio :?:

Dogovor kuću gradi, FSA je razara.

Iračka vojska u skladu sa ranijim dogovorima ušla na teritorij Sirije, očekuje se da Sirijska vojska oslobodi Abu Kemal, linija Eufrat desna-lijeva strana plus eventualni ustupci do par kilometara unutar teritorija druge strane su dozvoljeni ako je u pitanju nastavak izvođenja operacija na svojoj strani Eufrata.

Sljedeće godine ako Bog da mirovna konferencija u kojoj će se uraditi par aneksa ustava, u kojem će Asad potvrditi odluku iz 2012. godine da se 2019. godine neće kandidovat na predsjedničkim izborima, da će Kurdi dobiti određene ustupke zagarantovane ustavom.

To će potpisati Sirijska vlast, SDF, Rusija, Turska, Iran, Kazahstan, Ameri ako hoće.

Turci će uletiti do Idiliba, SAA će vratiti Abu Duhur, Rusi će preuzeti autocestu od ulaza u Siriju kod Alepa pa do Dere.

A džihadisti kolonijalnim kanjavcem mogu mahati u Frankfurtu :kiss:

Kako onom na Odri tako i onom na Majni.
Bgm, ti pravi optimista, vjerujes u odlazak Asada i postene izbore. Ja bas ne.
Kikibombona

#91674 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

I da dodam, Boris Dzonson je jucer govorio o Iraku i Siriji. Postavio sam na temi Irak.

Za Siriju je rekao kako nije izgubljena. Rekao je bukvalno da Rusi i Iranci nemaju prebijene pare i da oni ne mogu pomoci obnovu Sirije. Rekao je, pare imamo samo mi, Amerika i EU. Rekao je kako su Rusi toga itekako svjesni. :D
sunceKOtepsija

#91675 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:I da dodam, Boris Dzonson je jucer govorio o Iraku i Siriji. Postavio sam na temi Irak.

Za Siriju je rekao kako nije izgubljena. Rekao je bukvalno da Rusi i Iranci nemaju prebijene pare i da oni ne mogu pomoci obnovu Sirije. Rekao je, pare imamo samo mi, Amerika i EU. Rekao je kako su Rusi toga itekako svjesni. :D

To ovaj? :D

Image
Locked