Sirija vol. 2
- Challenger__
-
karakters
#91627 Re: Sirija vol. 2
Stara japanska poslovica kaze: Najbrze su noge koje pokusavaju umaci sranju koje pada na njih.ultrajvosa 1987 wrote:
Dobro je da je nad, da nije pod ...![]()
Znaci jos su na nogama... TRKu
Mada neki istoricari osporavaju japansko porijeklo ove poslovice, ostajuci pri tom da se radi o prastaroj civilizaciji sa Sun-cem na zastavi.
Zbog teoreticara ratovanja Sun-ce Vua, ali on je Kinez, pa vjerovatno nije u pitanju Japan.
- Challenger__
-
karakters
#91629 Re: Sirija vol. 2
Aha, sutra ces doviti za Doktora. Da, sad je sitni sat.Smrcak15 wrote:malo morgen.karakters wrote:
I tvoje dove su sa hazreti asadovcima?
- rajv0sa
#91630 Re: Sirija vol. 2
Nekad se kurcili sa hiljadama osvojenih kilometara, drevnim gradovima a danas brojem otvorenih fejsbuka i tvitera

-
karakters
#91631 Re: Sirija vol. 2
Na spanskom bolje zvuci nego original.Challenger__ wrote:
https://youtu.be/a2lkGoVIthg
Cime se Brko bavi na ahiretu?
Lagano prekucava Chea.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#91632 Re: Sirija vol. 2
sirija je mrtva, živio bašar
-
karakters
#91633 Re: Sirija vol. 2
Pacovski pacifisticko-parolasko-altruisticni hit ovih dana: Lav is all around.

A pokusali su, u holivudskom studiju, uz dosta sminke, nije da nisu:

Nije im pomogla ni ona libijska:

A pokusali su, u holivudskom studiju, uz dosta sminke, nije da nisu:

Nije im pomogla ni ona libijska:

- Maystor
#91634 Re: Sirija vol. 2
Razočarali su me pripadnici petog korpusa, Hezbolaha i Iranci.
Hadždž Kasim im je naredio da za 4 dana dođu do Bukamala, a oni došli za dva dana. Kakva neposlušnost!
Hadždž Kasim im je naredio da za 4 dana dođu do Bukamala, a oni došli za dva dana. Kakva neposlušnost!
- animus
#91635 Re: Sirija vol. 2
Pogledas koliko je izbjeglica prijavljeno po pojedinim zemljama i saberes pa ces vidjeti koliko ih je izbjeglo. Od zemlje koja je prije rata imala preko 25 miliona stanovnika sad jedva 10 miliona da zivi pod rezimom. Da nije prekinuta balkanska ruta nebi imali sad ni toliko.sunceKOtepsija wrote:Odakle ovo izvali?animus wrote: Znas li ti koliko je ljudi iz bih i srbije obolilo od raka za ono malo bombardovanja u proslom ratu. Zamisli sad tamo stanja. I jos se zapitaj sta je onaj narod keiv sto se zatekao na pogresnoj strani. Mislis da su svi u raki ili deiru bili uz isil. I sad ih treba radi toga pobiti. Vekika vecina sirijaca je vec odavno na srecu u inostranstvu. Samo su nesrecnici ostali tamo.![]()
Ogromna vecina Sirijaca zivi na teritoriji Sirije koju kontrolise SAA.
-
handžar88
#91636 Re: Sirija vol. 2
Jel gledas koliko je izbjeglica prijavljeno ili koliko Sirijaca? Ovi talasi imigranata prethodnih godina vecina nisu sirijcianimus wrote:Pogledas koliko je izbjeglica prijavljeno po pojedinim zemljama i saberes pa ces vidjeti koliko ih je izbjeglo. Od zemlje koja je prije rata imala preko 25 miliona stanovnika sad jedva 10 miliona da zivi pod rezimom. Da nije prekinuta balkanska ruta nebi imali sad ni toliko.sunceKOtepsija wrote:Odakle ovo izvali?animus wrote: Znas li ti koliko je ljudi iz bih i srbije obolilo od raka za ono malo bombardovanja u proslom ratu. Zamisli sad tamo stanja. I jos se zapitaj sta je onaj narod keiv sto se zatekao na pogresnoj strani. Mislis da su svi u raki ili deiru bili uz isil. I sad ih treba radi toga pobiti. Vekika vecina sirijaca je vec odavno na srecu u inostranstvu. Samo su nesrecnici ostali tamo.![]()
- Klavikula
#91637 Re: Sirija vol. 2
a jbt poslije ludog francuza dosao jos ludji trol 
- dragma
- Vozim: Pješe
#91638 Re: Sirija vol. 2
Pogledaj samo gdje, na čijem teritoriju procentualno najviše naroda živi, na ISIL-ovom možda? U čiji Alep sa narod masovno vraća? De mi opet baci floskulu kako narod zapravo samo bježi u gradove pod kontrolom vlade zato jer u njima nema bombardovanja i da bi u istim spasili živu glavu. Zašto onda mi nismo bježali na Pale, Sokolac, Bijeljinu...sarajevoxxxx wrote:Nije tačno evo ovih dana svi bježe ili na teritoriju Isila ili SDF-a niko ili zaista mali broj ljudi bježi prema jugu ili kvartovima koji su pod kontrolom režima.Svako ko izabere predaju a ne borbu bilo da se radi o režimu, FSA, ili Isilu, bolje je nego ratovati.Od koga to Asad oslobađa Deir Ez-Zour? Gdje to još ima da cijela planeta bombarduje jedan narod, da Ameri, Rusi, Turci, Iranci, da cijeli gradovi nestaju da stotine hiljada ljudi gine i to ubijaju ih ljudi druge nacionalnosti druge vjere došli iz gradova i država koji su hiljade kilometara udaljeni od Sirije i oslobađajudragma wrote:
Moram li te podsjetiti da je tzv FSA predala "svoj" dio Deira ISIL-u bez ispaljenog metka a ne narod. Narod, njih oko 200 000 je pobjegao u dio grada pod Brkinom komandom. Tek sad se jasno vidi, dok se kvazi-khalifat ruši ko kula od karata, koliko je narod bio lojalan toj bagri, svi su su jedva dočekali da pobjegnu od njih pa makar u zagrljaj Assadu, SDF-u ili iračkoj (kako je vi zovete Šiitskoj) armiji u Iraku. Rijetkim nesretnicima koji su ostali u gradovima za vrijeme ISIL-ove okupacije priredili su sto puta veće nasilje i torturu nego Assad i šije zajedno.
Zato, ako baš vjeruješ u te priče o ISIL-u, opšteprihvaćenom spasiocu potlačenog naroda, nemoj ih meni prodavati živ bio. Hvala.molim lijepo koga oslobađaju? Od kada se to ubijanje, okupacija, jedne zemlje jednog naroda od strane najmanje 20 drugih stranih zemalja naziva oslobađanje.Po svim mjerilima oni su okupatori a Asad tek obični izdajnik koji od marta 2011. govori kako je do kraja mheseca sve gotovo. Samo nije rekao narode koje godine će to biti.
Šta tvoje paradžematlije misle o tome, kakve hutbe na tu temu efendišu?
Assad je oslobodio Deir od bagre drogiranih koljača, članova kulta smrti koji svoje majke šalju na lomaču, najvećih i najkrvoločnijih ubica na svijetu, dovučenih iz svih zemalja i jedinih i istinskih okupatora Sirije i Iraka. Siju smrt i strah gdje god se pojave, kamionima ljude gaze, raznose se po džamijama, kaljaju časnu vjeru muhamedovu...
Od kad je to ISIL narod kojeg kako kažeš bombarduje cijela planeta? Koji to oni narod predstavljaju, sunite možda? Ne vrijeđaj časni Islam i poštene muslimane, znam da su ti ISIL-ovci prirasli za srce, još jednom si pokazao koliko su ti paradžematske efendije isprale mozak, ali molim te od sada i ubuduće mene zaobiđi sa tim ćafirskim lažima, ne želim da se svađam sa tobom ali me vrijeđaš kao čovjeka, potcjenjuješ moju vjeru, pokušavaš sa svojim paradžematskim ublehama da povučeš ljude (kao što si Kikija uspio povući) u neznanje u kojem se koprcaš.
Ne valja ti to, zapamti, dobronamjerno ti kažem.
Last edited by dragma on 04/11/2017 12:09, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#91639 Re: Sirija vol. 2
yeni safak prenosi da su sve pripreme za dugo najavljivanu operaciju turskih snaga u iraku i/ili siriji pri kraju-posebno nimajuci u vidu zadnje telefonske razgovore erdogana i putina te razgovore sa iranskim zvanicnicima.
prva ruta-operacije u iraku i spajanje sa teritorijom koju kontrolise iracka vlada-zaobilazenjem teritorija koji kontorlisu snage autonomne regije
druga ruta-moguce akcije jeste preko afrina, tj spajanje idliba i manbija, i iako se u zadnje vrijeme ta operacija ne spominje toliko-daje se prednost operaciji u iraku koju je predsjednik erdogan najavljivao i najavljuje zadnjih dana.
Ostaje nam da vidimo kakav ce obim vrlo izvjesne operacije biti
takode turski mediji prenose zabrinutost lidera tzv sirijske opozicije koji upozoracaju na plan SAD-a da podjeli siriju i irak na vise drzavica s ciljem jacanja izraela-s tim u vezi Karagul kaze da Turska mora djelovati sada prije nego bude kasno kako bi sprijecili planove osovine sad-izrael koja koristi pkk za ispunjavanje svojih "prljavih ciljeva-slabljenja i podjela regionalnih drzava".
prva ruta-operacije u iraku i spajanje sa teritorijom koju kontrolise iracka vlada-zaobilazenjem teritorija koji kontorlisu snage autonomne regije
druga ruta-moguce akcije jeste preko afrina, tj spajanje idliba i manbija, i iako se u zadnje vrijeme ta operacija ne spominje toliko-daje se prednost operaciji u iraku koju je predsjednik erdogan najavljivao i najavljuje zadnjih dana.
Ostaje nam da vidimo kakav ce obim vrlo izvjesne operacije biti
takode turski mediji prenose zabrinutost lidera tzv sirijske opozicije koji upozoracaju na plan SAD-a da podjeli siriju i irak na vise drzavica s ciljem jacanja izraela-s tim u vezi Karagul kaze da Turska mora djelovati sada prije nego bude kasno kako bi sprijecili planove osovine sad-izrael koja koristi pkk za ispunjavanje svojih "prljavih ciljeva-slabljenja i podjela regionalnih drzava".
- nixon69
#91640 Re: Sirija vol. 2
Po naski se kaze: bjez` te noge usra vas guzica.karakters wrote:Stara japanska poslovica kaze: Najbrze su noge koje pokusavaju umaci sranju koje pada na njih.
- dragma
- Vozim: Pješe
#91641 Re: Sirija vol. 2
Sa tobom se više neću natezati, postao si drugi saxxx. Pogledaj ti samo Goebelsovskih argumenata, kao nikad nikoga nisu ubili bez razloga!?Kikibombona wrote:Imas bezbroj izjava krscana iz Rake, Tel Tamira i Tal Abjeda. Nikoga nisu dirali osim ako nije saradjivao sa neprijateljem. Krscanin iz Tel Abjada je dao izjavu, postavljao sam ovdje, da su bili sasrani od straha, da im je bilo uzasno ruzno, al' da ih opet nisu fizicki ili psihicki maltretirali. Placali su dziziju i to je to. SDF je oslobodio veliki broj krscana iz Rake.dragma wrote:Boga mi još malo pa ćeš im početi tepati "borci ISIL-a".
Evo da te podsjetim na zadnji pir koji su napravili u Al Qaryatayn-u o čemu je čak i @saxxx, na njemu svojstven način, pisao:
sarajevoxxxx wrote: Evo u Karjetejnu nakon povlačenja Isila 50 civila poginulo. Isil ih javno likvidirao. Po nekim izvorima 100 osoba pronađeno bez glave i još se 65 vode kao nestali.I to je između ostalog cijena režimske ofanzive prema Deiru jer bitna je nafta, a ne civili Karjetejna niti ona silna vojska koja je izginula.sarajevoxxxx wrote:Neki portali prenose da se broj poginulih civila u Karjetejnu pope na 280. Cijele porodice su ubijane, djeca žene, starci. Aktivisti opozicije optužuju režim te ga smatraju odgovornim za zadnja dešavanja u gradu.A to za kršćane sam i ja nekad na portalu "vijesti ummeta" pročitao, u šta nema razloga da ne vjerujem.SOHR : 52 civilians were found executed by ISIS In Al Qaryatayn for cooperating and dealing with the Regime.
ISIL je masakrirao par stotina pripadnika plemena Sahtitat jer su radili protiv 'Islamske drzave'. Pobili su dosta civila za koje su smatrali da saradjuju sa rezimom, dzihadistima ili Kurdima. Pobili su dosta civila radi spijunaze, bogohuljenja itd.
Nikada nisu maskarirali civile bez razloga. Uvijek su imali razlog koliko god uvrnut bio. Jedino su Jezide poklali samo radi vjere. Imali su namjeru poklati sija Turkmene u Iraku al' im nije uspjelo.
Ja sam ovdje vise nego iko pisao o ISIL zlotvorima. Jedina je razlika u tome sto ne volim dodavati ono sto nije istina. Da je ISIL usao u Zor nastradali bi vojnici, rezimski ljudi i to je to. Obicne civile ne bi dirali. Nisu to nigdje radili.
I ti u Karjetejnu su sigurno ljudi bliski rezimu u Damasku. Radi se o monstruoznom zlocinu. To valjda ne treba govoriti.
Isto tako, ni rezimu nije mrsko pobiti one koji su protiv rezima. Jedna od razlika je sto te rezim zatvori u neku mracnu prostoriju, pogubi i baci na deponiju kada padne noc, dok ISIL kolje na trgovima i pokazuje cijelom svijetu.
Manijaku i ubici eto kao teško naći razlog da nekoga ubije? Svi se uvjek pravdaju nekim (zamišljenim) razlogom, dal sami sebi ili pred Bogom, vlastima ili kome već.
Evo, ja sad npr imam razlog da tebe koknem, suprostavljaš se mom mišljenu, jel tako.
Baš me interesuje šta bi na to tvoja porodica rekla, bil' me podržala, kako bi ljudi reagovali, kakvu bi sud presudu donio?
Helem nejse...kažeš pobili bi samo vojnike i režimske ljude zar ne?
A prije toga danima pišeš kako režim i ISIL surađuju, saveznici, prepuštaju jedni drugim gradove bez borbe i sl gluposti. Parafraziram te.
I i dalje ne vidiš nikakvu nelogičnost u svom pisanju i svojim izmišljenim tezama?
-
karakters
#91642 Re: Sirija vol. 2
Da, da, ista je to vjekovna mudrost sa raznih podneblja.nixon69 wrote:Po naski se kaze: bjez` te noge usra vas guzica.karakters wrote:Stara japanska poslovica kaze: Najbrze su noge koje pokusavaju umaci sranju koje pada na njih.
Gledao sam engleski prevod sa japanskog:
"Run you fast oh my legs
Not to hit you shitty ass"
-
ultrajvosa 1987
#91643 Re: Sirija vol. 2
Vidi samo .... Kirkuk
-
zrakomlat
#91644 Re: Sirija vol. 2
Ne možeš gledati sve crno ili bijelo. Ima raznih boja, osim ako si daltonistaKikibombona wrote:Znaci, vojske Egipta i Tunisa su izdajnicke jer nisu vojnom silom branile diktatore?zrakomlat wrote:Vojska Sirije je bila uz predsjednika i vladu. Branili su zemlju, suprostavili se unutrašnjem i vanjskom neprijatelju. Oni nisu repa bez korjena, nego momci koji imaju roditelje, braću,djecu, žene, prijatelje, par miliona ljudi koji misle na njih i podržavaju ih. A sto neko gore napisa, previše sličnih scenarija rušenja vlasti u kratkom periodu da bi bilo normala.
Nevezano za ovo, kae, jes amerika sretna zemlja, dje god zarate, nađu naftu
Vojska u Bahreinu je isto patriotska jer je spasila diktatore na vlasti?
Zasto nijedan pro-sija sa foruma nece pohvaliti vojsku Bahreina?
Sta mislis druze?![]()
Zasto nijedan pro-sija sa foruma nece stati uz legalnu vlast u Jemenu protiv Hutu pobunjenika?
Sta mislis druze?![]()
Zasto nijedan pro-ruska-sija nece podrzati cjelovitost Ukrajine?
Sta mislis druze?
Ja nisam pro rus, al u Siriji su na pravoj strani. S druge strane u Ukrajini recimo jedu govna. Jel vojska Turske izdajnicka jer nedavno stade na stranu light diktatora? A do sad to nije bio slučaj. Imali su svoju stranu i držali je se. Al vremena se mjenjaju pa i ljudi, opšte mišljenje itd. Široka tema.
-
karakters
#91645 Re: Sirija vol. 2
No Kirkuk, what a pitty
Kurdish legs are very shitty.
Kurdish legs are very shitty.
-
sarajevoxxxx
#91646 Re: Sirija vol. 2
Deir Ez-Zour: Borci SDF-a zauzeli dio pustinje koji se prostire od naftnog polja Al Omar pa do naselja Hedžin. Ogroman broj pripadnika Isila zajedno sa njihovim porodicama se predao SDF-u.
#فرات_بوست
#دير_الزور الريف الشرقي
ميليشيا قسد تسيطر على البادية الممتدة من حقل العمر وحتى بادية هجين دون اشتباكات وعدد كبير من عناصر داعش يسلمون أنفسهم وعائلاتهم لها.
#ديرالزور_تباد
#فرات_بوست
#دير_الزور الريف الشرقي
ميليشيا قسد تسيطر على البادية الممتدة من حقل العمر وحتى بادية هجين دون اشتباكات وعدد كبير من عناصر داعش يسلمون أنفسهم وعائلاتهم لها.
#ديرالزور_تباد
-
sarajevoxxxx
#91647 Re: Sirija vol. 2
Libanonski premijer Sad Hariri dao ostavku.
- Krokodajl
#91648 Re: Sirija vol. 2
Sad će doć Hezbollah na vlast pa ujednit Siriju i Liban pa će Hezbollah biti legitimna Sirijska Vojskasarajevoxxxx wrote:Libanonski premijer Sad Hariri dao ostavku.
U koaliciji sa SSNP-om
- habanero68
#91649 Re: Sirija vol. 2
Nije dobro.
Elijah J. Magnier @ejmalrai
#BreakingNews:
Dual national (Saudi & Lebanese) PM Saad Hariri resign from #SaudiArabia: the war against #Hezbollah at the horizon
Elijah J. Magnier @ejmalrai
#BreakingNews:
Dual national (Saudi & Lebanese) PM Saad Hariri resign from #SaudiArabia: the war against #Hezbollah at the horizon
- sunceKOtepsija
#91650 Re: Sirija vol. 2
animus wrote:Pogledas koliko je izbjeglica prijavljeno po pojedinim zemljama i saberes pa ces vidjeti koliko ih je izbjeglo. Od zemlje koja je prije rata imala preko 25 miliona stanovnika sad jedva 10 miliona da zivi pod rezimom. Da nije prekinuta balkanska ruta nebi imali sad ni toliko.sunceKOtepsija wrote:Odakle ovo izvali?animus wrote: Znas li ti koliko je ljudi iz bih i srbije obolilo od raka za ono malo bombardovanja u proslom ratu. Zamisli sad tamo stanja. I jos se zapitaj sta je onaj narod keiv sto se zatekao na pogresnoj strani. Mislis da su svi u raki ili deiru bili uz isil. I sad ih treba radi toga pobiti. Vekika vecina sirijaca je vec odavno na srecu u inostranstvu. Samo su nesrecnici ostali tamo.![]()
E, ovako, pasa moj solarni
Po podacima UNHCR-a, ukupan broj izbjeglih Sirijaca je cca 5,5 miliona, od cega ih se do sedmog mjeseca ove godine cca 500 hiljada vratilo u domovinu. Sto ce reci - cca 5 miliona izbjeglih. Ako uzmemo, kao parametar, duzinu trajanja rata u Siriji i u BiH, te broj izbjeglih na ukupan broj stanovnika, procentualno vise stanovnistva je izbjeglo iz BiH nego iz Sirije. A da ne govorim o povratku u zemlju za vrijeme trajanja rata. U BiH se, za vrijeme rata, vratilo tamam toliko ljudi koje bi mogao nabrojati na prste, a u Siriju se vratilo cca 500 000 do jula ove godine. Trebam li naglasavati da je od tih 500 000 povratnika 99,9% se vratilo na teritoriju pod kontrolom SAA?