Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo što je Mo objavio je baš glupav potez legende Liverpula koja ne može staviti lične probleme sa trenerom po strani dok se bar ne završi sezona.
Ne mogu to nikako drugačije objasniti nego kao ličnu osvetu nad Slotom, a to jedan vođa tima ne bi sebi trebao dozvoliti. Naravno da će ga navijači podržati, jer koristi status legende da kreira situaciju "ili Slot ili ja". Uvijek će prije izabrati Moa. Sebično i nepotrebno od Moa. Kada već ideš iz kluba, ostavi svoje lične probleme za intervjue poslije.
Slot sada nema drugu opciju nego da ga izostavi iz tima. I time još pojača sukob sa navijačima. Na stranu to da li je Slot trebao biti na klupi ovako kasno u sezoni, već sam davno govorio kad je trebao dobiti otkaz.
Ali, ako je već na klupi, nije mu Mo baš ostavio puno opcija.
Osmi Socrates wrote: ↑18/05/2026 15:37
Ovo što je Mo objavio je baš glupav potez legende Liverpula koja ne može staviti lične probleme sa trenerom po strani dok se bar ne završi sezona.
Ne mogu to nikako drugačije objasniti nego kao ličnu osvetu nad Slotom, a to jedan vođa tima ne bi sebi trebao dozvoliti. Naravno da će ga navijači podržati, jer koristi status legende da kreira situaciju "ili Slot ili ja". Uvijek će prije izabrati Moa. Sebično i nepotrebno od Moa. Kada već ideš iz kluba, ostavi svoje lične probleme za intervjue poslije.
Slot sada nema drugu opciju nego da ga izostavi iz tima. I time još pojača sukob sa navijačima. Na stranu to da li je Slot trebao biti na klupi ovako kasno u sezoni, već sam davno govorio kad je trebao dobiti otkaz.
Ali, ako je već na klupi, nije mu Mo baš ostavio puno opcija.
I naravno da se niko neće složiti sa mnom.
Bukvalno nije spomenuo Slota. Rekao je u biti da nije zadovoljan igrom i rezultatima i da bi volio da se vrati napadacki heavy metal fudbal. Valjda jedna klupska legenda smije toliko reci, bez obzira na to sto i on nosi dio odgovornosti za trenutnu situaciju. Gotovo svi igraci su mu dali podrsku, tako da meni vise izgleda kao da govori ono sto svlacionica misli nego da je u pitanju licna osveta.
I šta to uopšte znači "igrati heavy metal fudbal" u trenutnom stanju stvari? Jedan trener na planeti je igrao "heavy metal" fudbal i on se neće vratiti na klupu Liverpula. Ostali koji možda pokušaju igrati njegov stil nemaju ili snagu volje ili karakter da motiviraju igrače ili rezultate, itd. Nabrajaj dalje.
Niti će imati slične igrače kao Klopp.
Ostavili oni sad Slota na klupi ili ne, Liverpool neće igrati Kloppov heavy metal fudbal.
Al' neka je Mo rekao svoje kad odlazi iz kluba. Bez ikakve potrebe. Važno je da zvuči dobro. Za naivne.
BHF_Manijak wrote: ↑18/05/2026 14:49
E gledaj historije povreda Allah te vidio...
Kako se ovaj klub srozao u godini dana, to je za anala Boga mi.
Predvidjam povratak u Hodgsonovo vrijeme, Dalglishovo...
Ovo postaje cirkus!
Pa nije to bas tako... Medalja ima dvije strane.
Na stranu sto ja mislim da i Mo zna biti itekako supak i borac licnih interesa, npr. kada je ganjao ugovor visio je pred kamerama i igrao kao sat, kasnije - tropa.
Medjutim Salah ovdje prica o drugim vrijednostima, temeljima na kojima klub opstaje i koliko god je to anti Slot prica toliko su upitnici i vlasnicima - kojim putem zelite klub da ide, jer ste na opasnoj klackalici.
Jedan pogresan korak i ici cete putem Uniteda. I tu ga podrzavam.
Nije to samo borba protiv Slota. Mozes ga ti zamijeniti, ali ako ti klub gubi identitet, navike, karakter - dzaba sve. A upravo se to desava.
Prica o radnim navikama, ranijim dolascima na trening, kasnijim odlascima, stilu igre, stilu kojeg Liverpool trenutno nema, nikakav, nebitno je li to heavy metal ili kontrola posjeda, Liverpool je trenutno bezlican, bezbojan.
Ranijih godina si imao tipove i karaktere, sada ih je sve manje.
To nije samo Slotova stvar, vec klupska.
Ako nemas karaktere u ekipi, dzaba sve.
Niko ne sanja da se moze Klopp zamijeniti 1/1, to je nemoguce. Nije to samo znanje, stil igre, karakter, osobenost, vec i karizma, aura. Generalno je jako malo takvih tipova, tako da ne treba to ni sanjati ni ganjati, ne radi se tu o tome, barem mene sto se tice.
Stvar je identiteta igre. Klopp je isto znao zaredati uzasnih rezultata, visokih poraza, ali ti si u svakom momentu vidio obrise igre, vidio viziju i nesto cemu se tezi.
Zato kazem uvijek - jebo rezultate, nisu presudni, ako ti imas igru, viziju, nesto cemu tezis. Kada to imas rezultati ce doci.
E to je ono sve sto nedostaje kod Slota.
Nije to samo gubitak bodova, porazi, nedostatak trofeja. Problem je apsolutni nedostatak igre, ideje koja ocajno izgleda na terenu, i u izvedbi i u prezentaciji, isto djevdjir. Suplje sa svih strana.
Ne moze to imati veze ni sa formom ni sa povredama, jer to traje godinu dana.
I u trenucima kada si imao 90% ekipe na raspolaganju izgledao si ocajno na terenu u 4 od 5 utakmica, ma ko bili ptotivnici.
To je nedopustivo, indikativno i alarmantno.
Dakle vizija je losa, barem za klub kalibra Liverpool.
To stoji, ali ne vidim zašto se Mo osjeća kvalifikovanim da priča o tome. On je, da podsjetimo, prije pričao o ličnim odnosima sa Slotom. "Nešto mu je bilo obećano, pa nije ispoštovano". Tu nije pričao o ugovorima, nego o načinu igre koji ga oslobađa defanzivnih dužnosti.
Nisam siguran kako se očekivalo od Slota da reaguje na to. Ja bih ga udaljio iz tima zauvijek. Da je legenda sto puta veća, tako igrač ne smije pričati. Čak i da mu jeste obećano.
I sad ovo.
Na stranu Slot, ali se ovakvim incidentima u klubu stvara atmosfera da igrač može pričati šta hoće bez konsekvenci. Sutra kad dođe novi trener imaće isti problem.
Pa ko je drugi kvalifikovan ako nije on kao njihov najbolji igrač zadnjih godina i koji je dobro zakinut za bar jednu zlatnu loptu? Ok, ova sezona mu je užasna, ali ne umanjuje njegov raniji doprinos. Izgradio je sebe kao jedna od najvećih legendi Liverpoola.
Da nisu možda punditi koji mu sad razvlače pamet u medijima i na društvenim mrežama?
Najlakše je pričati kad završiš karijeru ili napustiš klub i srati protiv kluba, trenera, rukovodstva generalno i slično.
Ovo što je rekao Manijak on je najbolje objasnio. Čovjek voli Liverpool i vidi da puno toga tu ne štima i nije samo Slot u pitanju. Stalo mu je da se stvari poprave i ne čeka kraj karijere i slično pa da onda priča o tome kao mnogi šupci od pundita koji tek tad progovore.
To što su mediji u cijelosti okrenuli na priču da je u fokusu samo Slot je baš glupo, jer valja skupljati clickove, lajkove i da se o nečemu priča.
Moram reći da je i Liverpool također velika žrtva raznih narativa kad se od muhe pravi slon i pravi vještački hejt usmjeren ka nekoj osobi u klubu bio igrač ili osoba na nekoj drugoj funkciji.
Ja bih volio da je ovo isto Henry uradio kad je napuštao Arsenal jer je tad krenulo nizbrdo, ali je šutio kao pička svo vrijeme.
Nije niko veći od kluba pa ni Mo. Dok si igrač, mora postojati jasan autoritet trenera. Klub ne funkcionira ako trener nije autoritet. Ako ga miniraju ili igrači ili uprava, to ne može biti zdrav klub. Mo je taj autoritet dva-tri puta pokušao da minira. Slotu se može pripisati svašta, ali nije kriv što još drži mjesto trenera. Uprava misli da je to opravdano.
U istoriji Liverpula je bilo i većih legendi od Moa.
Uostalom, Arsenal i PSG su primjeri kako klub bez sebičnih igrača dogura najdalje, čak i kad nemaju sveznajućih zvijezda.
Shut the fuck up I radi ono što trener kaže dok ga uprava ne zamjeni. Ako ti se ne sviđa ni kako uprava radi, shut the fuck up I igraj fudbal dok se vlasnik ne sjeti da smjeni upravu.
Kad imas sta reci, to se kaze iza zatvorenih vrata. Da je ovo prvi put da radi ovako nesto, pa da kaze covjek hajde, misli dobro.
Svaka tebi cast, legenda si, al haj ti svojim putem. Neovisno od toga ostaje li Slot ili ne.
Zbog ovakvih stvari je Virgil kapiten, a ne Salah.
Sta dobro moze izaci iz ove izjave? Bukvalno se samo stvara razdor u klubu.
Najbolje da je Mo izjavio da je sve bajno i krasno, te je zadovoljan igrom i pozicijom na tabeli, te kako nikad nije radio sa boljim trenerom. Odnosno da je lagao i sebe i javnost.
Ja ne vidim problem sto je Mo rekao sta je rekao. Mislim da je rekao u pravi cas da spasi narednu sezonu i klubu i navijacima.
I jeste klub veci od igraca, ali je veci i od trenera pogotovo. A ako kompariramo sadasnjeg trenera i Mo Salaha, onda ovaj prvi nema nikakvo pravo da bude veci od drugog.