Ti sve znas. Nema potrebe da visis na forumu. Nek si nam ovako ukratko objasnio.jao_situacije wrote:haha evo ga novi savko u nastanku![]()
svi su sjebali "revoluciju", a "revoluciju" i napravili zbog gasovoda i "iranskog polumjeseca" i bibija
kad su kola krenula nizbrdo i kad je "revolucija" otišla u wc šolju poslali bradate spodobe i zamalo i da im uspije da razvale normalnu državu
al kurko.. ne možeš isti fazon prodati 5 puta
pardon, nisu bradate spodobe nego savkini "aktivisti"
Sirija vol. 2
- animus
#91551 Re: Sirija vol. 2
- animus
#91552 Re: Sirija vol. 2
Ovaj film se bazira samo na grad Daru. Pogledaj pa mozemo diskutovati. Dobar film svakako a o motivima i porukama mozemo raspravljati.sunceKOtepsija wrote:animus wrote:Kako bolan mozes to reci. Pogledaj pocetak revolucije. Ti ljudi nisu imali nikakve veze sa dzihadom. Ljudi se protivili policijskoj represiji i onda dobili vojnu represiju. Pogledaj dokumentarac malo. Ima interesantnih stvari. Onaj komandant sto je umro od raka je bio bas faca. I ovaj mali sto je centralna licnost filma je bas lik kojeg sudbina nije mazila.
Zao mi je samo sto to nije sve drugacije bilo ali kad skontas kolika su opasnost bili ne za asada nego za citavu regiju onda vidis da nisu imali sansu ni 1 posto da uspiju.
Dobro je kiki usporedio egipat i njihovu vojsku. To bi fakat bilo pravo rjesenje da su imali patriotsku vojsku a ne poltronsku skupinu placenika koja ce na kraju biti saucesnik u ubistvu drzave.
Je li Al Lazira spominjala katarsko ucesce u dopremanju, naoruzavanju i finansiranju teroristickih celija u Siriji? Mislim, neki dan im je o tome govorio bivsi ministar vanjskih poslova, pa rekoh da nisu ubacili![]()
Pitam zato sto su objektivni
- Challenger__
#91553 Re: Sirija vol. 2
A ti Gospe, di je ovdi Trapula?
- animus
#91554 Re: Sirija vol. 2
Kakva ti je ovo sad slika. Da te nije ko hakirao?Challenger__ wrote:A ti Gospe, di je ovdi Trapula?
- Challenger__
#91555 Re: Sirija vol. 2
Ovo? Moja iz mlađih dana.animus wrote:Kakva ti je ovo sad slika. Da te nije ko hakirao?Challenger__ wrote:A ti Gospe, di je ovdi Trapula?
-
zrakomlat
#91556 Re: Sirija vol. 2
Stoji i to. Al ne mijenja činjenicu da je SAA s Basarom u ovom ratu ispala ispravna strana. To doduše više govori o tzv revoluciji s tzv fsa nego o ovim prvima. Eno Tunisa kao primjera. Svi bili protiv precednika, protesti i želja tuniskog naroda za promjenom i sve prođe ok. Nisu im trebali Ebu bosnawiji i Abu Iraqiji da im kažu šta je dobro za njih. Ona manjina debila se pojavila u Siriji s ratnim prezimenom el Tunisi.Kikibombona wrote:Pa to i jeste problem, sto su imali kontrolu nad vojskom. Da je Mubarak imao kontrolu nad vojskom sada bi imali gradjanski rat u Egiptu sa stotinama hiljada mrtvih.zrakomlat wrote:Slažem se u dobra doba s vama osim tog zadnjeg dijela oko vojske. Asad tj vlada, kakva je god, imali su kontrolu nad vojskom Sirije. Nije tu riječ o 100 pripadnika privatne vojske nego o desetinama hiljada vojnika koji su bili odani državi. A sumjam da su imali neke žestoke plate ili druge beneficije da bi iz tih razloga to podržavali. U stvari, bilo je i vojnika dosta koji su simpatisali revoluciju i njih bi vjerovatno bilo sve više da ona nije počela pokazivati pravo lice pa je to stalo, SAA se konsolidovala i počela vraćati stvari na svoje mjesto.
I ne treba praviti jednakost između Basar i SAA. Basar ce otići ovako ili onako al SAA ostaje. SAA i Kurdi u okviru Rojave, one stvarne, su ispravna strana u ovom ratu.
Vojnici su nebitni. Zna se ko je vojnik, obicno nepismena sirotinja. U vecini slucajeva povodljiv sloj drustva podlozan manipulaciji. Vazni su generali i visoki oficiri. Oni su dominantno bili uz Asada, tj. odani Asadu i Bas partiji. Ne vjerujem da je vise od 5-10% visokih oficira dezertiralo. To je premalo.
Egipatska vojska je veoma jaka i prilicno neovisna u odnosu na vlast. Iako je Mubarak bio njihov covjek uklonili su ga kako bi izbjegli gradjanski rat. Ispostavit ce se, odlican potez. Budi siguran da bi sutra smijenili Sisija ako bi zemlju doveo na rub gradjanskog rata. Lako je naci zamjenu za Sisija, jebeno je proci kroz gradjanski rat.
- animus
#91557 Re: Sirija vol. 2
Vrati nam onu staru sliku. Bolja je bila a i navikli smo.Challenger__ wrote:Ovo? Moja iz mlađih dana.animus wrote:Kakva ti je ovo sad slika. Da te nije ko hakirao?Challenger__ wrote:A ti Gospe, di je ovdi Trapula?
- Challenger__
#91558 Re: Sirija vol. 2
Pridružio sam se Maystorovoj inicijativi. Ovo je zamjenik ministra vanjskih poslova Sirije. Skidam za sedam dana.animus wrote:Vrati nam onu staru sliku. Bolja je bila a i navikli smo.
-
karakters
#91559 Re: Sirija vol. 2
Pa razumije, i rodila me da budem trol. Steta sto me ovi inteligentni ne razumiju.animus wrote: Ti si momak zalutao ovdje. Obicni trol. Tebe ni rodjena mama ne razumije.
- jao_situacije
#91560 Re: Sirija vol. 2
ne znam ja sve, ali je dovoljno istih scenarija u nekoliko država u vrlo kratkom vremenskom roku
mislim razumijem ja neke treba platu zaraditi, još pogotovo kad asur reče da se uvalio u kredit i da mu biznis propada
valja vraćati pare, a banku boli kurac
ali prodavati maglu i bacati dimne bombe e to već ne ide
mislim razumijem ja neke treba platu zaraditi, još pogotovo kad asur reče da se uvalio u kredit i da mu biznis propada
- sunceKOtepsija
#91561 Re: Sirija vol. 2
Cudo nije Zabadani - najljepsi grad na Svijetu...animus wrote:Ovaj film se bazira samo na grad Daru. Pogledaj pa mozemo diskutovati. Dobar film svakako a o motivima i porukama mozemo raspravljati.sunceKOtepsija wrote:animus wrote:Kako bolan mozes to reci. Pogledaj pocetak revolucije. Ti ljudi nisu imali nikakve veze sa dzihadom. Ljudi se protivili policijskoj represiji i onda dobili vojnu represiju. Pogledaj dokumentarac malo. Ima interesantnih stvari. Onaj komandant sto je umro od raka je bio bas faca. I ovaj mali sto je centralna licnost filma je bas lik kojeg sudbina nije mazila.
Zao mi je samo sto to nije sve drugacije bilo ali kad skontas kolika su opasnost bili ne za asada nego za citavu regiju onda vidis da nisu imali sansu ni 1 posto da uspiju.
Dobro je kiki usporedio egipat i njihovu vojsku. To bi fakat bilo pravo rjesenje da su imali patriotsku vojsku a ne poltronsku skupinu placenika koja ce na kraju biti saucesnik u ubistvu drzave.
Je li Al Lazira spominjala katarsko ucesce u dopremanju, naoruzavanju i finansiranju teroristickih celija u Siriji? Mislim, neki dan im je o tome govorio bivsi ministar vanjskih poslova, pa rekoh da nisu ubacili![]()
Kakve veze ima na sta se bazira, katarski rezim je zajedno sa okolnim rezimima, te Amerikom (i Izraelom, naravno) podrzavao teroristicke skupine u Siriji. Kao sto rekoh, zasto to - u svojoj objektivnosti - ne spomenuse?
-
ultrajvosa 1987
#91562 Re: Sirija vol. 2
karakters wrote:Pa razumije, i rodila me da budem trol. Steta sto me ovi inteligentni ne razumiju.animus wrote: Ti si momak zalutao ovdje. Obicni trol. Tebe ni rodjena mama ne razumije.
- sunceKOtepsija
#91563 Re: Sirija vol. 2
Mart 2007:jao_situacije wrote:ne znam ja sve, ali je dovoljno istih scenarija u nekoliko država u vrlo kratkom vremenskom roku
- animus
#91564 Re: Sirija vol. 2
Vidi bilo je Tunis i sve ok prodje, pa Egipat skoro sve ok, mada je bilo zrtava. I onda se desava libija gdje je bilo sve nastimano od francuza i engleza da sjebu gadafija. Sirija je mogla biti kao tunis ili egipat. Ipak je krenula nekim putem libije. Jeste razlika jer ce Asad preziviti ali drzava je unistena i narod pobijen i rastjeran. Gore nego u libiji. Ako si ti za diktaturu i ugnjetavanje naroda onda nemamo sta pricati.jao_situacije wrote:ne znam ja sve, ali je dovoljno istih scenarija u nekoliko država u vrlo kratkom vremenskom roku
- ioannes
#91565 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Vec sam pisao danas, u Siriji imamo nove momente. Izrael i sirijski rezim su po prvi put na istoj strani. Izrael cak prijeti vojnom intervencijom ako Druzi budu ugrozeni. Poznato je da Druzi uzivaju dobar tretman u Izraelu, da su mnogi oficiri izraelske vojske Druzi itd.
In Rare Move, Israel Says Ready to Protect Syrian Druze Town Under Attack by Islamic Militants
In a statement issued on Friday morning, the IDF said it was determined to prevent Nusra Front from taking over Khader.
"The IDF is prepared and ready to help the villagers and prevent damage or occupation of the village out of a commitment to the Druze population," the statement said.Druze spiritual leader Sheikh Ali Maadi called on Friday morning for Druze to come to the Golan and help. “The time of truth has come. Our brothers in Khader are surrounded, we need to defend our brothers,” he said.
The mayor of Majdal Shams, Dolan Abu Salah, told Haaretz that residents are in touch with the IDF and the army understands the great sensitivity of the situation.https://www.haaretz.com/amp/israel-news/1.820878Sheikh Mowafak Tarif, the spiritual leader of the Druze community in Israel, arrived in Majdal Shams and met with senior IDF commanders, who vowed to prevent the occupation of Khader. Tarif told Israeli GOC Northern Command Yoel Strick that he trusts him and the IDF "to protect the Druze of Khader."
Prvi potez Izraela u Siriji koji vrijedi pohvaliti!![]()
Druzi se moraju zastititi od pobjesnjelih dzihadista!
ovo vam je primjer i tragična priča nekad na početku ozbiljnog forumaša ...
izrael prijeti vojnom intervencijom i ulazkom u siriju (ustat pa spomenut Golan) da bi spasio Druze od braće džihadista
koliko neznanja i doze naivnosti moraš kao čovjek imati pa uzeti ovu vjest zdravo za gotovo.
ovo je tragično
- ioannes
#91566 Re: Sirija vol. 2
ps: pozdrav za @karakters
čovjek *ebe i ne vadi
čovjek *ebe i ne vadi
- animus
#91567 Re: Sirija vol. 2
Ovaj film se bazira samo na grad Daru. Pogledaj pa mozemo diskutovati. Dobar film svakako a o motivima i porukama mozemo raspravljati.[/quote]sunceKOtepsija wrote:animus wrote:Kako bolan mozes to reci. Pogledaj pocetak revolucije. Ti ljudi nisu imali nikakve veze sa dzihadom. Ljudi se protivili policijskoj represiji i onda dobili vojnu represiju. Pogledaj dokumentarac malo. Ima interesantnih stvari. Onaj komandant sto je umro od raka je bio bas faca. I ovaj mali sto je centralna licnost filma je bas lik kojeg sudbina nije mazila.
Cudo nije Zabadani - najljepsi grad na Svijetu...
Kakve veze ima na sta se bazira, katarski rezim je zajedno sa okolnim rezimima, te Amerikom (i Izraelom, naravno) podrzavao teroristicke skupine u Siriji. Kao sto rekoh, zasto to - u svojoj objektivnosti - ne spomenuse?
Slazem se da su sve teroristicke skupine imale podrsku okolnih rezima ili amerike kao sto asad ima od rusije. Jedino oni obicni jadnici koji su i pokrenuli sve nisu imali nista od tog. FSA je najebala u svemu ovome jer nikome nije odgovarala i svima je bila neprijatelj. Bili su ko krme u teheranu. Vecina njih je sad svakako u njemackoj. Bar ovi sa sjevera ali eto u Dari jos se ne predaju.
- jao_situacije
#91569 Re: Sirija vol. 2
pročitaj malo šta su pisali od 2000. o asadu o reformama o demokratizaciji itd. dok im se nije prohtjelo da razvale sirijuanimus wrote:Vidi bilo je Tunis i sve ok prodje, pa Egipat skoro sve ok, mada je bilo zrtava. I onda se desava libija gdje je bilo sve nastimano od francuza i engleza da sjebu gadafija. Sirija je mogla biti kao tunis ili egipat. Ipak je krenula nekim putem libije. Jeste razlika jer ce Asad preziviti ali drzava je unistena i narod pobijen i rastjeran. Gore nego u libiji. Ako si ti za diktaturu i ugnjetavanje naroda onda nemamo sta pricati.jao_situacije wrote:ne znam ja sve, ali je dovoljno istih scenarija u nekoliko država u vrlo kratkom vremenskom roku
-
karakters
#91570 Re: Sirija vol. 2
Pozdrav. Moze se kockati i bez vadjenjaioannes wrote:ps: pozdrav za @karakters
čovjek *ebe i ne vadi
- sunceKOtepsija
#91571 Re: Sirija vol. 2
Mislis, ovi momci?animus wrote:FSA je najebala u svemu ovome jer nikome nije odgovarala i svima je bila neprijatelj. Bili su ko krme u teheranu. Vecina njih je sad svakako u njemackoj. Bar ovi sa sjevera ali eto u Dari jos se ne predaju.

Vidi se da su neki dobricci...
- animus
#91572 Re: Sirija vol. 2
Znam ja da sirija ima i previse neprijatelja koji je hoce razvaliti. Tu nema sumnje da su izrael i amerika na pevom mjestu. Moja je poenta da se to moglo sprijeciti da je vlast imala mudrosti ili da je bar vojska bila u sluzbi drzave a ne predsjednika. Nisu uspjeli da spriječe to i zato je sirija porazena i nece se oporaviti dugo godina. Narod je unisten i to niko ne moze popraviti. A samo malo sluha za narod i moglo se sve sprijeciti.jao_situacije wrote:pročitaj malo šta su pisali od 2000. o asadu o reformama o demokratizaciji itd. dok im se nije prohtjelo da razvale sirijuanimus wrote:Vidi bilo je Tunis i sve ok prodje, pa Egipat skoro sve ok, mada je bilo zrtava. I onda se desava libija gdje je bilo sve nastimano od francuza i engleza da sjebu gadafija. Sirija je mogla biti kao tunis ili egipat. Ipak je krenula nekim putem libije. Jeste razlika jer ce Asad preziviti ali drzava je unistena i narod pobijen i rastjeran. Gore nego u libiji. Ako si ti za diktaturu i ugnjetavanje naroda onda nemamo sta pricati.jao_situacije wrote:ne znam ja sve, ali je dovoljno istih scenarija u nekoliko država u vrlo kratkom vremenskom roku
- animus
#91573 Re: Sirija vol. 2
Ko da je problem naci sliku nekog budale sa zastavom. Bezveze pricati o tome. Najvise zrtava kod FSA i jeste od isila. Pa skoro su ih ugusili mamicu im je...sunceKOtepsija wrote:Mislis, ovi momci?animus wrote:FSA je najebala u svemu ovome jer nikome nije odgovarala i svima je bila neprijatelj. Bili su ko krme u teheranu. Vecina njih je sad svakako u njemackoj. Bar ovi sa sjevera ali eto u Dari jos se ne predaju.
-
karakters
#91574 Re: Sirija vol. 2
Ili malo "pronadji istu osobu"...sunceKOtepsija wrote:Mislis, ovi momci?animus wrote:FSA je najebala u svemu ovome jer nikome nije odgovarala i svima je bila neprijatelj. Bili su ko krme u teheranu. Vecina njih je sad svakako u njemackoj. Bar ovi sa sjevera ali eto u Dari jos se ne predaju.

- Kikibombona
#91575 Re: Sirija vol. 2
Sam kazes, nije tesko biti ispravna strana kada su na drugoj strani vehabije. Tesko da moze gore od toga.zrakomlat wrote:Stoji i to. Al ne mijenja činjenicu da je SAA s Basarom u ovom ratu ispala ispravna strana. To doduše više govori o tzv revoluciji s tzv fsa nego o ovim prvima. Eno Tunisa kao primjera. Svi bili protiv precednika, protesti i želja tuniskog naroda za promjenom i sve prođe ok. Nisu im trebali Ebu bosnawiji i Abu Iraqiji da im kažu šta je dobro za njih. Ona manjina debila se pojavila u Siriji s ratnim prezimenom el Tunisi.
Tunis je odlican primjer. Vojska Tunisa je stala uz narod a ne uz diktatora.
Sirijska vojska je bila 100% pod kontrolom diktatora. Svi smo svjedocili pocetku revolucije koja je inspirisana arapskim pobunama od Tunisa do Egipta. Narod je zelio skinuti Asada sa vlasti. To su bile parole prvih protesta. Rezim je reagovao brutalnom silom. Poceli su sukobi. Na strani demonstranata preovladase vehabije i ihvanije. I to je to.
Cak je Asad pogurao jer je iz zatvora pustio najradikalnije vehabijske apologete.