Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dječak sa šibicama

#91501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

skafiskafsnjak wrote:Hahahah nude sve zivo da postanes korisnik. E kad postanes, boli ih qrac.

Ja lagano dan poslije isteka nosim opremu i iskljucujem.

Znate li koliko cu morati platiti racun?
7 dana ovog mjeseca ce se koristiti
Ja nemam neke zamjerke na njihove usluge, jako dobra programska shema, dobar internet bar kod mene rijetko puca, odlicna korisnicka podrska.

Ali, veliko ali, konstantno dizanje cijena. Tu su mene licno izgubili kao "odusevljenog korisnika". Covjece, potpises ugovor, u toku tih 24 mjeseca dignu cijenu dva ili tri puta. Pa stani malo.
MTV

#91502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

S forum.hr

Kanal je u testnoj fazi. Ne mora znaciti da ce biti ovoliki logo na kraju.

Image
bakiano

#91503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bakiano »

Ne razumijem kako ovako zabušavaju starije korisnike telemacha.

Trenutno imam grande net duo, istekao ugovor naravno, i zelim da predjem na eon light duo i vidim neka akcijska cijena(polovicu placas prvih 6 mjeseci), reko super. Kad ono, samo za nove korisnike vazi to.

I sad kontam, raskinem postojeci ugovor sa njima i napravim novi za ovaj eon light duo paket i ustedit cu cca 147KM za 6 mjeseci.
Benq

#91504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

bakiano wrote: I sad kontam, raskinem postojeci ugovor sa njima i napravim novi za ovaj eon light duo paket i ustedit cu cca 147KM za 6 mjeseci.
Raskinuti ugovor mozes, ali odmah novi napraviti ne mozes, treba proci cca 3 mjeseca od raskida starog do potpisa novog ugovora da bi bio tretiran kao novi korisnik i ostvario taj benefit. U suprotnom bi svi tako radili, nisu ni oni budale..
bakiano

#91505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bakiano »

Benq wrote:
bakiano wrote: I sad kontam, raskinem postojeci ugovor sa njima i napravim novi za ovaj eon light duo paket i ustedit cu cca 147KM za 6 mjeseci.
Raskinuti ugovor mozes, ali odmah novi napraviti ne mozes, treba proci cca 3 mjeseca od raskida starog do potpisa novog ugovora da bi bio tretiran kao novi korisnik i ostvario taj benefit. U suprotnom bi svi tako radili, nisu ni oni budale..
Pa ne bi na isto ime pravio novi ugovor.
crnivrag

#91506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

bakiano wrote:
Pa ne bi na isto ime pravio novi ugovor.
Nema veze što nije isto ime, ne može u isto domaćinstvo, odnosno na istu adresu.
plagijator1975

#91507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

bakiano wrote:Ne razumijem kako ovako zabušavaju starije korisnike telemacha.

Trenutno imam grande net duo, istekao ugovor naravno, i zelim da predjem na eon light duo i vidim neka akcijska cijena(polovicu placas prvih 6 mjeseci), reko super. Kad ono, samo za nove korisnike vazi to.

I sad kontam, raskinem postojeci ugovor sa njima i napravim novi za ovaj eon light duo paket i ustedit cu cca 147KM za 6 mjeseci.
Koliko znam ovdje sa foruma, ako raskineš ugovor ne možeš ponovo prijaviti uslugu na istoj adresi naredna tri mjeseca, to su uveli da se nebi iskorištavala mogućnost koju si naveo/la

Edit: Već je neko odgovorio :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by plagijator1975 on 02/10/2019 12:22, edited 1 time in total.
bakiano

#91508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bakiano »

crnivrag wrote: Nema veze što nije isto ime, ne može u isto domaćinstvo, odnosno na istu adresu.
sta ako zelim jos jedan paket da imam na istoj adresi tj. dva da imam, a ovaj prvi raskinem poslije par dana?
bakiano

#91509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bakiano »

plagijator1975 wrote: Koliko znam ovdje sa foruma, ako raskineš ugovor ne možeš ponovo prijaviti uslugu na istoj adresi naredna tri mjeseca, to su uveli da se nebi iskorištavala mogućnost koju si naveo/la

Edit: Već je neko odgovorio :lol: :lol: :lol: :lol:
znaci ne mozes ih zajebati nikako :-)
skafiskafsnjak

#91510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam odlucio raskinuti ugovor. Ko ih jebe.
I na drugom prikljucku cu, cim istekne ugovor.
shape of despair

#91511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

skafiskafsnjak wrote:Ja sam odlucio raskinuti ugovor. Ko ih jebe.
Razlog? Ozbiljno pitam? Ko nudi bolje i više? i ovo ozbiljno pitam. I ja sam u fazi odluke koga uzeti, telecom/telemach a nisam pametan vala
skafiskafsnjak

#91512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

shape of despair wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja sam odlucio raskinuti ugovor. Ko ih jebe.
Razlog? Ozbiljno pitam? Ko nudi bolje i više? i ovo ozbiljno pitam. I ja sam u fazi odluke koga uzeti, telecom/telemach a nisam pametan vala
Pa telemach nudi vise, realno. Najvise mislim na internet.
Ali su bezobrazni sa poskupljenjima...veliki minus je sto ne mogu preci na neki paket bez potpisivanja na 12/24 . Dok u BHT mozes... mislim da je minimalni period 3 mjeseca.

Nude vise ali su i cijene gore, najjeftiniji trio 57km.

Ja licno iskljucujem jer mi nisu mogli udovoljiti i ponuditi neki paket izmedju.... posto ja necu koristiti vise nego majka sama. Njoj ne treba internet od 75mb i slicno. Ja ih molio da smanje net, da ukinu kanale koje god hoce....ali da reduciraju cijenu. Npr 50km da bude cijena, a net minimalan.... nudili neki od 33 km "penzionerski" ... ali tu 512kbs net, uzas.

Tako da...dovidjenja i prijatno.
crnivrag

#91513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

skafiskafsnjak wrote: Ja licno iskljucujem jer mi nisu mogli udovoljiti i ponuditi neki paket izmedju.... posto ja necu koristiti vise nego majka sama. Njoj ne treba internet od 75mb i slicno. Ja ih molio da smanje net, da ukinu kanale koje god hoce....ali da reduciraju cijenu. Npr 50km da bude cijena, a net minimalan.... nudili neki od 33 km "penzionerski" ... ali tu 512kbs net, uzas.

Image
shape of despair

#91514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

crnivrag wrote:
skafiskafsnjak wrote: Ja licno iskljucujem jer mi nisu mogli udovoljiti i ponuditi neki paket izmedju.... posto ja necu koristiti vise nego majka sama. Njoj ne treba internet od 75mb i slicno. Ja ih molio da smanje net, da ukinu kanale koje god hoce....ali da reduciraju cijenu. Npr 50km da bude cijena, a net minimalan.... nudili neki od 33 km "penzionerski" ... ali tu 512kbs net, uzas.

Image
Valjda su mu to oni trebali reć a ne ti.
A da su skupi jesu. Gledam onaj neki trio eon oko 67KM, pa to je skuplje od svih režija osim zimi od plina.
Telemach

#91515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak » 17 minutes ago

shape of despair wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Ja sam odlucio raskinuti ugovor. Ko ih jebe.

Pa telemach nudi vise, realno. Najvise mislim na internet.
Ali su bezobrazni sa poskupljenjima...veliki minus je sto ne mogu preci na neki paket bez potpisivanja na 12/24 . Dok u BHT mozes... mislim da je minimalni period 3 mjeseca.

Nude vise ali su i cijene gore, najjeftiniji trio 57km.

Ja licno iskljucujem jer mi nisu mogli udovoljiti i ponuditi neki paket izmedju.... posto ja necu koristiti vise nego majka sama. Njoj ne treba internet od 75mb i slicno. Ja ih molio da smanje net, da ukinu kanale koje god hoce....ali da reduciraju cijenu. Npr 50km da bude cijena, a net minimalan.... nudili neki od 33 km "penzionerski" ... ali tu 512kbs net, uzas.

Pozvat će Vas naš Tim za brigu o korisnicima, za novu ponudu usluga.
N.N.

#91516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

Kada ce se deaktivirati ovi HBO kanali?
Da to ne dodje na sljedem racunu :D
Tesla Edison

#91517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

bakiano wrote:
crnivrag wrote: Nema veze što nije isto ime, ne može u isto domaćinstvo, odnosno na istu adresu.
sta ako zelim jos jedan paket da imam na istoj adresi tj. dva da imam, a ovaj prvi raskinem poslije par dana?
Ne mogu dva priključka na jednu etažu. Uslovi poslovanja ;)
skafiskafsnjak

#91518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Telemach wrote:
Pozvat će Vas naš Tim za brigu o korisnicima, za novu ponudu usluga.
2 ili 3 puta smo se culi. Rekli opcija eon light 57km ili ovaj penzija od 33. Al vala, 512kbs net.... da je bar 10 mb
frngla

#91519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by frngla »

Meni je istekao ugovor 24 mjeseca koji sam imao, imam Trio grande family, ali iskreno, blizu sam da pređem u BH Telecom.
Ne zbog nekog aman kvaliteta, već mi je dosadilo povećanje cijena do ludila i silna uslovljavanja. Možeš dobiti arene sport ali... Možeš dobiti HD ali...
Na početku sam plaćao 61 KM, zadnji mjesec 67 KM. Mislim da je to već previše, pogotovo kad se uzme u obzir da nemam pojedine usluge sad kad mi je istekao ugovor, Arene itd. Opet ide uslovljavanje, ja da potpišem na 24 mjeseca (to je cca 1600 KM sigurnih kroz 24 mjeseca za Telemach) da bih dobio kanale za koje smatram da je normalno i ispravno da ih korisnik dobije za ovaj mjesečni iznos pretplate.
skafiskafsnjak

#91520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

frngla wrote:Meni je istekao ugovor 24 mjeseca koji sam imao, imam Trio grande family, ali iskreno, blizu sam da pređem u BH Telecom.
Ne zbog nekog aman kvaliteta, već mi je dosadilo povećanje cijena do ludila i silna uslovljavanja. Možeš dobiti arene sport ali... Možeš dobiti HD ali...
Na početku sam plaćao 61 KM, zadnji mjesec 67 KM. Mislim da je to već previše, pogotovo kad se uzme u obzir da nemam pojedine usluge sad kad mi je istekao ugovor, Arene itd. Opet ide uslovljavanje, ja da potpišem na 24 mjeseca (to je cca 1600 KM sigurnih kroz 24 mjeseca za Telemach) da bih dobio kanale za koje smatram da je normalno i ispravno da ih korisnik dobije za ovaj mjesečni iznos pretplate.
Isti sam, trio grande family. S tim da imam 2 prikljucka. Na ovome sam od 2013 godine, a na drugom otkako postoji telemach kod nas.... mislim da je red da nas stare i redovne nekad pripaze. Ev sad sam trazio jedbostavnu stvar....

Trebaju izgleda malo edukovati radnike. Crnivrag i Telemach bolje znaju.
Telemach

#91521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak » 1 minute ago

frngla wrote:
Meni je istekao ugovor 24 mjeseca koji sam imao, imam Trio grande family, ali iskreno, blizu sam da pređem u BH Telecom.

Isti sam, trio grande family. S tim da imam 2 prikljucka. Na ovome sam od 2013 godine, a na drugom otkako postoji telemach kod nas.... mislim da je red da nas stare i redovne nekad pripaze. Ev sad sam trazio jedbostavnu stvar....

Trebaju izgleda malo edukovati radnike. Crnivrag i Telemach bolje znaju.
Uz obnovu Ugovora imate mogućnost zadržati promo kanale, te nam se možete javiti u pp. Naravno, cijena paketa se ne bi mijenjala.
dstuhli

#91522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dstuhli »

Imam EON instaliarn na tv box-u (link na kraju posta ) i primjećujem da kad recimo gledam utakmicu ima neko sjeckanje koje prilično smeta. Imao sam smart Tv aplikaciju i tu nisam imao tih problema.
Da li je neko imao slične probleme i kako ih riješiti. Pokušavao sam sa postavkama box-a mijenjati HDMI output, na EON-u postavke kvaliteta slike, ali ništa. Spojio sam i mrežni kabal da mu internet ide direktno, da ne ide preko WIFI, ali nije pomoglo.

Hvala unaprijed.

https://www.banggood.com/Tanix-TX6-Allw ... rehouse=CN
crnivrag

#91523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Uživajte u miholjskom ljetu uz nove naslove u Video klubu

Image

Ovog oktobra pripremili smo za vas nove naslove u katalozima Video kluba. HBO katalog bit će bogatijiza premijeru serije Čuvari, izvršnog producenta Damona Lindelofa. Smještena u alternativnoj istoriji u kojoj maskirane pobunjenike smatraju otpadnicima. Regina King predvodi glumačku ekipu kao Angela Abar, koja nosi dvije maske: jednu, glavne detektivke u policiji Tulse i drugu, supruge i majke troje djece. Jeremy Irons glumi ostarjelog i uobraženog britanskog lorda, Don Johnson je Jade Crawford, šef policije u Tulsi, Jean Smart je agent FBI, Lori Blake, a Tim Blake Nelson je detektiv Uveličavajuće Staklo.

Najnovija verzija Robin Hooda stiže u Cinestar Premiere Plus katalog.Ovaj epski lopov i ratnik već cijeli vijek tjera filmadžije da osmišljavaju nove priče o njemu. Scene ovog filma su snimane u Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući reditelju Otto Bathurstu, koji je Dubrovnik izabrao između deset svjetskih lokacija. Ova verzija Robin Hooda govori o mladim danima poznatog lopova i otkrit će detalje koji su Robina podstakli da se van zakona bori za običnog čovjeka. Robin i njegov partner Mali John (Jamie Foxx) tada podižu bunu protiv korumpiranog kralja. Uživat ćete u ovoj uzbudljivoj akcionoj avanturi prepunoj eksplozija, ludih scena borbi kao i bezvremenske romantike.

Baptiste je serija nastala iz drame „Nestali“ koju su napisali Jack i Harry Williams. Svoju premijeru je doživjela na BBC One, nakon samo nekoliko mjeseci, dolazi u katalogu Pickbox NOW. Julien Baptiste je na odmoru u Amsterdamu, u posjeti svojoj ćerki koja se nedavno porodila. Ali zbog besposlice uskoro postane nervozan, pa se sastane sa komandirkom policije u Amsterdamu koja ga uputi na slučaj nestale prostitutke. Baptiste se uskoro nađe uronjen u tamu kriminalnog podzemlja u Četvrti crvenih fenjera i otkrije složenu mrežu prevara i laži.

Sve što vam preostaje je da uđete u Video klub i izaberete sadržaj za sebe.
https://telemach.ba/a53854/podrska/vije ... klubu.html
skafiskafsnjak

#91524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Telemach wrote:.
Gledao sam na netu, pdf fajl cjenovnik. Ovih supermix paketa nakvih, bas ono sto mi treba. Cijena 30-40km, internet 15mb..sasvim dovoljan.
crnivrag

#91525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dstuhli wrote:Imam EON instaliarn na tv box-u (link na kraju posta ) i primjećujem da kad recimo gledam utakmicu ima neko sjeckanje koje prilično smeta. Imao sam smart Tv aplikaciju i tu nisam imao tih problema.
Da li je neko imao slične probleme i kako ih riješiti. Pokušavao sam sa postavkama box-a mijenjati HDMI output, na EON-u postavke kvaliteta slike, ali ništa. Spojio sam i mrežni kabal da mu internet ide direktno, da ne ide preko WIFI, ali nije pomoglo.

Hvala unaprijed.

https://www.banggood.com/Tanix-TX6-Allw ... rehouse=CN
EON mobilna verzija aplikacije nije predviđena da radi na Android box uređajima, i samim tim sada vrše izbacivanje poruke o nekompatibilnosti, ukoliko je na Android box instalirana Android TV verzija sistema, međutim ukoliko je instaliran normalan Android OS za mobilne uređaje, onda će instalacija aplikacije proći, međutim može dolaziti do takvih problema koje ti opisuješ zbog nekompatibilnosti.

Zbog toga se preporučuje da se na Android box uređaje instalira isključivo EON Smart Android aplikacija.
Locked