Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#9151 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jel sigurano ima taj u 15:50 h ?
Jer ima neki po kao novom redu voznje, 20 do 4 h, i ide samo do Kaknja !?
jefferson

#9152 Re: Zeničani

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:Zipa sta nas ima s prava 8-)

Ma znamo se mi svi ovdje, makar iz vidjenja, ali sto neko rece, anonimnost je blagoslov, pa nek tako i ostane.

Elem sto se tice naseg fakulteta, vjerujem da je odmakao u mnogim stvarima u odnosu na period kada sam ja studirao. Infrastrukturno jeste i ona zgrada je sad Bijela Kuca u odnosu na one cumeze u podrumu gdje smo polagali vecinu ispita, kao i legendarna 3104 u kojoj smo mnogi polozili zadnji ispit-diplomirali :thumbup:

Dok sam ja studirao, vecina danasnjih profesora su bili asistenti, a glavnina kadra je dolazila sa strane i interesantno vecinu tih gostujucih profesora, narocito iz RS-a, pamtim ko teske bolide i cirkusante :-) Zavrsit Pravni fakultet, a gradjansko procesno pravo uciti iz skripte od 13 strana, to je smijesno :run:

Ali ono cemu stvarno nisam bio svjedok i o cemu se nije pricalo su profesori koji traze da kupis knjigu da bi polozio, a nije bilo na glasu ni jebaca a la Lucic i Saltaga (izuzev Zarija, ali on je zakacio asistenticu :D )

Sad ili su vidljivije te politicke igre i igrice ili sam ih ja vise svjestan, ne bih znao reci, ali ono sto su uradili Dautbegovicu ne sluzi na cast nikome. Kakav god da je, a imao je mnogo mana, natjerao nas je da naucimo krivicno procesno pravo kako spada, a zahvaljujuci njegovom angazmanu mnogi od nas su prvi i jedini put tokom studija vidjeli i sudnicu i tuzilastvo i advokatsku kancelariju.
STa su Dautbegovicu uradili? Jbg ja sam davno ispao iz tih voda, nisam upucen. ZNam sta je bilo sa Saltagom, Lucicem, Golicem i ekipom, ali za Dautbegovica neznam.
Takodje, znas li sta je sa Raifom?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9153 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

N.N. wrote:Jel sigurano ima taj u 15:50 h ?
Siguran je valjda, ja sam se nedavno vraćao sa njim. Doduše ne znam kad je taj novi red voznje uveden.
Ajatolah_

#9154 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Jimmy McNulty wrote:
N.N. wrote:Jel sigurano ima taj u 15:50 h ?
Siguran je valjda, ja sam se nedavno vraćao sa njim. Doduše ne znam kad je taj novi red voznje uveden.
Koliko ja znam, oduvijek je taj u tri i nešto bio lokalni samo do Kaknja, a brzi do Zenice (tačnije brzi voz Sarajevo-Doboj) je bio oko 16 i 20.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9155 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ajatolah_ wrote: Koliko ja znam, oduvijek je taj u tri i nešto bio lokalni samo do Kaknja, a brzi do Zenice (tačnije brzi voz Sarajevo-Doboj) je bio oko 16 i 20.
To sam i ja mislio, da je za Zenicu oko 16:20 međutim prilazim stanici malo ranije vidim ode voz, haj reko odo na informacije pitam kad ima prema Zenici, kaže otišao je u 15:50. Sljedeći imaš u 19:26. Ako je dispečerka mene slagala lažem onda i ja vas.

A uostalom lako se može provjerit, ako će ići vozom u Sarajevo nek pita onda ili konduktera ili tamo na stanici na informacijama.
kamen spoticanja

#9157 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Koja je pamet organizovala onaj rave ekstazi parti sinoc a na godisnjicu ahmickog masakra?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9158 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Koja je pamet organizovala onaj rave ekstazi parti sinoc a na godisnjicu ahmickog masakra?

Ista sorta pameti koja je prije 6 godina, na isti datum, organizovala koncert Zeljka Samardzica (BM radio, op.aut.).
kamen spoticanja

#9159 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:Koja je pamet organizovala onaj rave ekstazi parti sinoc a na godisnjicu ahmickog masakra?

Ista sorta pameti koja je prije 6 godina, na isti datum, organizovala koncert Zeljka Samardzica (BM radio, op.aut.).
Bm radio slavno zakljucao vrata firme
istom se nadam i sinocnjim organizatorima
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9160 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Jbg, drugi kanton, drugi grad... kad bi se tako gledali nikad se ništa ne bi organizovalo jer svaki dan je godišnjica nečeg tragičnog.

S druge strane, taj festival je jedno obično narkomansko sranje, trebao je uletit MUP sinoć i kulturno riješit jednom to za sva vremena, pozatvarali bi pola zeničkih dilera i uhvatili bi bruku raje za posjedovanje.
kamen spoticanja

#9161 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Jbg, drugi kanton, drugi grad... kad bi se tako gledali nikad se ništa ne bi organizovalo jer svaki dan je godišnjica nečeg tragičnog.

S druge strane, taj festival je jedno obično narkomansko sranje, trebao je uletit MUP sinoć i kulturno riješit jednom to za sva vremena, pozatvarali bi pola zeničkih dilera i uhvatili bi bruku raje za posjedovanje.
Doduse 116 mrtvih glava u vitezu nije zenicka stvar :-)
Eborg

#9162 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Koliko god bilo neukusno neispoštovati datum, i dalje smatram da je Lunar jedna od svjetlijih tačaka kulturno-zabavne ponude našeg grada. Ne toliko zbog kvaliteta njihovog rada i "fenomenalnosti" tog festivala koliko zbog nekvaliteta i ofiraže drugih. Momci rade, trude se. Trebala je murija malo da se vrti ispred ali generalno bolje Lunar nego Lepa Brena, Dragana Mirković ili izlazak u Ten!

Trebali su ispoštovati neke datume, slažem se.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9163 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Pa nije zenička, viteška je. :) Ako ćemo se pravit već budale. I kažem ti, ne bi se nikad ništa moglo organizovat ako bi se gledala godišnjica nekih stradanja. Simple as that. Ja prvi nisam rekao da je to uredu, ali i da razumijem.

S druge strane prošle sedmice sam bio u Ahmićima i upoznao sam čovjeka koji je dvaput preživio strijelanje, a dobar drug od mog tate je gore poginuo i bio sam u Ahmićima 100 puta jer gore imam masu drugova tako da bih molio da ne ispada da omalovažavam taj dan.
Freamon Lester

#9164 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

O cemu mi pricamo? O samosvijesti ljudi u Zenici. Gradu koji nije obiljezio niti masakre svojih civila tablom da se zna sta se desilo. Gadi mi se pomisao da niti dan danas nije obiljezena godisnjica stradanja 8 ljudi kod Industrijske skole. A sve skupa jer je livada ocigledno zgodna pa neko nisani na njoj da podigne zgradu... Srce mi pukne od tuge kad se sjetim one jadne lopte i drveta sto raste iz nje. :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9165 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Bm radio slavno zakljucao vrata firme
Sto oni zatvorise?
nadžak

#9166 Re: Zeničani

Post by nadžak »

_BataZiv_0809 wrote:
Sto oni zatvorise?
Taj kreten od čovjeka, koji je bio direktor BM radia, je zazlužio javni linč na trgu šta je radio sa uposlenicima i kako se bezobrazno ponašao.

Žalosno.
kamen spoticanja

#9167 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Sto oni zatvorise?
Zbog pustanja nekog koncerta na radio bez dozvole autora...poder'o ga RAK
Freamon Lester

#9168 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Plus nije placao obaveze prema drzavi iz ugovora o radu i plus nije platio RAK-u naknadu za licencu... uglavnom nikad nikome nista nije platio..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9169 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:Plus nije placao obaveze prema drzavi iz ugovora o radu i plus nije platio RAK-u naknadu za licencu... uglavnom nikad nikome nista nije platio..
A kako mu ono nadimak: Hadzija/Efendija? :D
nadžak

#9170 Re: Zeničani

Post by nadžak »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:Plus nije placao obaveze prema drzavi iz ugovora o radu i plus nije platio RAK-u naknadu za licencu... uglavnom nikad nikome nista nije platio..
A kako mu ono nadimak: Hadzija/Efendija? :D
Koji god od ta dva da je bio ne treba sramotit te časne titule time što će se dodijeljivat zadnjim prevarantima i klošarima. :wink:
kamen spoticanja

#9171 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I.

#9172 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ne kontam kako možete tako geralizirati stvari i vezati narkomaniju, alkoholizam i sve ružno uz Lunar fest??? Isto bih ja onda mogao reći da sav šljam, neukus, lopovluk leži u kvazi pjevaljkama koji "obogaćuju" kulturnu scenu ovdašnjih kafića... Svi ste svjedoci da uz sav turbo folk koji se dešavao u gradu popraćen narko-mafijaškim obračunom!!

Lično sam bio drugu noć sa suprugom na festu i bilo je genijalno! Uz to što i sam nisam narkoman uživao sam u zvukovima BH Dj scene! I niti jednig incidenta nije bilo, a bila je masa ljudi i dosta njih je došlo iz drugih gradova BiH.Genijalna organizacija i da, bili je murije ali u civilu!

Ne možete reći da je više bilo izgreda na lunaru nego što je to bilo na prijašnjim koncertima koji su se dešavali u areni. Pijanih je bilo i na koncertu D.Merlina, D. Mirković i bit će ih na svakom kocertu, a tako i narkotika. Pa niko nije povezivao te stvari sa vrstom muzike. Loše vam je to što imate takve predrasude i što generalizujete stvari.
Amagon

#9173 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ne kontam kako možete tako geralizirati stvari i vezati narkomaniju, alkoholizam i sve ružno uz Lunar fest??? Isto bih ja onda mogao reći da sav šljam, neukus, lopovluk leži u kvazi pjevaljkama koji "obogaćuju" kulturnu scenu ovdašnjih kafića... Svi ste svjedoci da uz sav turbo folk koji se dešavao u gradu popraćen narko-mafijaškim obračunom!!

Lično sam bio drugu noć sa suprugom na festu i bilo je genijalno! Uz to što i sam nisam narkoman uživao sam u zvukovima BH Dj scene! I niti jednig incidenta nije bilo, a bila je masa ljudi i dosta njih je došlo iz drugih gradova BiH.Genijalna organizacija i da, bili je murije ali u civilu!

Ne možete reći da je više bilo izgreda na lunaru nego što je to bilo na prijašnjim koncertima koji su se dešavali u areni. Pijanih je bilo i na koncertu D.Merlina, D. Mirković i bit će ih na svakom kocertu, a tako i narkotika. Pa niko nije povezivao te stvari sa vrstom muzike. Loše vam je to što imate takve predrasude i što generalizujete stvari.
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9174 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:http://www.direktno.ba/celik-bruno-boji ... ika-kluba/
:shock: :lol:
ako ovo prodje sve nas treba .ebat
E svasta :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9175 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Peticija za postavljanje lokomotive uzane pruge, jednog vagona, 20 metara pruge, nekoliko klupa, osvjetljenja sa obližnjih stubova ulične rasvjete na Trg rudara, kao turističku atrakciju grada, na autentičnoj lokaciji stare željezničke stanice, u spomen obližnjem Rudniku mrkog uglja, ali i pomenutoj staroj željezničkoj stanici. Na depou kod ulaza u Industrijsku zonu Željezare nalaze se 4 napuštene lokomotive, od kojih bi se jedna mogla transportovati na 300 m udaljenu lokaciju, prefarbati i time učiniti sjajnom atrakcijom za grad.

https://www.change.org/p/grad-zenica-%C ... ef=Default
Post Reply