Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#9151 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:Da li ste provjeravali brzinu preko kabla i wifija.... Kod mene razlika do 70%!
Nejmam laptop, al kabl (kompjuter) 10,15 MBps, a wifi (tablet) 8,98 MBps. S ukljucena dva HD resivera.
afannedim

#9152 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Gdje mi je titl na fine living žena ludi
radiša

#9153 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Opasno su se pokvarili,download jako slab,spor danima.Danas stalo sve na pola sata.Na zalost ako se nastavi ovo ne gine mi hs.
Image
afannedim

#9154 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Image
MTV

#9155 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Gdje mi je titl na fine living žena ludi
Ne radi, a zasto ne znam.
afannedim

#9156 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Gdje mi je titl na fine living žena ludi
Ne radi, a zasto ne znam.
Meni nije važno al naže jbg :lol: :lol:
Libertas

#9157 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

Pitanje za korisnike starih paketa. Da li se uspostava poziva od 0.03KM obračunava unutar pretplate, ili mimo pretplate ? Znači, ako vam je pretplata 76.05KM uspostava poziva ne ide na tu cijenu ? Ili vam bude kao sl primjer: 76.05KM + npr. 0.66KM ? Meni kao novom korisniku naplaćuju uspostavu poziva dodatno na pretplatu, a danas u poslovnici mi rekoše da više nema 15KM za fixnu telefoniju u okviru integrisanih paketa (Logo Trio+ u ovom slučaju).
Sakazulu

#9158 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Libertas wrote:Pitanje za korisnike starih paketa. Da li se uspostava poziva od 0.03KM obračunava unutar pretplate, ili mimo pretplate ? Znači, ako vam je pretplata 76.05KM uspostava poziva ne ide na tu cijenu ? Ili vam bude kao sl primjer: 76.05KM + npr. 0.66KM ? Meni kao novom korisniku naplaćuju uspostavu poziva dodatno na pretplatu, a danas u poslovnici mi rekoše da više nema 15KM za fixnu telefoniju u okviru integrisanih paketa (Logo Trio+ u ovom slučaju).
Fer osnova za pozive podrazumijeva 1.500 besplatnih minuta razgovora na mjesečnoj osnovi uz naplatu uspostave svakog poziva po cijeni od 0,026 KM. Prekoračenje saobraćaja se tarifira u skladu sa Cjenovnikom korištenja telefonskih usluga LOLphone. Navedena pogodnost se odnosi samo na rezidencijalne korisnike.

PS
Starim korisnicima ide sve kako je i bilo, do isteka ponude u decembru.
MeanMachine

#9159 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Libertas wrote:Pitanje za korisnike starih paketa. Da li se uspostava poziva od 0.03KM obračunava unutar pretplate, ili mimo pretplate ? Znači, ako vam je pretplata 76.05KM uspostava poziva ne ide na tu cijenu ? Ili vam bude kao sl primjer: 76.05KM + npr. 0.66KM ? Meni kao novom korisniku naplaćuju uspostavu poziva dodatno na pretplatu, a danas u poslovnici mi rekoše da više nema 15KM za fixnu telefoniju u okviru integrisanih paketa (Logo Trio+ u ovom slučaju).
Naplaćuje se: osnovna pretplata + (uspostava poziva 0,03 KM x broj poziva). Ovo važi za korisnike svih novih LOGO paketa dok korisnici sa starim paketima još uvijek imaju 15 KM mjesečnog bonusa za fiksni telefon iz kojeg se ujedno izbija i uspostava poziva.
Qler

#9160 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Vala im,je i to bezveze... Hajde ja i ne pricam puno na fixni, ne dodje ni marka ali opet kad covjek navikne onda ima osjecaj da bezveze placa... Ja placam isto kao i trio plus ovu uspostavu poziva, dok prije je nisam placao...
MTV

#9161 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Pa novi gazda nova pravila.
Sakazulu

#9162 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MTV wrote:Pa novi gazda nova pravila.
A kakva mu je kćerka, da li je za ženit'?
MTV

#9163 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: :lol:
Naslovnica

#9164 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Poskupljenje usluga LoL (telefonske usluge).
Nije trebalo puno čekati.
Nisam siguran da li iko od bivših LoL zaposlenika (koji još uvijek rade, samo sada za mtel) ima pravo da kaže bilo šta vezano za ovakve odluke.
Prvo ste apsolutno sjebali pakete i podigli cijene, u odnosu na prijašnje.
Sada idete i sa poskupljenjem telefonskih usluga.
A gubljenje konekcije i resetovanja su postala dnevna rutina, taman kao neka gimnastika (sa kauča do rutera i nazad, i tako po nekoliko puta dnevno).
Nije ni čudo što ljudi primjećuju da sam smršao, pitaju kako, a ja kažem ako žele da smršaju neka se prijave na "LoL" tj. Mtel i neće biti problema sa viškom kilograma.
Vi gurajte po svome, a ja najvjerovatnije neću čekat kraj isteka ugovora (decembar), nego ću u toku nekoliko narednih sedmica lijepo pozvati Telemach i uzeti neku od njihovih usluga. Možda su lošiji od Lol-a (mtela), možda i nisu, ali Lol (mtel) se u zadnje vrijeme strovaljuje neviđeno, niđe veze od pouzdanosti.
Pa vi prodajite modele TV aparata koji su bili aktuelni prije nekoliko godina, a koje skuplje prodajete nego što su u redovnoj prodaji nekome drugome ko nema mozga. To se odnosi i na frižidere. 8-)
Niđe veze.
Bye bye!
Qler

#9165 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ovih dana imao bas problema sa pucanjem konekcije, zvao ih, prvo su preko telefona pokusavali rijesiti problem, nije islo, onda je dosao onaj tehnicar, nesto je lemio na routeru, nisam bio kuci, pa opet problemi, i onda je opet dolazio i nesto je cackao oko uticnice za tel paricu na zidu i u hodniku, i juce je bilo OK, vidjet cemo danas. Ali sto me pozitivno iznenadilo, fakat su brzo reagovali i dosli da rijese problem...
Naslovnica

#9166 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Ama ja u po igre, taman frka, rasplet, kad ono LAAAAG.
Pogledam, nema konekcije.
Ali ne piše da je prekinuta, nego samo stane protok.
Radi TV, radi telefon, radi i internet, ali začepi i stane. I tako, nekada moram resetovati ruter, a nekada samo pročepi nakon nekoliko minuta.
Svakodnevno.
Ali vikendom je baš ono, tradicionalno. Kao da vikendom sinusoida problema i prekida ide prema gore, pa se ona od ponedjeljka spusti (ali ne na nulu), pa onda opet za vikend pičvajz.
Cirkus!
MTV

#9167 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Poskupljenje poziva je prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Kao sto je Telemach ukinuo neku, ne znam koju, pogodnost prema Hrvatskoj. I gdje je tu problem?
Cijene poziva u BiH mobilnoj i fiksnoj je ostao isti ako sam dobro sve procitao.

Sto se interneta tice ponekad mi zna nestati npr. jednom u 7 dana na minutu. Reset resivera je isto jednom u 7 dana.

Sto se frizidera i televizora tice da mi je vidjet tog debila koji je smisljao cijene, malo da ga provucem kroz radnje da vidi sta se nudi u 2015 a ne u 2013.
Last edited by MTV on 22/05/2015 12:10, edited 1 time in total.
elk

#9168 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

sigurno ćeš se usrećiti sa telemahom :roll: .sigurno.
nikog ne branim, ali ja ništa ne moram resetovati. jedino prca ponekad snimalica, napravite to zdravlja vam!!
i poskupljenje se vidim odnosi na međunarodni saobraćaj, što me ne pogađa. nimalo.
a ko je vlasnik, ne zanima me.
MTV

#9169 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Snimalica dobro radi zadnjih 10 dana neureko se.
Naslovnica

#9170 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

MTV wrote:Poskupljenje poziva je prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Kao sto je Telemach ukinuo neku, ne znam koju, pogodnost prema Hrvatskoj. I gdje je tu problem?
Cijene poziva u BiH mobilnoj i fiksnoj je ostao isti ako sam dobro sve procitao.

Sto se interneta tice ponekad mi zna nestati npr. jednom u 7 dana na minutu. Reset resivera je isto jednom u 7 dana.
Očito je da nas ima zadovoljnih i nezadovoljnih.
Ja spadam u ove druge.
Ne znam šta je Telemach ukinuo, ali iz principa neću produžiti ugovor sa LoL i potpisati 12/24 mjeseca frustracija.
Dosta ba više, svemu dođe kraj, a moje strpljenje je tu negdje.
BTW, famoznu snimalicu sam prestao koristiti jer je, uglavnom, neupotrebljiva i vrlo bugovita. Prekrižio sam je.
afannedim

#9171 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Naslovnica wrote:
MTV wrote:Poskupljenje poziva je prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Kao sto je Telemach ukinuo neku, ne znam koju, pogodnost prema Hrvatskoj. I gdje je tu problem?

Očito je da nas ima zadovoljnih i nezadovoljnih.
Ja spadam u ove druge.
Ne znam šta je Telemach ukinuo, ali iz principa neću produžiti ugovor sa LoL i potpisati 12/24 mjeseca frustracija.
Dosta ba više, svemu dođe kraj, a moje strpljenje je tu negdje.
BTW, famoznu snimalicu sam prestao koristiti jer je, uglavnom, neupotrebljiva i vrlo bugovita. Prekrižio sam je.
Ja sam zadovoljan jer zaista nemam problema nikakvih stari sam korisnik tj starog paketa
MTV

#9172 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mene najvise interesuje hoce li se pojaviti H2 i onih 9 pinkova. Hoce li sta dati nama starim korisnicima jer su ukinuli mtv igman, kanal1. Kao i hoce li dograditi HD paket (14kanala-8KM) koje je preskup na odnosu telemacha (32kanala-8 KM).
afannedim

#9173 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Mene najvise interesuje hoce li se pojaviti H2 i onih 9 pinkova. Hoce li sta dati nama starim korisnicima jer su ukinuli mtv igman, kanal1. Kao i hoce li dograditi HD paket (14kanala-8KM) koje je preskup na odnosu telemacha (32kanala-8 KM).
Oni moraju sve HD Kanale staviti u jedan paket. ovo sad im je bezveze neki HD u plus paketu neki u HD paketu
rizibizi

#9174 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Navuklo raju (ukljucujuci i mene) na prva tri mjeseca za marku pa sad krenuli ne da djidji-midji nego i za usi vuku. Danas telefonija prema komsiluku sutra prema drugim operaterima u BiH, prekosutra... samo nebo je granica. Snimalica radi, ne mogu da se pozalim, ali je koncept na nivou ne mogu reci ni BHT kod njih je time shift ruku na srce gospodski rjesen u odnosu na "ovo". Novi sam korisnik dobio sam onaj "preljepljeni" ZTE router (ako ne diras pise Logosft ako odljepis naljepnicu pise m:tel) i imam iste simptome kao i @Naslovnica, nemam zivaca da zovem, lazem se da je sve OK dok mi ne pukne film. Najjaca fora je bila kad sam kupio onaj skuplji dect Siemenst S820 i htio dodatnu slusalicu kazu iz Logosofta zovite ove kod kojih je garancija, nazvao, sta hocete, reko dodatnu slusalicu...kaze lik pa nema to se ne proizvodi ima dvije godine a meni garancija jos godinu ili dvije. Kad ti treba frizider, sporet i usisivac ne ides u BHT, Logosft ili Telemach, isto ko sto TV ne kupujes u Plusu, Imtecu i sl. shopovima. Elem imam jos mjesec "fore" za marku ali cini mi se da vidim kud plovi ovaj brod. Nema veze ni prvi ni zadnji koji se igraju s korisnicima, poslije nema da im bude vokri kad raja krene mahati otkazivanjem pretplatnickih ugovora. Najtuznije je sto neko rece da su svi u 5 deka, a nase trziste malo i tako...zacarani krug.
Sakazulu

#9175 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Mene su iznenadili sa naplatom uspostave poziva... Ne znam da su to najavili!
Post Reply