FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BSn

#9151 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Plavih_11 wrote:
BSn wrote:
Plavih_11 wrote:Cini mi se da sam napisao da je klub od prodaje Bekrica dobio izmedju 200-250.000 KM. Ta ce cifra biti objavljena i kao zvanicna i moze se prikazati i papirom, mada sumnjam jer to nije praksa nigdje u svijetu.. Kako neko moze dokazati jeli to TA cifra ili nije?
Mora moc' - jer je klub na drzavnim jaslicama, a porezni obveznici moraju da znaju sta, kako i kol'ko.
Kojim drzavnim jaslicama? Koliko je to drzava, federacija, kanton, grad dao para Zelji ili nekom drugom sarajevskom klubu? Kad su se izdvajale pare od poreznih obveznika za klub?

Daju, kol'ko daju. Zvanicno bi treb'o kanton to da rjesava i opcina (valjda). Bio je onaj Emirov prijedlog da daje lovu najuspjesnijim. Cak i da nista ne daju, ovakve stvari se ne mogu tajiti.

Ti klubovi nisu samostalni i nece biti dok ne budu privatizirani, a i tada nece moci sakriti koliko su love za sta potrosili. Ustvari, tada tek nece, sada mogu da rade sta hoce i glume kauboje.
Last edited by BSn on 10/06/2010 22:52, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#9152 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

BSn wrote:
Plavih_11 wrote:
BSn wrote:Mora moc' - jer je klub na drzavnim jaslicama, a porezni obveznici moraju da znaju sta, kako i kol'ko.
Kojim drzavnim jaslicama? Koliko je to drzava, federacija, kanton, grad dao para Zelji ili nekom drugom sarajevskom klubu? Kad su se izdvajale pare od poreznih obveznika za klub?
Daju, kol'ko daju. Zvanicno bi treb'o kanton to da rjesava i opcina (valjda). Bio je onaj Emirov prijedlog da daje lovu najuspjesnijim. Cak i da nista ne daju, ovakve stvari se ne mogu tajiti.
Satrase se od davanja! Ako im i dadnu to je nekih 7-8% (ako dadnu i toliko) od onoga koliko klubu godisnje treba da bi "normalno" poslovao. Kako onda to nazvati "klub na drzavnim jaslicama"? Mislim NIKAKO.

Kazem opet, oni u klubu bez ikakvih problema mogu prikazati da je klub od prodaje Bekrica dobio cca 230.000 eura (maloprije sam se zeznuo za valutu) i za to predociti i papir. Opet postavljam pitanje, kako ce neko dokazati da je to konacna cifra?
Mislis li da je u svijetu obicaj da klubovi navijacima pokazuju cifre transfera? Cisto sumnjam ali eto hajde ..

Da se razumijemo, ni ja ne vjerujem ovoj upravi (osim Amaru) ali sta da radim sad ..
mrtva kokoš

#9153 Re: FK Zeljeznicar

Post by mrtva kokoš »

ko moze najvise pljunuti u daljinu :?
ma neka uzimaju, ali neka ne pretjeruju, ionako su pojedinci dali svoje pare...
ako se vraca dug onako kako je predvidjeno ako ne postoje dodatni ne predvidjeni troskovi, ne znam sta je problem...
sta sad treba neko za dzaba raditi... :roll:
bitno je da je zeljo u vrhu, bitno je da zeljo podmiruje sve obaveze, bitno je da se dug smanjuje...
ovo je bitno za nas, a sad sto neko uzme malo vise nego sto bi mi dali to je druga prica...
bolje i to nego gledati onakog nemocnog zelju ko sto je bio par predhodnih godina...
BSn

#9154 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Plavih_11 wrote:
BSn wrote:
Plavih_11 wrote: Kojim drzavnim jaslicama? Koliko je to drzava, federacija, kanton, grad dao para Zelji ili nekom drugom sarajevskom klubu? Kad su se izdvajale pare od poreznih obveznika za klub?
Satrase se od davanja! Ako im i dadnu to je nekih 7-8% (ako dadnu i toliko) od onoga koliko klubu godisnje treba da bi "normalno" poslovao. Kako onda to nazvati "klub na drzavnim jaslicama"? Mislim NIKAKO.

Kazem opet, oni u klubu bez ikakvih problema mogu prikazati da je klub od prodaje Bekrica dobio cca 230.000 eura (maloprije sam se zeznuo za valutu) i za to predociti i papir. Opet postavljam pitanje, kako ce neko dokazati da je to konacna cifra?
Mislis li da je u svijetu obicaj da klubovi navijacima pokazuju cifre transfera? Cisto sumnjam ali eto hajde ..

Da se razumijemo, ni ja ne vjerujem ovoj upravi (osim Amaru) ali sta da radim sad ..

To je vec druga strana medalje. Ko ima dovoljno dobre racunovodje da im smuljaju i prikazu manju cifru od stvarne i da nesto ostani i Upravi za padze.
Osim toga, nije Amarovo ni da raspravlja o financijama, ni cijenam igraca - al' to je opet do nasih novinara sto paznju usmjeravaju na pogresne ljude, dok drugi neometano pune dzepove.

Ne kazem da pune, al' ne vjerujem im, isto k'o sto nisam vjerov'o ni onima prije njih i onima prije i ...

A to kol'ko "drzava" daje je problem timova sto imaju uprave kakve imaju i sto se ne znaju izboriti ili za vise love, ili da prodje zakon, pa da se pocnu privatizirati. Doduse, njima ovako i odgovara - lakse je krast.
BSn

#9155 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Splinter wrote:ko moze najvise pljunuti u daljinu :?
ma neka uzimaju, ali neka ne pretjeruju, ionako su pojedinci dali svoje pare...
ako se vraca dug onako kako je predvidjeno ako ne postoje dodatni ne predvidjeni troskovi, ne znam sta je problem...
sta sad treba neko za dzaba raditi... :roll:
bitno je da je zeljo u vrhu, bitno je da zeljo podmiruje sve obaveze, bitno je da se dug smanjuje...
ovo je bitno za nas, a sad sto neko uzme malo vise nego sto bi mi dali to je druga prica...
bolje i to nego gledati onakog nemocnog zelju ko sto je bio par predhodnih godina...

Normalno je da ce neko dici lovu. Pitanje je samo hoce li biti pametan pa cekati da se nakupi vise love u klubu, pa dio dici, a dio ostaviti da se opet akumulira, pa opet u krug, ili ce proraditi sitna dusa balkanska, pa ce odma' poceti dizati, sto je karakteristicno za nase podneblje, a mnogima drugima totalni nonsens.

Lud je ko misli da se i drugdje ne krade, al' nasi zemljaci imaju velik apetit, a kratke zivce - pa za*ebu i klub i sebe (a da za sebe nisu ni svjesni).
LSD

#9156 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Nek dignu lovu, ljudi su i uložili i lovu i svoje živce u Želju i neka klepaju pare - i to svijetla obraza...necemo se valjda mi forumaši nešto pitati, a nismo makli nekom stvari za Želju (a hocemo da se nešto pitamo i da se nama polažu racuni)...mrsko nam na najbliže gostovanje otici, a htjeli bi neku transparentnost rada uprave i da se mi nešto pitamo.
E pa ne može to tako.
Rookie

#9157 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Gdjegod se kaže forumaš, očito se misli na nekoga ko nema života, već je 24h dnevno na forumu. E pa ja kao forumaš redovno plaćam ulaznice na Grbavici i finansijski podržavam klub koliko god mogu. Na gostovanja rijetko idem, ali iz nekih skroz drugih razloga...
Nije niko tu u Želji iz nekog merhameta ili da pomogne klubu. Svi gledaju svoj interes. Što uglavnom nije slučaj s navijačima. Bar ne u finansijskom smislu. I ne traži niko klasične dokaze ni ništa, već samo da objave tačnu cifru, kako se u svim normalnim klubovima radi, a ne da mahalski čuvaju to za sebe kao da je klub njihov! NIJE NJIHOV!
Tako da ćete mi opet oprostiti ako se ne nasmijem kad Amar kaže da smo za Bekrića uzeli 3 i po' miliona eura.
Njegov odgovor treba da bude:"Tačan iznos obeštećenja će biti objavljen kada dobijemo potvrdu o zaključenju transfera"!

Gledam neke videe ovog Radana Muminovića. Totalno perverzne golove daje i strašno dribla. On bi nas valjda trebao pojačati. Mislim da teško može ne biti prejako pojačanje. Imao je neku nesreću k'o dijete. Kažu neki da ne vidi na jedno oko. Na slikama se baš vidi vel'ko oštećenje...

Muminović ispred svih

Fudbaler Sutjeske Radan Muminović najbolji je sportista opštine Foča u 2009. godini, odluka je Upravnog odbora Sportskog saveza te opštine. Popularni Muminjo, kako su ga zbog majstorskih driblinga i prelijepih golova nazvali navijači Sutjeske, ovo laskavo priznanje zaslužio je odličnim igrama u minuloj polusezoni Prve lige RS u kojoj je sa svojim klubom osvojio jesenju titulu. Sa sedam pogodaka, Muminović je najbolji strijelac Sutjeske u prvom dijelu sezone, a u izboru kapitena prvoligaških ekipa proglašen je za najboljeg fudbalera Šampionata Srpske.
Šibicar

#9158 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Nemam volje da se raspravljam,ali ću reći da ne zastupam nikog,već mi je,jednostavno,pun k... mahalskih priča,što podmetnutih od dušmana,koji jedva čekaju da se baci neka kost medju nas same,pa da se nasladjuju,što od nekih naših genijalaca koji sve znaju,i kojima niko nikad valjat neće.Opustite se malo,doći će sve na svoje,a ako bude potrebe da se ruši i sadašnja vlast,rušićemo je,kao što smo i mnoge prije njih,samo,sad za sad,još uvijek nema nikakvog osnova za to.Zato,uživajte u tituli,pričajte o pretkolu LŠ,o potencijalnim pojačanjima,o rekonstrukciji Grbavice,o nekim lijepim stvarima,ne dozvolite da u vama proradi tzv. teorija zavjere,(dušmani to jedva čekaju ;-) )....jer ako se Amar pita za bilo šta,ja sam siguran da to neće biti na štetu kluba. :thumbup:
BSn

#9159 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

LSD wrote:Nek dignu lovu, ljudi su i uložili i lovu i svoje živce u Želju i neka klepaju pare - i to svijetla obraza...necemo se valjda mi forumaši nešto pitati, a nismo makli nekom stvari za Želju (a hocemo da se nešto pitamo i da se nama polažu racuni)...mrsko nam na najbliže gostovanje otici, a htjeli bi neku transparentnost rada uprave i da se mi nešto pitamo.
E pa ne može to tako.
I tako pocinje prica o kraju jednog kluba... (il' makar propasti).
Khm, nije to njihova prcija, pa makar da su milijun iskesirali (sta god da znaci ono "prcija").

Nego, sta bi s Kosevom - jesu li poceli raditi, kad dolaze oni iz UEFA-e?
Last edited by BSn on 10/06/2010 23:46, edited 1 time in total.
metar_drva

#9160 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

Rookie wrote:Gdjegod se kaže forumaš, očito se misli na nekoga ko nema života, već je 24h dnevno na forumu. E pa ja kao forumaš redovno plaćam ulaznice na Grbavici i finansijski podržavam klub koliko god mogu. Na gostovanja rijetko idem, ali iz nekih skroz drugih razloga...
Nije niko tu u Želji iz nekog merhameta ili da pomogne klubu. Svi gledaju svoj interes. Što uglavnom nije slučaj s navijačima. Bar ne u finansijskom smislu. I ne traži niko klasične dokaze ni ništa, već samo da objave tačnu cifru, kako se u svim normalnim klubovima radi, a ne da mahalski čuvaju to za sebe kao da je klub njihov! NIJE NJIHOV!
Tako da ćete mi opet oprostiti ako se ne nasmijem kad Amar kaže da smo za Bekrića uzeli 3 i po' miliona eura.
Njegov odgovor treba da bude:"Tačan iznos obeštećenja će biti objavljen kada dobijemo potvrdu o zaključenju transfera"!

Gledam neke videe ovog Radana Muminovića. Totalno perverzne golove daje i strašno dribla. On bi nas valjda trebao pojačati. Mislim da teško može ne biti prejako pojačanje. Imao je neku nesreću k'o dijete. Kažu neki da ne vidi na jedno oko. Na slikama se baš vidi vel'ko oštećenje...

Muminović ispred svih

Fudbaler Sutjeske Radan Muminović najbolji je sportista opštine Foča u 2009. godini, odluka je Upravnog odbora Sportskog saveza te opštine. Popularni Muminjo, kako su ga zbog majstorskih driblinga i prelijepih golova nazvali navijači Sutjeske, ovo laskavo priznanje zaslužio je odličnim igrama u minuloj polusezoni Prve lige RS u kojoj je sa svojim klubom osvojio jesenju titulu. Sa sedam pogodaka, Muminović je najbolji strijelac Sutjeske u prvom dijelu sezone, a u izboru kapitena prvoligaških ekipa proglašen je za najboljeg fudbalera Šampionata Srpske.
aj ba ne peglaj vise
Last edited by metar_drva on 10/06/2010 23:55, edited 1 time in total.
LSD

#9161 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Rookie wrote:Gdjegod se kaže forumaš, očito se misli na nekoga ko nema života, već je 24h dnevno na forumu. E pa ja kao forumaš redovno plaćam ulaznice na Grbavici i finansijski podržavam klub koliko god mogu. Na gostovanja rijetko idem, ali iz nekih skroz drugih razloga...

Muminović ispred svih

Buraz , kad budeš imao dionice u klubu onda možeš tražiti da ti se polažu racunu gdje su pare završile i onda možeš tražiti neku transparentnost kad su transakcije u pitanju.
Ovako niko iz kluba nije apsolutno dužan da se nekome ispovjeda, šta i kako i gdje idu pare.
Niko tebe puškom ne tjera da ideš na utakmice, ali nemaš ni ti pravo tražiti da se tebi kao navijacu neko iz kluba ocitava javno u vezi transfera...to je tako :!: ne može drugacije.
Jednostavno ,nemaš nikakvo pravo (ni pravo a ni moralno) da ti kao navijac ocekuješ da ti se uprava ocituje oko bila cega....namjerno naglašavam ovo Kao navijac...da si neki dionicar, onda bi to bila sasvim druga prica.
Last edited by LSD on 10/06/2010 23:48, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#9162 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

Pozivaju se Šibicar i LSD :thumbup: a i ostali plavi :evil:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 74&start=0
FootballIsComingHome

#9163 Re: FK Zeljeznicar

Post by FootballIsComingHome »

Da, i ja bih da agitujem. Popunite ono caskom... :) neka pape produzi do sutra u 12
Rookie

#9164 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Šibicar, nije niko spomenuo rušenje uprave, već čisto apelovanje na transparentnost.
LSD, ja smatram da navijači imaju moralno pravo da znaju te stvari, koje su u svim uređenim klubovima javne.
Samo mi reci jedan razlog zašto bi trebale ostati tajna? Šta imamo od toga? Eto, samo mi to reci!
Pa i nek' slažu cifru, ali makar nek' se zna da imaju obavezu biti transparentni zbog navijača.
metar drva, izargumentovao si me s foruma :-) :lol:
LSD

#9165 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Rookie wrote:Šibicar, nije niko spomenuo rušenje uprave, već čisto apelovanje na transparentnost.
LSD, ja smatram da navijači imaju moralno pravo da znaju te stvari, koje su u svim uređenim klubovima javne.
Samo mi reci jedan razlog zašto bi trebale ostati tajna? Šta imamo od toga? Eto, samo mi to reci!
Pa i nek' slažu cifru, ali makar nek' se zna da imaju obavezu biti transparentni zbog navijača.
metar drva, izargumentovao si me s foruma :-) :lol:
Ja cu se samo osvrnuti na dio posta koji je meni upucen, naravno :-)
Pitao si me korektno ,ali ne znam kako da ti odgovorim osim protupitanjem :-)

A šta zapravo mi (navijaci) imamo od toga što znamo koliki su iznosi transfera?? neku moralnu satisfakciju??
Ne kontam zaista, šta mi imamo od toga onako pošteno govoreci, jarane.

Cak šta više, mislim da postajemo baš ono što si precizno opisao pod "mahalski klub" ako ce ta transparentnost biti pod pritiskom navijaca, a ne njihovom voljom.
Eto samo ti meni to reci, šta eto konkrento ja i ti imamo od toga što cemo znati u detalje transfere naših igraca, cifre koje se pominju itd.
A znamo odlicno da nismo se ni trunke (niti bilo koji navijac) potrudili da prodamo tog i tog igraca.
Last edited by LSD on 11/06/2010 01:41, edited 1 time in total.
Lekler

#9166 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lekler »

Joj kakvih ***** ima na ovom forumu ne mogu da vjerujem,ko ste ba vi da vam se polazu racuni?Sto niste prosle godine trazili da vam se polazu racuni,svi fol pametni postali preko noci,vole Želju i usudjuju se zahtjevati nesto,gadite mi se,gori ste od onih cmarova sa koseva.

Daj mi navedi jednu kompaniju u BiH gdje se korisnicima usluga polagaju racuni?Sta vam je ba niste normalni,igraci su zadovoljni plata je redovna,Amar je zadovoljan njima (kaze znaju se ponasati),nemamo bas neke love u klubu al bude dosta da pokrijemo potrebe kluba,a vi nasli pametovati,boze sacuvaj.
ultima_palabra

#9167 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Sto puta sam vidio da je npr. Arsenal "signed XY for an undisclosed fee"... tako da klub može, a i ne mora otkriti visinu transfera, čak i u uređenim zemljama. Naravno, suma se neslužbeno sazna ubrzo, ali onako odoka i nepotvrđeno :-D

Ja kao običan navijač ne tražim da me se informiše o tim stvarima, međutim... svi znaju za loša iskustva sa nekim ljudima u prethodnom periodu, i na to treba obratiti pažnju. Ipak, Amar nije bio dio tog tala i ne vjerujem da bi i sad radio bilo šta što je na štetu kluba. Također, nema dlake na jeziku i neće šutjeti o takvim stvarima. Tako da, sve dok je on tu, mislim da ne trebamo brinuti.

Bitno je da smo manje više zaključili rubriku "odlasci", i to na vrijeme, tako da se možemo posvetiti "dolascima" 8-)
LSD

#9168 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Ma nije bitan samo Amar da njega izdvajam nešto, njemu svaka cast na svemu dosad.
Necu da bezveze prozivam ni da pljujem po Žuji jer nemamo nikakvih dokaza da oni nešto sebi uzimaju.
On je predsjednik kluba i nemam pravo da covjeka prozivam i pljujem bez dokaza.
Necu da pljujem po Brkoviću (iako su se pitari svojski potrudili da citava država prica o njemu) jer Nijaz radi fakticki volonterski u klub...i to radi više od onih koji su placeni da rade za klub...ovo je sam Amar potvrdio u onom intervjuu na Izvoru....nemam pravo da prozivam tog covjeka tek tako, eto zato što mi digla neka stvar da ga prozivam ili što mi je neko iz mahale dao "100% provjerene mahalske informacije".
Pa kad cemo se mi navijaci konacno izdici iznad mahalskog shvatanja kluba??
Rookie

#9169 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Za LSD,

prvo ne kontam šta toliko kolutaš očima, tako da se pitam uopšte s kim raspravljam. Al' hajd', daću ti još jednu šansu :)
Vidi, ako Amar neće govoriti za koliko je prodao igrača, onda ne treba ni govoriti koliko za kojeg traži(danas je za Oslobođenje saopštio obeštećenja za Svraku i Šehića) i najavljivati politiku uzimanja velikih para na trasnferima.
Šta nam ima to uopšte pričati, ako ne treba ništa da znamo?!
A evo odgovor na protupitanje: Ako ti kaže koliko je za kojeg igrača uzeo, onda mu je teže da slaže kasnije kako nema para i kako su dugovi ogromni, a da se sve pošteno radilo. Jer fino se onda navijači mogu zapitati gdje je milion od Bekrića, lupam ili 2 od Džeke. Kontaš?
A jedino za što ima svrhe tajiti je to da se u miru rastali ko ne treba i u iznosu kojem hoće. Je li sad sve jasno?
Mislim da je bilo i u početku, ali eto ti bi malo da kontriraš i govoriš kako "svjetla obraza treba da klepaju" :shock:
I ovo što će se možda utajiti za Bekrića, je vjerovatno iz razloga da se ne zna da mu menadžeru ide 35%, što je otimačina i jer nije otišao za minimalno milion, kako je Amar najavljivao... Pretpostavka.

Lekleru, nauči se kulturno komunicirati s ljudima, trebaće ti u životu. Iako si vjerovatno vrlo fin licem u lice, samo si eto ovdje otkačen i nesputan...
I ti pojma nemaš jesam li ja išta preko noći počeo pričati ili nisam. Bio sam na Grbavici kad je na prvenstvene dolazilo 200 navijača! Jesi li ti?
Lekler

#9170 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lekler »

Rookie wrote: Lekleru, nauči se kulturno komunicirati s ljudima, trebaće ti u životu. Iako si vjerovatno vrlo fin licem u lice, samo si eto ovdje otkačen i nesputan...
I ti pojma nemaš jesam li ja išta preko noći počeo pričati ili nisam. Bio sam na Grbavici kad je na prvenstvene dolazilo 200 navijača! Jesi li ti?
Nemoj misliti da nisam,inace ne bih pricao ovako,jadovi jadni
ultima_palabra

#9171 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ma ne pljujem ja ni po kome...ova uprava je pokazala da je bolja od svih ostalih koje su bile u klubu, nije slučajnost da smo nakon njihovog povratka se vratili na mjesto koje nam pripada. Međutim, sjećam se i nekih drugih vremena i zato sam oprezan, ništa više ;-)
LSD

#9172 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Rookie wrote:Za LSD,

prvo ne kontam šta toliko kolutaš očima, tako da se pitam uopšte s kim raspravljam. Al' hajd', daću ti još jednu šansu :)
Vidi, ako Amar neće govoriti za koliko je prodao igrača, onda ne treba ni govoriti koliko za kojeg traži(danas je za Oslobođenje saopštio obeštećenja za Svraku i Šehića) i najavljivati politiku uzimanja velikih para na trasnferima.
Šta nam ima to uopšte pričati, ako ne treba ništa da znamo?!
A evo odgovor na protupitanje: Ako ti kaže koliko je za kojeg igrača uzeo, onda mu je teže da slaže kasnije kako nema para i kako su dugovi ogromni, a da se sve pošteno radilo. Jer fino se onda navijači mogu zapitati gdje je milion od Bekrića, lupam ili 2 od Džeke. Kontaš?
A jedino za što ima svrhe tajiti je to da se u miru rastali ko ne treba i u iznosu kojem hoće. Je li sad sve jasno?
Mislim da je bilo i u početku, ali eto ti bi malo da kontriraš i govoriš kako "svjetla obraza treba da klepaju" :shock:

I ovo što će se možda utajiti za Bekrića, je vjerovatno iz razloga da se ne zna da mu menadžeru ide 35%, što je otimačina i jer nije otišao za minimalno milion, kako je Amar najavljivao... Pretpostavka.

Lekleru, nauči se kulturno komunicirati s ljudima, trebaće ti u životu. Iako si vjerovatno vrlo fin licem u lice, samo si eto ovdje otkačen i nesputan...
Hajd dobro...sa ovim prvim u vezi Šehe i Svrake se slažem da ima nelogicnosti u tim izjavama, ali šta sad? necemo plakati jbg.
Ali ovo boldirano je klasicna teorija zavjere...to je loša pretpostavka da ce lešinari odmah razdijeliti lovu između sebe cim ona legne na racun...to je obicna špekulacija i nagađanje, nemamo dokaza ni indicija za to i ne možemo unaprijed praviti scanario i još optuživati ljude.
Znam da imamo loša iskustva, ali ne mora znaci da ce se i sad gledati prvo sopstveni džep pa tek onda klupska kasa.
Fakat, ne mora znaciti...pa nemoj da vazda crnjacimo i pravim takve scenarije sami sebi.
Pružimo šansu ljudima da pokušaju da nešto naprave sa Željom...dobro su poceli, prva sezona povratka i odmah titula, to ih sa pravom drži sad zasad.

Ovo sa Bekrićem sam i ja nešto nacuo i za tog lika koji ima svoj dio tala (ne znam baš jeli 35%, ali nebitno) ali opet kažem : Necu namjerno da se opterecavam tim stvarima...to sam prije radio, pravio sam sebi urote i zavjere sa svakim zaposlenikom u našem klubu, crnjacio i sebe i druge, skepticizam i nepovjerenje forsirao prema svakom ko je sjedio u upravama...i dosta više , nemam više snage za to definitivno - to sam sam sebi presjekao....ako kradu, njima na obraz...ja tu ne mogu pomoci...mogu sam čir fasovati,a to mi ne treba u životu.
I ja sam ko i ti dolazio kad je bilo 1000 na stadionu maximalno, pojeo sva ta govna,trpio sva ta sranja i ponižavanja po gostovanjima.... ali sad želim da malo uživam u ovim boljim danima.
Last edited by LSD on 11/06/2010 02:24, edited 2 times in total.
Lekler

#9173 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lekler »

ultima_palabra wrote:Ma ne pljujem ja ni po kome...ova uprava je pokazala da je bolja od svih ostalih koje su bile u klubu, nije slučajnost da smo nakon njihovog povratka se vratili na mjesto koje nam pripada. Međutim, sjećam se i nekih drugih vremena i zato sam oprezan, ništa više ;-)
Jedno je biti oprezan kao sto si ti a bogami i ja,a drugo je bezveze se preseravati sa glupostima
ODVRATAN_i_GADAN

#9174 Re: FK Zeljeznicar

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Niko nije duzan da objavi tacan iznos transfera koliko god se neki trudili da dokazu suprotno koristeci se cak i smjesnim "cinjenicama" (citaj "drzavnim jaslama"). Price o transparentnosti i ne transparentnosti su za malu/sitnu djecicu kada toga nema ni u sredstvima javnog prevoza, a kamoli u drzavi! Uzgred, uvijek postoji opcija saopstenja "Poslovna tajna" i tu se cijela prica zavrsava!

P.S. Pokusaj male/sitne prevare sa "svugdje u svijetu" je besmislen jer ni u "svijetu" niko nije duzan da objavljuje rezultate poslovanja!
Charuga
Globalni moderator

#9175 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

U svemu ovome je najbitnije da se on prodao, da ce zaraditi lijepe pare dok bude igrao tamo i da je klub uzeo lijepu cifru za "nase uslove". Pare ce stici na racun u ratama tj. odmah ce leci jedan veci dio a onda do kraja godine ostatak. Hoce li taj ostatak kapati mjesecno ili ce ici u dvije rate to ne znam.

Amar je u potrazi za pojacanjima i ima dosta imena u opticaju a sta ce od svega toga biti vidjet cemo najkasnije za 10 dana. S tim da ostaje otvorena mogucnost dolaska igraca i poslije toga ali ce to biti igraci za nase prvenstvo.

Samo lagano ... :thumbup:
Post Reply