HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#9151 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Poštovani, postoji li ikakva mogućnost da se namjesti kvaliteta slike na Cinema TV?
Slika je kristalno čista, ali kvalitet slike nije baš najbolji. Često dok se gledaju muzički spotovi, ali i filmovi, slika treperi.Prosto je nemoguće normalno pogledati neki filmski sadržaj, jer oči zabole.
Kada glumac trči, oko njega sve treperi, i pored njega, užasno je za gledati.
Slika nikako nije stabilna.
Nekad kad imam vremena pogledam neki film na ovom kanalu, ali u zadnje vrijeme iz pomenutnog razloga preskačem ovaj kanal.
U pitanju je digitalna TV, na analognoj je stabilna slika.

I stavite više teletekst na OBN i RTRS, pritisnete jedno dugme, nije to nikakav problem ubaciti teletekst :D
The Realist

#9152 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ako bih htio zamijeniti modul sa HD recieverom, da li bih plaćao punu cijenu recievera, ili samo nadoplatu?
forel

#9153 Re: HS kablovska

Post by forel »

The Realist wrote:Ako bih htio zamijeniti modul sa HD recieverom, da li bih plaćao punu cijenu recievera, ili samo nadoplatu?
Vratis stari i doplata....sad nisam siguran da li ima tih HD recivera ili nema...trebas ih nazvat al ide vratis SD reciver pa doplatis za HD.Bila je kriza skoro sa tim HD reciverima, izgleda u HS od gladi za novcem nisu stigli nabavit opremu...
The Realist

#9154 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Nemam ja reciever, imam modul.

A SD recievera ima za KUPITI, nisam siguran da li ih ovako daju, a za HD nisam pitao (bio neki dan dolje račune plaćao, pa skoknuo do tehničke).
forel

#9155 Re: HS kablovska

Post by forel »

The Realist wrote:Nemam ja reciever, imam modul.

A SD recievera ima za KUPITI, nisam siguran da li ih ovako daju, a za HD nisam pitao (bio neki dan dolje račune plaćao, pa skoknuo do tehničke).
Ne daju, mozes dobiti jedan SD reciver na koristenje, a drugi moras kupit, u slucaju da nemas SD reciver onda placas punu cijenu HD recivera, nisam siguran da li ih ima trebas dole pitat al znam da su bile cijene 160 KM, ali je bila kriza nije ih bilo...Ako imas SD onda je doplata oko 50 KM, ako nemas onda placas punu cijenu kupovine.A CI modul dobijas beslatno..mislim ono koja logika...

EDIT : Izvinjavam se evo link sve ti pise

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/
The Realist

#9156 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ovako, znam ja šta oni daju.

Također, ovo nisu prave cijene, cijene su 49,90KM za SD i mislim 99.90KM za HD, a ako vršiš zamjenu SD za HD onda se doplati 50KM. To je meni jasno.

Ono što mene zanima je kakva je situacija kada vršim zamjenu CI modul za HD reciever?
MH i HS kablovska

#9157 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

The Realist wrote:Ako bih htio zamijeniti modul sa HD recieverom, da li bih plaćao punu cijenu recievera, ili samo nadoplatu?
U slucaju zamjene placali biste doplatu u iznosu od 59,90 KM.
kakaljin

#9158 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:

Dali na stanju imate ovih novih HD recivera
MH i HS kablovska

#9159 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Da, HD resiveri su dostupni po cijeni 115,90 KM.
ukoliko mijenjate SD resiver za HD, vršite doplatu u iznosu od 59,90 KM.
kakaljin

#9160 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Da, HD resiveri su dostupni po cijeni 115,90 KM.
ukoliko mijenjate SD resiver za HD, vršite doplatu u iznosu od 59,90 KM.
Dajte nam ove resivere na rate uz racun od digitalne za dugogodisnje korisnike makar na 4 rate, kao sto dajete TV na rate.
The Realist

#9161 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MH i HS kablovska wrote:
Hvala :).
The Realist

#9162 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote:
Dajte nam ove resivere na rate uz racun od digitalne za dugogodisnje korisnike makar na 4 rate, kao sto dajete TV na rate.

Pitao sam i ja neki dan, ali ne daju za sada. Stvarno ne kontam ovo, pa prodali bi sigurno povelik broj uređaja.
Maystor

#9163 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

forel wrote: Cijela frka sa Nova TV i sa Sport Clubovima je buknula upravo iz tih razloga, HS operateri u BiH , za primjer uzimam Elta Kabel iz B.Luke, prijavili Novoj TV da imaju petstotinjak pretplatnika, a u reklamnom prospektu 11 000 pretplatnika.HS na lopovluk zaradjuje i konkurencija u mnogim slucajevima satire ih.Cak ni taj BH telekom koji je ...fala Bogu znamo svi kakav je, uspio je da u TV program ubaci Digitalni TV signal (za one koji ne znaju Moja TV se bazira na digitalnom signalu ne na analogiji) dok HS na popisanu analogiju uzima 13 KM za 66 kanala(mozda manje nisam brojao).3 se mjeseca cekalo da bi se mjesto Nova TV uveo RTL.Ja sam korisnik HS i znam o cemu pricam a srecom brat mi je skoro uveo Moja TV pa znam i kako to izgleda tamo.
E ovo si slagao. Pojma nemaš o čemu pričaš.
The Realist

#9164 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

E ovo mi se nije desilo još :D. Nazvao sam tehničku službu poslije 12h (danas) i evo maloprije izašli i kuće. Znači, za manje od sat vremena došli (doduše, stari problem u pitanju, a oni bili u blizini, ali svejedno....).

Doduše, kuća radi male u haosu, ubit će me žena radi bruke :D.
Benq

#9165 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
kakaljin wrote:

Pitao sam i ja neki dan, ali ne daju za sada. Stvarno ne kontam ovo, pa prodali bi sigurno povelik broj uređaja.
HS odnosno njihov Grohs HG je prestao sa prodajom na rate od nove godine , tako da vise nista ne mozete kupiti na 4 rate pa ni TV.
The Realist

#9166 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Svejedno, ne kontam tu politiku, barem ne za recievere. Nisu nešto pretjerano skupi da bi firma propala kada bi ju zeznulo par korisnika (a mogu i tužiti), ali bi ih sigurno puno više prodali da stave na rate, pogotovo ako bi to višegodišnjim korisnicima omogućili, gdje mogu biti sigurno da ih ne ćemo zeznuti.
kakaljin

#9167 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
The Realist wrote:
kakaljin wrote:

HS odnosno njihov Grohs HG je prestao sa prodajom na rate od nove godine , tako da vise nista ne mozete kupiti na 4 rate pa ni TV.
evo na njihovoj stranici pise da mozes kupovati TV na rate, samo isto uvedu i na manje rata stave za STB-ove i vecina korisnika bi uzela. Pogotovo ovi dugogodisnji korisnici koji su i zasluzili makar da im ovako izadju u susret i da im daju do znanja da postuju dugogodisnje korisnike.

http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/kupovin ... elevizora/
The Realist

#9168 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Poštovani korisnici,

krajem decembra 2013. godine, Konkurencijsko vijeće BiH je na svojoj 76. sjednici usvojilo rješenje kojim je utvrđeno da je privredni subjekt Iko Balkan, preko privrednog subjekta Sport Klub d.o.o. Sarajevo zloupotrijebio dominantni položaj na tržištu prodaje prava za distribuciju kanala koji sadrže fudbalske sadržaje visokog kvaliteta, a koji uključuju i prijenos live paketa engleske Premijer lige u Bosni i Hercegovini.

Rješenjem je zabranjeno privrednom subjektu IKO Balkan svako dalje djelovanje koje predstavlja utvrđenu zloupotrebu dominantnog položaja i naloženo da u predviđenom roku uskladi odredbe važećih Ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub zaključenih sa kablovskim operaterima u BiH, sa Zakonom o konkurenciji, odnosno da se formiraju isti uslovi ponude za sve operatere.

Ovim putem obavještavamo korisnike da do danas, 14.03.2014., kablovske televizije M&H Company, HS i HKBnet nisu dobile nikakvu ponudu od strane Iko Balkan-a za distribuciju Sport Klub kanala u svojim sistemima.
Sa oficijelne stranice veza za SK. Još nikakvu ponudu nisu dobili.
The Realist

#9169 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ima li iko problema na digitalnoj sa nekim kanalima (fali mi dosta kanala, pa nisam siguran je li zato što su na momenat izvadili modul tehničari, ili je drugi problem - kad nisam do maloprije prebacivao)?

EDIT: Ipak modul nije bio do kraja umetnut, sve radi.
Last edited by The Realist on 14/03/2014 18:35, edited 1 time in total.
rizibizi

#9170 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Fakat bi bilo idealno kad bi davali risivere i module na rate,meni taman jos jedan fali,ovako recimo na 4 rate uz racun ne bih ni osjetio,samo da ne bude kao sa tvom treba racun u nekoj banci,trajni nalog ofo ono.A moze biti da ne mogu obezbijediti dovoljne kolicine opreme pa ne ulaze u tu varijantu ali svakako mi nije jasna racunica.
Benq

#9171 Re: HS kablovska

Post by Benq »

@kakaljin , na stranici im pise da moze na 4 rate , ali odes u radnju i cujes sasvim drugu pricu. Kazu od nove godine vise nista ne daju na 4 rate , umjesto toga stavili su neka snizenja do 20%.
Hakuna Matata

#9172 Re: HS kablovska

Post by Hakuna Matata »

Kakvi su kvalitetom ti HD resiveri ??
van helsing

#9173 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

Zar nije bolje uzeti modul umjesto recivera?
arelinho

#9174 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

Je li vi morate kad palite tv i hocete da gledate hd kanale na digitali tipa arene morate prije paljenja tva izvaditi pa opet ubaciti modul?
Ja stalno moram tako, a ako ne uradim to kad prebacim na arenu nesto mi izbaci not decoded

Sent from my ST26i using Tapatalk
Dady

#9175 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Ma ja bez gašenja TVa to odradim. I nevezano za HD kanale jednostavno tv izgubi komunikaciju sa CI sučeljem. Barem 2-3 puta dnevno ga resetujem.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Locked