u pravu sivanuatu wrote:haha...da li baš cijela bosna?Toto wrote:
sto ce se nalazit ovdje kad ce cijela Bosna izac slavit na ulice
nece ti trebat gledat internet da znas sta je
drugi ce narikati...
u pravu sivanuatu wrote:haha...da li baš cijela bosna?Toto wrote:
Cijela al iz 2 dijela(ovdje 1 dio)...haha[/quote]behavac wrote:haha...da li baš cijela bosna?vanuatu wrote:Toto wrote:
p.s.aj da se kladimo u deset upola s lukom,da ako srbija izgubi protiv australije,da će se ovdje odmah naći ta vijest...
asadaspektakl wrote:
tacno - cijela iz dva dijela (plus drugi dio je staracki dom i jedan i po grad), a jos i zna gdje su joj granice, a ni jedan dio ne smije pobjeci nigdje ...napredak nemjerljiv u usporedbi s nekima koji nisu cijeli ni iz dva dijela, a preko nekih granica kao na kosovu mogu priviriti samo preko google - map , da ne govorim da ne znaju ni gdje su im granice sto otvara mogucnost daljeg hapanja teritorija po srbiji, pa ko sta capi, jal u regionalizaciji, jal u decentralizaciji
ne salis se ti ni malovanuatu wrote:asadaspektakl wrote:
tacno - cijela iz dva dijela (plus drugi dio je staracki dom i jedan i po grad), a jos i zna gdje su joj granice, a ni jedan dio ne smije pobjeci nigdje ...napredak nemjerljiv u usporedbi s nekima koji nisu cijeli ni iz dva dijela, a preko nekih granica kao na kosovu mogu priviriti samo preko google - map , da ne govorim da ne znaju ni gdje su im granice sto otvara mogucnost daljeg hapanja teritorija po srbiji, pa ko sta capi, jal u regionalizaciji, jal u decentralizaciji![]()
![]()
![]()
a prvi dio je hong-kong i njujork u malom:)) cijela bosna,nema dva grada i tri sela...a ti se kao nešto ponosiš nečim...jad smo mi i čemer,svi zajedno...
granice ko granice...danas jesu,sutra nisu...![]()
ne zavisi to od mene i od tebe...već od obame i medvedeva...)
šalim se ja malo sa vama političarima,nemojte zamjeriti...neću vas više daviti...![]()
dosadilo mi je već...ali ima svijeta i izvan bosne,pogledajte malo okolo,vidite i šta drugi kažu i misle...i nemojte samo crno gledati...moje prisustvo na ovoj temi je bilo prevashodno iz razloga što volim da čitam razne forume ...i tako jednom slučajno naletjeh i na ovu temu...i mislila sam da se ovdje razglaba o dešavanjima u srbiji i pozitivnim i negativnim...kad ono i nije baš tako...rijetko koji pozitivan događaj je komentarisan,a bilo ih je...
i tako...
...nego,kad srbija pobijedi australiju ,očekujem ovde veliko slavlje...![]()
nadam se da me nećete razočarati...
s kim si onaki sivanuatu wrote:ma da...imaš li kakvu vezu da me zaposliš u kabinet vuka jeremića...![]()
ali ...šta da se radi...pametni dopadoše pametnim,a ja,eto vama dopadoh...
nemoj joj traziti stelu za kabinet tadic/jeremic, valja joj se preseljavati kad spomenuti dvojac bude bjezao za ameriku da ne bi od srba primili nagradu za minuli rad u vidu sake u zube ili metka u glavu kad postane jasno da od njihovih supljih folirancija nema nistaToto wrote:ne salis se ti ni malovanuatu wrote:asadaspektakl wrote:
tacno - cijela iz dva dijela (plus drugi dio je staracki dom i jedan i po grad), a jos i zna gdje su joj granice, a ni jedan dio ne smije pobjeci nigdje ...napredak nemjerljiv u usporedbi s nekima koji nisu cijeli ni iz dva dijela, a preko nekih granica kao na kosovu mogu priviriti samo preko google - map , da ne govorim da ne znaju ni gdje su im granice sto otvara mogucnost daljeg hapanja teritorija po srbiji, pa ko sta capi, jal u regionalizaciji, jal u decentralizaciji![]()
![]()
![]()
a prvi dio je hong-kong i njujork u malom:)) cijela bosna,nema dva grada i tri sela...a ti se kao nešto ponosiš nečim...jad smo mi i čemer,svi zajedno...
granice ko granice...danas jesu,sutra nisu...![]()
ne zavisi to od mene i od tebe...već od obame i medvedeva...)
šalim se ja malo sa vama političarima,nemojte zamjeriti...neću vas više daviti...![]()
dosadilo mi je već...ali ima svijeta i izvan bosne,pogledajte malo okolo,vidite i šta drugi kažu i misle...i nemojte samo crno gledati...moje prisustvo na ovoj temi je bilo prevashodno iz razloga što volim da čitam razne forume ...i tako jednom slučajno naletjeh i na ovu temu...i mislila sam da se ovdje razglaba o dešavanjima u srbiji i pozitivnim i negativnim...kad ono i nije baš tako...rijetko koji pozitivan događaj je komentarisan,a bilo ih je...
i tako...
...nego,kad srbija pobijedi australiju ,očekujem ovde veliko slavlje...![]()
nadam se da me nećete razočarati...
nije tebi do sale
tebi je do prosvjetiteljstva
glumis Vuka Karadjica
samo ti jos fes fali![]()
tanko si ti citala ovu temu
na ovoj temi imas pola uzeg kabineta Vuka Jeremica i jos par sekretarica...
mozda si i ti jedna od njih
vrijeme godisnjih odmora
elita se razbjezala
ti odradjujes pripravnicki
Neću...:)Ne slušam tu vrstu muzike...Toto wrote:s kim si onaki sivanuatu wrote:ma da...imaš li kakvu vezu da me zaposliš u kabinet vuka jeremića...![]()
hos na Exit ???
vanuatu wrote:po tvojoj priči, nezna narod iz bosne kako mu je bilo, ko ga je poklo, pobio, opljačko rastjeo nego znate vi iz srbije bolje tj. več žvačete friziranu istoriju koju vam ponovo servira sanu, rts i nova srbijanska politička bulumenta ...
doduše, za vrijeme rata u bosni ste bili i najsretniji, svi svi svi, srbija do karlovca, nemože nam niko ništa - jači smo od sudbine i na svako novo "oslobađanje" novih teritorija i gradova i na nove i nove brojke pogubljenih balijskih i ustaških glava padali u delirijume i ekstaze uz pjesmu, iće i piće ...
srbi su razbijali jugoslaviju još od titove smrti, bolesno se nadajuči da če im nakon raspada opet neki berlinski ili pariški salon dodijelit nove, pokradene teritorije ...
baš kao i nakon balkanskih ratova i prvog svjetskog rata, kad ste oteli sanđak, kosovo, zapadnu bugarsku i vojvodinu ...
naša zemlja jest bila jugoslavija i bosna je svoju dušu i bit unijela u tu jugoslaviju, za razliku od, prije svega, srbije i srba, za koje je to samo bila faza, u kojoj je srbija krala i krala i krala od te jugoslavije, spremajuči se za ovo što je na kraju i uradila ...
hrvatska je za srbiju veleevropska zemlja i to svakodnevno pokazuje, prije svega u odnosima prema bosni. otvoreno je priznala i izvinula se za sve što je u ratu tuđman uradio po bosni ...
i to je tipičan primjer kako se pokazuje da je zločin individualan i da nije cijeli narod kriv ...
za razliku od srbije ...
licemjerje i šuplje deklaracije u kojima se izbjegava citirat presuda suda u hagu ( a kojeg srbija poštuje kad je riječ o presudi za genocid i agresiju. e to srbija rado citira kad nema šta drugo slagat ) ...
a gdje je neizručivanje i skrivanje ratnih zločinaca ...
niko srbiju i srbe nemora optuživat, postupci i ponašanje govore sami za sebe ...
bošnjaci ne bojkotuju popis nego se bore za pravedna i evropska pravila popisa ... ( što samo pokazuje koliko nemaš pojma o onom što navodiš te iznosiš več izheklane definicije koje nemaju veze sa istinom ) ...
za tvoju informaciju, dodik je taj koji pokušava da onemoguči popis, uslovljavajuči ga principima koji bi trebalo da legalizuju genocid i etničko čiščenje kao da ga nije ni bilo nego je narod otišo iz svoga i sa svoga iz puke zajebancije, a nataj način i koči približavanje bosne eu i nato-u ( inače, za tvoju informaciju, provodi i blokadu kompletnog odlučivanja na državnom nivou ...
vjerujem da ne želiš da provociraš i da si tu samo da pokažeš drugu stranu medalje ...
samo što je ta strana medalje bosancima i hercegovcima dobro poznata još sa početka 90-tih te nisi iznijela ništa novo ...
tek da se časka iz dosade ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------behavac wrote:Srbija je svakako pomagala RS i VRS, sto je i normalno, al da je VJ u punom sastavu ucestvovala kao sto je vec neko rekao BIH ne bi bila na mapi ovakva.hercegovac_pravi wrote: Prvo boldano, pogledaj presude Haškog tribunala...
Kao drugo, prvi ko je srušio Ustav SFRJ je bio Milošević
Kao treće, Hrvatska vojska je izvodila ratne operacije u BiH po odobrenju zvaničnog i međunarodno priznatog Predsjedništva tadašnje R BiH (1994)
Kao četvrto, Bošnjaci ne bojkotuju popis stanovništva već establiranje etničkog ključa konstruisanog genocidom i ratnim zločinom
Kao peto, druga strane medalje se vidi čim zakopaš 5 centimetara površine genocidne tvorevine.
I žrtve rata jesu svi ali žrtve genocida i ratnog zločina itekako nisu svi. Tačno se zna ko jeste a ko nije
Ustav SFRJ su rusili i ostali jednostavnom secesijom, Alija i Co krsili i ustav SRBIH preglasavanjem jer je imao amandman LXX tacka 10 ("U skupštini je formiran Savjet za pitanja ostvarivanja ravnopravnosti naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine sa po 20 poslanika iz svakog naroda. Oni se ne mogu preglasavati") a u HR Franjo izbacivanjem konstitutivnosti Srba.
A svaka cast za HV, znaci palili gradove i sela, ubijali i protjerivali po odobrenju...aka Mrkonjic itd...
Kompromis ima al oni i dalje bojkotuju...
Prva se vidi kad kopas po FBIHu...
Nisu svi...neki su zivi, neki nisu...
Al sta je bilo bilo je...mi cemo vama oprostiti, vi nama mozete a i ne morate...to nije do mene...
Opet moramo zajedno u buducnost...
VJ..Srbija je svakako pomagala RS i VRS, sto je i normalno, al da je VJ u punom sastavu ucestvovala kao sto je vec neko rekao BIH ne bi bila na mapi ovakva.
Odmah da se ogradim da mi je svejedno šta je radio Tuđman u HR..nema nikakve veze sa BiH. Dalje, Milošević je nepovratno srušio Ustav bivše SFRJ kada čak ni Slovenija nije izašla na referendum.Ustav SFRJ su rusili i ostali jednostavnom secesijom, Alija i Co krsili i ustav SRBIH preglasavanjem jer je imao amandman LXX tacka 10 ("U skupštini je formiran Savjet za pitanja ostvarivanja ravnopravnosti naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine sa po 20 poslanika iz svakog naroda. Oni se ne mogu preglasavati") a u HR Franjo izbacivanjem konstitutivnosti Srba.
HV JESTE djelimično palila gradove isela. Ne kontam šta želiš da kažeš?A svaka cast za HV, znaci palili gradove i sela, ubijali i protjerivali po odobrenju...aka Mrkonjic itd...
Ne, nevidi se, gdje su masovne grobnice i dokazi genocida? Konc logori u kojima se nalazilo hiljadama nedužnih ciovila? Nema ih...daklem..Prva se vidi kad kopas po FBIHu...
Siguran sam da će te nam oprostiti ali mi vama sigurno nećemo. Zašto da vam oprostimo dokazani genocid? Ikakav razlog ili kontaš na tipičnu Bošnjačku naivnost....Nema ti više toga..oni što su bili naivni su završili u onim masovnim grobnicama koje i 15 godina nakon rata pronalaze i odkopavaju na teritoriji "tvog" entiteta. A zajednička budućnost je imaginarna stvarčica.Al sta je bilo bilo je...mi cemo vama oprostiti, vi nama mozete a i ne morate...to nije do mene...
Opet moramo zajedno u buducnost..
Prvo, Haški tribunal pokazuje da su Srbi počinili genocid. Naser Orić je bio u Haagu i oni ga pustiše...po čemu bih ja treba oda smatram da je kriv? Po tvojoj pričivanuatu wrote:Prvo,presude Haškog tribunala i pokazuju onu staru "kadija te tuži,kadija ti sudi"...ili misliš da Naser Orić ne zaslužuje da robija tamo?
Drugo...To ti misliš...ali koliko ja znam najduže u toj "srušenoj"Jugoslaviji ostade Srbija...što znači da je ova tvoja izjava kontradiktorna sa činjenicama...
Treće...Baš lijepo...znači,i zvanično priznaješ da je hrvatska vojska izvodila operacije i učestvovala...a Srbi su valjda,trebali da budu sretni zbog toga...![]()
Četvrto...Genocid je samo tvoja floskula,koja nigdje nije dokazana...pročitaj definiciju genocida ...a sam popis bi ,između ostalog i potvrdio ili osporio neke stvari i u vezi toga...tako da je to sve izgovor...
Osim toga,etničko čišćenje je bilo na svim stranama...
Kao peto,potpis na tu tvoju "genocidnu tvorevinu"je dao i tvoj vođa ,ne znam samo šta ti to sad smeta...I nije lijepo da dio svoje države tako nazivaš...
P.S.Da li si ikad Hrvatsku nazvao genocidnom tvorevinom? Vjerovatno nisi...pošto su tamo stradali Srbi,a to onda nije bitno...
bio vise puta od tebevanuatu wrote:Neću...:)Ne slušam tu vrstu muzike...Toto wrote:s kim si onaki sivanuatu wrote:ma da...imaš li kakvu vezu da me zaposliš u kabinet vuka jeremića...![]()
hos na Exit ???
Oš ti u Guču?
hercegovac_pravi wrote:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------behavac wrote:Srbija je svakako pomagala RS i VRS, sto je i normalno, al da je VJ u punom sastavu ucestvovala kao sto je vec neko rekao BIH ne bi bila na mapi ovakva.hercegovac_pravi wrote: Prvo boldano, pogledaj presude Haškog tribunala...
Kao drugo, prvi ko je srušio Ustav SFRJ je bio Milošević
Kao treće, Hrvatska vojska je izvodila ratne operacije u BiH po odobrenju zvaničnog i međunarodno priznatog Predsjedništva tadašnje R BiH (1994)
Kao četvrto, Bošnjaci ne bojkotuju popis stanovništva već establiranje etničkog ključa konstruisanog genocidom i ratnim zločinom
Kao peto, druga strane medalje se vidi čim zakopaš 5 centimetara površine genocidne tvorevine.
I žrtve rata jesu svi ali žrtve genocida i ratnog zločina itekako nisu svi. Tačno se zna ko jeste a ko nije
Ustav SFRJ su rusili i ostali jednostavnom secesijom, Alija i Co krsili i ustav SRBIH preglasavanjem jer je imao amandman LXX tacka 10 ("U skupštini je formiran Savjet za pitanja ostvarivanja ravnopravnosti naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine sa po 20 poslanika iz svakog naroda. Oni se ne mogu preglasavati") a u HR Franjo izbacivanjem konstitutivnosti Srba.
A svaka cast za HV, znaci palili gradove i sela, ubijali i protjerivali po odobrenju...aka Mrkonjic itd...
Prva se vidi kad kopas po FBIHu...
Al sta je bilo bilo je...mi cemo vama oprostiti, vi nama mozete a i ne morate...to nije do mene...
Opet moramo zajedno u buducnost...
VJ..Srbija je svakako pomagala RS i VRS, sto je i normalno, al da je VJ u punom sastavu ucestvovala kao sto je vec neko rekao BIH ne bi bila na mapi ovakva.jel to ona vojska što je kapitulirala nako 70 dana i 184 avio bombe? Jadna neka vojska..
Odmah da se ogradim da mi je svejedno šta je radio Tuđman u HR..nema nikakve veze sa BiH. Dalje, Milošević je nepovratno srušio Ustav bivše SFRJ kada čak ni Slovenija nije izašla na referendum.Ustav SFRJ su rusili i ostali jednostavnom secesijom, Alija i Co krsili i ustav SRBIH preglasavanjem jer je imao amandman LXX tacka 10 ("U skupštini je formiran Savjet za pitanja ostvarivanja ravnopravnosti naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine sa po 20 poslanika iz svakog naroda. Oni se ne mogu preglasavati") a u HR Franjo izbacivanjem konstitutivnosti Srba.
HV JESTE djelimično palila gradove isela. Ne kontam šta želiš da kažeš?A svaka cast za HV, znaci palili gradove i sela, ubijali i protjerivali po odobrenju...aka Mrkonjic itd...
Ne, nevidi se, gdje su masovne grobnice i dokazi genocida? Konc logori u kojima se nalazilo hiljadama nedužnih ciovila? Nema ih...daklem..Prva se vidi kad kopas po FBIHu...
Siguran sam da će te nam oprostiti ali mi vama sigurno nećemo. Zašto da vam oprostimo dokazani genocid? Ikakav razlog ili kontaš na tipičnu Bošnjačku naivnost....Nema ti više toga..oni što su bili naivni su završili u onim masovnim grobnicama koje i 15 godina nakon rata pronalaze i odkopavaju na teritoriji "tvog" entiteta. A zajednička budućnost je imaginarna stvarčica.Al sta je bilo bilo je...mi cemo vama oprostiti, vi nama mozete a i ne morate...to nije do mene...
Opet moramo zajedno u buducnost..
Nisam ja to ni trazio...hoces ili neces oprostiti je tvoj problem.hercegovac_pravi wrote: ali mi vama sigurno nećemo
A zajednička budućnost je imaginarna stvarčica.
znam da je plan da jeremic bjezi u ameriku skupa s tadicem kad dodje naplata, ali mozda je doslo do neke promjene, da mozda brazil ne izrucuje svoje politicke azilante ili tako nesto?Toto wrote:Da ne kazu da nejma finih vijesti preko Drine.
Kako javlja Vuk Jeremic
Srbija i Brazil potpisali ugovore o ukidanje viza, odbrani i skoli sambe????
Samo je Vuk toliko zamuckivo pred novinarima da je bilo za nepovjerovat..
Šta je na Grmeču? Korida?Toto wrote:
bio vise puta od tebe![]()
![]()
i jopet bi samo radi kupusne kaljene
o's na Grmec??
isto sto i u guci, samo jos prirodnije sa sijenom, govedima i to - osjecat ces se ko kod kuce ...nego, pusti prepucavanje, ides li u brazil, cuo sam da tamo dijalog puca da valja?vanuatu wrote:Šta je na Grmeču? Korida?Toto wrote:
![]()
o's na Grmec??
Tebe nisam ništa pitala...asadaspektakl wrote:isto sto i u guci, samo jos prirodnije sa sijenom, govedima i to - osjecat ces se ko kod kuce ...nego, pusti prepucavanje, ides li u brazil, cuo sam da tamo dijalog puca da valja?vanuatu wrote:Šta je na Grmeču? Korida?Toto wrote:
![]()
o's na Grmec??
kiky wrote:
ko kaže da je srbija dobila nešto na poklon ...
ili je ukrala ili otela ... oružjem i zločinom naravno ...
istorija je jasna a za srbe su pljačka i otimanje uvijek bili patriotska i herojska djela ...
oni moji sunarodnjaci koji su optuženi za ratni zločin su sami otišli u hag ... neko optužen, neki oslobođeni ...
gdje su tvoji sunarodnici, hem ih najviše sjedi po robijama, hem ih je najviše u sudnici, a bogami, neki junački bježe evo več desetlječe ... nesmiju ni primirit u hag ...
šta nepije vode, samo ti znaš ...
zločin je individualan kad se optuženici pojave u sudnici i kad im se sudi i presudi za zločine ...
u slučaju kad srbi i srbija kriju i pomažu haške optuženike, a i po strukturi onih koji su u hagu i optuženi, jasno je da su zločini izvođeni planski, temeljito i to na svim nivoima i strukturama vlasti i to uz svesrdnu pomoč naroda koji je pljačkao i otimao ono što mu je vojska prije toga etnički očistila a sve u cilju genocida nad bošnjacima i bosnom ...
nek vam je na obraz ...
( al, kad ste vi to imali ) ...
Regionalno selo: DUH IZ KANTE ZA SMEĆE
Da je Srbija težak pacijent govori vaskrsnuće Miloševićeve ideologije koje je u danima izbora za predsjednika Srbije pokazalo da nažalost još uvijek ogroman procenat Srbijanaca nije shvatio pouke iz devedesetih. Gledajući skupove Radikala, Koštunicinih demokrata i generatora većine zločina iz devedesetih tzv. Socijalističke partije Srbije očigledno je da ti ljudi još žive u svijetu mitinga i ratnohuškačkih guslarskih poema.
Tako je prije par dana predsjednik SPS Ivica Dačić na završnom predizbornom skupu te partije, pravdajući 'lik i delo' prerano preminulog ratnog zločinca Slobodana Miloševića, poručio svojim glasačima (a očigledno i mlitavoj međunarodnoj javnosti) da je Republika Srpska najveće dostignuće Miloševićeve Socijalističke partije Srbije u 20 veku - ' Zahvaljujući Socijalističkoj partiji Sbije i herojstvu i junaštvu i srpskim žrtvama stvorena je prva srpska država u istoriji preko Drine.' Dodajući da ukoliko neko pokuša da im uzme Kosovo da bi Srbija odmah jednostrano trebala priznati RS.
Vraćajući se staroj ikonografiji i mitu Kosova predstavnici SPS-a su iz svojih mračnih moždanih arhiva izvlačili stare fraze o Kosovu, a njihov predsjednički kandidat Milutin Mrkonjić je čak išao dotle da je svoj govor završio čuvenom šupljom frazom zločinačkog diktatora Miloševića ' A sada svi na svoja radna mesta'.
Da to nije samo smiješni skup vaskrsnutih zaluđenika iz prošlosti ili tek neka novootkrivena planeta Majmuna potvrdile su poruke kako će njihova partija, za razliku od ostalih jasno poručiti da će ratovati za Kosovo, Sandžak, Vojvodinu i Republiku Srpsku. Očigledno u silnoj želji za povratkom na vlast, ne bi im smetalo da za 'dobrobit srpskog naroda' Amerikanci i Rusi malo isprobaju na njima svoje raketne arsenale. Ipak, treba se prisjetiti da je sramna i licemjerno blaga presuda pred Međunarodnim sudom pravde za Srbijansku politiku iz devedesetih ponajviše zaslužna za oslobađanje ovog zlog duha iz kante za smeće.

A ko je htio koknut ovoga koferasa Dacica:PipiDugaDevetka wrote:Premijeri RS&RS bili u posjeti kod azijskog meĐŽeda
Atentat na Ivicu Dačića
Premijer RS kumio i molio (KiM) azijskog meĐŽeda da uključi zeleno osvjetljenje za referendum-dum-dum-dum....
Azijski meĐŽed kaye: Zavalili me žiranti iz Abhazije, pa se struja kvari,...čekaj malo,...