FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#9151 Re: FC Barcelona
Ovako ce biti jos par nedjelja. Sad je najvaznije odrzati se na povrsini. Pa stanite ljudi, bez prvog golmana,cetiri prvaka svijeta i par dobrih igraca kao sto su Adriano i Afelay Barcelona je odigrala super. U svakom trenutku meca je bila bolji protivnik protiv Valencije koja nije los tim. Ne svidja mi se promjena pozicije Fabregasa u zadnjim utakmicama. Trebao bi biti blize golu. Messi ce zabiti kada bude trebalo. Samo da preguraju do polovine marta( povrede i raspored) a onda je sve otvoreno.
- Distortion
#9152 Re: FC Barcelona
Barcelona je ovo morala dobit, bila je bolja tokom cijele utakmice ali daleko od tog da su nesto spektakulatno odigrali. Mozda je bolje reci da je Valencija lose odigrala i to je to. Dali su gol iz gotovo jedine ozbiljne situacije (sut Soldada nakon prekida najbolja sansa) i to je to...
Barcelona imala svoje sanse, Messi nekoliko puta + penal
golman mu se sklonio u stranu fino i on jos puca u tu stranu a mogao je pogledat gdje ce se bacit...
Barcelona je morala dat jos koji gol nakon onih sansi ali eto nisu imali srece i to je to. Valjda ce je bit vise na Camp Nou...
Pinto je igrao rukom van 16 i Valencija je tu ostecena...
Barcelona imala svoje sanse, Messi nekoliko puta + penal
Barcelona je morala dat jos koji gol nakon onih sansi ali eto nisu imali srece i to je to. Valjda ce je bit vise na Camp Nou...
Pinto je igrao rukom van 16 i Valencija je tu ostecena...
- just principe
#9153 Re: FC Barcelona
genijalac Pep ponovO experimentise..Frajer ne konta da mu se to obija o glavu.,misli dovoljno je imati Messija i to je to
- Jack Be Nimble
#9154 Re: FC Barcelona
Jos da ih Valencia izbaci i ostade Barcelona bez trofeja ove sezone.
- Charuga
- Globalni moderator
#9155 Re: FC Barcelona
Da je to tako lako, dobili bi ih sinoc kad su igrali bez dva od tri najbolja igraca (Xavi i Iniesta) i sa onim cudnim sastavom.Jack Be Nimble wrote:Jos da ih Valencia izbaci i ostade Barcelona bez trofeja ove sezone.
- ultima_palabra
#9156 Re: FC Barcelona
Obje ekipe su propustile šansu: Valencia da boljom igrom protiv kombinovanog sastava Barce koja nije uvjerljiva u zadnje vrijeme dođe do prednosti, a Barcelona da iskoristi svoje šanse i protiv indisponirane Valencije riješi prolaz u finale. Kako god, imaćemo dobar revanš.
- Charuga
- Globalni moderator
#9157 Re: FC Barcelona
Ne bi ja rekao da je Valencia bila indisponirana ali dobro.ultima_palabra wrote:Obje ekipe su propustile šansu: Valencia da boljom igrom protiv kombinovanog sastava Barce koja nije uvjerljiva u zadnje vrijeme dođe do prednosti, a Barcelona da iskoristi svoje šanse i protiv indisponirane Valencije riješi prolaz u finale. Kako god, imaćemo dobar revanš.
- ultima_palabra
#9158 Re: FC Barcelona
Gledao sam onako na preskok, ali Valencia mi je bila loša... osim gola možda još jedna šansa. Daleko je to od recimo utakmica protiv Barce i Madrida u prvenstvu.
- veljaca
#9159 Re: FC Barcelona
Veliki timovi i kad ne igraju dobro - ne gube ili pobjedjuju ...
Definitivno fale Iniesta, Xavi, Villa, Pedro i Alfelay ..... Dobro je sto je kapiten Puyol u odlicnoj formi .... U blagoj krizi su Pique, Abidal, Messi ..... i pored svega toga Barcelona ide naprijed i u Kupu, Ligi, i Ligi sampiona ...
Definitivno fale Iniesta, Xavi, Villa, Pedro i Alfelay ..... Dobro je sto je kapiten Puyol u odlicnoj formi .... U blagoj krizi su Pique, Abidal, Messi ..... i pored svega toga Barcelona ide naprijed i u Kupu, Ligi, i Ligi sampiona ...
-
Madrid
#9160 Re: FC Barcelona
Necemo sada pretjerivativeljaca wrote:Veliki timovi i kad ne igraju dobro - ne gube ili pobjedjuju ...
Inace, cestitke na prolasku u finale, to je vise nego ocito
- veljaca
#9161 Re: FC Barcelona
Hvala na cestitkama .... Barcelona i Real se krve a drugi pokusavaju to iskoristiti ....Madrid wrote:Necemo sada pretjerivativeljaca wrote:Veliki timovi i kad ne igraju dobro - ne gube ili pobjedjuju ...
Definitivno fale Iniesta, Xavi, Villa, Pedro i Alfelay ..... Dobro je sto je kapiten Puyol u odlicnoj formi .... U blagoj krizi su Pique, Abidal, Messi ..... i pored svega toga Barcelona ide naprijed i u Kupu, Ligi, i Ligi sampiona ...![]()
Inace, cestitke na prolasku u finale, to je vise nego ocito
A ovo za Ligu Spanije - da li si siguran da je sve gotovo ?
- skenderija04
#9162 Re: FC Barcelona
I ovaj put je sudija ostetio Barcelonu ali pravo. Umjesto da iskljuci Pintu pa da revans brani V.V on je njemu progledao kroz prste,tako da se valja tresti i u revansu. Eto, vise nije ni Pinto. Jucer mu na dresu pisalo Colorado!? Kakav lik, 35 kuka a rezervni golman. Zauzima prostor mladjima. Kazu da je omiljen u ekipi pa su trazili od uprave da mu obnove ugovir za sljedecu sezonu.
-
pakica_
#9163 Re: FC Barcelona
Barça BiHskenderija04 wrote:I ovaj put je sudija ostetio Barcelonu ali pravo. Umjesto da iskljuci Pintu pa da revans brani V.V on je njemu progledao kroz prste,tako da se valja tresti i u revansu. Eto, vise nije ni Pinto. Jucer mu na dresu pisalo Colorado!? Kakav lik, 35 kuka a rezervni golman. Zauzima prostor mladjima. Kazu da je omiljen u ekipi pa su trazili od uprave da mu obnove ugovir za sljedecu sezonu.
José Manuel Pinto večeras je na teren istrčao sa imenom Colorado, što je njegovo drugo prezime, odnosno prezime njegovog djeda sa majčine strane koji je preminuo prije nekoliko dana.
eto zasto nije bio pinto pinto nego colorado..
-
sumirprimus
#9164 Re: FC Barcelona
majke mi ttjeraju me da se poćnem kladit..
ovo je vise fiks iks u gostima...
ovo je vise fiks iks u gostima...
-
Madrid
#9165 Re: FC Barcelona
Da je sudija vidio Barca bi ostala sa 10 igraca, pitanje je sta bi bilo kad bi biloskenderija04 wrote:I ovaj put je sudija ostetio Barcelonu ali pravo. Umjesto da iskljuci Pintu pa da revans brani V.V on je njemu progledao kroz prste,tako da se valja tresti i u revansu. Eto, vise nije ni Pinto. Jucer mu na dresu pisalo Colorado!? Kakav lik, 35 kuka a rezervni golman. Zauzima prostor mladjima. Kazu da je omiljen u ekipi pa su trazili od uprave da mu obnove ugovir za sljedecu sezonu.
A kod onog gola i nije mogao previse uraditi...
@veljaca da, gotovo je
- skenderija04
#9166 Re: FC Barcelona
@Pakica
Hvala na info
@Madrid
Ma znam ja da bi igrali sa 10 ali kad brani Pinto/Colorado odbrana igra u grcu. Sa Pintom na golu nije moguce igrati sa tri pozadi ako to situacija nalaze. Ok nije kriv za gol ali covjek unosi nemir u citav tim.
Hvala na info
@Madrid
Ma znam ja da bi igrali sa 10 ali kad brani Pinto/Colorado odbrana igra u grcu. Sa Pintom na golu nije moguce igrati sa tri pozadi ako to situacija nalaze. Ok nije kriv za gol ali covjek unosi nemir u citav tim.
-
kory_galaktikos
#9167 Re: FC Barcelona
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/kak ... idio/73657
ponovo su sudije nastetile Farsi..gdje je sad xavi,i messi sa svojim izvajama....i opet nek se prica kako farsa nije omiljena medju sudijama
ponovo su sudije nastetile Farsi..gdje je sad xavi,i messi sa svojim izvajama....i opet nek se prica kako farsa nije omiljena medju sudijama
-
sumirprimus
#9168 Re: FC Barcelona
jojjjjj farsa
koda nam je tlinest a ne cedamnaest!!!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#9169 Re: FC Barcelona
sumirprimus wrote:jojjjjj farsakoda nam je tlinest a ne cedamnaest!!!
- veljaca
#9170 Re: FC Barcelona
E, vidis ovo je to o cemu govorim .... Uvijek ima ovo MADA .... i sam si to potvrdio ....Madrid wrote:Da je sudija vidio Barca bi ostala sa 10 igraca, pitanje je sta bi bilo kad bi biloskenderija04 wrote:I ovaj put je sudija ostetio Barcelonu ali pravo. Umjesto da iskljuci Pintu pa da revans brani V.V on je njemu progledao kroz prste,tako da se valja tresti i u revansu. Eto, vise nije ni Pinto. Jucer mu na dresu pisalo Colorado!? Kakav lik, 35 kuka a rezervni golman. Zauzima prostor mladjima. Kazu da je omiljen u ekipi pa su trazili od uprave da mu obnove ugovir za sljedecu sezonu.![]()
A kod onog gola i nije mogao previse uraditi...
@veljaca da, gotovo jeNe vidim kako bi Real mogao izgubiti 7 bodova ili vise do kraja, a pri tome da Barca ne izgubi nista, puno stvari se treba poklopiti, mada fudbal je to...
- Charuga
- Globalni moderator
#9171 Re: FC Barcelona
Prejak je Real ove godine da bi ispustio +7.
- erik2
#9172 Re: FC Barcelona
Real ima plus 4, ja sam već uračunao El Clasico na Nou Kampu kao Barcin ! 
-
hljebarnik
#9173 Re: FC Barcelona
Kao i mnogi navijaci i "navijaci" Barse. Zato bi moglo svasta da se desi u tom Klasiku. 
- ultima_palabra
#9174 Re: FC Barcelona
Madrid uvijek bolje igra Clasico na Camp Nou... osim one Manite, nisu se nijednom osramotili zadnjih godina.
-
LSD
#9175 Re: FC Barcelona
Pep Guardiola je nakon utakmice protiv Valencije izjavio kako je to bila najbolje odigrana utakmica na Mestalli otkako je on trener Barcelone, iako je priznao da je Valencia ekipa koja im uvijek stvara probleme.
''Otkad sam ja trener Barcelone, ovo je najbolje odigrana utakmica na Mestalli. Valencia je ekipa koja stvara dosta prilika, a sada su jedva imali šanse, i ovaj put su uspjeli postići samo jedan gol. Za mene je ovo dobar rezultat'', rekao je Pep. Kada su ga pitali da li je ekipa mogla najmanje pobijediti 1-2, ili 1-3, Pep je odgovorio: ''Bolje je uzvratnu utakmicu igrati sa ovim rezultatom, jer sada znamo da moramo samo pobijediti. Valencia će vjerovatno zabiti gol na Nou Campu, tako da je potrebna pobjeda. Prethodno iskustvo iz četvrtfinala, kada smo imali rezultat 1-2, nije bilo dobro. Izgledalo je kao da je već sve gotovo, i to nam je zakomplikovalo stvari. Zato, sada moramo pobijediti i to je bolje za nas.''
Za razliku od nekih svojih kolega, Guardiola je priznao grešku sudije koja je bila u korist Barcelone, te se nije pravio kako 'nije vidio': ''Da, rekli su mi da je Pinto zaustavio loptu rukom van kaznenog prostora. Jasno je da bi utakmica bila drugačija da smo ostali sa deset igrača.''
Guardiola je napomenuo kako ih prati nesreća ove sezone, posebno u zadnjim minutama, kada su griješile sudije ili igrači nisu uspijevali dati odlučujući pogodak: ''Istina je da nas to prati kroz čitavu sezonu. Želite da napravim kratak pregled? Protiv Valencije u Primeri, kada je rezultat bio 2-2, Villa nije uspio zabiti iz stopostotne šanse u zadnjim minutama, u utakmici 0-0 protiv Seville, Messi je promašio penal koji bi nam donio pobjedu. Kada smo izgubili protiv Getafea 1-0, čist gol nam je poništen i Messi je pogodio stativu u zadnjoj minuti, onda ono što se dogodilo protiv Espanyola u zadnjoj akciji utakmice... Jasno je da nas kažnjavaju u zadnjim minutama.''
Na kraju, upitan zašto Xavi nije igrao, Pep je rekao kako je njegov igrač trebao odmor: ''Xaviju je bio potreban odmor, jer je igrao u mnogo utakmica.''
--------------------------------------------------------
Nevjerovatno
svjestan je da ce onaj cirkusant Pinto sigurno primiti gol i u revanšu i opet ga drži na golu pored živog i zdravog Valdesa
e jbg više , da mu je sin rođeni previše je... i šta reci na ovu izjavu...kud ne dobi crveni ,samo da ne brani do kraja.
Nego majstorije Puyola u stilu Ronaldinha, duple piruete, ovo ono
''Otkad sam ja trener Barcelone, ovo je najbolje odigrana utakmica na Mestalli. Valencia je ekipa koja stvara dosta prilika, a sada su jedva imali šanse, i ovaj put su uspjeli postići samo jedan gol. Za mene je ovo dobar rezultat'', rekao je Pep. Kada su ga pitali da li je ekipa mogla najmanje pobijediti 1-2, ili 1-3, Pep je odgovorio: ''Bolje je uzvratnu utakmicu igrati sa ovim rezultatom, jer sada znamo da moramo samo pobijediti. Valencia će vjerovatno zabiti gol na Nou Campu, tako da je potrebna pobjeda. Prethodno iskustvo iz četvrtfinala, kada smo imali rezultat 1-2, nije bilo dobro. Izgledalo je kao da je već sve gotovo, i to nam je zakomplikovalo stvari. Zato, sada moramo pobijediti i to je bolje za nas.''
Za razliku od nekih svojih kolega, Guardiola je priznao grešku sudije koja je bila u korist Barcelone, te se nije pravio kako 'nije vidio': ''Da, rekli su mi da je Pinto zaustavio loptu rukom van kaznenog prostora. Jasno je da bi utakmica bila drugačija da smo ostali sa deset igrača.''
Guardiola je napomenuo kako ih prati nesreća ove sezone, posebno u zadnjim minutama, kada su griješile sudije ili igrači nisu uspijevali dati odlučujući pogodak: ''Istina je da nas to prati kroz čitavu sezonu. Želite da napravim kratak pregled? Protiv Valencije u Primeri, kada je rezultat bio 2-2, Villa nije uspio zabiti iz stopostotne šanse u zadnjim minutama, u utakmici 0-0 protiv Seville, Messi je promašio penal koji bi nam donio pobjedu. Kada smo izgubili protiv Getafea 1-0, čist gol nam je poništen i Messi je pogodio stativu u zadnjoj minuti, onda ono što se dogodilo protiv Espanyola u zadnjoj akciji utakmice... Jasno je da nas kažnjavaju u zadnjim minutama.''
Na kraju, upitan zašto Xavi nije igrao, Pep je rekao kako je njegov igrač trebao odmor: ''Xaviju je bio potreban odmor, jer je igrao u mnogo utakmica.''
--------------------------------------------------------
Nevjerovatno
Nego majstorije Puyola u stilu Ronaldinha, duple piruete, ovo ono