Narod i Pravda (Konakovic)
- HomeSweetHome
#9151 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imas jednu sansu, Dino, nemoj da zazalimo danasnji dan.
- nikad_vise
#9152 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bosnjak sa kicmom
S obzirom da NiP ima najvise clanova u skupstini KS i da bi po pravilu trebali predlagati premijera,Adnan Delic je zasluzio da bude postavljen na tu poziciju jer je nazalost zahvaljujuci Saneli i onoj drugoj stuhi ostao bez pobjede u Novom Gradu.Valjalo je imati hrabrosti stati na crtu Efendicu i na kraju je za dlaku ostao bez pobjede.Adnan kao momak je mislim pokupio sve simpatije od simpatizera cetvorke i nebi trebao biti problem da ga podrze.
Muzur

S obzirom da NiP ima najvise clanova u skupstini KS i da bi po pravilu trebali predlagati premijera,Adnan Delic je zasluzio da bude postavljen na tu poziciju jer je nazalost zahvaljujuci Saneli i onoj drugoj stuhi ostao bez pobjede u Novom Gradu.Valjalo je imati hrabrosti stati na crtu Efendicu i na kraju je za dlaku ostao bez pobjede.Adnan kao momak je mislim pokupio sve simpatije od simpatizera cetvorke i nebi trebao biti problem da ga podrze.
Muzur
- Bloo
- Globalna šefica
#9153 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne bas sve simpatijenikad_vise wrote: ↑15/11/2020 23:04 Adnan Delic je zasluzio da bude postavljen na tu poziciju jer je nazalost zahvaljujuci Saneli i onoj drugoj stuhi ostao bez pobjede u Novom Gradu.Valjalo je imati hrabrosti stati na crtu Efendicu i na kraju je za dlaku ostao bez pobjede.Adnan kao momak je mislim pokupio sve simpatije od simpatizera cetvorke i nebi trebao biti problem da ga podrze.

- Styling
#9154 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To su razlicitosti koje krase Cetvorku. Ne mogu svi u istu tikvu puhati.Bloo wrote: ↑15/11/2020 23:07Ne bas sve simpatijenikad_vise wrote: ↑15/11/2020 23:04 Adnan Delic je zasluzio da bude postavljen na tu poziciju jer je nazalost zahvaljujuci Saneli i onoj drugoj stuhi ostao bez pobjede u Novom Gradu.Valjalo je imati hrabrosti stati na crtu Efendicu i na kraju je za dlaku ostao bez pobjede.Adnan kao momak je mislim pokupio sve simpatije od simpatizera cetvorke i nebi trebao biti problem da ga podrze.![]()
![]()
- Styling
#9155 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U Novom Gradu jos nije sve jasno i gotovonikad_vise wrote: ↑15/11/2020 23:04 Bosnjak sa kicmom![]()
![]()
![]()
Muzur![]()
![]()
-
Messier
#9156 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I dosao je trojanski konj, koji priziva promjene u sda, da bi stvari isle na bolje?
Jer jedini je problem zapravo to, sto sda vode krivi ljudi, a ne mi?
Jer jedini je problem zapravo to, sto sda vode krivi ljudi, a ne mi?
-
Messier
#9157 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemojte preci ovu granicu.
Ovo vam je jako, jako bitno.
U svoj radosti,slavlju, budite mudri
Nemojte da vam se uvale likovi na foru, jer kad pobjedjujete svi su dobri s vama, a kad gubite nema ih ni blizu.
Znaci, distanca..sljedeca 2 tjedna su kljucna
Ovo vam je jako, jako bitno.
U svoj radosti,slavlju, budite mudri
Nemojte da vam se uvale likovi na foru, jer kad pobjedjujete svi su dobri s vama, a kad gubite nema ih ni blizu.
Znaci, distanca..sljedeca 2 tjedna su kljucna
- refffko
#9158 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da njega idoloski zaboli neka stvar za to. Malo "desnije" prica, samo da bi se dodvorio tom glasackom tijelu, a sam on nema veze sa tim i nista nije manje liberalan od bilo koga od nas.sadie_forever wrote: ↑15/11/2020 21:37Dino je SDA ideoloski,ne mozes od njeg ocekivat da suti na to svedrug_profi wrote: ↑15/11/2020 21:36 Velika je odgovornost sada i na Dini i na NiP-u. Mora im biti jasno da su pridobili i liberalne i lijeve glasace samo radi obecanja i vjere u ta obecanja.
Nema sad kilavo, i nema sad kalkualcija.
Necemo se svadjat oko vjerskih stvari i licnih sloboda, seksualnih i drugih. To je po redu prioriteta na zadnjem mjestu kod normalnih ljudi.
Prvo je ono od cega se zivi i o tome da nam djeca ne odu vani.
jer ako odu, ona vise nisu bosanska. zauvijek ih gubimo.
E to su prioriteti i najvazniji problem.
- Kamper
#9159 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja sam mislio tako a onda mi je vise ljudi reklo da i privatno misli ono sto govori.refffko wrote: ↑16/11/2020 02:26Mislim da njega idoloski zaboli neka stvar za to. Malo "desnije" prica, samo da bi se dodvorio tom glasackom tijelu, a sam on nema veze sa tim i nista nije manje liberalan od bilo koga od nas.sadie_forever wrote: ↑15/11/2020 21:37Dino je SDA ideoloski,ne mozes od njeg ocekivat da suti na to svedrug_profi wrote: ↑15/11/2020 21:36 Velika je odgovornost sada i na Dini i na NiP-u. Mora im biti jasno da su pridobili i liberalne i lijeve glasace samo radi obecanja i vjere u ta obecanja.
Necemo se svadjat oko vjerskih stvari i licnih sloboda, seksualnih i drugih. To je po redu prioriteta na zadnjem mjestu kod normalnih ljudi.
- ABH017
#9160 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskreno, moje mišljenje je da je upravo Dino Konaković izgurao najveći dio ove večerašnje pobjede. On lično, bez ikakve želje da umanjim zasluge mnogih drugih ljudi iz svih stranaka. Njegova retorika i čvrst stav, spremnost da uđe u klinč sa bilo kim, bez straha, bez kalkulacija, je mnogo pomogla svim ovim kandidatima. Stvorila se neka posebna atmosfera. Na ruku im je išlo i postojeće stanje, neriješene afere vladajućih, bahatost i osionost prema novinarima i prema običnom narodu.refffko wrote: ↑16/11/2020 02:26Mislim da njega idoloski zaboli neka stvar za to. Malo "desnije" prica, samo da bi se dodvorio tom glasackom tijelu, a sam on nema veze sa tim i nista nije manje liberalan od bilo koga od nas.sadie_forever wrote: ↑15/11/2020 21:37Dino je SDA ideoloski,ne mozes od njeg ocekivat da suti na to svedrug_profi wrote: ↑15/11/2020 21:36 Velika je odgovornost sada i na Dini i na NiP-u. Mora im biti jasno da su pridobili i liberalne i lijeve glasace samo radi obecanja i vjere u ta obecanja.
Sjećam se kad je baš kod Senada najavio "jakog" kandidata, kojeg će suprotstaviti Efendiću, kad su SDA, DF i SBB rušili vladu šestorke. Mogao je koalirati sa SDA i prije i poslije i biti premijer Kantona, mogao je da dobije šta hoće. Nije htio i ostao je dosljedan svojoj viziji i ideji. Mislim da mlaki ljevičari ne bi uspjeli izgurati ovu priču ni blizu.
- Styling
#9161 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da treba odati priznanje i ljudima na terenu, aktivistima, mjesnim odborima, koji su neumorno sa ljudima radili na terenu.ABH017 wrote: ↑16/11/2020 02:47Iskreno, moje mišljenje je da je upravo Dino Konaković izgurao najveći dio ove večerašnje pobjede. On lično, bez ikakve želje da umanjim zasluge mnogih drugih ljudi iz svih stranaka. Njegova retorika i čvrst stav, spremnost da uđe u klinč sa bilo kim, bez straha, bez kalkulacija, je mnogo pomogla svim ovim kandidatima. Stvorila se neka posebna atmosfera. Na ruku im je išlo i postojeće stanje, neriješene afere vladajućih, bahatost i osionost prema novinarima i prema običnom narodu.refffko wrote: ↑16/11/2020 02:26Mislim da njega idoloski zaboli neka stvar za to. Malo "desnije" prica, samo da bi se dodvorio tom glasackom tijelu, a sam on nema veze sa tim i nista nije manje liberalan od bilo koga od nas.sadie_forever wrote: ↑15/11/2020 21:37
Dino je SDA ideoloski,ne mozes od njeg ocekivat da suti na to sve
Sjećam se kad je baš kod Senada najavio "jakog" kandidata, kojeg će suprotstaviti Efendiću, kad su SDA, DF i SBB rušili vladu šestorke. Mogao je koalirati sa SDA i prije i poslije i biti premijer Kantona, mogao je da dobije šta hoće. Nije htio i ostao je dosljedan svojoj viziji i ideji. Mislim da mlaki ljevičari ne bi uspjeli izgurati ovu priču ni blizu.
- bingov buraz
- Prpa.ba
#9163 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo da se pribiljezim na ovu temu i pozdravim kolege forumase sa posebnim postovanjem. 
- geralt
#9164 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da je Dini sljedeci logican potez kandidatura za bosnjackog clana Predsjednistva 2022 ispred Cetvorke. Ne zato sto je bitna funkcija, vec sto ce time "povuci" svoje kandidate na nizim nivoima.
- drug_profi
#9165 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da se mora vratiti demokratska praksa da se sefovi stranaka kandiduju za najvise funkcije, bilo to predsjednistvo, ili pozicija premijera.
- addem
#9166 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskreno Dino je potpuni dobitnik izbora u KS. Napravio je strasan skok, privukao veliki broj glasaca SDA, SBB, DF. Iskrene cestitke lik je trenutno najprespektivniji politicar u BiH.
- Blixen
#9167 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bravo za Dinu
osim sto je potukao SDA, prakticno je "ugasio" DF i donekle SBB u KS
osim sto je potukao SDA, prakticno je "ugasio" DF i donekle SBB u KS
-
merk030
#9168 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo će Dinina ekipa se morati malo pokazati, medijski mislim. On, bukvalno, sam vodi cijelu priču, treba još glasnih ljudi poput njega.
- Osim_13
-
demagog
- Osim_13
#9171 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa dobro, sad su dobili priliku i ostali, sačekajmo.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
MUNAFIK
#9173 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaju ljudi govorit i znaju radit, do je dokazano, ali niko nije šokantan ko Dino... Ali i ne mora biti da bi radio kvalitetne stvari.konektovan wrote: ↑16/11/2020 12:43Ne zna niko progovoriti, nazalost, ostace i dalje sam u svemu tome.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9174 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Predsjedavajuci vijeca ministara ce od 2022. dino biti. A ministarstvo finansija ce NS voditi
-
Registarska oznaka
#9175 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jok.
Lik je prije za premijera drzave ne predsjednika, gdje imas ovlasti u kuci ko kod svoje zene...