Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
PS4 Share

#9151 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PS4 Share »

Redmi K20=Mi 9T za Europu, razlika jedina B20 tj. Frekrfencija za 4g vrlo vazna za nas
Isto i za Pro verziju vazi

Inace ne isplati se sada pro uzimari, osim boljeg procesora i mogucnosti snimanja u 4k 60fps nista drugo se ne dobija, iskreno ne opravdava bas razliku u cijeni, ovicna verzija je definitivno Best buy mobitel trenutno za 600KM :thumbup:
PlusSA

#9152 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

CooK wrote:
PlusSA wrote:Ko naš narod sve zna pa neće ŽaoMi mobitelele (jer gdje ces Kineza ). :-). :bih:

Mi 9t uzimam za koji dan pa javim utiske :thumbup:
Zasto ne sacekas malo i ne kupis Mi 9t Pro sa Snapdragon 855 procesorom? Vec se poceo prodavati u europi i za koju sedmicu ce doci i kod nas. Bice skuplji maksimalno stotinjak eura od Mi 9t(sudeci po cijenama u europi) a Snapdragon 855 je cistokrvni flagship SoC i zvjerina naspram Snapdragona 730 koji se nalazi u Mi 9t.
Razmisljao sam o tome svakako al obzirom da ne igram igre teško da cu primjetiti neku razliku 855 vs 730.
Jest on brzi itd al 100 eura je previše.

Evo zašto, problem prodaje uređaja poslje nekog vremena.
Problem je što imamo "genijalce" u državi i misle da su Xiaomi smece uređaji.

550-600 KM za Mi 9t je sasvim pristojno, s tim da se uređaj proda kroz 1x godinu daj Bože za polovan uzeti 300km

Nekad bih odustao al kad vidim kako se raja žali na S8 i S9 uređaje sa baterijom kod polovnih mobitela, onda se sjetim a moj Xiaomi radi bez problema.

Nažalost trebat ce još nekih 5x godina da i kod nas vlada pozitivna atmosfera kad kažeš Xiaomi mobitel :thumbup:
adsubzero

#9153 Re: Xiaomi mobiteli

Post by adsubzero »

CooK wrote: Kome 4G nije puno bitan svakako preporucujem Redmi K20 Pro jer je fenomenalan uredjaj za cca 270eura koliko kosta na aliexpressu pa i sa dadzbinama(carina, pdv) dodje oko 680KM a uvijek postoji makar mala mogucnost da uopste ne zavrsi na carini pa da za oko 530KM osoba dobije super mobitel.
Nije ti to bas dobra racunica, valjda izadje vise (ukupno oko 40% dadzbina na originalnu cijenu) :?
valjuga

#9154 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

adsubzero wrote:
CooK wrote: Kome 4G nije puno bitan svakako preporucujem Redmi K20 Pro jer je fenomenalan uredjaj za cca 270eura koliko kosta na aliexpressu pa i sa dadzbinama(carina, pdv) dodje oko 680KM a uvijek postoji makar mala mogucnost da uopste ne zavrsi na carini pa da za oko 530KM osoba dobije super mobitel.
Nije ti to bas dobra racunica, valjda izadje vise (ukupno oko 40% dadzbina na originalnu cijenu) :?
Ma ugrubo računaj cijena +29% i tu je to negdje...
Jer carina je 10% pdv 17% i nekih troškića još i eto od prilike na cijenu dodaš 28-29%....
PlusSA

#9155 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Ja sam veoma rijetko koristio mobilni net, 95% wifi nekad vikendom kad sam van kuce buy and surf opciju kupim.

Kad su izbacili 4g mrežu mislio sam totalno ne bitno šta ce mi to. Skoro zamjenim sim karticu i aktivirao mobilni net i oduševio se ljepotom surfanja :mrgreen:

Opasno razmisljam o nekom paketu sa mobilnim netom da wifi ukinem :thumbup:

Mislim da GLOBAL modele treba uzeti jer kad tad zapne taj 4g i dobro dođe.
dadoka84

#9156 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dadoka84 »

PlusSA wrote:Ja sam veoma rijetko koristio mobilni net, 95% wifi nekad vikendom kad sam van kuce buy and surf opciju kupim.

Kad su izbacili 4g mrežu mislio sam totalno ne bitno šta ce mi to. Skoro zamjenim sim karticu i aktivirao mobilni net i oduševio se ljepotom surfanja :mrgreen:

Opasno razmisljam o nekom paketu sa mobilnim netom da wifi ukinem :thumbup:

Mislim da GLOBAL modele treba uzeti jer kad tad zapne taj 4g i dobro dođe.
Ja sam presao na extra net sa ultre i preporodio se. Ne razmisljam kad mi vrijedi kad ne. Nazovem koga hocu i surfam gdje god ima konekcije. A ima je solidno.
strucnjakdemagog

#9157 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strucnjakdemagog »

deny_s wrote:Ne bih stvarno odgovarao na ovakve gluposti jer očito da imam posla sa ograničenim ljudima koji me nazivaju preprodavcem jer eto branim cijenu
telefona koji hoće da proda drugi forumaš...To je stvarno za :lol:
Drugi se uhvatio te sedmice,za čiju nižu cijenu sada je vjerovatno odgovorna nekakva akcija,a ne činjenica što će uskoro izaći RN8.
Ja nešto ne vidjeh da je izlaskom note 5 pojeftinila note 4,ili da je izlaskom note 6 pala cijena petici,ili da je izlaskom sedmice pala cijena šestici..
Htio bih odmah da prekinem bilo kakvu daljnu raspravu o ovome jer sam u prošlosti imao posla sa sličnim ljudima zbog kojih sam dobio trajni ban

Ti ako ne znaš da diskutuješ bez vrijeđanja, bolje nemoj ništa ni komentarisati. To "ograničen" možeš svojim ukućanima, ovde ne.
A drugo, taj telefon i jeste bio na akciji, a biće i opet, baš iz razloga što vjerovatno početkom iduće godine izlazi RN8.
mikser123

#9158 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mikser123 »

strucnjakdemagog wrote:
deny_s wrote:Ne bih stvarno odgovarao na ovakve gluposti jer očito da imam posla sa ograničenim ljudima koji me nazivaju preprodavcem jer eto branim cijenu
telefona koji hoće da proda drugi forumaš...To je stvarno za :lol:
Drugi se uhvatio te sedmice,za čiju nižu cijenu sada je vjerovatno odgovorna nekakva akcija,a ne činjenica što će uskoro izaći RN8.
Ja nešto ne vidjeh da je izlaskom note 5 pojeftinila note 4,ili da je izlaskom note 6 pala cijena petici,ili da je izlaskom sedmice pala cijena šestici..
Htio bih odmah da prekinem bilo kakvu daljnu raspravu o ovome jer sam u prošlosti imao posla sa sličnim ljudima zbog kojih sam dobio trajni ban

Ti ako ne znaš da diskutuješ bez vrijeđanja, bolje nemoj ništa ni komentarisati. To "ograničen" možeš svojim ukućanima, ovde ne.
A drugo, taj telefon i jeste bio na akciji, a biće i opet, baš iz razloga što vjerovatno početkom iduće godine izlazi RN8.
Mislim da RN8 izlazi 29.8.2019. tako da polako će RN7 padati u drugi plan, pogotovo ako i osmica bude pristupačan cijenom.
SONY_91

#9159 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

mikser123 wrote:Mislim da RN8 izlazi 29.8.2019. tako da polako će RN7 padati u drugi plan, pogotovo ako i osmica bude pristupačan cijenom.
Kineska verzija će biti predstavljena 29.08., globalna verzija će vjerovatno biti predstavljena 3-4 mjeseca poslije kao i do sada što je bilo. Ovaj put će predstaviti i Pro verziju. Obični RN8 bi trebao pogoniti Snapdragon 665 dok bi RN8 Pro trebao imati MediaTek G90T.
sasagrbic

#9160 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sasagrbic »

Mjerkam za suprugu ovaj Redmi note 7. Koliko može izdržati uz neku ne pretjeranu upotrebu, kakve su mu slike, stabilnost veze...?
mikser123

#9161 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mikser123 »

sasagrbic wrote:Mjerkam za suprugu ovaj Redmi note 7. Koliko može izdržati uz neku ne pretjeranu upotrebu, kakve su mu slike, stabilnost veze...?
Iskreno, za te pare bolji telefon ne možeš dobiti. Na benchmark recenziji je to najbolji telefon u grupi do 300 eura, pa eto procijeni sam isplati li se. Uz instaliranu Google cameru slike su odlične, baterija izdržljiva.
deny_s

#9162 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Reci ženi da si kupi neki samsung :D
i agree

#9163 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

sasagrbic wrote:Mjerkam za suprugu ovaj Redmi note 7. Koliko može izdržati uz neku ne pretjeranu upotrebu, kakve su mu slike, stabilnost veze...?
za te pare sigurno neces pogrijesit jer boljeg nema,global verzija obavezno 4/64
ExNihilo

#9164 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ExNihilo »

Ne budi stipsa, uzmi ženi S10, ona to zaslužuje. :D
nlt

#9165 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

Eno ga Mtel prodaje xiaomi mobitele
Cool
zposao

#9166 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zposao »

ExNihilo wrote:Ne budi stipsa, uzmi ženi S10, ona to zaslužuje. :D
De nafiluj žene na temi :lol:
PS4 Share

#9167 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PS4 Share »

Za te pare do 400 KM definitivno super mobitel, idi na 4gb rama verziju, ako ces vec ici na 500+km idi na poco, a ako ides u vode prema 600 onda mi 9t

Edit:

Na aliju su akcije moze se naci redmi 7 4/64 za 260-270KM :run:
sasagrbic

#9168 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sasagrbic »

Ma kakav za žive pare. Eno ga u Mtelu na rate.
PS4 Share

#9169 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PS4 Share »

sasagrbic wrote:Ma kakav za žive pare. Eno ga u Mtelu na rate.
Ma iskreno paketi su im skupi pravo, morati ce ovo oni mjenjat da se ganjaju sa extra paketima bhta, yebote 45 maraka je onaj najnormalniji paket koji bi meni trebao :-)

Gledo sam bas konto uzeti 9T kod njih ali paketi me odbili od toga
DonieBrasco

#9170 Re: Xiaomi mobiteli

Post by DonieBrasco »

Kakva je generlana podrska Xiamia, u pogledu softvera, sigurnosnih updatova ? Recimo za telefone stare godinu-dvije dana ?

Ima li neko losa iskustva sa ovim brendom, sta im je najcesca mana ili na sta se ljudi zale ?
PS4 Share

#9171 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PS4 Share »

DonieBrasco wrote:Kakva je generlana podrska Xiamia, u pogledu softvera, sigurnosnih updatova ? Recimo za telefone stare godinu-dvije dana ?

Ima li neko losa iskustva sa ovim brendom, sta im je najcesca mana ili na sta se ljudi zale ?
Sto se toga tice kazu da je izvrsna, cak valjda oni dozvoljavaju sami od sebe otkljucavanje telefona pa mozes te neke romove sam instalirati lahko, ima neki eu koji ide u korak sa kineskom verzijom jer se ona objavljuje odmah, iako globalna isto stize vrlo brzo nakon nje

Valjda ta neka eu stable verzija je jos i bolja od globalne jer je bas ociscena ono sredjena maximalno

A z am da je ovaj novi miui zadnji sto je android 9 izasao bio za redmi note 4,mi 4 i sl. A to su bas stari telefoni, eto sada izlazi note 8 a izasao vec mi 9 ima pola godine, tako da ocigledno svi dobijaju Update
mikser123

#9172 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mikser123 »

DonieBrasco wrote:Kakva je generlana podrska Xiamia, u pogledu softvera, sigurnosnih updatova ? Recimo za telefone stare godinu-dvije dana ?

Generalno, dobra. Ja sam za svoj Redmi 5 Plus dobio najnovije update, prije nego što sam ga prodao, a već mu je haman 2 godine kako je izašao, uz to nije fčagship telefon, niti je bio popularan kao npr sada Note 7, za kojeg je garantiram novi MIUI 11 I vjerovatno android 10.
Što se tiče mana stvarno ne znam šta bih rekao, nisam zahtjevan korisnik, bitne su mi dužina baterije, notifikacije pravovremene i brz odziv, bez štopanja, što Xiaomi telefoni imaju, i nakon dužeg korištenja.
Što se tiče mreže i povezivosti, bez problema...
Trenutno koristim Note 4X koji se više ne prodaje, baterija po čitav dan izdrži i dalje, poslije haman 2 godine korištenja, a po čitav dan mi je u rukama, što znači da nisu počeli kršiti telefone updateima ko Samsung
deny_s

#9173 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

mikser123 wrote:

Generalno, dobra. Ja sam za svoj Redmi 5 Plus dobio najnovije update, prije nego što sam ga prodao, a već mu je haman 2 godine kako je izašao, uz to nije fčagship telefon, niti je bio popularan kao npr sada Note 7, za kojeg je garantiram novi MIUI 11 I vjerovatno android 10.
Što se tiče mana stvarno ne znam šta bih rekao, nisam zahtjevan korisnik, bitne su mi dužina baterije, notifikacije pravovremene i brz odziv, bez štopanja, što Xiaomi telefoni imaju, i nakon dužeg korištenja.
Trenutno koristim Note 4X koji se više ne prodaje, baterija po čitav dan izdrži i dalje, poslije haman 2 godine korištenja, a po čitav dan mi je u rukama, što znači da nisu počeli kršiti telefone updateima ko Samsung
Prodaje se,prodaje,i cijena mu je značajno opala otkad su izašle novije verzije :lol:
Evo ga,skoro pa đžaba https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... oodsDetail
zposao

#9174 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zposao »

Xiaomi ima jednu od najboljih softwerskih podrška u svijetu. Svaki telefon dobije barem 1 veliki update (na noviji android) a svako 3 mjeseca dobijes MIUI update. I ta njohova MIUI podrška traje poprilično dugo, barem 2 godine.

Najveća mana Šjaomija je to što imaju nisku cijenu, pa zarađuju na reklamama. Što će reći da guraju reklame u tvorničkim aplikacijama. Tipa: otvoriš njihov browser imaš njihove reklame, otvoriš aplikaciju muzike, imaš reklame, otvoriš aplikaciju explorer datoteka opet guraju reklame... Praktički u svakoj Xiaomijevoj aplikaciji imaš reklame.
Neke se daju ukloniti, a neke ne. Barem ja nisam uspio.

Telefoni su dosad bili extra kad se gleda omjer uloženo dobiveno. Hoće li se i oni pohasiti kao i Huawei, ostaje da vidimo...
mikser123

#9175 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mikser123 »

deny_s wrote:
mikser123 wrote:

Prodaje se,prodaje,i cijena mu je značajno opala otkad su izašle novije verzije :lol:
Evo ga,skoro pa đžaba https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... oodsDetail
Brale ne razumijem? Ako nećeš raspravu, što je potenciraš? Ako kažeš da GB nije mjerilo cijene, što argumentuješ njime?
Ja kažem da Note 5 polovan niko normalan neće kupiti za 250-300km, ako ima Note 7 kupiti nov za 320 km (naše tržište, 3/32). Istina je da Xiaomi starije modele povlači iz prodaje, pa tako ostaju na ovim drugim preprodavačkim stranicama, ali isto tako, kad sam kupio Redmi 5 plus prošle godine na našem tržištu, nije bilo ispod 350 KM, a sad se nađe ispod 300 ista verzija, a to je poprilično velika razlika za tako malu cijenu.
Last edited by mikser123 on 26/08/2019 21:32, edited 1 time in total.
Post Reply