Sirija vol. 2

Locked
sunceKOtepsija

#9151 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

pobjeduje ljubav-ZIVILA SIRIJA
Image
Image
Image
MMM1977

#9152 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

DaysleepeR wrote:u Siriji je na snazi ruska taktika spržene zemlje za koju je istorijski utvrđeno da jako malo učinka radi na terenu sve dok vojnička čizma ne nagazi. naravno materijalna šteta je ogromna, ali i dalje sumnjam da je gore nego kod nas. neke njihove najžešće bitke su na ogromnom pustom prostoru bez puno borbi prsa u prsa.
Avijacija, autobombe, klanja na sve strane... ne znam baš, kod nas se rokalo iz rovova a ovi uvijek na livadi. U svakoj akciji mrtvih na stotine... Čini mi se da je ovo u Siriji puno gori rat nego u nas.
sunceKOtepsija

#9153 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

:thumbup:
Image
Ironmen

#9154 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Ne znam dali ste skoro citali o onome ruskom novinaru koji je posjetio SAA na borbenim linijama u planinama Latakije kaze kada krenu minobacacke granate niko se ne sakriva u skloniste oni samo kazu sve je u Allahovim rukama, jednostavno takav mentalitet ljudi zato i ginu na sve strane kao muhe.

Ovaj rat u Siriji je dosta krvaviji u odnosu na nas rat dosta se vise gine i dosta je vise razoreno materijalno ali me samo cudi mali broj vojnika na sve strane velika uporista drzi po 100-200 vojnika gradovi od 200 000 stanovnika napadne 500 boraca i grad padne dosta nelogicno.

Sjecam se da je Assad jedno vrijeme kukao kako nema dovoljno vojnika jer je front velik kada gledam ove snimke iz Damaska veliki broj vojno sposobnih ljudi na ulicama u trgovinama i slicno bas zanimljivo a jos su zanimljive i ove izbjeglice gdje su vecinom vojno sposobni muskarci u prvim redovima sigurno preko 50% sto daje do razmisljanja da jedan prosjecan sirijac nije zainteresiran za rat jer ipak je Sirija bila zemlja od 24 mil stanovnika nije to mal broj.
Mlohavi

#9155 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Nekad na pocetku je bilo moguce pratiti i broj poginulih civila, broj mrtvih vojnika na jednoj i drugoj strani...Je li sad stvarno toliki haos da to vise niko ne broji?
Kikibombona

#9156 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Kiki ima li SDF jos materijala za regrutovanje u ovim pobunjenicima?

SDF, GoPro, posljednje borbe oko Tishrina. Snimak nista posebno, i mene zeMske napale u ovom izdanju. :oops: Svakako nadam se da ce nastaviti ovako s gopro, pa da vidimo kako to izgleda razbijanje ISILa. :thumbup:
Pa sigurno da ima. Neki pristupe YPG - neki arapskim jedinicama. Arapi koji su danas pristupili YPG u Gire Sipiju... svakodnevno objavljuju nove slike...

Image

Inace, YPG je zaplijenio gomilu oruzja u i oko Tishrin brane... Bice da je ISIL bio u velikoj panici...

Neke slike

Image
Image
Image
Image
Image

Dzejs Suvar, arapska grupa koja blisko saradjuje sa YPG...

Image

Danas su Nusra, Ahrar, tzv. FSA i ostala ekipa zestoko napadali Efrin iz vise pravaca. Opet nista nisu napravili.
sarajevoxxxx

#9157 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mlohavi wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Pa bilo je jedno od najgorih ratišta u BiH u to nema sumnje.

Rat u Siriji mislim da je mnogo gori, daleko neravnopravniji nego što je to bilo kod nas. Sirijska opozicija protiv sebe ima avijaciju svaki dan u prosjeku 100-150 zračnih udara. Onda, iranski dobrovoljci, generali, oficri, uvježbana vojska Hezbollaha, ali očigledno ništa od toga ne pomaže. Sirijska opozicija je prošla kroz jedan pakao, izdržali su nešto nemoguće, jedni heroji koji su ostavljeni od svih na cjedilu, ali i veliku vojnu nadmoć, i međusobno razilaženje, sve su izdeverali, očigledno muslimanska arapska elita je kontala da će se sve to davno završiti :-)

Oni koji trebaju biti zabrinuti su zločinci koji su činili masakre i oni arapi koji su ih podržavali i finansirali ovaj rat, kao i koji su naređivali masovna ubvistva žena i djece u Halebu, Deri, Istočnoj Guti, Homsu, Hami itd. Mislim ne radi se o pojedincima hiljade ljudi je u tome učestvovalo, mislim da će svi odgovarati ili pred sudovima ili će u ratu dobiti ono što su zaslužili.
Daleko vise spram svojih mogucnosti su pokazali nego ona stara SAA koje se sjecamo prije IRGC i Rusa. Jos tad su bili slabiji ali su imali momentum i strasno su bili motivisani. Danas to nije ni priblizno kao onda, uostalom bas nista pozitivno po pobunjenike na bojnom polju se nije desilo u prosla 2-3 mjeseca.
Nazalost, vjerovatno je sve ovo bilo uzalud zbog toga sto se gotovo svaka grupa bori za neke svoje ciljeve. Nikoga ne mogu kriviti za to osim sami sebe. Imali su dovoljno prilika da usaglase svoje stavove izuzimajuci ISIL, Nusru i mozda Ahrar.
Izmisljali su im neki "prijatelji Sirije" ako se dobro sjecam cak i neke glavnokomandujuce i jos ponesto sto im je moglo koristiti, ali se od ogromne vecine pobunjenika tolerisalo to kad Nusra najuri glavnokomandujeceg preko granice u Tursku?

Jos uvijek oni pruzaju zestok otpor i na tome im svaka cast, ali ako se nesto drasticno ne desi, nazalost i to je uzalud. Latakija je Izgubljena, front na jugu Aleppa gotovo da vise i ne postoji, Homs kolijevka pobune, bez pobunjenika... Ne vidim zasto bi se nesto promijenilo naredne godine u njihovu korist, mozda ti vidis?
Slažem se, situacija je zaista teška i vrlo neizvjesna, ali šta ćeš. Samo ljudi se bore, trpe nemoguće stvari, očigledno i rat ovakav kakav je, sto puta im je bolji nego povratak u poniženje. Evo režim jučer poslao delegaciju u onaj kvart Ma'demijah Šam i ponudio im: rat do istrebljenja, amnestiju za sve i predaju kvarta, ovi izabrali rat.

Režimu treba presjecanje rute snadbejvanja i pojačavanje obruča ovima u Dariji, koji su to samo heroji, šta su sve izdržali. Oni, pa Džober, pa ovi iz Homsa, iz Haleba, Idliba, Hame. Režimski vojnici ni stoti dio rata nisu vidjeli kao ovi. Na zemlji imaju sektaše i šiitske milicije u zraku Ruse i svoju avijaciju, njima je odlazak na liniju šou, zafrkancija, vjerovatno odraditi sedam dana, i nazad kući u topli dom gdje imaš sve.

Ovima porodice poginule, prijatelji, sve im uništeno, gradovi sravnjeni sa zemljom (Tartus i mnogi drugi gradovi gdje su Aleviti za cijeli rat niti jedna granata možda nije pala kao ni na pola Damaska u kojem je režim) nemaju avijacije, i opet evo ulazimo u petu godinu rata, a režim još uvijek započinje velike ofanzive na jednu malu Dariju ili Džober udaljenu od zgrade predsjedništva svega 4 ili 5 kilometara.

Znači za 5 godina rata gdje je pola Sirije sravnjeno sa zemljom, 4 miliona ljudi napustilo Siriju, 7 ili 8 miliona ljudi raeljeno unutar Sirije, oko 350 000 poginulih stotine hiljada doživotnih invalida i ranjenih, a Asad za 5 godina rata nije mogao zauzeti jedne kvartove udaljene od centra Damaska svega nekoliko kilometara.
Kikibombona

#9158 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Nekad na pocetku je bilo moguce pratiti i broj poginulih civila, broj mrtvih vojnika na jednoj i drugoj strani...Je li sad stvarno toliki haos da to vise niko ne broji?
Ma u ratu je nemoguce brojati. Sjeti se kakvim se ciframa kod nas baratalo... :-)
DuckZz

#9159 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Zarobljeni pobunjenicu na sjeveru provincije Latakija, rodom iz sela Knisbina (prema fb-u)
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.74 ... 4&z=16&m=b

Zarobljeni od strane pripadnika Iračke Nujaba i pripadnika Sirijske Hawks brigade iz pustinje Homsa.
Moš mislit
Image
Image
Image
Image
budza

#9160 Re: Sirija vol. 2

Post by budza »

sunceKOtepsija wrote::thumbup:
Image

ovom ce biti: "drugi ce j*bat, a ti muzafere ratuj!" :D
Kikibombona

#9161 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Svakome vojniku koji muci zarobljenika zelim da i on bude zarobljen!
sarajevoxxxx

#9162 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

''YPG i njegovi saveznici već 15. dan zaredom drže u totalnom okruženju Džebhetu Suwar Ar Raqqa (Liva suvar Raqqa i Džejš al Ašair) i ne dozvoljavaju im ulazak u Tel Ebjed, kako bi prebacili ranjene, i ne dozvoljavaju im namirnice i sve ostalo što je potrebno za život''

https://www.facebook.com/Raqqa.Sl/
الرقة تذبح بصمت Raqqa is Being Slaughtered Silently
1 sat ·
‫#‏الرقة_تذبح_بصمت‬
‪#‎Raqqa‬ ‪#‎Syria‬ ‪#‎ISIS‬
وحدات الحماية الكوردية وحلفاؤها يفرضون حصارآ خانقآ
على جبهة ثوار الرقة ( لواء ثوار الرقة - جيش العشائر)
لليوم الخامس عشر على التوالي ويمنعونهم من دخول تل أبيض لنقل الجرحى ويمنعون عنهم المواد الغذائية وكل مقومات الحياة .
budza

#9163 Re: Sirija vol. 2

Post by budza »

husein_kapetan wrote:
Arteta wrote:

Aleppo je ekonomski centar Sirije.
Tokom rata su govna opljackala industrijsku zonu u Aleppu i vecina opreme iz zone je zavrsila van Sirije (najvjerovatnije u Turskoj).
Bez ovo "najverovatnije".. nego upravo u turskoj..
Prije par godina(mozda i vise) ja i Chelli smo objavljivali tadasnje informacije da turci j njihovi partneri (revolucionari) demontiraju kompletne industrijske zone na tom podrucju i prevoze u tursku
.. biti ce da ce ovi "brizni" turci odlucise da sklone sta je vrijedno tamo.. pa da kad ovaj belaj prodje uredno sa remontom svih postrojenja vrate.. ako nije ovako.. moze se jedino nazvati sibicarskom kradjom.. ili sitnim sicarom..
I nadam se da ce im.. ko god bio.. poslije ovog rata racun za sve pokradeno ispostaviti...
(Nastranu ova nafta koja je mnoge turke dobrano "gazdama napravila".. )

sta je to industrijska zona alepa vredno proizvodila sto bi moglo biti zanimljivo turskim industrijalcima?

ako je verovati da je tacna informacja koju iznosite, ne vidim u tome veliki greh, a niposto kradju, jer danas u turskoj imas ozmedju 3-4 miliona sirijaca. tacnije 2,5 miliona prijavljenih izbeglica i preko milion onih koji se sami snalaze.
ako su uzeli, dobro je, jer ce sebe i fam. od rada u turskoj hraniti, a i masine ce sacuvati od propadanja i unistenja.
Grean

#9164 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Mlohavi wrote:
Ne znam kako vi, al' ja bi je*O i pobunu i Asada i Dulijana i Esmu i Erdogana da ovo moram prozivljavati. :-)

Boga mi im je guravo i ko god kaze da je nama bilo isto ili gore mislim da nije svjestan sta prica.

Mi smo izbjegli najvazniju stvar a to je avijacija dok ovi pobunjenici trpe bombardovanje i jos uz to na terenu se bore sa vladinim snagama. Jednostavno nepravedna borba i razumijem kako se osjecaju (prije svega bijes) jer smo bili u slicnoj situaciji. Ko nije slusao tenk kako se vrti na dvadeset metara od tvoje transee koja nije ni utvrdjena kako treba to mu se ne moze rijecima docarati.

Nego sta bi sa ovim mirovnim pregovorima koji su kao planirani za mjesec dana? Tesko da ce vladine snage u ovoj situaciji sjesti za sto. Bit ce kao i u nas, razvlaci pricu da se na terenu zauzme sto vise.

Uglavnom, najpametnije su napravili oni koji su se uhvatili zapadne Evrope a to su obicno ovi koji su imali sredstava i snage za to.

A kad vidim ove siitske debile koji su dosli da se izivljavaju nad ovom djecom na njihovom kucnom pragu pitam se ko su ovi likovi sa foruma koji svakodnevno ovdje pisu hvalospjeve o tim "pravednicima", zapitam se da li je moguce da su to nasi ljudi. Sve se nadam da nisu jer to ne mogu da povezem sa svojim narodom koji je prosao ono sto smo mi prosli. Kad vidim likovanje i smajlije pitam se kakvi su to ljudi uopste i po cemu misle da se razlikuju od ispranih mozgova sa Vijesti umeta koji slave zlocine ISIS-a.
Mlohavi

#9165 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote: Slažem se, situacija je zaista teška i vrlo neizvjesna, ali šta ćeš. Samo ljudi se bore, trpe nemoguće stvari, očigledno i rat ovakav kakav je, sto puta im je bolji nego povratak u poniženje. Evo režim jučer poslao delegaciju u onaj kvart Ma'demijah Šam i ponudio im: rat do istrebljenja, amnestiju za sve i predaju kvarta, ovi izabrali rat.

Režimu treba presjecanje rute snadbejvanja i pojačavanje obruča ovima u Dariji, koji su to samo heroji, šta su sve izdržali. Oni, pa Džober, pa ovi iz Homsa, iz Haleba, Idliba, Hame. Režimski vojnici ni stoti dio rata nisu vidjeli kao ovi. Na zemlji imaju sektaše i šiitske milicije u zraku Ruse i svoju avijaciju, njima je odlazak na liniju šou, zafrkancija, vjerovatno odraditi sedam dana, i nazad kući u topli dom gdje imaš sve.

Ovima porodice poginule, prijatelji, sve im uništeno, gradovi sravnjeni sa zemljom (Tartus i mnogi drugi gradovi gdje su Aleviti za cijeli rat niti jedna granata možda nije pala kao ni na pola Damaska u kojem je režim) nemaju avijacije, i opet evo ulazimo u petu godinu rata, a režim još uvijek započinje velike ofanzive na jednu malu Dariju ili Džober udaljenu od zgrade predsjedništva svega 4 ili 5 kilometara.

Znači za 5 godina rata gdje je pola Sirije sravnjeno sa zemljom, 4 miliona ljudi napustilo Siriju, 7 ili 8 miliona ljudi raeljeno unutar Sirije, oko 350 000 poginulih stotine hiljada doživotnih invalida i ranjenih, a Asad za 5 godina rata nije mogao zauzeti jedne kvartove udaljene od centra Damaska svega nekoliko kilometara.
Strasno motivisani su usli u sve ovo, i da nisu dopustili da im neki sad vec ocito neprijatelji preotmu revoluciju, sve ovo bi zavrsilo drugacije. Sirija je danas nazalost unistena zemlja za naredna desetljeca, narocito podrucja Sirije na kojima zive oni koji su bili najistrajniji u borbi.
Izdesavalo se toliko loseg i previse krvi je proliveno, sad daj Boze bilo kakvog primirja. Ako im se ponudi bilo sta u granicama razuma trebaju to i prihvatiti, mislim da jednostavno vise ne vrijedi da ljudi ginu za izgubljen cilj.
sunceKOtepsija

#9166 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

budza wrote:
isil-ovci, nusrici, ahrari, if-ovci-hajd sto ne znaju ko jebe ciju, vec ih jebu i na linijama sirijske patriote
Kikibombona

#9167 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Grean wrote:
Mlohavi wrote:

A kad vidim ove siitske debile koji su dosli da se izivljavaju nad ovom djecom na njihovom kucnom pragu pitam se ko su ovi likovi sa foruma koji svakodnevno ovdje pisu hvalospjeve o tim "pravednicima", zapitam se da li je moguce da su to nasi ljudi. Sve se nadam da nisu jer to ne mogu da povezem sa svojim narodom koji je prosao ono sto smo mi prosli. Kad vidim likovanje i smajlije pitam se kakvi su to ljudi uopste i po cemu misle da se razlikuju od ispranih mozgova sa Vijesti umeta koji slave zlocine ISIS-a.
Pa jarane, zapitas li se ko su ovi sto podrzavaju ekipu koja kolje, premlacuje i ubija... sto pobunjenici iteeekaaaakoooooo rade. Nagledali smo se kamaru slika i video zapisa koji svjedoce nevjerovatno monstruoznom maltretiranju i ubistvima zarobljenih sirijskih vojnika. Istina, ni druga strana nije puno bolja...

uzasno

https://pbs.twimg.com/media/CXbHqBqWwAItT23.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CXbHqA5WAAAGq8_.jpg

Ovaj rat treba sto prije okoncati. Iracka vojska ce uskoro zavrsiti sa ISILom. U tom slucaju, moze se ocekivati gomila siitskih dobrovoljaca u Siriji sto nikako ne bi bilo dobro...
budza

#9168 Re: Sirija vol. 2

Post by budza »

sunceKOtepsija wrote:
budza wrote:
isil-ovci, nusrici, ahrari, if-ovci-hajd sto ne znaju ko jebe ciju, vec ih jebu i na linijama sirijske patriote

nemam sumnje da im ti svecu drzis.
Grean

#9169 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Kikibombona wrote:
Pa jarane, zapitas li se ko su ovi sto podrzavaju ekipu koja kolje, premlacuje i ubija... sto pobunjenici iteeekaaaakoooooo rade. Nagledali smo se kamaru slika i video zapisa koji svjedoce nevjerovatno monstruoznom maltretiranju i ubistvima zarobljenih sirijskih vojnika. Istina, ni druga strana nije puno bolja...
Ja druze slabo vidim te smajlije, podsmijavanja na izvjestaje gdje se mrtvi trpaju bagerima i uz to sutaju nogama pa jos na kraju zapale od tih koji podrzavaju opoziciju a mogu reci da je takvih najmanje generalno. Dok od ovih proruskih i prosiitskih citam takve komentare svakodnevno a sve pod maskom averzije prema ISIL-u.

Za ovog bradonju sa ovih slika licno se nadam da ce biti zaklan. Ja licno ne bih imao stomak za tako nesto jer nisam zivotinja ali se nadam da ce naici na zivotinju poput njega. Njega je sevap predati ISIL-u. Jebote, pa ovi zarobljeni na slikama su djeca.
nixon69

#9170 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Samo da vam kazem.
Nabijem vas na ljubezni organ sa quotanjem kilometarskih postova,prst me zaboli skrolajuci gluposti. :twisted:
Mlohavi

#9171 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Grean wrote:
Nego sta bi sa ovim mirovnim pregovorima koji su kao planirani za mjesec dana? Tesko da ce vladine snage u ovoj situaciji sjesti za sto. Bit ce kao i u nas, razvlaci pricu da se na terenu zauzme sto vise.

Do pregovora ce doci nekad ali i ja mislim da ovaj nalet SAA nece lako ispustiti iz ruku. Vjerovatno bezbroj krugova pregovora ako do njih uopste dode jer ne znam ko bi u ovom trenu uopste zastupao pobunjenike.

Ne vidim niti trazim razliku izmedu sektasa iz Irana i sektasa iz BiH koji u Siriji ubije, valjda tako i treba, ne znam. O stranim borcima od pocetka sve najgore, na kojoj god su strani. Nazalost, za neke jedni su krvoloci, a drugi saveznici legitimnog.
Necu vala ni da se zamaram tim nit' cu da se ubjedujem s bilo kim oko toga, ne vrijedi s insanom kome su takva dva razlicita.
Doduse i lokalcima je bilo poznato klanje onih drugih pa nije sve to bas tako ni ograniceno na uvozne, previse je zle krvi medu tim ljudima i bez ikakvih stranaca.

Momcic s duzom kosom koji je zarobljen bio je operater TOWa u Latakiji.

Ne opravdavam naravno ovakvo postupanje s zarobljenikom, ali uzeo je oruzje da ubije onoga s druge strane. Ako ostane na batinama, u sto iskreno sumnjam, nek' bude zahvalan.

Nego dok se kod nas zurilo da zarobljeni neprijatelji pred kamerama ispricaju kako je sve divno i krasno i kako ih niko ne maltretira, toga ovdje gotovo da nema. Trudi li se iko u Siriji oko takve propagande? Nisam nesto zapazio u posljednje vrijeme, iako u pocetku mislim da je bilo i toga.
nixon69

#9172 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Mlohavi wrote:Momcic s duzom kosom koji je zarobljen bio je operater TOWa u Latakiji.
Ne opravdavam naravno ovakvo postupanje s zarobljenikom, ali uzeo je oruzje da ubije onoga s druge strane. Ako ostane na batinama, u sto iskreno sumnjam, nek' bude zahvalan.

Ako je tako,onda mi ga nije zao,bez obzira bio on 15 ili 95. Boga pitaj koliko je on zivota oduzeo na towljenju.
Maystor

#9173 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

nixon69 wrote:
Mlohavi wrote:Momcic s duzom kosom koji je zarobljen bio je operater TOWa u Latakiji.

Ako je tako,onda mi ga nije zao,bez obzira bio on 15 ili 95. Boga pitaj koliko je on zivota oduzeo na towljenju.
Nije neobično da" djeca "bolje ciljaju towom, gameri koji su navikli drzati dzojstik u ruci imaju bolje predispozicije za precizno gadjanje. Naravno, upitno je zbog drugih aspekata koristiti djecu, rat nije partija CS-a, tako da ovaj jadnik vjerovatno nije ni imao sanse da pobjegne. Odrace ga zivog :(

Btw u I. Guti masovno djecu mobilisu u pokusaju da zaustave dominaciju saa.
sarajevoxxxx

#9174 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mlohavi wrote:
sarajevoxxxx wrote: Slažem se, situacija je zaista teška i vrlo neizvjesna, ali šta ćeš. Samo ljudi se bore, trpe nemoguće stvari, očigledno i rat ovakav kakav je, sto puta im je bolji nego povratak u poniženje. Evo režim jučer poslao delegaciju u onaj kvart Ma'demijah Šam i ponudio im: rat do istrebljenja, amnestiju za sve i predaju kvarta, ovi izabrali rat.

Strasno motivisani su usli u sve ovo, i da nisu dopustili da im neki sad vec ocito neprijatelji preotmu revoluciju, sve ovo bi zavrsilo drugacije. Sirija je danas nazalost unistena zemlja za naredna desetljeca, narocito podrucja Sirije na kojima zive oni koji su bili najistrajniji u borbi.
Izdesavalo se toliko loseg i previse krvi je proliveno, sad daj Boze bilo kakvog primirja. Ako im se ponudi bilo sta u granicama razuma trebaju to i prihvatiti, mislim da jednostavno vise ne vrijedi da ljudi ginu za izgubljen cilj.
Obavještajne službe su maksimalno odradile svoj posao. Ali opet 5 godina nije malo, Asad je to mislio brzo završiti. Borci opozicije najveći heroji na svijetu već petu godinu se bore protiv najveće đubradi u jednom strašno neravnopravnom ratu.
Maystor

#9175 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

sarajevoxxxx wrote: Obavještajne službe su maksimalno odradile svoj posao. Ali opet 5 godina nije malo, Asad je to mislio brzo završiti. Borci opozicije najveći heroji na svijetu već petu godinu se bore protiv najveće đubradi u jednom strašno neravnopravnom ratu.
Kreatori sirijskog zla su to mislili brzo zavrsiti, a ti i tebi slicni ste brojali dane do - metle u predsjednikovoj guzici. Ali nista od toga, cak je vise i ne spominjete, postala je simbol neuspjeha "revolucije".

Dobro jutro normalni svijete!
Locked