Irak

Post Reply
insomnia78

#9151 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Nece se Kiki pitati Bagdad, vjerovatno nece
Ali hoce Washingthon i Teheran
sumirprimus

#9152 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

za nimrud zalosno ali ponavljajuce...
nije prvi put da je nimrud poharan,al su mu sad dohakali momacki.nazalost.
21 stoljece prebaceno u staro doba.nevjerovatno zalosno.
sumirprimus

#9153 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Nece se Kiki pitati Bagdad, vjerovatno nece
Ali hoce Washingthon i Teheran
pa kako se iracani naoruzavaju,nije bas kurdima preporucljivo bit na ratnoj nozi sa bracom im po drzavi.na duge staze,a sa onako neprijateljskim okruzenjem,a ko zna..mozda im i upali.
sumirprimus

#9154 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Gojeni H wrote:Kikija za forumasa mjeseca.
A mozda ga je samo uhvatila kriza.
palo 11 kila nije malo ,a ipak mu je stalo do drzave kako ono rece :lol: :lol:
asurbanipal

#9155 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

sumirprimus wrote:za nimrud zalosno ali ponavljajuce...
nije prvi put da je nimrud poharan,al su mu sad dohakali momacki.nazalost.
21 stoljece prebaceno u staro doba.nevjerovatno zalosno.

Da je Bog'do i staro i antičko doba. Gradili su i podizali građevine i Egipćani, i Asirci, i Sumerani, i Grci, i Rimljani, i Perzijanci, i Arapi, a ovi mamlazi sada sve porušiše. Sile mraka i destrukcije.

"Dok na švicarsko-francuskoj granici vrte čestice hadronskim sudaračem, akceleratorom vrijednim 4 milijarde eura, i traže Higgsov bozon, odnosno tzv. Božiju česticu, muslimani još uvijek vrte točak za pravljenje kadaifa. Duboko pod zemljom, traže se odgovori na fundamentalna pitanja iz oblasti fizike, a muslimani, od sveprisutnih medija označeni kao surovi fundamentalisti, zanose se pričama o tome kako su prije desetak stoljeća bili pioniri astrologije i optike, osnivači prvog univerziteta, inovatori prve kamere, aerodinamike, mehanike, medicine… Znate li ko je izumio astrolab, algebru…? Muslimani. Jedini je problem što je to bilo prije desetak stoljeća.
Dok Amerikanci, Kinezi, Rusi… šalju satelite u svemir, muslimani jedni druge dižu u zrak. Dok neki presađuju organe, muslimani jedni drugima sijeku glave. Nadalje, čini se da je Zapad pretekao Istok i u onome čime se često busa u prsa – u toleranciji. New York je danas nekadašnji Bagdad ili Kordoba, a Bagdad je postao Divlji zapad."

smrdim/stav-od-astrolaba-do-m ... zukorlica/
sumirprimus

#9156 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

suti ti... mislim figurativno,tvoj je imaenjak bio takodje zestok i nemilosrdan,
However his victims were horrified by his conquests. The text also said: "Many of the captives I have taken and burned in a fire. Many I took alive; from some I cut off their hands to the wrists, from others I cut off their noses, ears and fingers; I put out the eyes of many of the soldiers. I burned their young men, women and children to death." About a conquest in another vanquished city he wrote: "I flayed the nobles as many as rebelled; and spread their skins out on the piles." These shock tactics brought success in 877 BCE, when after a march to the Mediterranean he announced "I cleaned my weapons in the deep sea and performed sheep-offerings to the gods
:D
king asurbanipal DRUGI :D
il njegov sin,salabajzer... treci...
I slew 14,000 of their warriors with the sword. Like Adad, I rained destruction on them. I scattered their corpses far and wide, (and) covered the face of the desolate plain with their widespreading armies. With (my) weapons I made their blood to flow down the valleys of the land. The plain was too small for their bodies to fall; the wide countryside was used to bury them. With their corpses I spanned the Arantu (Orontes) as with a bridge..

kad gledas sa strane,sama destrukcija...uz pokoji izuzetak od pravila.
sumirprimus

#9157 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

hocu reci,boje se neke civilizacije od prije 3000 god,koju je i samo vrijeme i pijesak pokopali...nevjerovatno.
Kikibombona

#9158 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Ne znam sta ne stima u komentaru?

Mozes li proniknuti u fenomen neprestanog napadanja oblasti Gver i Makmur unatoc teskim i glatkim porazima koje dozive bas svaki put. Dva puta su cak zauzeli Gver. I oba puta su Pesmerge vratile izgubljeno u roku od 24h. Ne kontam ponetu? Zar nije evidentno da su Pesmerge visestruko nadmocniji protivnik i da hilafet protiv njih nema nikakve sanse za uspjeh. Valjda im zivoti vlastitih boraca nisu vazni pa ih salju u samoubilacke akcije, unaprijed svjesni da bitku ne mogu dobiti. Al eto, neka se ratuje i gine....

Hajder Shesho zavrsio razgovor sa kurdskom 'tajnom policijom' Asayish.... Odluceno je da se Hajder sa svojim borcima prikljuci Pesmergama i raskine sve veze sa Bagdadom. :thumbup: :D

Image

Rekoh li ti kolega Opetja da ce sve biti rijeseno. Vodja jezida, Kasim Shesho, amidza/daidza Hajdera je kurdski patriota koji zeli vidjet Singal u sastavu Kurdistana.... Cak je kritikovao Hajdera, opravdao njegovo privodjenje jer se odmetnuo sa svojim borcima. Na kraju je sve zavrseno happy end. :D

Peshmerga, zene

Image

Hilafet, zene

Image

Za ove druge ne mogu garantovati da su zene. Imali smo slucajeve da se lavovi islamskog hilafeta oblace u nikab kada zagusti. :D

Pesmerga komadant Talhat Zrary sa djecom u Kobaniju

Image
sumirprimus

#9159 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

jos ti i lekciju odrza,nabrzaka... :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9160 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Hajder Shesho zavrsio razgovor sa kurdskom 'tajnom policijom' Asayish.... Odluceno je da se Hajder sa svojim borcima prikljuci Pesmergama i raskine sve veze sa Bagdadom. :thumbup: :D
Image
Chisum

#9161 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

Kikibombona wrote: Hilafet, zene

Image
Nakon onih ISIS prljanera sto trckaraju okolo u papucama i pidzamama, sad ce satro i ove aveti da ratuju, ovako obucene?

Mozda kao diverzanti, duboko u neprijateljskoj pozadini... masters of disguise... :lol:

Image
insomnia78

#9162 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

:lol:
Kikibombona

#9163 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Ne bi me iznenadilo da ovako kamufliranog izvuku 'halifu muslimana' iz neke rupe u dogledno vrijeme.... :D :D

Image
Image
Image
Image
Image
japin_mutapi

#9164 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

Image
japin_mutapi

#9165 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

još veći kurdistan ili pravo veliki kurdistan

Image

al prvo ovo link
asurbanipal

#9166 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

sumirprimus wrote:suti ti... mislim figurativno,tvoj je imaenjak bio takodje zestok i nemilosrdan,
However his victims were horrified by his conquests. The text also said: "Many of the captives I have taken and burned in a fire. Many I took alive; from some I cut off their hands to the wrists, from others I cut off their noses, ears and fingers; I put out the eyes of many of the soldiers. I burned their young men, women and children to death." About a conquest in another vanquished city he wrote: "I flayed the nobles as many as rebelled; and spread their skins out on the piles." These shock tactics brought success in 877 BCE, when after a march to the Mediterranean he announced "I cleaned my weapons in the deep sea and performed sheep-offerings to the gods
:D
king asurbanipal DRUGI :D

Pogriješio si care. Vratio si me nekih 200 godina unazad... :D

To je vezano za Ashurnasirpala II.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashurnasirpal_II

Ja sam vezan za ovog dole lika. Ratovao je, ali i gradio...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashurbanipal

Čuvena Asurbanipalova biblioteka:

http://en.wikipedia.org/wiki/Library_of_Ashurbanipal
moke_31

#9167 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by moke_31 »

Kikibombona wrote:ISILovci opet imali gadan dan u jednoj od njihovih najvecih grobnica, Gveru..... Kao blesavi napadaju Gver po stoti put i epilog uvijek bude isti - totalni masakr ISIL vojnika.

Kurdske portale su preplavile slike sa desetinama mrtvih ISIL vojnika pored cijih tijela poziraju Pesmerga borci.... Koliko im treba da shvate da protiv Pesmergi nemaju nikakve sanse i da je svaka akcija zapravo samoubilacka!????

700 pripadnika manjinskog naroda Shabak pristupilo Pesmergama

http://wikimirror-article.apache.aol.co ... bak_people

Vjerski lider naroda Shabak

Image

Veliki Kurdistan u nastanku. Manjine se najradije priklanjaju Kurdima. Stanovnici tih oblasti ce na kraju insistirati na referendumu koji ce im omoguciti pridruzivanje Kurdistanu. Vlada KRG ce svima izaci u susret, tu se Bagdad nista nece pitati, niti imaju muda bilo sta poduzeti da bi nametnuli svoju volju. Pesmerge su najjaca vojna sila u Iraku.
The HPS flag has become a particular symbol for many Yazidis since it embodies their resistance against the Islamic State armed group (IS) when around 10,000 KDP affiliated Peshmerga of the Kurdish government fled Shingal region and abandoned Yazidis to their fate when IS launched its offensive. The Yazidis have lost their faith in Peshmerga troops that were supposed to protect them. On the other hand, the Kurdish government proceeds against Yazidi demonstrators, activists and HPS resistance fighters for weeks now, with the result that over 130 Yazidis have been arrested so far.

Kiki ba smaraš istom pričom na stotinama stranica, gori si od ovog sarajevoxxx, ohani ba malo :D
japin_mutapi

#9168 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

samo za druga kiki bobu ... B

salahudin
Image

grupa kurdskih vojnika
Image

kurdski vojnici
Image
japin_mutapi

#9169 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

evo ima još slika - pritisni tude
Ludzak

#9170 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ludzak »

ISIL je produkt Irana, Izraela, Amerike i Turske. Sve u cilju uništenja Kurda. Što mislite zašto ISIL ratuje upravo tamo gdje ima najviše Kurda ?? ISIL se obezbjeđuju oružijima koji im šalju Ameri i Turci.
U ovo sam ubjeđen, a vi pričajte šta hoćete.
Fantassin

#9171 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

Ludzak wrote:ISIL je produkt Irana, Izraela, Amerike i Turske. Sve u cilju uništenja Kurda. Što mislite zašto ISIL ratuje upravo tamo gdje ima najviše Kurda ?? ISIL se obezbjeđuju oružijima koji im šalju Ameri i Turci.
Glupljeg zakljucka odavno nisam cuo ... ne znam kako da se blaze izrazim stvarno.....
walter kurtz

#9172 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Ludzak wrote:ISIL je produkt Irana, Izraela, Amerike i Turske. Sve u cilju uništenja Kurda. Što mislite zašto ISIL ratuje upravo tamo gdje ima najviše Kurda ?? ISIL se obezbjeđuju oružijima koji im šalju Ameri i Turci.
Samo izostavi iran o nije ti los zakljucak
insomnia78

#9173 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Jah, zato su Ameri u reonu Kobanea izveli preko 1000 zracnih udara po Daeshu i zato daju maltene konstantnu zracnu podrsku peshmergama u Iraku
japin_mutapi

#9174 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

Challenger__

#9175 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:
Samo izostavi iran o nije ti los zakljucak

Tako je. Izbaciti Iran sa spiska i to je to, sve sa lovom Katara i KSA.
Post Reply