Mislim da previše razvlačiš pamet.Kikibombona wrote:Ima nam pomoci, itekako. Nikada i nigdje nisam napisao da nam nema pomoci. Taj utisak u narod zele utisnuti SDA i ostali. Nema nam pomoci, pomirite se s tim... mi cemo hapati i radi sto nam volja. Ne znam jesi li u dusi SDAovac ili si samo plod propagande.jastuk1 wrote:Stoji sve što kažeš. Tačno nema nam pomoći. Ali nam je još manja pomoć ako ne glasam protiv izdajnika.Kikibombona wrote:
Ovo sto pisete vas dvojica je primjer politicke naivnosti. Kao da ste prespavali 20 godina.
Za vas je Radoncic mozda vece zlo. Glasat cete za SDA i DF jer su oni kao manje zlo? Jesam li u pravu?
Sta bi bilo da je situacija obrnuta, da je trenutno na vlasti Radoncic, a da su SDP i SDA opozicija na kantonalnom i federalnom nivou?
Bilo bi ovako...
Radoncic bi optuzivao demonstrante za terorizam i huliganstvo, pricao kako je to naruceno od ovih i onih, pokusaj drzavnog udara itd itd. Ponasao bi se isto kako se sada ponasaju SDA i SDP.
S druge strane, SDA i SDP bi bili 'uz narod'. Niko ne smije da vas bije, narod je gladan i obespavljen, Fahro je za sve kriv itd.
Ako ovo ne vidite i ako do sada niste skontali, nema vam pomoci.
Kod ljudi postoji nešto što se zove dignitet i poštovanje sebe, a ne pljuvanje i hrakanje po sebi i bezobrazno, napoganije, najperfidnije razvlačenje pameti.
Ti ako hoćeš da pljuješ po sebi, samo naprijed. Meni ne pada na pamet da uništavam sebe.
Pomoci mozemo sami sebi, nikako pomoc ocekivati od politickih stranaka. Vlast ce raditi savjesno kada budu osjecali pritisak biraca, kada se izmedju ostalog budu plasili za svoje guzice i svoju slobodu. I obican radnik kada nije pod budnim okom sefa radi sto mu q ceif. Produktivnost nikakva.
Narod se budi iz mrtvila i to je dobro. Protesta u buducnosti ce biti jos vise, puno zesci i masovnijih. Eskalirat ce kada budzet krahira, kada budzetlije ne budu imale platu, penzioneri penzije itd. Tek ce onda nastati haos. Ovo nemoralno i apaticno drustvo se mora radikalno mijenjati. Promijenit ce se tek onda kada glad pokuca na vrata.
Covjek je kao spuzva, upija dok ne pocne preljevati. Jos mi mozemo upiti... ali ne jos puno.
Izdajnici?
Kakvi bolan izdajnici?
Je li Alija izdajnik?
Prodao Bosnu, potpisao RS?
Pustite suplju pricu. Vec godinama slusam kako svaki dan neko izda Bosnu.
Najveca izdaja je pokradanje svog naroda!
Narod se nažalost ne budi iz mrtvila, nego još dublje zapada u smrad koji je sam sebi servirao. Demografski za par godina ulazimo u crnu rupu i tek onda neće biti snage ni kritične mase za bilo kakav bunt, već samo za tihu patnju.
Ako je zaduženost 10 milijardi što je 40 posto BDP-a, onda ispada zaduženost može rahat rasti i do 20 milijardi. Znači ispada da možemo životariti ovakvim tempom još 10 godina, prije no što stvarno počnu zavrtat pipe, ako se u međuvremenu ne promijenimo.
Naravno da ako budem glasao da ću da glasam ZA MANJE ZLO I ZA MANJEG IZDAJNIKA i sada se na neki način kajem što nisam izašao na par zadnjih izbora. Twisted twister možda sada ne bi ovako razvlačio pamet ljudima. Ne da su drugi nešto bolji, nego ipak nisu tolika pogan kao on.
I naravno da nam ima pomoći. Ne znam odakle ti ta ideja da nam nema. Ali dok se ne promjenimo ništa bolje ni ne zaslužujemo.