RUSIJA

Post Reply
Point.

#9151 Re: RUSIJA

Post by Point. »

Ko god priča protiv Zapada a pro Rusija je neprijatelj BiH i ne želi joj dobro. To je činjenica. Priča da je Zapad htio da uništi BiH je puna rupa. Da su zaista to nanijetili, to bi i uradili. Narod od 2 miliona im ne bi predstavljao nikakvu prepreku.

Dovoljno je vidjeti kome Srbi lete, sve će se samo kazati. Biti na istoj strani kao i ljudi koji žele propast BiH je van svake pameti.

Rusi ne priznaju genocid u BiH, podržavaju i blokiraju u UN sve što je kontra Srba, podržavaju ovo sad sa rezervnim sastavom policije itd. Niko, kome je BiH u srcu, ne može podržavati takvu stranu bez obzira na razloge.

Opet ću ponoviti, svi koji zagovaraju anti američku politiku ne žele dobro BiH. Ko god je to uradio donji je. Izraelci su upravo radi dobrog odnosa sa USA dobili državu, Kosovari također. Ko god je pokušao da se kurči dobio je po piši. Talibani, Iranci, Srbi itd. Bošnjaci trebaju biti pragmatični i pametni i izabrati stranu od koje ima koristi i koja će pomoći. A to će uraditi EU i NATO integracije. Kakva crna Rusija.

I, još uvijek čekam da Salik kaže svoje mišljenje na Krim i događaje u istočnoj Ukrajini.
bunk

#9152 Re: RUSIJA

Post by bunk »

SAD su nama i otac i mati.
Njemacka isto.
Ostatku kurve europe ne vjerujem.
A rusija,u vezi nje ima samo jedna dobra stvar.
Dovoljno je daleko.
sumirprimus

#9153 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

bunk wrote:SAD su nama i otac i mati.
Njemacka isto.
Ostatku kurve europe ne vjerujem.
A rusija,u vezi nje ima samo jedna dobra stvar.
Dovoljno je daleko.
ne bas dovoljno da nas bar okean dijeli :D
sumirprimus

#9154 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

a opet prelijepa i pervelika zemlja da bi se sudilo samo na osnovu politike ne :)
bunk

#9155 Re: RUSIJA

Post by bunk »

sumirprimus wrote:a opet prelijepa i pervelika zemlja da bi se sudilo samo na osnovu politike ne :)
:lol: :lol:
Aktivno bili na strani agresora,ponizavaju nase zrtve gdje god stignu ,konstantno rovare protiv Bosne i Hercegovine.
Da su raj na planeti Zemlji osjecao bih gadjenje i prezir.
Jer mi Bosanci i Hercegovci nismo isli da ratujemo protiv njih,dapace nikad im nista nazao ne ucinismo.
Stokholmski sindrom moj sumire.
A ako me mezis onda si uspio :mrgreen:
sumirprimus

#9156 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

:D
bunk

#9157 Re: RUSIJA

Post by bunk »

Upravni odbor vijeca za implementaciju mira osudio izjave o OS nase zemlje i potvrdio dscje vojska pod nadleznosti Drzave i da entiteti tu nemaju nadleznost.
Rusija jedina nije podrzala tu izjavu.
Smrdljivi potez ocekivan od .....
sumirprimus

#9158 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

ne razumijes ti geopolitiku i strategiju, mi smo suvise mali da bi se
eeeehhh :D
sumirprimus

#9159 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

Jel kupovo ko sta skoro u nefi :lol: :lol: :lol:
Ko rusi :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#9160 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Ma de ba, šta ti znaš Estonko jedna. Mi imamo forumaše koji bolje znaju od tebe i mene kako je tebi i meni bolje ali uz uslov da smo uz ruse :-)
Ipak, kažu nam Vladini zvaničnici, Estonija, poučena prošlošću, zna veoma dobro s kakvim “okupatorom” ima posla.

U proteklim danima Obavještajno-sigurnosna agencija Estonije javno je, kao i u proteklim godinama, objavila godišnji izvještaj o ruskom utjecaju u državi potkrijepljen brojnim primjerima.

To je čini gotovo jedinstvenom u svijetu, odnosno tako je estonska OSA demonstrirala svjesnost da odgovara i građanima. Navedeni izvještaj govori da je u posljednje vrijeme posebno očit pokušaj Rusije da putem interneta ostvari što veći utjecaj u Estoniji.

Tako se u ovom izvještaju otvoreno ukazuje na različite metode, kreirane u Kremlinu kojim se nastoji izazvati što veći potres unutar Estonije.

Bilo kroz fabricirane informacije o porastu nacizma ili fašizma, putem kreiranja lista rusofoba, ukazivanja na ugroženost ruske manjine u Estoniji, regrutiranja ruskih špijuna unutar same zemlje…

Posebno su u proteklim mjesecima aktivni bili režimski ruski mediji čiji su novinari poslani u Estoniju radi sačinjavanja raznih izvještaja o “ugroženosti” demokratije u toj državi.

Tako bi oni iskonstruisali razne afere. Ipak, svjesnost Estonaca i dobra pripremljenost institucija da odgovore na ove izazove doprinijeli su da se brojni od ovh poduhvata osujete, dok su njihovi akteri suočeni s odgovorajućim sankcijama.

Neki od njih dobili su i 10 godina zatvora zbog podrivanja suvereniteta Estonije i pokušaja državnog udara.

Izvor
Baki19

#9161 Re: RUSIJA

Post by Baki19 »

Rusija je tolerantna prema muslimanima i kod njih ima slobode vjeroispovjesti.
Sanjarko

#9162 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

Je li uhapsise onu dvojicu sefova sto onom novinaru podvalise drogu i sto su naredili da se premlati. Kao eto vlast nije znala itd. Smijenili ih, to sam cuo. Kontam danas kako misle da za Rusiju, Gari ne bi valjao kao Predsjednik umjesto Putina.
sumirprimus

#9163 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

Uhapšeno 200 osoba tokom protesta podrške ruskom novinaru Golunovu u Moskvi: Uhapšen i Alexei Navalny
Među uhapšenima se nalaze i predstavnici medija. ...

...Privedeni su i novinari Reutersa, Der Spiegela i nekih opozicionih medija u zemlji...
:skoljka: :D
Sanjarko

#9164 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

I podrzavaju mnogi Putina i htjeli bi njega kao vlast. A ko jb Kasparova. Sta ce on i sta zna on, sahista.
aldinjo

#9165 Re: RUSIJA

Post by aldinjo »

Baki19 wrote:Rusija je tolerantna prema muslimanima i kod njih ima slobode vjeroispovjesti.
Mogu misliti. A usput ubijaju muslimane po svijetu. Ruska i srpska škola ubijanja muslimana.
Baki19

#9166 Re: RUSIJA

Post by Baki19 »

aldinjo wrote:
Baki19 wrote:Rusija je tolerantna prema muslimanima i kod njih ima slobode vjeroispovjesti.
Mogu misliti. A usput ubijaju muslimane po svijetu. Ruska i srpska škola ubijanja muslimana.
Koga Rusija ubija? Rusija je pomogla muslimanima da se eliminiraju teroristi ISILa i smatram da to nije ubijanje nevinnih muslimana. Cecenski teroristi nisu bili na pravom putu jer nije imala legitimno pravo da se odvaja od Rusije. Rusija ima mnogo muslimana i oni kad dodje Bajram klanjaju na ulici jer nema mjesta u Dzamijama i ruske vlasti ih ne diraju. Ne bih poredjivao srpsko ponasanje sa ruskim ponasanjem. Rusi su daleko vise kulturniji od Srba i razumni su.
aldinjo

#9167 Re: RUSIJA

Post by aldinjo »

Baki19 wrote:
aldinjo wrote:
Koga Rusija ubija? Rusija je pomogla muslimanima da se eliminiraju teroristi ISILa i smatram da to nije ubijanje nevinnih muslimana. Cecenski teroristi nisu bili na pravom putu jer nije imala legitimno pravo da se odvaja od Rusije. Rusija ima mnogo muslimana i oni kad dodje Bajram klanjaju na ulici jer nema mjesta u Dzamijama i ruske vlasti ih ne diraju. Ne bih poredjivao srpsko ponasanje sa ruskim ponasanjem. Rusi su daleko vise kulturniji od Srba i razumni su.
Nema potrebe da me lažeš dalje. Smiješno i jadno istovremeno. Ruski nevjernici ubijaju godinama civile i ti ovdje lupiš glupost. Jedini njihov cilj u Siriji je bio i ostao da zadrže na vlasti onog ubicu i šiitskog nevjernika na vlasti. I naravno da kontriraju Americi. Više i djeca ne vjeruju pričama o borbi protiv terorizma.
Sanjarko

#9168 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

Cecenija, pucnjava pred predsjednickom palatom. Ne znam koliko je vijest tacna.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#9169 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Vizionar 1985 wrote:Cecenija, pucnjava pred predsjednickom palatom. Ne znam koliko je vijest tacna.

:arrow: LINK
Atego

#9170 Re: RUSIJA

Post by Atego »

2 orka manje
Challenger_

#9171 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Vrlo, vrlo zanimljivo.

U intervjuu za "The Financial Times", Vladimir Putin je stao u odbranu savremene Rimokatoličke crkve:
Rusija je pravoslavna kršćanska nacija i uvijek je bilo problema između pravoslavnog kršćanstva i katoličkog svijeta. Upravo zato ću sada reći nekoliko riječi o katolicima. Ima li tamo kakvih problema? Da, postoje, ali ne mogu biti tako pretjerani i korišteni za uništavanje same Rimokatoličke crkve. To je ono što se ne može učiniti.

Ponekad imam osjećaj da ti liberalni krugovi počinju koristiti određene elemente i probleme Katoličke crkve kao sredstvo za uništavanje same Crkve. To je ono što smatram pogrešnim i opasnim.
JThomas

#9172 Re: RUSIJA

Post by JThomas »

bio je i on komiju simpatičan :mrgreen: što je apsolutno logično - modernom despotu se sviđa najstarija organizacija za kontrolu i eksploataciju koja je i danas u životu...razmišlja šta pravilno rade, šta se može preuzeti...
Challenger_

#9173 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Užasno plitak, tipičan Klixovski "rezon".

Iza ove izjave stoje kudikamo veće pretenzije.
JThomas

#9174 Re: RUSIJA

Post by JThomas »

jes' vala, ja zaboravio da su ove teme igralište samo dubokih...
Nadzornik

#9175 Re: RUSIJA

Post by Nadzornik »

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da ce doci u Rusiju da proslavi 75. godisnjicu pobjede:
"Da, ja cu biti tamo. Gospodin Putin me pozvao i ja cu doci"

On je napomenuo da je slavljenje ovog datuma vazno za Francusku: " da duguju mnogo Rusiji i onima koji su se opirali nacistima "

Image

Oni su se opirali,dobro,dobro... :?

Image

Kakav je to otpor bio... :shock:

Image

A parizanke su se posebno opirale fasizmu... :-)

Image
Post Reply