bhnapoleon1 wrote:Treba uvest štrajk i bojkotovat forum
Sirija vol. 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91451 Re: Sirija vol. 2
- insomnia78
#91452 Re: Sirija vol. 2
Vako i djikani. Svi bili nasilno mobilisani logisticari. VRS je imala jacu logistiku nego Ameri 
- Young Erotica
#91453 Re: Sirija vol. 2
Sa telefona i polomljenom rukom kucam, mrzi me da listam stranice sad,u pocetku mi je bilo smešno dok nisam video da ti stvarno verujes u to.
Istina je da ce i rusi i ameri dobiti deo kolaca,iako bih voleo da kurde vrate u praistoriju samo zbog ovog lazova kurdofila(nisu daleko ni odmakli sa tog stepena razvoja) dobice neku autonomiju, sdf ce preuzeti arapi i valjda ce normalan narod moci da nastavi da zivi nakon sto se rese crnih zastava. Jadna im majka kad na kraju vide sta su uradili svi zajedno.
Istina je da ce i rusi i ameri dobiti deo kolaca,iako bih voleo da kurde vrate u praistoriju samo zbog ovog lazova kurdofila(nisu daleko ni odmakli sa tog stepena razvoja) dobice neku autonomiju, sdf ce preuzeti arapi i valjda ce normalan narod moci da nastavi da zivi nakon sto se rese crnih zastava. Jadna im majka kad na kraju vide sta su uradili svi zajedno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91454 Re: Sirija vol. 2
pa dobro baš nije da su neki junaciinsomnia78 wrote:Vako i djikani. Svi bili nasilno mobilisani logisticari. VRS je imala jacu logistiku nego Ameri
nego gledam neki dokumentarac o krajini
prosjek godina kod srba u vojsci vako 53-54
četa vandredno da se skupi trebalo po 7 dana
komadant voda obični vojnik
i onda sve neke urote i prodali ste bre srpsku zemlju kad se izgubi rat
- Challenger__
#91455 Re: Sirija vol. 2
OK, uglavnom je riječ o tvom "umjetničkom dojmu". Sve pet. Ipak, živ bio, ne trpaj me u isti koš sa patološkim lažovima i ISIL-ovcem.Young Erotica wrote:Sa telefona i polomljenom rukom kucam, mrzi me da listam stranice sad,u pocetku mi je bilo smešno dok nisam video da ti stvarno verujes u to.
Za razliku od nekih drugih likova, imaš moju dobrodošlicu na forum IAKO to nije baš neka preporuka.
Živio!
- muhafuca
#91456 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Oslobodili Kurdi...muhafuca wrote:
Za koje su to gradove Kurdi pisali krv?
A koje je rezim uzeo bez borbe?
gradove - ne sela.
mislim pricali smo o ovome jedno dvanest puta - al treba ti pritvrditi gradivo svako malo kao djeci u specijanoj skoli.
- Kobane (4 mjeseca)
- Raka (4 mjeseca)
- Manbidz (3 mjeseca)
- Tabka (2 mjeseca)
- Hasaka (2 mjeseca)
Oslobodio rezim...
- Deir ez Zor (2 dana)
- Majadin (2 dana)
- Palmira (2 dana)
- Maskana (1 dan)
- Madan (1 dan)
ISIL nigdje nije pruzao otpor. Iz svakog, ali svakog grada su se povukli.
- Kobane (4 mjeseca)
4 mjeseca se branili (osim ako Kurdi ne oslobadjaju i kad u rikverc idu), svi Kurdi sjeverne Sirije satjerani u Kobane, i tek kad su Ameri se ukljucili na stranu Kurda pocela je kontraofanziva koja je trajala 7 dana max.
- Raka (4 mjeseca)
Raka - jedan od par najvecih gradova u Siriji - i opet bi bio gotov za vjerovatno dva mjeseca da Ameri nisu natjerali pola Kurda iz ofanzive na Raku da trce i grabe naftna polja u istocnom DeZ-u, jer je SAA bila vec sisla do DeZ-a.
- Manbidz (3 mjeseca)
Nisu imali podrsku Amerike u toj operaciji (bar ne punu i otvorenu) jer je u to vrijeme stopala diplomatije izmedju Amerike i Turske - a svi znamo koliko su nesposobni Kurdi kad sami moraju nesto odradti bez Americke podrske.
- Tabka (2 mjeseca)
Tabka - totalno neplanirana i nepripremljena operacija - Ameri bicevali Kurde da trce grlom u jagode i uzmu Tabqu jer je SAA dolazila sa sjevera, pa kako bi im presjekli put prema Raki i dalje.
- Hasaka (2 mjeseca)
Hasaka? Sta Hasaka - 2 mjeseca Kurdi sjedili i cekali da IS preuzme teritorij od SAA i onda oni za dva dana uzeli taj teren od IS-a
To je najvjerovatnije bio lokalni dogovor IS-a i Amerikanaca.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- Deir ez Zor (2 dana)
Deir ez Zor je brko par puta skoro sam oslobodio i to dok je bio u okruzenju. Znas i sam da je Sakr cijeli bio uzeo i satjerao IS u cosak grada, dok se nisu poceli Ameri ukljucivat na strani IS-a i bombardovat brku i bacat logistiku Is-u itd
A ako hoces i samo zadnji period gledati (jer ti tako pase) - koliko je to proslo od deblokade Dez-a do jucer kad je oslobodjen? 2 dana?
- Palmira (2 dana)
Palmira 2 dana? Ovo je vec bezobrazluk. Palmira minimalno 3 puta mjenjala ruke, ako ne i vise puta - oko Palmire se borbe vodile mjesecima ako ne i godinama. Hiljade ljudi poginulo oko Palmire na svim stranama - tvoj komentar (?) Palmira pala za dva dana. Cisti bezobrazluk.
- Majadin (2 dana)
Jedini koji si u pravu mozda sto se tice brzine ali porediti period sada kad je IS vec pobjedjen, nema ni ljudstva ni tehnike ni morala sa periodima
u kojima je IS bio na vrhuncu moci imao granicu sa Turskom ljudstvo tehniku - nisu bili pritisjuti vazdusnim udarima sa svih strana - je nidje veze - medjutim nista iznenadjujuce od tebe.
- Maskana (1 dan)
- Madan (1 dan)
sela prakticno - cudi me da si Sukhnu zaboravio, puno si plakao onda kad je SAA Sukhnu - izolovano selo u po pustinje dva mjeseca okruzivala i onda na kraju konacno i osvojila - tvoj komentar i tad bio - predali bez borbe.
Nezasticena izolovana sela od po par hiljada stanovnika
Okruzujes ih mjesec dana uzimas teren okolo i kad im sve komunikacije presjeces udjes i pocistis za sedam do deset dana.
Tvoj komentar (?) - Palo za 1 dan bez borbe - Cisti bezobrazluk
Plus ponovo poredis period kad je IS na izmaku snaga sa periodom kad je IS bio na vrhuncu moci - nema veze normalno - potrebno je malo usminkati "cinjenice".
- Krokodajl
#91457 Re: Sirija vol. 2
To valjda dokazuje kako je Sirijska vojska pobjednička i organizirana a SDF nemoćan i slab 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#91458 Re: Sirija vol. 2
stavite brku na avatar ili ću bojkotovat temu
brko iz d best fak d rest
brko iz d best fak d rest
- ioannes
#91459 Re: Sirija vol. 2
nije mi još niko odgovorio na pitanje kakvo uporište isila postoji između al bukamala i dijagonalno prema sukhni pa se stvorio onaj džep
- DaysleepeR
#91460 Re: Sirija vol. 2
vjerovatno toliko beznačajno da se ne isplati ginuti za njega, siguran sam da čekaju povlačenje daesha prema Albukamalu pa da samo prečiste teritorijuioannes wrote:nije mi još niko odgovorio na pitanje kakvo uporište isila postoji između al bukamala i dijagonalno prema sukhni pa se stvorio onaj džep
- Maystor
#91461 Re: Sirija vol. 2
Kako je lijepo vidjeti sve ove avatare! Hvala vam na odzivu!
- Young Erotica
#91462 Re: Sirija vol. 2
Da ali ti slepo verujes/podržavas jednu stranu i zanemarujes sve lose sto ta strana uradi, do te mere da se pridika ne sme uputiti na sveto trojstvo rusija/sirija/Iran. Nemoj pogrešno da me shvatite, mogao sam i slika navesti ali on nije dostupan,vas dvojica nekad branite neodbranjivo slepo verujući samo jednoj strani a sve drugo odbacivanje kao lazChallenger__ wrote:OK, uglavnom je riječ o tvom "umjetničkom dojmu". Sve pet. Ipak, živ bio, ne trpaj me u isti koš sa patološkim lažovima i ISIL-ovcem.Young Erotica wrote:Sa telefona i polomljenom rukom kucam, mrzi me da listam stranice sad,u pocetku mi je bilo smešno dok nisam video da ti stvarno verujes u to.
Za razliku od nekih drugih likova, imaš moju dobrodošlicu na forum IAKO to nije baš neka preporuka.
Živio!
- GIVI
#91463 Re: Sirija vol. 2
Podržavam Živjela slobodna Sirija svih naroda i svih vjeraMaystor wrote:Deir ez-Zor oslobođen!
Pozivam sve forumske prijatelje da ovu veličanstvenu pobjedu obilježimo tako što ćemo u narednih 7 dana na avatar staviti sliku uvaženog predsjednika Dr. Asada!
- insomnia78
#91465 Re: Sirija vol. 2
Šta to ti glumiš sa Brkom zv Koljač na avataru. Kamo Prassad?
- GIVI
#91466 Re: Sirija vol. 2
Što je ovo Al Qaim Iračke snage napadaju Savoxove orke sa T-90?Hezbollah?

Šilka sa Sarabom

Zastave su Hezbine nema što.

Šilka sa Sarabom

- insomnia78
#91468 Re: Sirija vol. 2
Sunce ti jebem sta je sad ovo 
- muhafuca
#91469 Re: Sirija vol. 2
Kata'ib Hezbollah ili Iracki Hezbollah tj nije ovo onaj Libanski vec druga neovisna organizacija koja djeluje na prostoru Iraka vec dugo vremena.GIVI wrote:Što je ovo Al Qaim Iračke snage napadaju Savoxove orke sa T-90?Hezbollah?
Šilka sa Sarabom
Mozes zastave potrazit na netu
- General War
#91470 Re: Sirija vol. 2
Istopila se plastika, sta se cudisinsomnia78 wrote:Sunce ti jebem sta je sad ovo
- Kikibombona
#91472 Re: Sirija vol. 2
Ovo je iracki Kataib Hezbolah.GIVI wrote:Što je ovo Al Qaim Iračke snage napadaju Savoxove orke sa T-90?Hezbollah?
Šilka sa Sarabom

Zastava libanskog HezbolahaKata'ib Hezbollah (Arabic: كتائب حزب الله, Brigades of the Party of God[14]) or Hezbollah Brigades is an Iraqi Shia paramilitary group supported by Iran. It is active in the ongoing Iraq War[15][need quotation to verify] and the Syrian Civil War.[16] During the Iraq War, the group fought against American Invasion forces.[14][17]
The group's structure is secretive, but Abu Mahdi al-Muhandis, an adviser to Iran's Quds Force and former Badr Organization member, is known to be a senior figure in the group.[1][18] The group receives training and funding from the Quds Force.[14][17] The US State department also claimed Lebanon-based Hezbollah provided weapons and training for the group.[19] It came to prominence in 2007 for attacks against American and coalition forces,[14][20] and was known for uploading its videos of attacks on American forces on the internet.[21]
- insomnia78
#91473 Re: Sirija vol. 2
A dobro. Ko da ti ne bi volio da nisi. Pa je l’Young Erotica wrote:Nisam klon,ja sam kako ti voliš da kazes cetalj ili salonac. Pratim ovde temu par godina iz razloga sto su sve strane zastupljene i ne vlada jednoumlje, lakse se stvori prava slika situacije. Likovi poput kikibombona, chalenged i sarajevoxxx su robovi ideologije i sire neistine. Odgovorio sam na ovo samo zato sto covek laze sa pola gasa, niko mu ne replicira,kao eto pustaju saa a mucni kurdi krv propisase za dobrobit naftnih polja, usput idu hvalospevi o istim kao da se radi o rimljanima a ne o pastirima koji za bolje od 100 ovaca ne znaju.insomnia78 wrote:Koji si sad ti i zasto se kloniras?Young Erotica wrote:I ovo dok su uzimali naftna polja 100 km u danu, sve zarad naroda provincije der ez zor i njihove dobrobiti a isil kidisao na putnu komunikaciju i suknah i to je deo dogovora asad/isil zar ne?
vec mesecima lazes, podvaljujes slike,lazne događaje, i sopstvene konstrukcije o kurdima koje dodirnih tačaka sa realnoscu nemaju. Pride vredjas jedan pravac islama tako maliciozno a zastupas stranu ciji je civilizacijski vrhunac ples oko vatre i 100 ovaca.
PS: vidis labude kako smo citani diljem “regiona” a ti jutros gotov zaplak’o. Ne cita ‘vo niko, ne kreiramo mi nista
- insomnia78
#91474 Re: Sirija vol. 2
Da nije jebac dje stao na minu pa šije klonirale novog?General War wrote:Istopila se plastika, sta se cudisinsomnia78 wrote:Sunce ti jebem sta je sad ovo
- General War
#91475 Re: Sirija vol. 2
jes im i trajoinsomnia78 wrote:Da nije jebac dje stao na minu pa šije klonirale novog?General War wrote:Istopila se plastika, sta se cudisinsomnia78 wrote:Sunce ti jebem sta je sad ovo