Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#91351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: @Benq
eon full je osakaćeni paket duo net extra i kao takav mi nije opcija...
Da ne quotam citav post. Razumijem te, ti najbolje znas koje su tvoje mogucnosti i sta zelis da koristis od usluga. Sto se tice benefita, mozda se nismo najbolje razumjeli, na benefite ne mislim samo ono sto dobijes kao bonus uz potpis ugovora za svoj paket, nego i da na EON FULL prenosis i pakete kanala koje imas u Extra paketu i to koristis naredne dvije godine, zato kazem da se ne zna sta ce biti za dvije godine, a sigurno ce opet doci do redizajna paketa, bice neki novi paketi, sadrzaj itd.. Sto se tice toga da ako povecavaju brzinu u Family paketu da onda moraju i na ta dva, to je njihova poslovna politika, mozes iskazati svoje nezadovoljstvo i nastaviti koristiti Extra paket, mozes preci na neki od EON paketa ili raskinuti ugovor, koliko god ti ovo grubo zvucalo, tako je kako je.

Vezano za EON Box, tu opet zavisi i od primjerka Boxa kao i do signala. Ja imam dva boxa i nikakvih problema nemam s njima, zna se nekad desiti da se eon aplikacija resetuje ali to traje 3-4 sekunde i to je sve. Takva je situacija i sa D3 resiverima, znaju zalediti, sporo prebacivanje kanala, izgube se kanali pa vracaj na fabricke postavke (posebno slucaj sa D3 Mini), izgubi se mogucnost vracanja sadrzaja unazad pa moras zvati da osvjeze servis (PDS3).. Znaci sve ti se to na kraju svede nekako na isto. Ne postoje stvari koje ce non-stop savrseno raditi a da nekad ne dodje do nekog manjeg problema.
erotica

#91352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

@telemach
U zadnje vrijeme imam nekih problema sa modulom, slika se izgubi uz poruku da modul ne fercera, pa moram da ga cackam i vadim da bi proradilo. Nije do TVa jer sam probao i na drugom televzoru i isti problem se javlja. Pa da prijavim reklamaciju da se zamijeni za novi modul.
Telemach

#91353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

erotica » 18 minutes ago

@telemach
U zadnje vrijeme imam nekih problema sa modulom, slika se izgubi uz poruku da modul ne fercera, pa moram da ga cackam i vadim da bi proradilo. Nije do TVa jer sam probao i na drugom televzoru i isti problem se javlja. Pa da prijavim reklamaciju da se zamijeni za novi modul.
Otvorena je reklamacija, bit ćete kontaktirani što prije.
TheWatcher

#91354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

kakaljin wrote:
Benq wrote:
kakaljin wrote: Ako necege vise nema u ponudi trebaju automatizmom prebaciti na novu ponudu sa pribliznom cijenom i paketom
Ti paketi i dalje postoje samo za stare korisnike koji mogu obnoviti ugovor za isti paket i ostvariti neke benefite ili preci na novu ponudu. Novi korisnici se mogu pretplatiti samo na EON pakete.

Ali ako vec postoje zasto ih ne poboljsavaju kao i ostale pakete, vec samo tim starim paketima dizu cijenu, a uslugu ostavljaju istu.
zato jer kontaju da ces se zajebati pa preci na eon :oops:
kakaljin

#91355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Ali ako vec postoje zasto ih ne poboljsavaju kao i ostale pakete, vec samo tim starim paketima dizu cijenu, a uslugu ostavljaju istu.
Cijena za odrazavanje KKS-a se povecavala svim paketima, ne samo starim. D3 platforma je zastarjela i ide u penziju, nesto kao MMDS u svoje doba (ne znam ni ima li korisnika te usluge uopste). Sad je sve usmjereno na EON platformu, a koliko vidim, u skladu sa mogucnostima kanali se i dalje ubacuju i na D3. Problem za sve je postojanje analogne, nju kad ukinu, i korisnici D3 resivera ce imati nove kanale, jer je trenutno analogna najveca kocnica u svemu. Brzina se isto tako povecava na Duo/Trio Grande/Family paketima, dok su na Extra i Premium ostale iste jer je EON Premium jeftiniji od Trio Premium paketa, slicna stvar vazi i za Extra paket, moze se preci na Full ako im je Premium skup, i zadrzati sve benefite naredne dvije godine, a za dvije godine dosta toga ce se i promijeniti.

Sve to stoji sto kazes,

ali njihov navod zasto se poskupljuje analogija tj KKS, je da se dobijaju novi kanali vece brzine i sve ostalo, a to svako se placa dodatno u tim paketima i dodatno sta korisnik zeli, ali oni su digli svima cijenu ali svima nisu uslugu poboljsali.

Ja se nadam da ce analogiju do nove godine ugasiti jer ih vec gusi u njihovom polsovanju i ne mogu napredovati sa uslugom. Zato je treba sto prije ugasiti i digitalizovati sve korisnike.

Stave da je KKS 21,50 KM i tu dobijes dva resivera/modula sa start paketom kanala.

Svi bi na dobitku bili i oni jer mogu napredovati sa uslugom i ubacivanjem novih kanala i usluga, a korsnici budu zadovoljniji jer imaju vise kanala i bolju sliku na kanalima za isto para.
Benq

#91356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@kakaljin, samo se mozemo nadati da ce se tako nesto desiti, npr SBB to vec uveliko radi.
crnivrag

#91357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SBB:
Image
Telemach CG:
Image
Last edited by crnivrag on 01/10/2019 11:50, edited 1 time in total.
crnivrag

#91358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novi cjenovnik Telemach usluga, koji stupa na snagu od 05.10.2019.: https://telemach.ba/Binary/20722/TMBA_C ... 0_2019.pdf

P.S. Povećan je download i na starim Duo/Trio Grande Extra paketima na 140 Mbps.
Last edited by crnivrag on 01/10/2019 11:54, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#91359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Ali ako vec postoje zasto ih ne poboljsavaju kao i ostale pakete, vec samo tim starim paketima dizu cijenu, a uslugu ostavljaju istu.
Cijena za odrazavanje KKS-a se povecavala svim paketima, ne samo starim. D3 platforma je zastarjela i ide u penziju, nesto kao MMDS u svoje doba (ne znam ni ima li korisnika te usluge uopste). Sad je sve usmjereno na EON platformu, a koliko vidim, u skladu sa mogucnostima kanali se i dalje ubacuju i na D3. Problem za sve je postojanje analogne, nju kad ukinu, i korisnici D3 resivera ce imati nove kanale, jer je trenutno analogna najveca kocnica u svemu. Brzina se isto tako povecava na Duo/Trio Grande/Family paketima, dok su na Extra i Premium ostale iste jer je EON Premium jeftiniji od Trio Premium paketa, slicna stvar vazi i za Extra paket, moze se preci na Full ako im je Premium skup, i zadrzati sve benefite naredne dvije godine, a za dvije godine dosta toga ce se i promijeniti.
Benq, D3 nije platforma niti je EON platforma a Telemach nikad nije imao MMDS u ponudi.

D3 je marketinški naziv i skraćenica je od DOCSIS 3 koji je bio top u vrijeme dolaska Telemacha. EON isto tako je samo marketinški naziv i ništa više. Nikakva platforma. Što se tzv. MMDS-a tiče, to je obični DVB-S1 u MPEG1 formatu. Pravi MMDS koristi istu opremu kao i KKS, isti je kablovski modem samo signal i kanali idu zrakom umjesto žicom i zastupljen je najviše u Skandinaviji. To ko Telemacha nikako nije slučaj.

I D3 i EON koriste DVB-C i on niukom slučaju nije zastario. Trenutno je u razvoju DVB-C2.

Najveći problem u je analogiji. Ona dok se ne ukine, nema ni većeg broja kanala ni drastično bržeg neta.
channel10

#91360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Pitanje za @Telemach: Sta ste ovo uradili sa kanalima? Pretpostavljam da je do toga sto danas iskljucujete sve ono sto ste pustili prije dva mjeseca, ali vi iskljucujete i ono sto ne bi trebali,a ostavljate takodjer neke kanale koje ne bi trebali. Hoce li se to srediti u naredna dva tri dana ili?
crnivrag

#91361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote: Telemach nikad nije imao MMDS u ponudi.
Telemach je uslugu MMDS naslijedio od bivšeg ELOB-a, i ista je još uvijek aktivna:

https://telemach.ba/Binary/348/Cjenovni ... 0.2016.pdf
https://telemach.ba/Binary/20721/TMBA_M ... a_2019.pdf
Benq

#91362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: Benq, D3 nije platforma niti je EON platforma a Telemach nikad nije imao MMDS u ponudi.

D3 je marketinški naziv i skraćenica je od DOCSIS 3 koji je bio top u vrijeme dolaska Telemacha. EON isto tako je samo marketinški naziv i ništa više. Nikakva platforma. Što se tzv. MMDS-a tiče, to je obični DVB-S1 u MPEG1 formatu. Pravi MMDS koristi istu opremu kao i KKS, isti je kablovski modem samo signal i kanali idu zrakom umjesto žicom i zastupljen je najviše u Skandinaviji. To ko Telemacha nikako nije slučaj.

I D3 i EON koriste DVB-C i on niukom slučaju nije zastario. Trenutno je u razvoju DVB-C2.

Najveći problem u je analogiji. Ona dok se ne ukine, nema ni većeg broja kanala ni drastično bržeg neta.
Ziv bio ne zbunjuj ljude, znaju oni odlicno o cemu se ovdje prica kad se koriste termini "D3" i "EON". EON Box je hybrid koji radi i preko dvb-c i iptv i samim tim ima daleko vece mogucnosti od obicnog D3. Ako se pocnemo gadjat terminologijom pola foruma nece shvatit o cemu se prica :mrgreen:

Analogija jeste najveci problem i to vecinski zbog interneta, dok se kanali mogu bez problema ubacivat na EON.
Benq

#91363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote:..
Evo ide ti povecanje brzine sa 120 na 140Mb na Extra paketu.
rimac

#91364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimac »

Kupujem Wireless Router - molim pomoć.

Kao što znate, Ubee EVW3270 pokriva samo nekoliko metara Wi-FI-om. Hoću za stan kupiti neki router oko 120 KM. Našao sam dva:

Router Wireless TP-Link AC1350 Dual-Band Wi-Fi Router, 802.11ac/a/b/g/n, 867Mbps at 5GHz + 450Mbps at 2.4GHz, 5 10/100M Ports, 5 fixed antennas, Beamforming, IPTV, Cloud support, VPN Server, LED Control , WPS ,IPv6 Ready, Tether App
PN: ARCHER-C60
110 KM

D-Link DIR-842 AC1200 Dual band Gigabit Router
ovaj ima • 10/100/1000 Gigabit Ethernet Internet WAN port
119 KM

Prvo sam mislio kupiti TP-Link ali onda vidjeh da ima priključak 1 × 10/100Mbps WAN Port. Koliko znam iz Ubee bi išao kabal u ovaj WAN port. Ne znam kako će na TP-Linku biti ta brzina (867Mbps at 5GHz + 450Mbps at 2.4GHz,) ako je sam WAN port ograničen na 100Mbps? Zbunjen, molim pomoć. Hvala.
Last edited by rimac on 01/10/2019 12:28, edited 1 time in total.
crnivrag

#91365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Kad da očekujem povećanje brzine na EON Premium paketu sa 200 na 300 Mbps, pošto je cjenovnik sad i zvanično objavljen?
Benq

#91366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rimac wrote: Prvo sam mislio kupiti TP-Link ali onda vidjeh da ima priključak 1 × 10/100Mbps WAN Port. Koliko znam iz Ubee bi išao kabal u ovaj WAN port. kako će biti ta brzina (867Mbps at 5GHz + 450Mbps at 2.4GHz,) ako je sam WAN port ograničen na 100Mbps? Zbunjen, molim pomoć. Hvala.
Ruter ako ima 10/100Mb WAN Port, on ce otprilike toliku brzinu da isporuci preko wifi-a uz adekvatan uredjaj sa tvoje strane (da podrzava tu brzinu preko wifi). Te brzine koje se navode za 5GHz i 2.4GHz su u LAN-u i to u idealnim uvjetima, sharing fajlova izmedju racunara..
Telemach

#91367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » less than a minute ago

Telemach wrote:

Kad da očekujem povećanje brzine na EON Premium paketu sa 200 na 300 Mbps, pošto je cjenovnik sad i zvanično objavljen?
Obavijestit ćemo Vas o svim izmjenama.
skafiskafsnjak

#91368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Telemach...
Briga o postojecim korisnicima - nula.

Svaka cast :oops:
channel10

#91369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Znas li koje su promjene u cjenovniku? Jesu li mijenjali sadrzaj paketa, odnosno prebacivali kanale iz paketa u paket?
veliki_ah

#91370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

duffy_duck wrote:Sljedeci put ako poskupe cijenu. Predlazem ovima koji zele Arene u HD da traze kao benefit za produzenje ugovora.
Ne znam jesu li ikome to dali. Ja sam tražio i ne daju. Nude pinkove kao bonus.. Jebo pinikove..
crnivrag

#91371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote: Znas li koje su promjene u cjenovniku? Jesu li mijenjali sadrzaj paketa, odnosno prebacivali kanale iz paketa u paket?
Ne, samo su povećane internet download brzine na sljedećim paketima: EON Duo Light, EON Duo Full, EON Duo Premium, EON Light, EON Full, EON Premium, Duo Net Grande, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Trio Grande, Trio Grande Family i Trio Grande Extra.
Tesla Edison

#91372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
TESLA_EDISON wrote: Benq, D3 nije platforma niti je EON platforma a Telemach nikad nije imao MMDS u ponudi.

Ziv bio ne zbunjuj ljude, znaju oni odlicno o cemu se ovdje prica kad se koriste termini "D3" i "EON". EON Box je hybrid koji radi i preko dvb-c i iptv i samim tim ima daleko vece mogucnosti od obicnog D3. Ako se pocnemo gadjat terminologijom pola foruma nece shvatit o cemu se prica :mrgreen:

Analogija jeste najveci problem i to vecinski zbog interneta, dok se kanali mogu bez problema ubacivat na EON.
Pa danas svaki noviji TV a i PDS 2 i 3 imaju HBTV tj. Hybrid TV funkcionalnost. Sve što može EON box (što se TV-a tiče), može se implementirati i na PDS i na CI+ v 1.4 i 2.0. Dakle, platforma je identična samo je pitanje čija oprema se favorizuje ;).
channel10

#91373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote: Znas li koje su promjene u cjenovniku? Jesu li mijenjali sadrzaj paketa, odnosno prebacivali kanale iz paketa u paket?
Ne, samo su povećane internet download brzine na sljedećim paketima: EON Duo Light, EON Duo Full, EON Duo Premium, EON Light, EON Full, EON Premium, Duo Net Grande, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Trio Grande, Trio Grande Family i Trio Grande Extra.
Hvala druze :thumbup:

Kod mene najvjerovatnije iskljucili prosireni paket koji je dobijen kao benefit prilikom zadnjeg potpisivanja ugovora, ali vidim da ipak ima po koji kanal iz tog prosirenog paketa. Ostavili mi HBO koji nisam imao, a ukinuli cinestar hd, a koliko znam ti kanali idu zajedno. Uglavnom, trenutno mi je haos na tv-u :D , a vidim Telemach ignorise moje pitanje :-) . Sad ce se javiti kad cuje da je ostao HBO i poneki kanal iz prosirenog paketa....
Boban0726

#91374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Piše da cjenovnik stupa na snagu 5.10
rimac

#91375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimac »

Benq wrote:
rimac wrote: Prvo sam mislio kupiti TP-Link ali onda vidjeh da ima priključak 1 × 10/100Mbps WAN Port. Koliko znam iz Ubee bi išao kabal u ovaj WAN port. kako će biti ta brzina (867Mbps at 5GHz + 450Mbps at 2.4GHz,) ako je sam WAN port ograničen na 100Mbps? Zbunjen, molim pomoć. Hvala.
Ruter ako ima 10/100Mb WAN Port, on ce otprilike toliku brzinu da isporuci preko wifi-a uz adekvatan uredjaj sa tvoje strane (da podrzava tu brzinu preko wifi). Te brzine koje se navode za 5GHz i 2.4GHz su u LAN-u i to u idealnim uvjetima, sharing fajlova izmedju racunara..
Hvala.
1.Ne znam kako će na TP-Linku reklamirati brzinu (867Mbps at 5GHz + 450Mbps at 2.4GHz,) ako je sam WAN port ograničen na 100Mbps? Gdje ga ulazno priključi?

2. Ovaj DIR-842 ima 10/100/1000 Gigabit Ethernet Internet WAN port.Znači on bi mogao ići iznad 100 MB? Imam novi laptop koji podržava veće brzine.
Locked