Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#91326 Re: Liverpool FC
To ce definitivno olaksati posao na ljeto.
- Pandakonda
#91327 Re: Liverpool FC
Pa taj isti trener je bio i prošle godine kada je sve islo ekstra, ne drzi vam prica voduMMM1977 wrote: ↑19/04/2026 21:08This. Nisu mogli svi zaboraviti kako se igra fudbal ali je pozicioniranje užas, naravno da onda loše izgledaju i Wirtz i Isak i svi. Da je dobar trener oni bi bili zvijeri što i jesuAmiĐa_Idriz wrote: ↑19/04/2026 18:20 Pa kad ti toliki broj igrača grohne i propadne onda je baš upravo do trenera. Da su dva-tri pojedinca onda okej, kad ti komplet ekipa propadne zna se u koga se prstom upire. Ponavljam se hiljaditi put, ekipa definitivno nije balansirana nakon posljednjeg ljeta, ali nije ni blizu istinski ovako loša. Roster je i dalje taman takav da se komotno moglo kampirati u top 5 sad.
- AmiĐa_Idriz
#91329 Re: Liverpool FC
Jbt ne zna čovjeku šta je gore, kad im idu mišići ili kad im se dešavaju ove bizarnosti 
- BHF_Manijak
#91331 Re: Liverpool FC
Dakle zaboravite na bastonije, schlotterbecke i ostale, ako Konate produzi to je to sto se odbrane tice.
Meni je ovo nestabilno, ali eto.
Konate mi nije igrac koji ce naslijediti van Dijka.
Propuh lik nekonstantni i to je to. Jedina prednost je sto je ocvrsnuo, zadnje 2. sezone nema toliko povreda. Forma je i dalje strasno klimava. Kao i citavog tima.
Konate je linija od Baresija do kante.
Meni je ovo nestabilno, ali eto.
Konate mi nije igrac koji ce naslijediti van Dijka.
Propuh lik nekonstantni i to je to. Jedina prednost je sto je ocvrsnuo, zadnje 2. sezone nema toliko povreda. Forma je i dalje strasno klimava. Kao i citavog tima.
Konate je linija od Baresija do kante.
- AmiĐa_Idriz
#91332 Re: Liverpool FC
Pa pisao sam i ja već, Konateovim produženjem se završava priča oko pojačanja u zadnjoj liniji i to mi je totalno ok, imamo mi većih prioriteta trenutno. Kao npr:
- AmiĐa_Idriz
#91333 Re: Liverpool FC
Meni je Konate od jeseni top. Imao je užasan početak sezone, ali čini mi se nakon onog prvog horora u Istanbulu da se ustabilio. Ovu kalendarsku godinu jako dobar. Žuta minuta bude tu i tamo, ali ko je nema ove sezone.
-
convict
#91334 Re: Liverpool FC
A vidjeli smo da i Bastoni ima zute minute, tako da nema nikakve garancije. Mozda nije dugorocno rjesenje kao zamjena za Virgila, ali odlicno za narednu sezonu.
Zna li se sta vezano za Leonijev oporavak? Bilo bi sjajno da prodje pripreme s ekipom.
Zna li se sta vezano za Leonijev oporavak? Bilo bi sjajno da prodje pripreme s ekipom.
- Capajebo
#91335 Re: Liverpool FC
Ma Konate je tamo negdje od Novembra-Decembra meni jedan od najboljih stopera na svijetu. Beton.
Gledao sam neki dan malo Diomande-a, fkt izgleda odlicno. Kad bi sklepali njega i Minteha to bi bila fantazija
Konate, VVD, Jaques, Leoni bi trebalo biti sasvim
Gledao sam neki dan malo Diomande-a, fkt izgleda odlicno. Kad bi sklepali njega i Minteha to bi bila fantazija
Koliko sam upratio, nisam ti 100%, da ce proci pripreme sa ekipom. Sve ide kao i puno bolje od ocekivanog.
Konate, VVD, Jaques, Leoni bi trebalo biti sasvim
- ismar2215
#91336 Re: Liverpool FC
Meni je isto ok stoperska linija s produzavanjem ugovora Konateu. Konate je dosao sebi zadnjih mjeseci. Sto se tice zamjene za Virgila, to necemo ni naci koliko god para da imamo. Bastoni nije taj nivo niti ce biti i Konate nije losiji sigurno. Jacquet i Leoni su dobre zamjene s potencijalom da budu prvi stoperi za koju godinu. Problematicna je po meni i situacija s bekovima. Da li se i dalje moze racunati ma Bradleya i Gomeza? Ko ce biti zamjena za Kerkeza, vracamo li Tsimikasa?
- Pandakonda
#91337 Re: Liverpool FC
Desna strana je ok ako Frimpong, Bradley i Gomez budu zdravi. Lijevo je problem sto se ostaje samo na Kerkezu. Sigurno tu jos mora neko doci ako ne vrate Tsimija.
Stoperi su također ok ako prođe bez povreda. Samo je opet pitanje ko će biti lider nakon Virgila. Ocigledno imaju povjerenja u Konatea
Stoperi su također ok ako prođe bez povreda. Samo je opet pitanje ko će biti lider nakon Virgila. Ocigledno imaju povjerenja u Konatea
- BHF_Manijak
#91338 Re: Liverpool FC
Brate "jedan od najboljih stopera svijeta" su partije van Dijka i van Dijk kao igrac.
Ono se zove stoper. Konate niti je blizu niti ce biti.
Pa ono Bayerna sto sam gledao ove sezone - Upamecano je presisao Konatea, iako je dolaskom u Liverpool i prelaskom Upamecana u Bayern, Konate taj koji je imao "bolji start".
Upamecano je imao strasne ispade, blackouts, ali ustabilio se i top izgleda.
Ne znam, evo gledao sam Konatea protiv PSG-a, Evertona, ma citavu sezone - meni to nije nosilac odbrane.
Nadam se iskreno da su taj Jacquet i Leoni bolje nade.
Sto se krila tice - Diomande je top, ako ce jos Barcolu ili Olisea dovesti.
On sam - nikakvo rjesenje. Dok se navikne na ligu, tempo - novi Wirtz ce biti.
- AmiĐa_Idriz
#91339 Re: Liverpool FC
Bastoni nema šta tražiti u ekipama koje ne igraju sa trojicom pozadi.
- AmiĐa_Idriz
#91340 Re: Liverpool FC
Bilo kako bilo, sve mi se čini da trebamo već sada smanjiti očekivanja i za iduću sezonu u smislu ganjanja nekih vrhunskih rezultata. Excelaši su se okrenuli ovim golobradim varijantama koji će kroz godinu-dvije stasavati sa ovo nešto iskusnijih koje imamo pa da tamo za tri godine budemo neki aposlutni konkurenti u svim takmičenjima gdje će ti Leoni, Jacquet, Kerkez, Wirtz i slični ući u već neke etablirane godine, sa Isakom i sličnima u nekom prajmu...u nekom savršenom scenariju. 
- BHF_Manijak
#91342 Re: Liverpool FC
Ma samo se ne treba nervirat Boga mi. Rodgers 2. U oktobru noga. Bacit ce 500-600 miliona na debila. E moj Klopp...
- Capajebo
#91343 Re: Liverpool FC
Momak je vec javno rekao da je navijac Liverpoola, i da je san i njemu i starom mu da zaigra na Anfieldu. 
Tako da fkt vjerujem, ako je Liverpool spreman da plati tih 80ak miliona, da nece biti problema s tim. Posebno sto je i Klop s druge strane tih pregovora.
Diomande, Gakpo i Rio. Ili ce ganjati jos jednog jeftinijeg, ili ce koristiti Frimponga kao backup desno, a dovesti jos jednog beka za rotacije.

Tako da fkt vjerujem, ako je Liverpool spreman da plati tih 80ak miliona, da nece biti problema s tim. Posebno sto je i Klop s druge strane tih pregovora.
Diomande, Gakpo i Rio. Ili ce ganjati jos jednog jeftinijeg, ili ce koristiti Frimponga kao backup desno, a dovesti jos jednog beka za rotacije.
To sam te sad cuo, i nikad viseAmiĐa_Idriz wrote: ↑20/04/2026 20:29 Bilo kako bilo, sve mi se čini da trebamo već sada smanjiti očekivanja i za iduću sezonu u smislu ganjanja nekih vrhunskih rezultata. Excelaši su se okrenuli ovim golobradim varijantama koji će kroz godinu-dvije stasavati sa ovo nešto iskusnijih koje imamo pa da tamo za tri godine budemo neki aposlutni konkurenti u svim takmičenjima gdje će ti Leoni, Jacquet, Kerkez, Wirtz i slični ući u već neke etablirane godine, sa Isakom i sličnima u nekom prajmu...u nekom savršenom scenariju.![]()
- BHF_Manijak
#91344 Re: Liverpool FC
Pa brate sta ocekujes s ovim diletantom na klupi?
Za koju pozitivnu tacku vezanu za igru se IKO ima uhvatiti, pa da gaji nadu da ce s ovim biti bolje?
Koje su pozitivne stvari u igri? Ne postoje.
Koji su igraci napredovali pod Slotom ove sezone? Nijedan.
Rastavio te City, PSG te opet zguzio uprkos ulozenih pola milijarde da kao smanjis tu razliku u odnosu na proslu sezonu, protiv zadnjih 6 ekipa nemas 1-2 pobjede...
- Capajebo
#91345 Re: Liverpool FC
Znam da sam u teskoj manjini ovde, ali ovo sto ce ostaviti Slota po meni ima logike. Da li i mene nerviraju njegove izjave - nerviraju, al jebat ga, takav je sta mu ja mogu.BHF_Manijak wrote: ↑20/04/2026 22:54Pa brate sta ocekujes s ovim diletantom na klupi?
Za koju pozitivnu tacku vezanu za igru se IKO ima uhvatiti, pa da gaji nadu da ce s ovim biti bolje?
Koje su pozitivne stvari u igri? Ne postoje.
Koji su igraci napredovali pod Slotom ove sezone? Nijedan.
Rastavio te City, PSG te opet zguzio uprkos ulozenih pola milijarde da kao smanjis tu razliku u odnosu na proslu sezonu, protiv zadnjih 6 ekipa nemas 1-2 pobjede...
Naguzili su ga Hughes i Edwards sa ekipom + nenormalan broj povreda kroz cijelu sezonu. A i ta prica pola milijarde nije bas tako, al hajd.
Potroseno je toliko prvenstveno na Wirtza - svi se slazemo da je bio dobar potez (posebno u tom trenutku), i na Isaka koji evo cijelu sezonu nece biti spreman. I ovo sad sto igra, igra zato sto bukvalno mora. A i za njega i dalje smatram da kad se ukazala prilika da se trebao dovesti. I siguran sam da ce svi svrsavati na njega iducu sezonu. Da ne bude da ovo pricam da utjesim sam sebe, ovo isto sam govorio i kad je Ekitike bio u najboljoj formi pa sam i tad govorio da treba on jos pure pojesti da dodje na nivo Isaka iz Newcastle-a.
Ovo ostalo Kerkez i Frimpong. I to nisu uopste bile neke cifre, nego poprilicno "jeftini" transferi.
Covjek je u prvoj sezoni bez ikakvih ulaganja osvojio titulu, i pod njegovim vodstvom su bas ti isti igraci igrali najbolji fudbal u svojoj karijeri.
Sezona od samog pocetka pocela na najgori moguci nacin, pa onda prodaja Diaza koji je bio motor ekipe, i konstantne povrede haman cijelog tima. I da ne spominjemo nenormalan pad Salaha koji niko zivi haman nije mogao predvidjeti. Hajde nije niko ocekivao statistiku prosle sezone, ali ovoliki pad niko nije mogao predvidjeti.
Niti kazem da je perfektan niti najbolji, al jebemu mater valjda je zasluzio da mu se pruzi sansa i ukaze povjerenje poslije osvojene titule. Da se ne lazemo nije bas Liverpool se toliko naosvajao titula da jedno 4-5 mjesto bude razlog za raspad sistema.
Ja prvenstveno zamjeram januarski prelazni rok sto se nije dovelo par igraca da se stabilizuje ekipa i da se osigura Liga prvaka bez srkleta. Ali eto, ipak su procijenili da mogu i bez toga - sto ce se po svemu sudeci i ostvariti.
Transferi Wirtza, Isaka, Ekitikea, Jaquesa (kako se vec pise) i ako eto bude Diomandea fkt pokazuje ambiciju kluba da napadaju sami vrh.
I ja pizdim haman svake sedmice, al kad malo ohladim i sagledam situaciju smirim se malo.
Mrsko mi fkt pisati romane, a svakako sam te htio zvati na kafu ovih dana pa da protabirimo na miru
- BHF_Manijak
#91346 Re: Liverpool FC
A do koga su brate povrede? Ne znam, meni nije normalno da ekipa u sezoni ima 12-13 povreda. Hajde Ekitike je nesreca, nema to veze po meni sa pripremom, Isak takodjer, pa i Bradley, ruzno doskocio i to je to. Ostalo su sve misici nekakvi, loze itd.
Meni je to do priprema, fizicke spreme i slicno, a to je do trenera/strucnog staba.
Ja se opet vracam na igru. Nisu meni ni rezultati toliko, 4.-5. mjesto i slicno. Meni je igra najgori dio ovog svega, a to je iskljucivo do trenera. Ne moze odigrati sezonu, a da imas 6-7 utakmica koje su vrijedne pomena, da ti je ne znam kakva tranzicija u pitanjU! Ne mozes!
Igra i postavka i sve ostalo vezano za postavku/taktiku ne ukazuje nicim da ce sa njim biti bolje. Opet kazem - izgubiti, odigrati remi, nije problem ako si ti izgledao smisleno na terenu. Liverpool ove sezone izgleda sve samo ne smisleno na terenu.
Postavljali smo ovdje isjecke kako izgleda sredina terena, kolike rupe, kolika nepovezanost tima. Evo da iskljucimo da automatizama nema jer je mnogo novih igraca, ali da mi mozes reci da veci dio sezone izgledas kao rastiman orkestar - s tim se ne mogu sloziti. Meni je sezona ocajna kao i sama igra. Lose izgleda i ne vidim "svjetlo na kraju tunela".
Ne vidim kako ovaj tim moze 200% bolje igrati za 3 mjeseca. Ne vidim, jer ovaj covjek je pokazao tokom sezone da bjesomucno gura svoje po svaku cijenu, a rastimalo te je mnogo ekipa ove sezone, nabrajao sam vec - City, PSG, Nottingham, nisi pobijedio Leedsa u dvije utakmice,m Burnley kuci, Wolvese itd.
@Capajebo Isti je broj, zovi.
Meni je to do priprema, fizicke spreme i slicno, a to je do trenera/strucnog staba.
Ja se opet vracam na igru. Nisu meni ni rezultati toliko, 4.-5. mjesto i slicno. Meni je igra najgori dio ovog svega, a to je iskljucivo do trenera. Ne moze odigrati sezonu, a da imas 6-7 utakmica koje su vrijedne pomena, da ti je ne znam kakva tranzicija u pitanjU! Ne mozes!
Igra i postavka i sve ostalo vezano za postavku/taktiku ne ukazuje nicim da ce sa njim biti bolje. Opet kazem - izgubiti, odigrati remi, nije problem ako si ti izgledao smisleno na terenu. Liverpool ove sezone izgleda sve samo ne smisleno na terenu.
Postavljali smo ovdje isjecke kako izgleda sredina terena, kolike rupe, kolika nepovezanost tima. Evo da iskljucimo da automatizama nema jer je mnogo novih igraca, ali da mi mozes reci da veci dio sezone izgledas kao rastiman orkestar - s tim se ne mogu sloziti. Meni je sezona ocajna kao i sama igra. Lose izgleda i ne vidim "svjetlo na kraju tunela".
Ne vidim kako ovaj tim moze 200% bolje igrati za 3 mjeseca. Ne vidim, jer ovaj covjek je pokazao tokom sezone da bjesomucno gura svoje po svaku cijenu, a rastimalo te je mnogo ekipa ove sezone, nabrajao sam vec - City, PSG, Nottingham, nisi pobijedio Leedsa u dvije utakmice,m Burnley kuci, Wolvese itd.
@Capajebo Isti je broj, zovi.
- no_sekirli
#91347 Re: Liverpool FC
Ne mislim ni ja da je Slot tako očajan trener, ali iz njega isijava amaterizam iz tekme u tekmu.
Onaj tim iz Pariza je dokaz da je pogubljen, a onda kod kuće kad gonjaš rezultat, ostaviti Salaha na klupi i uvesti igrača koji nije igrao skoro godinu dana je dno. Da ne spominjemo ostale gafove.
Onaj tim iz Pariza je dokaz da je pogubljen, a onda kod kuće kad gonjaš rezultat, ostaviti Salaha na klupi i uvesti igrača koji nije igrao skoro godinu dana je dno. Da ne spominjemo ostale gafove.
- Gandalf
#91348 Re: Liverpool FC
Nisu toliko bitna imena, nije se jednom pokazalo da "veliko" ime za velike pare bude rinaka od igrača - ogromna vrijednost na tržištu i medijska prenapuhanost ne garantuju vrhunskog igrača - ove sezone kao nikada prije u to smo se uvjerili na vlastitom rosteru.
Pametna klupska strategija izgradnje tima i trener koji ima kičmu i ideju je ono što nam sada najviše treba. Ove sezone čuveni exellovci usrali su i šefa i stanicu a o holandskom poludebilku na klupi nema se šta više reći.
Pametnu klupsku politiku bacili smo pod jebeni bullet train koji piči 500 na sat i pojma nemamo gdje idemo, živimo na nekom instinktu i faktoru sreće, sramotna strategija za ovakav klub.
Uprava se mora sabrati što prije, sljedeće sezone sezone sa ovakvim zalaganjem i konferencijska liga smatraće se uspjehom.
Pametna klupska strategija izgradnje tima i trener koji ima kičmu i ideju je ono što nam sada najviše treba. Ove sezone čuveni exellovci usrali su i šefa i stanicu a o holandskom poludebilku na klupi nema se šta više reći.
Pametnu klupsku politiku bacili smo pod jebeni bullet train koji piči 500 na sat i pojma nemamo gdje idemo, živimo na nekom instinktu i faktoru sreće, sramotna strategija za ovakav klub.
Uprava se mora sabrati što prije, sljedeće sezone sezone sa ovakvim zalaganjem i konferencijska liga smatraće se uspjehom.
- no_sekirli
- AmiĐa_Idriz
#91350 Re: Liverpool FC
Ne trebaju ti čak ni povrede da vidiš kako je ekipa slabo pripremljena. Dosadio sam sam sebi više, ali čovječe tebi energetski ekipa rikne do 60-te minute a pritom ne igraš ni blizu neki presing i ludu trku pa ono ispuhao si. Ne znam šta se tu desilo, prošle sezone je ekipa mnoooooogo mnogo mnogo bolje izgledala u tom segmentu, a igrao se dosta brži fudbal.BHF_Manijak wrote: ↑21/04/2026 08:19 A do koga su brate povrede? Ne znam, meni nije normalno da ekipa u sezoni ima 12-13 povreda. Hajde Ekitike je nesreca, nema to veze po meni sa pripremom, Isak takodjer, pa i Bradley, ruzno doskocio i to je to. Ostalo su sve misici nekakvi, loze itd.