FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ZmajOdBosne76

#91301 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

liyf wrote: 27/12/2025 11:40 @ZmajOdBosne76 ne lupas ti, ali je besmisleno dijeliti neke informacije prije vremena.
Ništa nije podijeljeno osim onog što se našlo u medijima i o čemu pišu zadnjih 15 dana.
Haris.ba

#91302 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 27/12/2025 12:44
Haris.ba wrote: 27/12/2025 12:19
LSD wrote: 27/12/2025 12:16 Harise.ba....nema potrebe, sve je regulisano

Sve mi je jasno. :thumbup:
Skupstina smanjena sa 54 na 7 clanova, razrješen dužnosti NO i UO i uvodi se senat kluba od 15 osoba koje ce čuvati imovinu i brend kluba, to su prve promjene nakon uvodjenja novog statuta, svi detalji u vezi ugovora ce biti objavljeni javno nakon potpisa ugovora
Ma sve ok. Shvatio sam. I ova prica ko ceka se potpisivanje ugovora za detalje....

Meni je posao izmedju ostalog preuzimanje pravnih lica. Samo odsustvo detalja meni sve objasnjava.
Svi detalji su trebali biti poznati jer su se usvajali na (staroj) skupstini. Nebitno.
Uvodjenje organa kao senat pored skupstine isto tako je jasno kakve su mu ovlasti i mogucnosti.

Zelji puno srece, trebace mu.
UnKnownBA

#91303 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Realno, klub se morao transparentno oglasiti o svim pojedinostima, bar toliko nam duguje!

Mene najviše interesuje kakav je ovo ugovor, ima li vremenaki period trajanja, neke obaveze kojih se mora investitor pridržavati “u suprotnom se raskida” ili slično … zna li neko te detalje?

Interesuje me da li Sanin snosi odgovornost za sve ono što se može dešavati u klubu u budućnosti a da je to navedeno u ugovoru? Mislim konkretno ako bi klub opet završio u minusima a on digao sidro, da li bi odgovarao za period njegovog gazdovanja, odnosno da li bi dužan bio namiriti eventualnu štetu.

Jer džaba nam navodna zaštita imovine ako bi sutra Željo nekim putem opet završio u milionskim dugovima onda je imovina ta koja prva leti, sa senatom i bez senata.

Ako imaju ovakve stvari u ugovoru onda nema razloga da ne podržavam, i da se nadam boljoj budućnosti.
Didier

#91305 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Govnar danima pokušava minirati ovo. Nema njega nigdje više, i nikad.
liyf

#91306 Re: FK Željezničar

Post by liyf »

UnKnownBA wrote: 27/12/2025 18:28 Mene najviše interesuje kakav je ovo ugovor, ima li vremenaki period trajanja, neke obaveze kojih se mora investitor pridržavati “u suprotnom se raskida” ili slično … zna li neko te detalje?

Interesuje me da li Sanin snosi odgovornost za sve ono što se može dešavati u klubu u budućnosti a da je to navedeno u ugovoru? Mislim konkretno ako bi klub opet završio u minusima a on digao sidro, da li bi odgovarao za period njegovog gazdovanja, odnosno da li bi dužan bio namiriti eventualnu štetu.
Ima i Klub i Sanin izlaznu klauzulu, a Mirvic sam moze podnijeti neku ostavku/izaci iz sporazuma ali raskidom ugovora on ostaje duzan Klub odrzavati odredjeni period, ko kad dodjes sporazumno raskines ugovor pa mu isplatis plate, slicno tako samo ce on to radit nama. Takodjer ako covjek vidi da ne ide moze povuci sve ulozeno i traziti povrat sredstava, ali je to u praksi skoro nemoguce jer se Klub toga ogradio.

Odgovarao bi za period i morao bi Klubu isplatiti i nadoknaditi tu stetu, ali opet ne moze tek tako dici sidro jer ne smije ostaviti Klub u losoj situaciji time
Dead Man Walking

#91307 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Nije taj raskid ugovora bas tako jasno definisan da ide u nasu korist kao sto se predstavlja, ali dobro, ostaje nada da necemo to saznati na tezi nacin.
last mohicans

#91308 Re: FK Željezničar

Post by last mohicans »

liyf wrote: 28/12/2025 01:03
UnKnownBA wrote: 27/12/2025 18:28 Mene najviše interesuje kakav je ovo ugovor, ima li vremenaki period trajanja, neke obaveze kojih se mora investitor pridržavati “u suprotnom se raskida” ili slično … zna li neko te detalje?

Ima i Klub i Sanin izlaznu klauzulu, a Mirvic sam moze podnijeti neku ostavku/izaci iz sporazuma ali raskidom ugovora on ostaje duzan Klub odrzavati odredjeni period, ko kad dodjes sporazumno raskines ugovor pa mu isplatis plate, slicno tako samo ce on to radit nama. Takodjer ako covjek vidi da ne ide moze povuci sve ulozeno i traziti povrat sredstava, ali je to u praksi skoro nemoguce jer se Klub toga ogradio.

Odgovarao bi za period i morao bi Klubu isplatiti i nadoknaditi tu stetu, ali opet ne moze tek tako dici sidro jer ne smije ostaviti Klub u losoj situaciji time
Ti stvarno vjeruješ u ovo, pa nije čovjek blećak, ostvario se u poslu, da pristane na to? Da ulozi 10 miliona, lupam, pa ako ne bude išlo, da tek tako halali jer je to veliki Zeljo, izljubite se i svi sretni, sta ti je bolan? Eto vi prvi sklopili deal gdje ste apsolutno zaštićeni, a nalevatili Mirvića. Na drugim forumima se pomoćni ipak spominje kao garant. Pa sta je njemu garant i kolateral, pa kad bi banke tako funkcionisale, sve bi propale. Sta ako za 2-3 sezone ne uđete u grupe, gdje je prava lova, ne napravite 3-4 izlazna transfera sa minimum milion,dva? Tu samo može biti izlazna klauzola da vam nađe drugog koji će preuzeti njegove uloge i dugove, kako i Sarajevo radi.
Haris.ba

#91309 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

last mohicans wrote: 28/12/2025 13:02 Na drugim forumima se pomoćni ipak spominje kao garant
Haj. Dugo je i izdrzao. Bice to jedan lijep spo.
insaneinthebrain

#91310 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

prodaje se sve, rusi se Grbavica. pravi se hotel sa 6 zvjezdica. mi se selimo na otoku. ja cuo na jednom forumu
Tromblon

#91311 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Jel fakat realno da dodje nekakav investitor i da se vracamo 25 godina unazad na Nijaza Brkovica? Ako je ovo istina pisaj i tog Mirvica i njegove milione.
Tvrtko II Kotromanić

#91312 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

drago mi je sto ce Odobasic biti tu u strukturi, obrazovan, uspjesan covjek i nadasve Zeljovac :thumbup:

znam da se dugo na ovome radilo, ugl sada strpljenja, dug nas put ceka, ne moze nista preko noci

sto se ove sezone tice, sa novmi trenerom i par ciljanih pojacanja zaganjati kup, u prvenstvu sumnjam da mozemo jace od 3./4.
insaneinthebrain

#91313 Re: FK Željezničar

Tvrtko II Kotromanić wrote: 29/12/2025 11:25 drago mi je sto ce Odobasic biti tu u strukturi, obrazovan, uspjesan covjek i nadasve Zeljovac :thumbup:

znam da se dugo na ovome radilo, ugl sada strpljenja, dug nas put ceka, ne moze nista preko noci

sto se ove sezone tice, sa novmi trenerom i par ciljanih pojacanja zaganjati kup, u prvenstvu sumnjam da mozemo jace od 3./4.
:thumbup:
dvajt

#91314 Re: FK Željezničar

Post by dvajt »

slucaj burazera je pokazatelj gdje ce ovo ici ... dovesce stoje strucnjake za marketing, zaposliti neke islandske skaute, 101 direktora, postat baza za isluzene igrace ... trange frange
moke_31

#91315 Re: FK Željezničar

Post by moke_31 »

dvajt wrote: 29/12/2025 12:10 slucaj burazera je pokazatelj gdje ce ovo ici ... dovesce stoje strucnjake za marketing, zaposliti neke islandske skaute, 101 direktora, postat baza za isluzene igrace ... trange frange
Naravno da će sve biti kao u Sarajevu, to je isti model poslovanja, detalji ugovora su vjerovanot isti kao i za Sarajevo, osim možda Željine imovine koja je nadam se koliko toliko zaštićena, bar stadion.

Sad će se i na Želju kladiti na azijski kladarama a lova koja dođe će se prati kroz dovođenje igrača i sl.

Zar neko stvarno misli da se na našim klubovima kroz ovakvu ligu i bez razvoja mladih igrača mogu zaraditi neke pare!?
Charuga
Globalni moderator

#91316 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud, Mohammed Al Amoudi, Mohamed Bin Issa Al Jaber, Sulaiman Al Rajhi & family, Nassef Sawiris, ...

Pored toliko milijardera mi nađemo nekog prevaranta iz amerike, našeg porijekla. Za dvije godine ide tabla pored pomoćnog, sa imenom investitora, izvođača radova, rokom izgradnje SPO, i naravno broj telefona za prodaju.
mist

#91317 Re: FK Željezničar

Post by mist »

U ocima mu se vidi da je prevarant :D
insaneinthebrain

#91318 Re: FK Željezničar

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine: Imenovano novo rukovodstvo Kluba 🔵⚪
Večeras je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana konstituirajuća sjednica nove Skupštine FK Željezničar, na kojoj su imenovani delegati Skupštine, kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Kluba.
U uvodnom dijelu sjednice potvrđen je sastav Skupštine FK Željezničar, koju čine strateški partner Kluba Sanin Mirvić, sa većinskom zastupljenošću, te delegati Armin Zelenturović, Nedim Sijerčić i Marko Dmitrović, sa pravom po jednog glasa.
Funkciju predsjednika i potpredsjednika Skupštine obnašat će Sanin Mirvić.
Za novog predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar imenovan je Nijaz Brković, dok će članovi ovog tijela biti Nasuf Drinjaković, Amar Bajramović i Nihad Harbaš.
Na sjednici je imenovan i novi Nadzorni odbor FK Željezničar, koji će u narednom periodu djelovati u sastavu Almir Gredić, Oro Ibrišimović i Nihad Odobašić.
FK Željezničar će u narednim danima blagovremeno obavijestiti javnost o ključnim odredbama izmjena Statuta, kao i o osnovnom sadržaju ugovora sa strateškim partnerom, gospodinom Saninom Mirvićem.
last mohicans

#91319 Re: FK Željezničar

Post by last mohicans »

Charuga wrote: 29/12/2025 22:02 Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud, Mohammed Al Amoudi, Mohamed Bin Issa Al Jaber, Sulaiman Al Rajhi & family, Nassef Sawiris, ...

Pored toliko milijardera mi nađemo nekog prevaranta iz amerike, našeg porijekla. Za dvije godine ide tabla pored pomoćnog, sa imenom investitora, izvođača radova, rokom izgradnje SPO, i naravno broj telefona za prodaju.
Kako charuga, pa eto vraća vam Brkovića. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#91320 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

last mohicans wrote: 29/12/2025 22:33
Charuga wrote: 29/12/2025 22:02 Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud, Mohammed Al Amoudi, Mohamed Bin Issa Al Jaber, Sulaiman Al Rajhi & family, Nassef Sawiris, ...

Kako charuga, pa eto vraća vam Brkovića. :mrgreen:
Gotovo je ovo, nema ništa od nas. SPO
Charuga
Globalni moderator

#91321 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Slaviša Stojanović novi šef struke.
insaneinthebrain

#91322 Re: FK Željezničar

Charuga wrote: 29/12/2025 22:37 Slaviša Stojanović novi šef struke.
Nek je sa srecom Slavisa
:thumbup:
Haris.ba

#91323 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

insaneinthebrain wrote: 29/12/2025 22:12 Funkciju predsjednika i potpredsjednika Skupštine obnašat će Sanin Mirvić.
Ovo neka greska? :mrgreen:
Jer, ovo ni Titi nije uspjelo.
Charuga
Globalni moderator

#91324 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

"FK Željezničar će u narednim danima blagovremeno obavijestiti javnost o ključnim odredbama izmjena statuta, kao i o osnovnom sadržaju ugovora sa strateškim partnerom Saninom Mirvićem", poručili su iz kluba s Grbavice.
liyf

#91325 Re: FK Željezničar

Post by liyf »

realno mangupski
Post Reply