Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#91276 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Svejedno je. Ni jedno ni drugo te ne vadi
sarajevoxxxx

#91277 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
DaysleepeR wrote:šta se ti praviš englez, ne postoji država na svijetu danas koja će odgovoriti Izraelu istom mjerom, pa ni USA

Izrael je vjerovatno najzajebanija vojna sila na svijetu, ne najveća ni najjača ali najzajebanija sigurno

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

izraelski izvor

https://www.haaretz.com/us-news/1.800584
Zasto onda seru da u Siriji pobjedjuju Izrael? :D Vjerovatno to Izraelcima zasmeta pa ih lupe po nosu da ih izazovu. :D

Istina je da klan Asad nikada nije i nikada nece biti prijetnja Izraelu. Da se Izrael pita sutra bi potpisali da dinastija Asad ostane 1 000 godina na vlasti. Maksimalan domet za Asada su bradati olosi u dronjcima i papucama. To je njegov nivo za fer obracun. Kakav crni Izrael, oni su druga planeta za te BI jadove. I to su dokazali nebrojeno puta.

Ovdje se radi o necemu drugom. Niko ziv ne trpi kontinuirana maltretiranja i ponizenja. Na svaku akciju Izraela uslijedi reakcija Palestinaca. Ne pamti da je iko ikada trpio udarce bez da na njih odgovori. Izrael moze cipelariti Asada narednih 10 godina i on ce se praviti da se nista ne desava. Po tome je svojevrstan fenomen u historiji ratovanja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Asad je prema Izraelu janje, skići i bježi na najmanji znak opasnosti. Prema sirijskom narodu lav, beton, strašni heroj, koji je pobio najmanje pola miliona Sirijaca i srušio gradove u lažnoj borbi protiv terorizma.

Svoj narod žene, djecu, starce, ubija nemilice jer je običan ratni zločinac kojeg je u Savjetu bezbjednosti 8 puta spasio ruski veto. Prema izraelskom vojniku tek jadni kukavica sa kojim se svi ismijavaju. Udara tamo gdje zna da se sirijski narod ne može odbraniti a hinja ili kukavica bježi od likova od kojih zna da će ga sastaviti sa zemljom samo ako nešto pokuša.

Kiki care, kralju, još jednom svaka čast :thumbup:
karakters

#91278 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:
"Ti meni serdare, ja tebi vojvodo, a obojica znamo kakva smo govna" :D
Kaligrafija

#91279 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

karakters wrote:
sarajevoxxxx wrote:
:lol: :lol:
GIVI

#91280 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

karakters wrote:
sarajevoxxxx wrote:
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
habanero68

#91281 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Syria, koliko ko drzi povrsine, pod svojom vlascu.

Image
Kikibombona

#91282 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

U Kmaisliju se sastali zvanicni PYD, Mihail Bogdanov (zamjenik Lavrova) i Ali Memluk (predstavnik rezima).

Navodno, sastanak nije dao rezultate, al' se nastavlja sa razgovorima
Regime Offers Kurds 'Self-Rule' in Exchange for Withdrawal From Arab Areas: PYD rejected offer during meeting
Na sve to je negativno reagovala Turska koja se protivi participaciji Kurda na mirovnim pregovorima u Astani. Bogdanov je odgovorio...
"We are always holding discussions with our Turkish partners because we believe that all parties of the democratic union and other organizations of Kurds in Syria are Syrian organizations. These are Kurds who are citizens of the Syrian Arab Republic and not of the Republic of Turkey, so I think that we should separate these aspects," Bogdanov told reporters.
http://theregion.org/article/11886-russ ... not-turkey

Da li je rezim cuo za izbore i demokratsko izjasnjavanje gradjana?
sarajevoxxxx

#91283 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Oko 30 vojnih vozila turske vojske među kojima i nekoliko šlepera danas ušlo u sjevernu okolinu Idliba u blizini naselja Kafrlusin.

دخول رتل عسكري تركي جديد من منطقة كفرلوسين شمالي إدلب ، يتضمن أكثر من ثلاثين سيارة بينها شاحنات .
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#91284 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

bibi se sjebo, al u *urcu
Maystor

#91285 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
sunceKOtepsija wrote:...
:kiss:

Dobro došao nazad, Tefsijaaaa... :mrgreen:

:thumbup:
Welcome back :thumbup:
zrakomlat

#91286 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:
ioannes wrote:
Challenger__ wrote:
Ma ja. Nisu potakle rat USA, GB, Fra, Izrael i njihovi regionalni sateliti Katar, Turska i Saudijska Arabija, nego je to potakao dječak Muavija... :roll:
da mi je tog malog monstruma vidit.... :mrgreen:
Ma ja, dijete se zaigralo a ovi u Damasku nisu imali sluha. Počeli, odmah, bacati barel-bombe na malenog Muaviju. Demokratski svijet - od Saudijske Arabije preko Katara do USA - sve je to posmatrao sa besplodnom rezignacijom.

Nisu djetetu dali ni moderan PVO.
:lol: :lol:
oni imaju svoj PVO a mi se na TOW-u guramo po ćetvorica
zrakomlat

#91287 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sumirprimus wrote:to je i najveci problem arapa,oni se uzdaju u bozju pomoc,a ljudi napravise modernu drzavu u srcu BI..
..............
:thumbup: 100 %

bilo nedje kod nas, pitaju zenu iz nekog kraja, jel bilo grožđa kako ove godine, kaze, pa zavisi, ko je radio u vinogradu i bilo je, ko je govorio biće ako Bog da, vala i nije nešto nabrao.
A inače, mogle bi se i bošnje u tu gore rečenicu uklopiti.
karakters

#91288 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Djecak-monstrum i najveci kukavica kojeg je svijet vidio.

P.S. Kurdi su bili previse brzi da bi ih iko vidio.
zrakomlat

#91289 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

karakters wrote:Djecak-monstrum i najveci kukavica kojeg je svijet vidio.

da nije kakvog rebelskog svata praćkom spičio.
zrakomlat

#91290 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

DaysleepeR wrote:
Kikibombona wrote:
DaysleepeR wrote:šta se ti praviš englez, ne postoji država na svijetu danas koja će odgovoriti Izraelu istom mjerom, pa ni USA

Izrael je vjerovatno najzajebanija vojna sila na svijetu, ne najveća ni najjača ali najzajebanija sigurno

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

izraelski izvor

https://www.haaretz.com/us-news/1.800584
Zasto onda seru da u Siriji pobjedjuju Izrael? :D Vjerovatno to Izraelcima zasmeta pa ih lupe po nosu da ih izazovu. :D

Istina je da klan Asad nikada nije i nikada nece biti prijetnja Izraelu. Da se Izrael pita sutra bi potpisali da dinastija Asad ostane 1 000 godina na vlasti. Maksimalan domet za Asada su bradati olosi u dronjcima i papucama. To je njegov nivo za fer obracun. Kakav crni Izrael, oni su druga planeta za te BI jadove. I to su dokazali nebrojeno puta.

Ovdje se radi o necemu drugom. Niko ziv ne trpi kontinuirana maltretiranja i ponizenja. Na svaku akciju Izraela uslijedi reakcija Palestinaca. Ne pamti da je iko ikada trpio udarce bez da na njih odgovori. Izrael moze cipelariti Asada narednih 10 godina i on ce se praviti da se nista ne desava. Po tome je svojevrstan fenomen u historiji ratovanja.
Znaš ko trpi kontinuirana maltretiranja i poniženja?

Kurdi od Iraka.

A stalno seru kako Iraka nema i kako su luzeri.
Kae, imaju dobre Hamere, da nas hoće napasti, da im ih uzmemo. Pa ostaviše i one svoje kariole na sred ceste, ni sva četiri nisu upalili :lol:
Challenger__

#91291 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

zrakomlat wrote:Kae, imaju dobre Hamere, da nas hoće napasti, da im ih uzmemo. Pa ostaviše i one svoje kariole na sred ceste, ni sva četiri nisu upalili :lol:
jao.

:lol:
karakters

#91292 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Nisu upalili al su zapalili
karakters

#91293 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

zrakomlat wrote:
karakters wrote:Djecak-monstrum i najveci kukavica kojeg je svijet vidio.

da nije kakvog rebelskog svata praćkom spičio.
I to kukavički dok se ovaj praćako u plićaku ništa ne sluteći.
Challenger__

#91294 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Deir ez Zor

- jutros

Image

- u međuvremenu...

Image
Syrian Forces Liberated Al-Hamidiyah Neighborhood From ISIS In Deir Ezzor City
Challenger__

#91295 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Kao i u Palmiri, Alepu, tako i u Deir ez Zoru, ruske specijalne snage asistiraju sirijskoj armiji (kako je već naveo kolega Maystor):

Image
Image
Image

:arrow: LINK
habanero68

#91296 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Elijah J. Magnier‏

Yesterday #Iran #IRGC commander Qassem Soleimani at the T2: you have 4 days to reach albu Kamal and liberate it from #ISIS
https://twitter.com/ejmalrai/status/926073941701087232
Last edited by habanero68 on 02/11/2017 19:57, edited 3 times in total.
sarajevoxxxx

#91297 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Švedska osudila posjetu švedskih neonacista Zlotvoru u Damasku.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9952732142

- U Suvejdi drugi dan zaredom likvidacije Asadovih oficira. Nakon jučerašnje likvidacije načelnika vojnog zatvora inače najpoznatijeg režimskog zlotvora u tom dijelu Sirije, danas likvidiran još jedan Asadov oficir poručnik "Ahmed Ali Buš" porijeklom iz Fu'ah iz okoline Idliba.

sarajevoxxxx

#91298 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- U Idlibu formirana vlada spasa. Za zamjenika premijera izabran pukovnik Rijad Al As'ad.

- Jutros prvi put nakon 4 mjeseca u pokrajinu Idlib ušli šleperi sa cementom ukupno 18 velikih šlepera.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6210029954

- U Džarablusu završena obuka za novih 220 policajaca
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6210029954

- Francuska pozvala Rusiju sa se pridržava odluka UN-a
Last edited by sarajevoxxxx on 02/11/2017 20:04, edited 1 time in total.
dragma
Vozim: Pješe

#91299 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:Kako sve prevarise SAA i ISIL u Zoru, kakav dogovor i genijalan plan, a mi se godinama handrili i strepili sta ce biti sa civilima ako ISIL udje u grad, kad ono... dogovor. E jesmo glupi u pm .
A gdje je to ISIL poklao civile ako izuzmemo Jezide?

Kakve nebuloze, ISIL je zauzeo bezbroj gradova i nigdje nisu poklali civile. Krscane recimo nigdje nisu dirali, osim sto su im dziziju uzimali.
Boga mi još malo pa ćeš im početi tepati "borci ISIL-a".

Evo da te podsjetim na zadnji pir koji su napravili u Al Qaryatayn-u o čemu je čak i @saxxx, na njemu svojstven način, pisao:
sarajevoxxxx wrote: Evo u Karjetejnu nakon povlačenja Isila 50 civila poginulo. Isil ih javno likvidirao. Po nekim izvorima 100 osoba pronađeno bez glave i još se 65 vode kao nestali.I to je između ostalog cijena režimske ofanzive prema Deiru jer bitna je nafta, a ne civili Karjetejna niti ona silna vojska koja je izginula.
sarajevoxxxx wrote:Neki portali prenose da se broj poginulih civila u Karjetejnu pope na 280. Cijele porodice su ubijane, djeca žene, starci. Aktivisti opozicije optužuju režim te ga smatraju odgovornim za zadnja dešavanja u gradu.
SOHR : 52 civilians were found executed by ISIS In Al Qaryatayn for cooperating and dealing with the Regime.
A to za kršćane sam i ja nekad na portalu "vijesti ummeta" pročitao, u šta nema razloga da ne vjerujem. :-)
Last edited by dragma on 02/11/2017 20:04, edited 1 time in total.
dragma
Vozim: Pješe

#91300 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:- Švedska osudila posjetu švedskih neonacista Zlotvoru u Damasku.

- U Suvejdi drugi dan zaredom likvidacije Asadovih oficira. Nakon jučerašnje likvidacije načelnika vojnog zatvora inače najpoznatijeg režimskog zlotvora u tom dijelu Sirije, danas likvidiran još jedan Asadov oficir poručnik "Ahmed Ali Buš" porijeklom iz Fu'ah iz okoline Idliba.

Osveta za Brku?
Locked