Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#9126 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Da li je istina da Meskic ide sa fakulteta, nesto spominju Ameriku i da ce tamo drzati predavanja ?
Kakav god da je, ili je bio, jedan od jacih likova kod nas sa znanjem EU. Sigurno. Iako sam i sam imao problema sa njim i MPP-om, ovo moram da kazem :-D

Isto se spominje da Dzenana ide u Bec da drzi neka predavanja/vjezbe ili tako...

p.s. nisam gore vec godinama, ali cujem neke price pa reko da priupitam :D

p.2s. Alaudin je ba kralj. Kada samo krene pucati clanove iz zakona o Obligacijama iz glave, i sav se ozari sto cijeli zakon zna napamet, milina :D Inace, vjerujte da trebamo biti ponosni sto onakvi kao on rade na Univerzitetu :)

Uvijek sam volio njegove ispite, Drinine i td., nego od Otajagica, Kurtovica, Seje Dizdarevica, Haverica i ostalih ubleha kod kojih ne znas na cemu si :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9127 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:Da li je istina da Meskic ide sa fakulteta, nesto spominju Ameriku i da ce tamo drzati predavanja ?
Kakav god da je, ili je bio, jedan od jacih likova kod nas sa znanjem EU. Sigurno. Iako sam i sam imao problema sa njim i MPP-om, ovo moram da kazem :-D

Isto se spominje da Dzenana ide u Bec da drzi neka predavanja/vjezbe ili tako...

p.s. nisam gore vec godinama, ali cujem neke price pa reko da priupitam :D

p.2s. Alaudin je ba kralj. Kada samo krene pucati clanove iz zakona o Obligacijama iz glave, i sav se ozari sto cijeli zakon zna napamet, milina :D Inace, vjerujte da trebamo biti ponosni sto onakvi kao on rade na Univerzitetu :)

Uvijek sam volio njegove ispite, Drinine i td., nego od Otajagica, Kurtovica, Seje Dizdarevica, Haverica i ostalih ubleha kod kojih ne znas na cemu si :-)
Meskic je bio zimski semestar u Americi kao gostujuci profesor, nedavno se vratio.

Ostaje u Zenici, koliko znam.

Slazem se da je jedan od najjacih likova sto se znanja tice i da daje kvalitet onom fakultetu. Ja sam sto sretno, sto spretno, polozio MPP iz drugog pokusaja, vrlo visokom ocjenom (bas me slucaj potrefio), a znam masu ljudi koji su to vukli mjesecima i koji su na njega ogorceni. Trebaju li biti na njega ili na sebe, to sad vec ne bih komentarisao.

Drino je takodjer dosta korektan i konkretan, Dautbegovic je bio dobar na KPP-u, Durakovic na KP-u, Trnka na Ustavnom (njega sam trebao na prvo mjesto staviti), ali eto Otajagici, Dizdarevici, Zivanovici i ostala plejada opskurnih likova srozavaju onaj fakultet.

Za Dzenanu ne znam, ne znam uopste koliki je kapacitet da ide predavati u Bec, i je li asistentica iskljucivo sto joj je bivsi dekan bio armirano-betonska stela :roll:
kamen spoticanja

#9128 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Zlatan je gore doministrov najbolji drugar...no toliko su mu se osladile dvorske igre da je sebi napravio hiljadu dusmana...pa je onda aplicirao da se prebaci na sarajevsko pravo no isti su ga ispalili...sad trazi neku drugu alternativu...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9129 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Zlatan je gore doministrov najbolji drugar...no toliko su mu se osladile dvorske igre da je sebi napravio hiljadu dusmana...pa je onda aplicirao da se prebaci na sarajevsko pravo no isti su ga ispalili...sad trazi neku drugu alternativu...
Dobio je nekakvu savjetnicku funkciju u doministrovom resoru.
N.N.

#9130 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Pivicu ?
Pisite imena i prezimena jbemu doministre :D
kamen spoticanja

#9131 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:Zlatan je gore doministrov najbolji drugar...no toliko su mu se osladile dvorske igre da je sebi napravio hiljadu dusmana...pa je onda aplicirao da se prebaci na sarajevsko pravo no isti su ga ispalili...sad trazi neku drugu alternativu...
Dobio je nekakvu savjetnicku funkciju u doministrovom resoru.
Zahvalio mu se doministar na hrabrom drzanju kad su s dautbegovicem zaratili...inace dvojac ima zelju da poklopi pravni fakultet ali posto to ne ide bas lahko zlatan kusa vrelu corbu..pivic je u dvorskim igrama puno lucidniji i ima puno puno veca ledja...zato se pokusao ispaliti za sarajevo ali nisu sibicari bas bili musterije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9132 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Mene je uvijek zanimalo koga taj frajer ima za ledja. Jbt. kad ga covjek gleda rekao bi mutav, jos onako smijesan pojavom i naglaskom, a lik mete sve pred sobom brze nego Frank Andervud (glavni lik serije House of Cards, op.aut.). Dautbegovic je sklonjen upravo radi njega.

Nastranu odnos kojeg sam imao sa njim kao student sa asistentom, u kojem je bio i vise nego korektan, sporan mi je princip. Buraz je nesto po skupstini kantona, ne znam je li neka siva eminencija, ne spominje se plaho.

Skroz cudno, ili sam neupucen.
Freamon Lester

#9133 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Sta se zbivalo na PF? Malo pojasnite te traceve... :D
Amagon

#9134 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Zar nije Dautbegovic suspendiran jer je nelegalno došao do titule profesora, tj. u komisiji za doktorat niko nije bio sa krivične katedre. Ako se dobro sjećam...

Da je jak uticaj zelenih, to stoji.
clio_dci120

#9135 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Da se nadovezem, sve najbolje o prof. Alaudinu, a i doktorirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, sem toga ko je prisustvao njegovim predavanjima najbolje zna kakvo znanje ima sto se tice građanskog prava, obligacija i privrede.

Takodjer, ne bih se slozio da za Kurtovica sto ga svrstavaju u ovu drugu grupu profesora, covjek ima veoma veliko znanje iz oblasti osiguranja i to prakticno.

Generalno, mislim da bi razvoj kvaliteta i drzanje istog na gradjanskoj katedri trebalo biti u fokusu fakulteta. Iskreno, ruzno je reci da je neka oblast manje bitna, ali npr. 95% studenata nikada nece ni trebati krivicu, nece imati prilike da se njome bavi, krivicom ce se baviti ko imadne stelu za tuzilastvo, sud i to...a takvim kod nas znanje ni ne treba relano. Bez stele, jedina sansa za rad je u osiguranjima, bankama, mikrokreditnim organizacijama....

Kako god, nove generacije imaju puno bolje uslove, u odnosu na nas starije kolege.

Dalje necu pisati, izgleda da bih ovdje znao 95% raja koji se kriju ispod ovih nickova, a i ja volim svoju anonimnost.

Mislim da nije uredu pisati bas toliko ruzno govriti o fakultetu kojeg smo zavrsili, kao da nema i pozitivnih strana, svaki fakultet je nekada pocinjao sa radom, a ko hoce uciti, naucit ce, bez obzira kakvi kriteriji bili...Posljednjih godina nas fakultet je dosta odmakao u postignutim standardima. Nista bolji nisu ostali fakulteti, svugdje ima stela i korupcije, i kod studenata, a i kod zaposljavanja na samim fakultetima. Sve je to kod nas u pet deka sto bi se reklo.

Veliki pozdrav kolegama pravnicima! :D
Last edited by clio_dci120 on 12/04/2016 19:22, edited 2 times in total.
BlackCaviar

#9136 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Halo pravnici, dajte vratite se na mašinski, zaboravili smo kako žensko izgleda :D
clio_dci120

#9137 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

BlackCaviar wrote:Halo pravnici, dajte vratite se na mašinski, zaboravili smo kako žensko izgleda :D

Valjda pravnice da se vrate, sta ce vam pravnici, njih je i pravnicama preko glave ! :D :-D :D
BlackCaviar

#9138 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

et samo dokaz da nam je muških preko glave :D
Freamon Lester

#9139 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Lijepo je vidjeti kad bivsi studenti brame profesora i njegovo znanje.

Ja sam doticnog prozvao zbog toga sto je prija 2 godine doktorirao na PRAVNOM fakultetu, a sad je dekan EKONOMSKOG fakulteta. Dakle u smislu javasluka Ekonomskog fakulteta koji ocigledno ima problem sa kadrovima. Gdje predaje visi asistent koji je 5 godina studirao, 4 godine ganjao titulu magistra, a sad cora da ubode doktorat. Ili slucaj gdje se u vanjskim saradnicima navodi lik koji je magistar arhitekture. Isto tako mlad vrhunski strucnjak ali sta radi na Ekonomskom fakultetu nije mi jasno....
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9140 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ja samo kažem da je Alaudin kao profesor i kao čovjek na pravnom fakultetu, jedna veličina. Starno koliko god da ga čovjek nahvali malo je... npr da mu sad @Freamon Lester ode i predstavi se kao student i traži da mu objasni nešto on bi to učinio pa ako treba sat vremena, objašnjavat će sat vremena ali ti ćeš to na kraju shvatiti. :thumbup:

Osim njega još bih pohvalio Nedima Ademovića, sadašnjeg profesora Ustavnog prava. Ubjedljivo najbolji profesor na cijelom zeničkom univerzitetu. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9141 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zipa sta nas ima s prava 8-)

Ma znamo se mi svi ovdje, makar iz vidjenja, ali sto neko rece, anonimnost je blagoslov, pa nek tako i ostane.

Elem sto se tice naseg fakulteta, vjerujem da je odmakao u mnogim stvarima u odnosu na period kada sam ja studirao. Infrastrukturno jeste i ona zgrada je sad Bijela Kuca u odnosu na one cumeze u podrumu gdje smo polagali vecinu ispita, kao i legendarna 3104 u kojoj smo mnogi polozili zadnji ispit-diplomirali :thumbup:

Dok sam ja studirao, vecina danasnjih profesora su bili asistenti, a glavnina kadra je dolazila sa strane i interesantno vecinu tih gostujucih profesora, narocito iz RS-a, pamtim ko teske bolide i cirkusante :-) Zavrsit Pravni fakultet, a gradjansko procesno pravo uciti iz skripte od 13 strana, to je smijesno :run:

Ali ono cemu stvarno nisam bio svjedok i o cemu se nije pricalo su profesori koji traze da kupis knjigu da bi polozio, a nije bilo na glasu ni jebaca a la Lucic i Saltaga (izuzev Zarija, ali on je zakacio asistenticu :D )

Sad ili su vidljivije te politicke igre i igrice ili sam ih ja vise svjestan, ne bih znao reci, ali ono sto su uradili Dautbegovicu ne sluzi na cast nikome. Kakav god da je, a imao je mnogo mana, natjerao nas je da naucimo krivicno procesno pravo kako spada, a zahvaljujuci njegovom angazmanu mnogi od nas su prvi i jedini put tokom studija vidjeli i sudnicu i tuzilastvo i advokatsku kancelariju.
jasko_ba

#9142 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Ma Dautbegovic je kraljina. Alaudina postujem zbog znanja, ali mu nije trebalo ovo sa strankom i pajdasima.
Amagon

#9143 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Bata, koju je to asistenticu čika Zarije "zakačio" :razz:
el gancho

#9144 Re: Zeničani

Post by el gancho »

Ima li ko iz ZE da će ići u petak na koncert Brkova u Slogu?
Njanjavi

#9145 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Ljudi gdje ima soba iznajmit da je malo realnija cjena nego u ovim hotelima nabudjenim. Imal kakvih motela u zenici i gdje se nalaze i kolike su cjene otprilike.
Mustang1

#9146 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ima Avanti ali cini mi se da je gore 35 KM nocenje bez icega
Ci-Nick

#9147 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Ako ti ne smeta buka ima motel na Almy-u, ima Fontana iako mislim da ni oni nisu jeftini, ima ovaj hostel kod garnizona,...
notsure

#9148 Re: Zeničani

Post by notsure »

Njanjavi wrote:Ljudi gdje ima soba iznajmit da je malo realnija cjena nego u ovim hotelima nabudjenim. Imal kakvih motela u zenici i gdje se nalaze i kolike su cjene otprilike.
Hostel Avanti, odličan, 25 KM

http://www.olx.ba/artikal/8246119/hotel ... -smjestaj/
N.N.

#9149 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Raja, kako nedjeljom saobracaju vozovi iz Sarajeva prema Zenici ?
:-D

Ima li koji odozgo oko 16-17 h ?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9150 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Imaš u 15:50 i 19:26.
Post Reply