Da se nadovezem, sve najbolje o prof. Alaudinu, a i doktorirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, sem toga ko je prisustvao njegovim predavanjima najbolje zna kakvo znanje ima sto se tice građanskog prava, obligacija i privrede.
Takodjer, ne bih se slozio da za Kurtovica sto ga svrstavaju u ovu drugu grupu profesora, covjek ima veoma veliko znanje iz oblasti osiguranja i to prakticno.
Generalno, mislim da bi razvoj kvaliteta i drzanje istog na gradjanskoj katedri trebalo biti u fokusu fakulteta. Iskreno, ruzno je reci da je neka oblast manje bitna, ali npr. 95% studenata nikada nece ni trebati krivicu, nece imati prilike da se njome bavi, krivicom ce se baviti ko imadne stelu za tuzilastvo, sud i to...a takvim kod nas znanje ni ne treba relano. Bez stele, jedina sansa za rad je u osiguranjima, bankama, mikrokreditnim organizacijama....
Kako god, nove generacije imaju puno bolje uslove, u odnosu na nas starije kolege.
Dalje necu pisati, izgleda da bih ovdje znao 95% raja koji se kriju ispod ovih nickova, a i ja volim svoju anonimnost.
Mislim da nije uredu pisati bas toliko ruzno govriti o fakultetu kojeg smo zavrsili, kao da nema i pozitivnih strana, svaki fakultet je nekada pocinjao sa radom, a ko hoce uciti, naucit ce, bez obzira kakvi kriteriji bili...Posljednjih godina nas fakultet je dosta odmakao u postignutim standardima. Nista bolji nisu ostali fakulteti, svugdje ima stela i korupcije, i kod studenata, a i kod zaposljavanja na samim fakultetima. Sve je to kod nas u pet deka sto bi se reklo.
Veliki pozdrav kolegama pravnicima!