udrch wrote: Ja nikoga ne selim, samo sam rekao da nije uopšte problem dobiti Albansko državljanstvo..
Ja nisam demokrata, ja živim za dan kada će u ovoj zemlji da se uvede Šerijat..
...tesko da ces ga docekat', al' eto....
udrch wrote: Ja nikoga ne selim, samo sam rekao da nije uopšte problem dobiti Albansko državljanstvo..
Ja nisam demokrata, ja živim za dan kada će u ovoj zemlji da se uvede Šerijat..
Nije valjda SDP komuisticko ateisticka stranka,Vjeronauku je trebalo rjesavati na nivou cijele drzave,ili minimalno entiteta a ne samo u jednom kantonu,dok neki kantonalne vlade i skupstinske sale imaju okacene krizeve u kojima sjede poslanici i vlast,heeeejjjjjj vlast,...poznanik wrote:U sve mi diraj, u vjeronauku ne smiješ...
Chisum wrote:Ma nista, sve ce biti u dure, samo mu se ne obracaj u mnozini, jer se tada zbuni pa ne zna kojim ce akauntom da odgovori.MrMaliJoe wrote:Haj prvo pročitaj post , malo se smiri i onda odgovori. ja rekoh da su i on i supruga demantovali najdražu TV1...itd.Kenan-sa wrote: nebitno je to sto je zlostavljao svoju zenu i ti u to kao sumnjas!??? a kao navodno dobio metak u pismu na kucnu adresu i ti u to vjerujes???? to je obicna suplja,svjestan si i sam toga! ovo da je zlostavljao svoju zenu je dokazano i to je potvrdjeno u policiji,sve je dokumentovano mozes lako provjeriti,e sad mozda mu je fakat zena spomenula vjeronauk,a on njoj po glavi,evo ti vjeronauk.. na kraju krajeva to mu je druga zena,ne trpi taj covjek nikoga puno,pa cak ni svog sefa,koji mu je samo skrenuo paznju da pazi sta radi i da se ne ponasa kao da je sav svijet njegov,jer on mora prestavljati sve gradjanje u kantonu,zastupati svacije interese,pogotovo interese vecine,a ne na brutalan nacin gaziti sve pred sobom! ako ga je trpila zena,drugi ne moraju i nisu!
Kako čudno vrijeme, ja sam uvijek mislio da je SB novina kojoj je jedini zadatak da pljuje po SDA, po Aliji i po IZ..plain vanilla wrote:dzabe demantovati..ako je pisalo u slobodnoj hercegbosni, ondaK je bilo tako
Ne relativiziraj. Da li si primijetio da je SDP bio svuda zainteresovan za fotelje ministara obrazovanja od federalnog do kantonalnih. Da li je slučajno?Alfons Kauders wrote:
recimo nako iz fazona da je uvodjenje vjeronauka u skole zapravo bilo prvi korak ka stvaranju serijatske drzave... ko kaze? eto komso moj sto drzi granap... i svako ko ne misli tako je budala...
Upravo tako.Bosnolog wrote:... licni izbor svakoga,neka uci fatihe ko hoce ili ne,neka ide u crkvu,cuga pivo,vjeruje,ne vjeruje,pederise se ili ne svaciji izbor.......
Vecina koje zemlje? One od 45.000 km2 ili one od 24% toga?udrch wrote: Moja tvrdnja je mišljenje većine u ovoj zemlji zbog kojeg vaš miniStar i ide sa političke scene..
Ako ti se ne sviđa većina, Albanija nema problema sa azilantima, pa pokušaj..
sve bastioni istinestochar wrote:pisalo je i u crvenom avazu, i to u istom onom tekstu gdje je fotka njih dvije sretnih&zaljubljenih u BBI...plain vanilla wrote:dzabe demantovati..ako je pisalo u slobodnoj hercegbosni, ondaK je bilo tako
Izvini, koja je svrha mekteba, molim te. Od kada je to mekteb prešao u ukras jer očito da mnogi imaju problem sa tim.avicena wrote:Ne relativiziraj. Da li si primijetio da je SDP bio svuda zainteresovan za fotelje ministara obrazovanja od federalnog do kantonalnih. Da li je slučajno?Alfons Kauders wrote:
recimo nako iz fazona da je uvodjenje vjeronauka u skole zapravo bilo prvi korak ka stvaranju serijatske drzave... ko kaze? eto komso moj sto drzi granap... i svako ko ne misli tako je budala...
Kada je Suljagić izašao sa odlukom u aprilu podržao ga je federalni ministar i zna se da se o tome počelo pričati i u drugim kantonalnim ministarstvima (provjereno 100% za TK) gdje je već vjeronauka imala alternativu. Kada je došlo do oštre reakcije na Suljagićevu odluku svi su se ušutili, a njega ostavili samog na ledu. Da je Suljagić uspio to bi bilo svođenje jednog predmeta na školsku sekciju i onda se mogao čekati sljedeći korak izbacivanja uz podršku nekih nevladinih organizacija, stranaka i medija koji su nešto i pričali podržavajući Suljagića. Svi ti su ljuti na reisa što je zaustavio taj proces.
Predmet vjeronauka je i nastala u sekularnim društvima jer u teokratskim je obrazovanje drugačije uređeno pa je ima svuda kroz međupredmetnu korelaciju.
De ne izmišljajavicena wrote:Ne relativiziraj. Da li si primijetio da je SDP bio svuda zainteresovan za fotelje ministara obrazovanja od federalnog do kantonalnih. Da li je slučajno?Alfons Kauders wrote:
Kada je Suljagić izašao sa odlukom u aprilu podržao ga je federalni ministar i zna se da se o tome počelo pričati i u drugim kantonalnim ministarstvima (provjereno 100% za TK) gdje je već vjeronauka imala alternativu. Kada je došlo do oštre reakcije na Suljagićevu odluku svi su se ušutili, a njega ostavili samog na ledu. Da je Suljagić uspio to bi bilo svođenje jednog predmeta na školsku sekciju i onda se mogao čekati sljedeći korak izbacivanja uz podršku nekih nevladinih organizacija, stranaka i medija koji su nešto i pričali podržavajući Suljagića. Svi ti su ljuti na reisa što je zaustavio taj proces.
Predmet vjeronauka je i nastala u sekularnim društvima jer u teokratskim je obrazovanje drugačije uređeno pa je ima svuda kroz međupredmetnu korelaciju.
udrch wrote:Pa kad bi se čovjek zarovio u neku od zatvorenih tema o miniStaru sigurno bi pronašao tvoje navijanje za ono što ja tvrdim da je želio..Chisum wrote:Alfons Kauders wrote: aferim, ali ne sumnjam da ce neko i ovaj genijalni post nadmasiti do zore
Ne reci dvaput... (ne smijem ni da pogledam gledam ono ONLINE trenutno korisnika/ca)
Ali ti si pametan, umjeren, sve znaš, genijalac u pravom smislu..
samo je SDP mjerodavan. a ne sjecam se da su igdje demantovali izvjestaj MUP-a KS... mozda sam nesto fulio? mada to nije tema ove emisije. tema je da je ministar podnio ostavku tvrdeci da je podnosi zbog prijetnji metkom u koverti, a svi znamo da to nije lik koji se boli metka iz koverte, a i ako se boji to normalna vlast ne bi priznala i pokazala na taj nacin da drzavu mogu kontrolisati svi kreteni koji se usude nekom ministru poslati metak u koverti...plain vanilla wrote:sve bastioni istinestochar wrote:pisalo je i u crvenom avazu, i to u istom onom tekstu gdje je fotka njih dvije sretnih&zaljubljenih u BBI...plain vanilla wrote:dzabe demantovati..ako je pisalo u slobodnoj hercegbosni, ondaK je bilo tako
ali ja ne tvrdim da on nije tukao zhenu, ja to ne znam, te stvari su vrlo..intimne, tesko dokazive..a stvarno ne volim biti sudac
samo kazhem da glasilo poput SB nije mjerodavno
kao ni FTV,TV1, Avaz...nastavi niz
fino procitaj sta sam maloprije rekao i primjeni istu argumentaciju, samo naopako...avicena wrote:Ne relativiziraj. Da li si primijetio da je SDP bio svuda zainteresovan za fotelje ministara obrazovanja od federalnog do kantonalnih. Da li je slučajno?Alfons Kauders wrote:
ma koji SDP? zaboli mene za SDPstochar wrote:
samo je SDP mjerodavan. a ne sjecam se da su igdje demantovali izvjestaj MUP-a KS... mozda sam nesto fulio? mada to nije tema ove emisije. tema je da je ministar podnio ostavku tvrdeci da je podnosi zbog prijetnji metkom u koverti, a svi znamo da to nije lik koji se boli metka iz koverte, a i ako se boji to normalna vlast ne bi priznala i pokazala na taj nacin da drzavu mogu kontrolisati svi kreteni koji se usude nekom ministru poslati metak u koverti...
i dalje mislim da je izglednije da je ustupio pod pritiskom vozdove supruge cije je jeranice trebao uposliti, i to je ono najjadnije u svemu...
Kako god okreneš, većina..quasar wrote:Vecina koje zemlje? One od 45.000 km2 ili one od 24% toga?udrch wrote: Moja tvrdnja je mišljenje većine u ovoj zemlji zbog kojeg vaš miniStar i ide sa političke scene..
Ako ti se ne sviđa većina, Albanija nema problema sa azilantima, pa pokušaj..
Nemoj gubiti vrijeme red carpet je defitivno tvoj izbor, i bio bi odličan novinar. Šteta bi bilo da takav talenat propadne. Možeš ruku pod ruku sa Hanom Hadžiavdagić. Sretno i nemoj zaborviti, kada se zavioriš među zvijezde, ko ti je dao ideju.stochar wrote:
samo je SDP mjerodavan. a ne sjecam se da su igdje demantovali izvjestaj MUP-a KS... mozda sam nesto fulio? mada to nije tema ove emisije. tema je da je ministar podnio ostavku tvrdeci da je podnosi zbog prijetnji metkom u koverti, a svi znamo da to nije lik koji se boli metka iz koverte, a i ako se boji to normalna vlast ne bi priznala i pokazala na taj nacin da drzavu mogu kontrolisati svi kreteni koji se usude nekom ministru poslati metak u koverti...
i dalje mislim da je izglednije da je ustupio pod pritiskom vozdove supruge cije je jeranice trebao uposliti, i to je ono najjadnije u svemu...
Mekteb ima svoj program, a vjeronauka svoj što možeš provjeriti na rijasetovoj stranici.MrMaliJoe wrote: Izvini, koja je svrha mekteba, molim te. Od kada je to mekteb prešao u ukras jer očito da mnogi imaju problem sa tim.
macak mooodni...MrMaliJoe wrote:Nemoj gubiti vrijeme red carpet je defitivno tvoj izbor, i bio bi odličan novinar. Šteta bi bilo da takav talenat propadne. Možeš ruku pod ruku sa Hanom Hadžiavdagić. Sretno i nemoj zaborviti, kada se zavioriš među zvijezde, ko ti je dao ideju.stochar wrote:
ti fakat mislish da si shega?MrMaliJoe wrote:Nemoj gubiti vrijeme red carpet je defitivno tvoj izbor, i bio bi odličan novinar. Šteta bi bilo da takav talenat propadne. Možeš ruku pod ruku sa Hanom Hadžiavdagić. Sretno i nemoj zaborviti, kada se zavioriš među zvijezde, ko ti je dao ideju.stochar wrote:
pa eto da se i ja slozim jednom s tobomstochar wrote:ti fakat mislish da si shega?MrMaliJoe wrote:Nemoj gubiti vrijeme red carpet je defitivno tvoj izbor, i bio bi odličan novinar. Šteta bi bilo da takav talenat propadne. Možeš ruku pod ruku sa Hanom Hadžiavdagić. Sretno i nemoj zaborviti, kada se zavioriš među zvijezde, ko ti je dao ideju.stochar wrote:
De nam sad reci na osnovu čega zasnivaš svoju zadnju rečenicu..Alfons Kauders wrote:fino procitaj sta sam maloprije rekao i primjeni istu argumentaciju, samo naopako...avicena wrote:Ne relativiziraj. Da li si primijetio da je SDP bio svuda zainteresovan za fotelje ministara obrazovanja od federalnog do kantonalnih. Da li je slučajno?Alfons Kauders wrote:
ako ti mozes lagat, mogu onda i ja - dakle - ako je suljagic ukidao vjeronauk, onda su svi koji su za vjeronauk zapravo za serijatsku drzavu!![]()
ista logika, potpuno![]()
e sad sto bi neko bio za serijat?
hm... ja sam uvijek drzao da su to ljudi kojim su zene uber-grobovi,pa im je lakse da ih pokriju nego da se blamiraju po gradu...
sorry, jos uvijek nisam savladao gledanje kroz crni pamuk...udrch wrote: De nam sad reci na osnovu čega zasnivaš svoju zadnju rečenicu..
Na osnovu dokaza ili ličnog doživljaja onoga što vidiš..
Bolje im dodavati municiju nego potvrđivati genocid..quasar wrote:Nije me stid. Takvi kao ti dajete im municije.