The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#9126 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

zadnjoj epizodi sezone
kakavdanakneiskustvu

#9127 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

nisam upratio,otkud neganu pištolj?
turbofolk

#9128 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Ne mogu se sjetit sudbine padre Gabriela iz prošle ili pretprošle epizode, ali rekao bih da je Negan njega pokupio. Ako nije on, onda možda Gregory, al nešto ni za njega nisam načisto, šta mu desilo u prošloj. Ne preskačem, ne ubrzavam, gledam na FOX-u, al opet haman propustim neke bitne momente :D
kakavdanakneiskustvu

#9129 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

turbofolk wrote:Ne mogu se sjetit sudbine padre Gabriela iz prošle ili pretprošle epizode, ali rekao bih da je Negan njega pokupio. Ako nije on, onda možda Gregory, al nešto ni za njega nisam načisto, šta mu desilo u prošloj. Ne preskačem, ne ubrzavam, gledam na FOX-u, al opet haman propustim neke bitne momente :D

ma pokupili ga neki,vjerovatno neganovi
turbofolk

#9130 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

kakavdanakneiskustvu wrote:nisam upratio,otkud neganu pištolj?
Valjda smećarka ostavila u kolicima. On je i rekao nešto kao: Kakav ti je plan u vezi sa mnom, nisi bez razloga ostavila ovoliko oružja kraj mene.. Ili tako nešto.
kakavdanakneiskustvu

#9131 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

turbofolk wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nisam upratio,otkud neganu pištolj?
Valjda smećarka ostavila u kolicima. On je i rekao nešto kao: Kakav ti je plan u vezi sa mnom, nisi bez razloga ostavila ovoliko oružja kraj mene.. Ili tako nešto.

:thumbup:
last mohicans

#9132 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Je li moguce da se sad radnje iz FTWD i TWD sudaraju? Ovo sa helikopterom, neko je to ranije spomenuo? Onako, osrednje, sva je serija ispod očekivanja. Malo napetosti u onoj ex kafani i to je to. Scena s čupom vrijedna, ostalo za djecije pucačine. Pucnjava s vatrenim oruzjem me ne malo iritira, vec izbacuje iz cipela. Tako loše i amaterski urađeno, nemam riječi. Sve vrijeme se to tako provlači. Lik koji je zaduzen za specijalne efekte pucanja, neka se odmah slobodno rokne. Samo plamen iz puške zasvijetli, kao da je kakav brener u nju uštekan, uzas. :D , niti trza, niti se zatvarača vraća, čauhura naravno nema. Morgan puko ko lubenica, stvarno mu je vakat da se i on halali. Probi tojagom zivom liku glavu, kao bananu, hajde sto mrtvim buši, ali on buši i zive. :-)
kakavdanakneiskustvu

#9133 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

jesam li ja nesto propustio,kojom logikom je negan u jednom trenutku zarobljen,u drugom nije,baz ikakvog objasnjenja?
skyhooker

#9134 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by skyhooker »

turbofolk wrote:Tačno ću počet navijat zaNegana :D
Rick ispade šupak neviđeni. Očekujem do kraja polusezone moralne dileme i okajanje grijeha. Garant će ga i Carlovo pismo dodatno dokusurit.
Ova žena sa smetljišta kako ukloni šiške - neprepoznatljiva :D i kobojagi živi na smetljištu, a ima smještaj čist ko apoteka.
Neganova transformacija od pojavljivanja pa do ove epizode je niđe veze. Al hajdi, to se da otrpit jer smo svašta od njega vidili.
Nek su se vala i walkeri najeli onog kikonje. Ubjedljivo najjača scena večeras. Osim helikoptera naravno. Čak ni Neganu ništa nije jasno. Sad već nestrpljivo očekujem nastavak. Slutim da će najzanimljivije stvari ostati nedorečene u zadnjoj epizodi polusezone :D

Ko je pojeden, nisam gledo sinoć...
irac300

#9135 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Kakav šupački potez Ricka i Morgana. Počinjem navijati za Negana. :D Jao, što će brkajlija da najebe kada vidi da je Negan živ.
turbofolk

#9136 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

skyhooker wrote:
Ma onaj iritantni lik iz Neganove ekipe koji je bio zatvorenik u Hilltopu, onaj s dugom kosom.
janje_

#9137 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

turbofolk wrote:
skyhooker wrote:
Ma onaj iritantni lik iz Neganove ekipe koji je bio zatvorenik u Hilltopu, onaj s dugom kosom.
a jes vala iritantan bio..
klixoris

#9138 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

Znaci... u prvoj sceni Negan potpuno svezan, bukvalno umotan u sajle, na kolicima, bespomocan... par sekundi poslije - lik poluodvezan, sa zapaljenom bakljom u jednoj ruci, pistoljem u drugoj, slike pored kolica.... EPIC ! :lol:
I u najjeftinijim indijskim sapunicama bi to bolje odradili...

Ja se nadam da ce u iducoj epizodi Rosita roknut' fudbalersku frizuru (Eugene), da ne gledam debila vise :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#9139 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

klixoris wrote:Znaci... u prvoj sceni Negan potpuno svezan, bukvalno umotan u sajle, na kolicima, bespomocan... par sekundi poslije - lik poluodvezan, sa zapaljenom bakljom u jednoj ruci, pistoljem u drugoj, slike pored kolica.... EPIC ! :lol:
I u najjeftinijim indijskim sapunicama bi to bolje odradili...

Ja se nadam da ce u iducoj epizodi Rosita roknut' fudbalersku frizuru (Eugene), da ne gledam debila vise :mrgreen:

i na kraju negan slobodan,nicim izazvan
amidzazeher

#9140 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by amidzazeher »

A koga je Negan poveo autom na kraju?
turbofolk

#9141 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

amidzazeher wrote:A koga je Negan poveo autom na kraju?
Ja napisah sinoć poslije emitovane epizode na FOX-u, mislim da je to bio pop Gabriel ili Gregory, mada mi je nejasno gdje oni završiše u ranijim epizodama.

... A sve se nadam da bi to mogla biti Dwightova odbjegla nevjesta :D
kakavdanakneiskustvu

#9142 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

popa su skoro coravog povezli neki ,vjerovatno neganovi ljudi
SamoVasGledam

#9143 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SamoVasGledam »

simonese wrote:
dale cooper wrote:Jebo majku toliko se puta mazali krvlju walkera i nikada ama baš nikada im se nije ništa desilo. Nikada se
nije desilo da krv uđe na pogrešno mjesto, slučajno u oči, ili kroz neku ogrebotinu. A sad je to validna taktika
da se zaraziš i rikneš. :roll: Zar nije ranije ustanovljeno da se samo ugrizom može inficirati zbog prisustva virusa u
najvećem broju baš oko usta zombija? :zoka:
a one svinje sto su hranjene walkerima

Možda organizam životinja je otporan na taj virus, odnosno ima sposobnost da ga uništi. Očigledno je da virus pogađa samo ljude.

Kako to niko nije u seriji do sada provalio (recimo onaj naučnik sa samog početka)? Možda se lek krije baš u životinjama.
sencobih

#9144 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

SamoVasGledam wrote:
simonese wrote:
dale cooper wrote:Jebo majku toliko se puta mazali krvlju walkera i nikada ama baš nikada im se nije ništa desilo. Nikada se
nije desilo da krv uđe na pogrešno mjesto, slučajno u oči, ili kroz neku ogrebotinu. A sad je to validna taktika
da se zaraziš i rikneš. :roll: Zar nije ranije ustanovljeno da se samo ugrizom može inficirati zbog prisustva virusa u

Možda organizam životinja je otporan na taj virus, odnosno ima sposobnost da ga uništi. Očigledno je da virus pogađa samo ljude.

Kako to niko nije u seriji do sada provalio (recimo onaj naučnik sa samog početka)? Možda se lek krije baš u životinjama.
lijek je rijetko bio tema ove serije, osim u nekoliko epizoda kad ih je eugen naguzio da zna lijek.
janje_

#9145 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

rick je supak otkako je skonto da mora ili ubit shona ili pustit da njega shon rokne.. sve dalje je na istoj liniji, tako da mene ovaj potez nije iznenadio, koliko god supacki bilo.

sad serija ide u fazonu "carlov manifest".. tako je govorio carl.. carlovi memoari.. poslije carla carl..
SamoVasGledam

#9146 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SamoVasGledam »

sencobih wrote: lijek je rijetko bio tema ove serije, osim u nekoliko epizoda kad ih je eugen naguzio da zna lijek.
Čudi me zašto je tako. Zar nije bilo naučnika ili nekog, a da je provalio da okolo ne šetaju zombi kerovi, zombi mačke i ostale životinje? Zar se niko nije pitao zašto je to tako?

I prođe toliko epizoda, a još nisu otkrili kako je sve to počelo, pa ni u stripu koliko sam upoznat.
Daryl Dixon

#9147 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

to rikiii, samo deriii :fazlija:
kakavdanakneiskustvu

#9148 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

SamoVasGledam wrote:
sencobih wrote: lijek je rijetko bio tema ove serije, osim u nekoliko epizoda kad ih je eugen naguzio da zna lijek.
Čudi me zašto je tako. Zar nije bilo naučnika ili nekog, a da je provalio da okolo ne šetaju zombi kerovi, zombi mačke i ostale životinje? Zar se niko nije pitao zašto je to tako?

I prođe toliko epizoda, a još nisu otkrili kako je sve to počelo, pa ni u stripu koliko sam upoznat.

vidis da se zadnjih par sezona ne micu iz suma,livada
splinter

#9149 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

SamoVasGledam wrote:
simonese wrote:

Ne prenosi se ovaj virus na životinje, odnosno životinje ne oboljevaju, nekad je na početku serije Kirkman to razjasnio i mislim da nema lijeka, ono apokalipsa, kraj, niko više ni ne spominje pronalazak lijeka.
Post Reply