Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- otherside
#9126 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
hej ljudi, kako vratite novac kad naknadno stigne roba a vi vec dobili refund?
ja obavjestila sellera, sve se fino dogovorili al' ja ne znam kako sad da uplatim lovu a on mi nije dao nikakve upute niti neki link gdje bih mogla uplatiti sumu.
ja obavjestila sellera, sve se fino dogovorili al' ja ne znam kako sad da uplatim lovu a on mi nije dao nikakve upute niti neki link gdje bih mogla uplatiti sumu.
- nadžak
#9127 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Treba da ti pošalje paypal adresu, isto kao i email i ti tamo sa paypal stranice izvršiš tu uplatu.otherside wrote:hej ljudi, kako vratite novac kad naknadno stigne roba a vi vec dobili refund?
- otherside
#9128 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma ovaj moj veze nema sa zivotom...izgleda da mu nikad niko nije vratio pare
ja cu na kraju u njegovoj "radnji" kupiti neku stvarcicu u vrijednosti refunda i reci mu da nista ne salje
hvala
ja cu na kraju u njegovoj "radnji" kupiti neku stvarcicu u vrijednosti refunda i reci mu da nista ne salje
hvala
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9129 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Otvori paypal, nadji historiju kupovina i nadji upravo tu kupovinu. Tu ti stoji paypal email prodavača. Nakon toga ides na send money i utipkas tu mail adresu.
- Xavi Hernandez
#9130 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imam pitanje:
Jedan artikal mi nije došao 1,5 mjeseci i otvorio sam refund request.
Dogovorio se sa prodavcem da mi ponovo pošalje i on je rekao da hoće.
Meni sada automatski ističe request (zatvara se automatski ako ne odem na escalate).
Da li da idem na escalate ili da pustim da ga automatski zatvori? Kako da znam da je on meni artikal ipak poslao? Mislim, šta ako opet ne dođe (možda nije ni poslao), hoću li moći ponovo pokrenuti case obzirom da sam ga ranije otvarao, jer mi neće više izbacivati opciju request refund?

Meni sada automatski ističe request (zatvara se automatski ako ne odem na escalate).
Da li da idem na escalate ili da pustim da ga automatski zatvori? Kako da znam da je on meni artikal ipak poslao? Mislim, šta ako opet ne dođe (možda nije ni poslao), hoću li moći ponovo pokrenuti case obzirom da sam ga ranije otvarao, jer mi neće više izbacivati opciju request refund?
-
zippoo87
#9131 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
neces moci ponovo pokrenuti case,samo se jednom moze pokrenuti...Xavi Hernandez wrote:Imam pitanje:
Da li da idem na escalate ili da pustim da ga automatski zatvori? Kako da znam da je on meni artikal ipak poslao? Mislim, šta ako opet ne dođe (možda nije ni poslao), hoću li moći ponovo pokrenuti case obzirom da sam ga ranije otvarao, jer mi neće više izbacivati opciju request refund?![]()
- Xavi Hernandez
#9132 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Znači ako mi ne pošalje, a ja nisam escalate, ja sam donji?zippoo87 wrote:neces moci ponovo pokrenuti case,samo se jednom moze pokrenuti...Xavi Hernandez wrote:Imam pitanje:
Da li da idem na escalate ili da pustim da ga automatski zatvori? Kako da znam da je on meni artikal ipak poslao? Mislim, šta ako opet ne dođe (možda nije ni poslao), hoću li moći ponovo pokrenuti case obzirom da sam ga ranije otvarao, jer mi neće više izbacivati opciju request refund?![]()
Šta ako uradim escalate i napišem da čekam da dođe artikal ali da sam escalate otvorio da bih dobio vremena, može li se tako uraditi?
- otherside
#9133 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
hvala vam puno, upravo sam uradila kako ste mi savjetovali 
- i_ja_na_forumu
#9134 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Veceras narucim nesto sa ebaya kad nakon 2 sata stize mail :

sta da radim ?

na ebay-u mi pod narudzbama ovo stojiYou may have received messages from a compromised account
Hello ,
Our records show that you recently contacted or received messages from vcorallo through eBay's messaging system. We’re writing to let you know that an unauthorized third party may have compromised this member's account security. It’s important to note that we’re unaware of any problems with your account. We recommend the following precautions to help keep you safe:
- Don't respond to offers to buy or sell an item from this user. The offer may be fraudulent, and the transaction won't be covered by eBay.
- Don't respond to any messages you received from this user that appear to be a Second Chance Offer for an item you recently bid on.
- Never pay for eBay items using instant cash wire-transfer services such as Western Union or MoneyGram. It's against eBay's Safe Payments Policy for a seller to request payment with these methods.

sta da radim ?
- nadžak
#9135 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisam imao ovaj slučaj ali mislim da ne trebaš brinuti. Dole u ovoj donjoj obavjesti fino piše da ukoliko si već platila za ovaj predmet proces ide normalno. Dakle, sjedi i čekaj da dođe.i_ja_na_forumu wrote:Veceras narucim nesto sa ebaya kad nakon 2 sata stize mail :![]()
na ebay-u mi pod narudzbama ovo stojiYou may have received messages from a compromised account
Hello ,
Our records show that you recently contacted or received messages from vcorallo through eBay's messaging system. We’re writing to let you know that an unauthorized third party may have compromised this member's account security. It’s important to note that we’re unaware of any problems with your account. We recommend the following precautions to help keep you safe:
- Don't respond to offers to buy or sell an item from this user. The offer may be fraudulent, and the transaction won't be covered by eBay.
- Don't respond to any messages you received from this user that appear to be a Second Chance Offer for an item you recently bid on.
- Never pay for eBay items using instant cash wire-transfer services such as Western Union or MoneyGram. It's against eBay's Safe Payments Policy for a seller to request payment with these methods.
sta da radim ?![]()
- i_ja_na_forumu
#9136 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da, ali sad nema nacina ni da otvorim case ukoliko mi ne dodje jer je sve sa njegovog profila obrisano..mada je profil jos tu.. :/
- nadžak
#9137 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I to su naveli kao opciju u slučaju da dođe do bilo kakvih neugodnosti.i_ja_na_forumu wrote:da, ali sad nema nacina ni da otvorim case ukoliko mi ne dodje jer je sve sa njegovog profila obrisano..mada je profil jos tu.. :/
Ideš na Resolution center.
- valjuga
#9138 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam imao IDENTIČAN slučaj I u roku par dana sam odmah išao na Resolution center I tamo popunio regularno kao da sam čekao na item par mjeseci I dobio novac natrag zato što se seller ne javlja....i_ja_na_forumu wrote:da, ali sad nema nacina ni da otvorim case ukoliko mi ne dodje jer je sve sa njegovog profila obrisano..mada je profil jos tu.. :/
- _Reds_
#9139 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prije mjesec i pol sam pisao o ovima._Reds_ wrote:Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Sa za sad ova je odlična.
http://www.topcashback.com/ref/topgadget
Na ove kineske sajtove kao sto su gearbest ili banggoog daju povrat love 7 posto, uz to dobijete 10$ ako se registrujete preko ovoga linka gore. Mozete se vi registrovati i bez refa, ali necete dobiti tih 10$.
Testirao sam ih na obje ove stranice i daju povrat.
Što se tiče njihove povjerljivost, možete pogledati na https://www.trustpilot.com/review/www.topcashback.co.uk
I u biti zašto ne uzicati neke pare nazad ako vec kupujete sa ovih stanice. Naravno daju povrate i sa hiljade drugih stranica. I vrlo su jednostavni za korištenje. Isplacuju preko paypala.
U toku mi je testiranje jos jedne koja daje 7%, pa kad budu prosli testove postam i njih.
I nakon mjesec i pol likovi su 100 posto regularni i vracaju novac.

Na ebayu nije neki procenat 1.25 posto, ali na ovim drugim kinestim stranicama vracau 6-8 posto.
Btw, registrovalo se bar 15tak ljudi sa klikxa preko mog refa ali niko nije ispunio uslov.

Ali eto ako neko zeli jos da se registruje i da kupuje prkeo njih mozete probati i preko refa:
A moze naravno i bez njega.
- nadžak
#9140 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Opet nema pošiljki iz KIne.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9141 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U mene na trackingu futrole za mobitel koju sam naručio 06.10. piše da je 25.10. napustila pošiljka Maleziju, odnosno da je poslata avionom prema BiH i od tada ništa, više od 20 dana ništa. Tracking nije registered pa neće ni biti više promjena, track je samo dok ne napusti državu slanja. Vala za 20 dana su je mogli poslati u drugu državu i vratiti, a ne dostaviti je iz Sarajeva do mene...nadžak wrote:Opet nema pošiljki iz KIne.
- nadžak
#9142 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To su oni "tracking" brojevi bez slova, sa puno brojeva, jeli tako? Imam ih i ja nekoliko a nisam vala ni gledao. ZA neke sitnice od par dolara i ne dođe pravi TN tako da sam to ignorisao.Mehemed wrote:U mene na trackingu futrole za mobitel koju sam naručio 06.10. piše da je 25.10. napustila pošiljka Maleziju, odnosno da je poslata avionom prema BiH i od tada ništa, više od 20 dana ništa. Tracking nije registered pa neće ni biti više promjena, track je samo dok ne napusti državu slanja. Vala za 20 dana su je mogli poslati u drugu državu i vratiti, a ne dostaviti je iz Sarajeva do mene...nadžak wrote:Opet nema pošiljki iz KIne.
Uglavnom, i kod mene je nekoliko pošiljki iz tog perioda, kraj septembra i početak oktobra te još par sredinom oktobra i dalje. Uglavnom, ništa od toga mi nema još.
-
zippoo87
#9143 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne razumije bas najbolje ovaj pojam "vracaju novac" ?_Reds_ wrote:Prije mjesec i pol sam pisao o ovima._Reds_ wrote:Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Sa za sad ova je odlična.
Na ove kineske sajtove kao sto su gearbest ili banggoog daju povrat love 7 posto, uz to dobijete 10$ ako se registrujete preko ovoga linka gore. Mozete se vi registrovati i bez refa, ali necete dobiti tih 10$.
Testirao sam ih na obje ove stranice i daju povrat.
Što se tiče njihove povjerljivost, možete pogledati na https://www.trustpilot.com/review/www.topcashback.co.uk
I u biti zašto ne uzicati neke pare nazad ako vec kupujete sa ovih stanice. Naravno daju povrate i sa hiljade drugih stranica. I vrlo su jednostavni za korištenje. Isplacuju preko paypala.
U toku mi je testiranje jos jedne koja daje 7%, pa kad budu prosli testove postam i njih.
I nakon mjesec i pol likovi su 100 posto regularni i vracaju novac.
Na ebayu nije neki procenat 1.25 posto, ali na ovim drugim kinestim stranicama vracau 6-8 posto.
Btw, registrovalo se bar 15tak ljudi sa klikxa preko mog refa ali niko nije ispunio uslov.
Ali eto ako neko zeli jos da se registruje i da kupuje prkeo njih mozete probati i preko refa:
A moze naravno i bez njega.
je li to ako nesto kupis pa odlucis da vratis ili je to kao neki popust od 7%
kako ovo funkcionise...evo ja sam se registrovao preko ovog referal linka,kako da sada dobijem spomenutih 10$ i za sta to mogu potrositi ?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9144 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovaj nije, ovaj ima i slova, mada sam imao i takvih samo sa brojevima. Počinje na BLG onda brojevi i na kraju MY, ali nebitno kada mu je ista svrha kao i onih samo sa brojevimanadžak wrote: To su oni "tracking" brojevi bez slova, sa puno brojeva, jeli tako? Imam ih i ja nekoliko a nisam vala ni gledao. ZA neke sitnice od par dolara i ne dođe pravi TN tako da sam to ignorisao.
Uglavnom, i kod mene je nekoliko pošiljki iz tog perioda, kraj septembra i početak oktobra te još par sredinom oktobra i dalje. Uglavnom, ništa od toga mi nema još.
- nadžak
#9145 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@Mehemed
OK, hvala za pojašnjenje. Napiši života ti kad ti dođe šta od tih pošiljki iz tog perioda da vidimo gdje smo. I ja ću isto.
OK, hvala za pojašnjenje. Napiši života ti kad ti dođe šta od tih pošiljki iz tog perioda da vidimo gdje smo. I ja ću isto.
- _Reds_
#9146 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Odes a kupis nesto sa recimo gearbest-a. Ovi daju povrat 8 posto sa te stranice, i ako prvo odes na TCB i onda prkeo njih na gearbest i kupis to nesto od 100 dolara dobices 8 dolara na topgearbest. Koje mozes da isplatis na svoj paypal nalog.zippoo87 wrote: ne razumije bas najbolje ovaj pojam "vracaju novac" ?
je li to ako nesto kupis pa odlucis da vratis ili je to kao neki popust od 7%
kako ovo funkcionise...evo ja sam se registrovao preko ovog referal linka,kako da sada dobijem spomenutih 10$ i za sta to mogu potrositi ?
A ako se registrujes preko necijeg refa, i ti i on dobijete jos 10 dolara, kad ti dobijes minimum 10 dolara povrata.
Nada se da si razumio.
-
miss_gemini
#9147 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam dobila jednu pošiljku naručenu 25.9. tokom prošle sedmice, ostala je još jedna iz sredine septembra...nadžak wrote:Opet nema pošiljki iz KIne.
- nadžak
#9148 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Opet se znači vrijeme povećalo na ono što je bilo nekad. Mjesec i više. Šteta.miss_gemini wrote:Ja sam dobila jednu pošiljku naručenu 25.9. tokom prošle sedmice, ostala je još jedna iz sredine septembra...nadžak wrote:Opet nema pošiljki iz KIne.
Hvala za inforamciju.
-
miss_gemini
#9149 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moram da kažem da sam prije ove dobila neke koje su naručene mnogo kasnije, kao npr. naručeno 30.10., a došlo 12.11.nadžak wrote:Opet se znači vrijeme povećalo na ono što je bilo nekad. Mjesec i više. Šteta.miss_gemini wrote:Ja sam dobila jednu pošiljku naručenu 25.9. tokom prošle sedmice, ostala je još jedna iz sredine septembra...nadžak wrote:Opet nema pošiljki iz KIne.
Hvala za inforamciju.
- O'zone
- Globalni moderator
#9150 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma zavisi. Stižu na preskok definitivno. ne dolaze po redu