TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zarko.filip

#9126 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Rodzer se izuzetno sporstki poneo i u mecu protiv Vavrinke.Ipak je Rafa jos jednom pokazao da je najbolji teniser u istoriji tenisa.
JasminHurić

#9127 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

zarko.filip wrote:Ipak je Rafa jos jednom pokazao da je najbolji teniser u istoriji tenisa.
Ne kontam :zzzz:
tabija

#9128 Re: TENIS

Post by tabija »

Nema se tu šta kontati...

:mrgreen: :mrgreen:
zarko.filip

#9129 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

JasminHurić wrote:
zarko.filip wrote:Ipak je Rafa jos jednom pokazao da je najbolji teniser u istoriji tenisa.
Pa jel treba jos desetak puta da ga Rafa odere da bi shvatili da je bolji teniser od Rodzera?
necko_hz

#9130 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Ma šta nam kažeš :mrgreen:

Tsonga ništa ne može Novaku, koji bi bez problema trebao privesti meč kraju. Valjda će drugo 1/4finale biti bolje.
zarko.filip

#9131 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Rutinski.Vise se oznojio zbog vrucine nego zbog igre.
Blek Stena

#9132 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Nole dje ce ti dusa :D
smijesni_ste

#9133 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Samo što mu se ne nag*** svi kad igraju sa njim...stvarno svašta....
JasminHurić

#9134 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

zarko.filip wrote:
JasminHurić wrote:
Pa jel treba jos desetak puta da ga Rafa odere da bi shvatili da je bolji teniser od Rodzera?
Izvini, ali tup si. Međusobni duel u tenisu ne govori o tome ko je bolji. Uostalom,
zarko.filip

#9135 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Jasmin Huric,
da se ne vredjamo ali si mnogo tuplji.Medjusobni dueli govore mnogo o tome a pogotovo sta ga Rafa dere na svim podlogama kako hoce i kad hoce.Jedina Rozderova sreca je sto dugo nije imao protiv sebe Rafu i sada Novaka dok je Rafina nesreca u tome sto protiv sebe ima i Rodzera i Novaka.Uzmi primer tri finala GS koja su igrali Rafa i Novak(Australia,Vimbldon i Amerika).Sva tri je dobio Novak.U suprotnom bi to bili Rafini trofeji i bio bi veoma blizu Rodzerovog rekorda.
I jos jedna srecna okolnost za Rodzera.Nikada ali nikada ne bi osvojio RG da se Rafa one godine nije povredio i izgubio od Soderlinga.A znas i sam kako ga je rafa tukao u Parizu da mu je pomalo bilo i neprijatno.Pa dobijao ga je na Vimbldonu kada je Rodzer bio u mladjim godinama i boljoj formi nego sada.Na kraju krajeva Rafa ima zlatnu olompijsku medalju a Rodzer to nikada nece imati.Po mnogim kriterijumima je Rodzer najbolji na svetu ali je za mnoge Rafa najbolji.
JasminHurić

#9136 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

zarko.filip wrote:Jasmin Huric,
da se ne vredjamo ali si mnogo tuplji.Medjusobni dueli govore mnogo o tome a pogotovo sta ga Rafa dere na svim podlogama kako hoce i kad hoce.Jedina Rozderova sreca je sto dugo nije imao protiv sebe Rafu i sada Novaka dok je Rafina nesreca u tome sto protiv sebe ima i Rodzera i Novaka.Uzmi primer tri finala GS koja su igrali Rafa i Novak(Australia,Vimbldon i Amerika).Sva tri je dobio Novak.U suprotnom bi to bili Rafini trofeji i bio bi veoma blizu Rodzerovog rekorda.
I jos jedna srecna okolnost za Rodzera.Nikada ali nikada ne bi osvojio RG da se Rafa one godine nije povredio i izgubio od Soderlinga.A znas i sam kako ga je rafa tukao u Parizu da mu je pomalo bilo i neprijatno.Pa dobijao ga je na Vimbldonu kada je Rodzer bio u mladjim godinama i boljoj formi nego sada.Na kraju krajeva Rafa ima zlatnu olompijsku medalju a Rodzer to nikada nece imati.Po mnogim kriterijumima je Rodzer najbolji na svetu ali je za mnoge Rafa najbolji.
Pa onda je Novak bolji od Rafe :zoka:

Rafa izgubio od Soderlinga jer je bio ozlijeđen? Hmmm
zarko.filip

#9137 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

JasminHurić wrote:
zarko.filip wrote:Jasmin Huric,
Pa onda je Novak bolji od Rafe :zoka:

Rafa izgubio od Soderlinga jer je bio ozlijeđen? Hmmm
Pa recimo ako ga dobije na RG i ponovi jos par puta mozemo pricati o tome.A sto mislis da rafa tada nije bio povredjen?Ili da verujemo i u ove price sto se sada pricaju da se ovih 7 meseci sklonio zbog dopinga a ne zbog povrede kolena?
Nivri

#9138 Re: TENIS

Post by Nivri »

Vala Rogerova sramota, previse je to poraza.

Nadam se da ce Nole pocistiti teren sa steroidnim.
Nivri

#9139 Re: TENIS

Post by Nivri »

@Zarko Filip

Neuporediva dva stila igre, dvije generacije igraca sa jazom od 5-6 godina.
Novak je najbolji zbog serije od sedam vezanih pobjeda kad je Rafa bio u zivotnoj formi. Mozemo i tako tumaciti.

Jedino su titule mjerilo, a Rafa mora jos da popapa kako bi postao bolji igrac, ne samo od Rogera vec i Samprasa, pa cak i jos nekih.

Au revoir.
zarko.filip

#9140 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Nivri wrote:Vala Rogerova sramota, previse je to poraza.

Nadam se da ce Nole pocistiti teren sa steroidnim.
Malo sam stariji i pratim duze tenis.Veliki rivalitet izmedju Martine Navratilove i Kris Evert.rezultat je 43:37 za Martinu.Iako sam navijao za Kris zbog elegancije igre,zenstvenosti i lepote(sto u odnosu na Martinu nije bilo tesko) ipak je Martina bila bolja.
necko_hz

#9141 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Meni je jako žao što tek sada shvatam Krajičekovu veličinu. Dobijao je Samprasa i na hardu i na tepihu, te na njegovoj omiljenoj podlozi - travi, a nikada ga niko nije smatrao najvećim :sad: Nema veze što Sampras između ostalog ima 286 sedmica kao #1, 13 GS titula više, 11 Masters titula više itd, bitno je da legendarni Krajiček ima pozitivan H2H sa njim. Defacto jedan od najvećih svih vremena.

Naravno, Boris Becker je bolji igrač od McEnroa, ima 8-2 sa njim, godinama ga redovno mlatio, a još je na mreži letio kao Jordi Alba. Kao i u prethodnom slučaju, 80+ osvojenih titula u singl i dubl konkurenciji, jedna GS titula više, 152 sedmica kao #1 više, 4 titule ATP prvaka više, sve je to nebitno, Becker ima pozitivan H2H i to je ono što je najvažnije.

Tako je isto nebitno to što Federer ima 6 GS titula više, 6 završnih Mastersa više, 3 ATP Champion titule više, 202 sedmice kao #1 više, 24 titule više, bolji omjer osvojenih titula na svim vrstama podloge itd. Bitno je što ga Rafa redovno 'ownuje' u međusobnim duelima i što je to jedina statistička stavka u kojoj je bolji od Federera.

Nadal i Krajiček - najbolji igrači svih vremena. :thumbup:

Ups, zaboravih na Davydenka. Moramo i njega negdje ubaciti, redovno je mlatio Rafu. :?: :-?

Dobro ti je Jasko rekao, tup si, analogija donošenja zaključaka na osnovu H2H-a, a istovremeno zanemarivanje ostalih statističkih referenci koje jasno govore realno stanje stvari je ništa drugo nego jednodimenzionalno praćenje sporta i jednog igrača kao nosioca istog. To te u startu diskvalifikuje iz daljne rasprave.
zarko.filip

#9142 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Nivri,
pricam o onome sto pricaju mnogi.U vecem delu karijere Rodzer nije imao ni Rafu(osim na sljaci) ni Novaka i tada je osvojio najvise GS.Kazem opet svaka cast na rezultatima i stilu igre koji tesko ko da ce moci ikada igrati ali je pitanje da li bi osvojio toliko GS da su tada bili i Rafa i Novak.
zarko.filip

#9143 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

necko_hz wrote:Meni je jako žao što tek sada shvatam Krajičekovu veličinu. Dobijao je Samprasa i na hardu i na tepihu, te na njegovoj omiljenoj podlozi - travi, a nikada ga niko nije smatrao najvećim :sad: Nema veze što Sampras između ostalog ima 286 sedmica kao #1, 13 GS titula više, 11 Masters titula više itd, bitno je da legendarni Krajiček ima pozitivan H2H sa njim. Defacto jedan od najvećih svih vremena.

Naravno, Boris Becker je bolji igrač od McEnroa, ima 8-2 sa njim, godinama ga redovno mlatio, a još je na mreži letio kao Jordi Alba. Kao i u prethodnom slučaju, 80+ osvojenih titula u singl i dubl konkurenciji, jedna GS titula više, 152 sedmica kao #1 više, 4 titule ATP prvaka više, sve je to nebitno, Becker ima pozitivan H2H i to je ono što je najvažnije.

Tako je isto nebitno to što Federer ima 6 GS titula više, 6 završnih Mastersa više, 3 ATP Champion titule više, 202 sedmice kao #1 više, 24 titule više, bolji omjer osvojenih titula na svim vrstama podloge itd. Bitno je što ga Rafa redovno 'ownuje' u međusobnim duelima i što je to jedina statistička stavka u kojoj je bolji od Federera.

Nadal i Krajiček - najbolji igrači svih vremena. :thumbup:

Ups, zaboravih na Davydenka. Moramo i njega negdje ubaciti, redovno je mlatio Rafu. :?: :-?

Dobro ti je Jasko rekao, tup si, analogija donošenja zaključaka na osnovu H2H-a, a istovremeno zanemarivanje ostalih statističkih referenci koje jasno govore realno stanje stvari je ništa drugo nego jednodimenzionalno praćenje sporta i jednog igrača kao nosioca istog. To te u startu diskvalifikuje iz daljne rasprave.
Slika na avataru te diskvalifikuje iz realne rasprave.Sta da se radi,nisi ti kriv.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9144 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Šta fali Panchi ? :mrgreen:
necko_hz

#9145 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Ne 'duri' se filipe žarko, nisam ja kriv što ti je demagogija, odnosno analogija donošenja zaključaka šuplja ko đevđir. :mrgreen:

Šta veli, Roger imao lošu konkurenciju. :lol:
Nivri

#9146 Re: TENIS

Post by Nivri »

Zarko, sta bi bilo kad bi bilo je nesto drugo... Sta bi bilo da je Roger Rafina generacija, ovo-ono...
U sustini, Necko je u pravu... Davidenko je redovno tukao Rafu, znaci Davidenko je najbolji samo sto ga zeza h2h sa Rogerom :D
Puno je faktora koji odlucuju, a zasad gotovo niko od teniskih autoriteta ne spominje Rafu ni za jednog od tri najbolja.

S jedne strane mi je drago sto se vratio Rafa, njegovi dueli sa Novakom su ono sto svijet tenisa zeljno ocekuje. S druge strane, njegovo ponasanje na terenu mi je tako odvratno da mazohisticki pratim njegove meceve :mrgreen:
radostan dan

#9147 Re: TENIS

Post by radostan dan »

zarko.filip wrote:
Malo sam stariji i pratim duze tenis.Veliki rivalitet izmedju Martine Navratilove i Kris Evert.rezultat je 43:37 za Martinu.Iako sam navijao za Kris zbog elegancije igre,zenstvenosti i lepote(sto u odnosu na Martinu nije bilo tesko) ipak je Martina bila bolja.
:shock: :shock:

a ja mislio, sem nećka, da sam ja najstariji ovdje, kad evo vršnjaka... :mrgreen:
KENJAC

#9148 Re: TENIS

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:
zarko.filip wrote:
:shock: :shock:

a ja mislio, sem nećka, da sam ja najstariji ovdje, kad evo vršnjaka... :mrgreen:
Bolan, sta ti je ??? Ja od La Coste pratim tenis! Aj ako si hrabar, godiste na sto !!
KENJAC

#9149 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Razbuca ga Del Po ko krme masan dzak ! Veliko razocarenje vecerasnja igra Skota !
Blek Stena

#9150 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Kako jedan poen moze odluciti mec, cudo jedno. Da DP ne pogodi u 3 setu onu liniju na drugi servis na brejk loptu, Marej bi poveo dva nula i cisto sumnjam da bi popustio do kraja.
Mislim da su mu male sanse protiv Novaka iako se vidi da je poceo mnogo raznovrsnije da igra.
Post Reply