"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
drug_profi

#9126 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Notarov klijent?
sema911s

#9127 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

drugi profil wrote:Notarov klijent?
ma jok svratio tip na pitu,.,pa parkiro malo dalje da ga ko nevidi da jede krompira za markicu
citroen xm

#9128 Re: "Majstori" parkiranja

Post by citroen xm »

Kako im kolektivno svima nije žao auta koje voze i ovako parkiraju?
sema911s

#9129 Re:

Post by sema911s »

citroen xm wrote:Kako im kolektivno svima nije žao auta koje voze i ovako parkiraju?
kako ce mu bit zao necega sto nije svojim rukama zaradio,., samo zamisli koliko je znoja neki radnik prosuo za gazdinog avudija a5,.il novg citroena sa hidro vjesanjem ,.,
citroen xm

#9130 Re: "Majstori" parkiranja

Post by citroen xm »

Ma druže, evo ima i auta od 1000 KM. Nisu sva bahato parkirana auta skupa. Pogledaj onu dvicu parkiranu na kant, na onaj zidić. Pa onde ladno može kvačilo promjeniti kako je nasadio.

Nije bitno šta voziš, budi čovjek i kad si u gradu ponašaj se građanski.
nivla

#9131 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nivla »

Image
parkiro lola 3 metra od besplatnog polupraznog javnog parkinga
Cholina_Lokica

#9132 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Image
Image
Sreca pa nema mjesta na parkingu...
Nabucco

#9133 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

Nije ovo nista, 20 m iznad (na ulazu u prarking) na trotoaru redovno 2 ili 3 auta.
channel10

#9134 Re:

Post by channel10 »

Cholina_Lokica wrote:Image
Image
Parking place za njima, a vidi njihA :oops:
Cholina_Lokica

#9135 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Nabucco wrote:Nije ovo nista, 20 m iznad (na ulazu u prarking) na trotoaru redovno 2 ili 3 auta.
Znam, ali nisam mogla uhvatiti sve u kadar :)

Papak ostaje papak bez obzira na ubrzanje
ned424

#9136 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ned424 »

Danas u Radicevoj idiot me zagradio ja i parking platio!
Image

Prije dva dana gospoda sa diplomatskim tablicama na Kovacima
Image
daxon

#9137 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

[/img]
I onda kažu nema para u budžetu, moraju dizati kredite od mmf-a za isplatu plata budžetskim korisnicima :roll:
Samo na ovoj slici vidim 440 KM, koje lijeni drotovi neće da zarade za ovu državu, neće da zarade svoju platu.
edit: ako se uključi i komunalna policija, tu je i dodatnih 240 KM, znači 680KM samo na ovoj slici.

Inače, davno sam napisao, kada bi mi neko dao prekršajne naloge i mandat za pisanje kazni za nepropisno parkiranje, te mi dao samo 1% od naplaćenih sredstava, ja bih bio najbogatij čovijek u državi, a radio bih svega 4h dnevno i to samo na području jedne sarajevske opštine, npr. Novi Grad.
cove41

#9138 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cove41 »

Ja svaki dan prodjem ulicom pored CUM-a, tj. ulica između bolnice i groblja "Lav", i trotoar je s obje strane krcat autima. I danas ja brojim - 260 auta (+-10).

To znači 260 x 40 KM = 10 400 KM. I danas nek dvaput odrade akciju u toj ulici, to je 20 000 KM. I to samo u jednoj ulici. Ako se ovo ne isplati policiji da radi, onda stvarno ne znam šta se isplati....
channel10

#9139 Re: "Majstori" parkiranja

Post by channel10 »

cove41 wrote:Ja svaki dan prodjem ulicom pored CUM-a, tj. ulica između bolnice i groblja "Lav", i trotoar je s obje strane krcat autima. I danas ja brojim - 260 auta (+-10).

To znači 260 x 40 KM = 10 400 KM. I danas nek dvaput odrade akciju u toj ulici, to je 20 000 KM. I to samo u jednoj ulici. Ako se ovo ne isplati policiji da radi, onda stvarno ne znam šta se isplati....
Sta ti je bolan, nisi normalan. Ko bi toliko pisao. Nisu toliko napisali za 4 godine srednje skole, a da ti pise sad kad je skolu zavrsio i to 500 naloga u jednom danu :izet: . Salu na stranu, ali fakat nisu normalni. U roku od 2-3 mjeseca bi ili naucili narod kako se i gdje parkira ili bi napunili toliko budzet da ne bi znali sta bi sa parama. Ali ebes budale, hajd` znaj o cemu oni razmisljaju.
forum@sh

#9140 Re:

Post by forum@sh »

Image
Ovo niđe na svijetu nema. :twisted:

Al ovako je od Fahda do Toplana, još onaj dio kod Fahda s obje strane se naredaju..
Mada su oni sa trotoara šampioni, vazda se tu na ulazu parkiraju, da im je na oku mezimac.
Cholina_Lokica

#9141 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

I jos nekoliko delegata u djecijem parku napravilo sebi parking, i konstantno tu parkiraju...
Logovan

#9142 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Nevjerovatno. :shock: Gledaj koliko je parking samo prazan a parkiraju se gdje ne treba. :-)
Cholina_Lokica

#9143 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Logovan wrote:Nevjerovatno. :shock: Gledaj koliko je parking samo prazan a parkiraju se gdje ne treba. :-)
I u produzetku, ne vidi se na slici, ima jos ovoliko parkinga koji je ovako nepopunjen... i papci stalno ovako parkiraju i jasu trotoare, a vrli nacelnik jos iscrta po ulici parking mjesta, da im legalizuje ovo na nekim dijelovima, umjesto da njih nauci gdje se treba parkirati, ali valjda to ista sorta pa tako treba
Nikolini

#9144 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nikolini »

cove41 wrote:Ja svaki dan prodjem ulicom pored CUM-a, tj. ulica između bolnice i groblja "Lav", i trotoar je s obje strane krcat autima. I danas ja brojim - 260 auta (+-10).

Podrzavam svako kaznjavanje nepropisno parkiranih auta, ali Kosevo je skroz druga prica. Treba prvo omoguciti normalno parkiranje pa onda kaznjavati ljude koji parkiraju po trotoaruma. KCUS je zabranio ulazak sa autima, znaci skoro niko od pacijenata ne moze ostaviti auto unutra. Kada se zbroji broj uposlenika (2000-3000 hiljade meni se cini) i broj dnevnih pacijenata (pa vjerovatno 10 000-tak hiljada dnevno) gdje ljudi uopce mogu ostaviti auto gore?

Najgore od svega ako trebas nekoga gore odvesti, kad nije dovoljno da samo "izbacis" pacijenta u tunelu. Realno gledano jedini "blizi" veliki parking je Stadion i Zetra. Ustvari vidio sam da su napravili neki parking tamo ispod taxi standa, ali to realno ne moze zadovoljiti na 5% potreba.
Wind

#9145 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

...a nije 4x4.... :D

Image
XTech

#9146 Re: "Majstori" parkiranja

Post by XTech »

Ovako, vidim ove postove vezano za vozila parkirana na trotoaru oko KCUS-a... neka se nadje papak koji ce meni ondje napisati kaznu pa da mu..... Ne podrzavam parkiranje po ulicama, zatvaranje prolaza, ostavljanje na trotoarima i slicno ali GORE nije moguce normalno parkirati. Klinicki centar sa onim brojem zaposlenih i onim brojem pacijenata jednostavno mora imati svoj parking ali sto je drzava jedan veliki ku 8) ac to je druga stvar.
Ja sam licno bio primoran parkirati gore dva dana za redom, u periodu od 07:30 do 14:00 h, vozio sam stariju osobu gore nebitno kojim povodom. Vozilo se jednostavno nema gdje parkirati normalno, ulice okolo su bukvalno zatvorene. Istina, postoje dva parkinga koji se placaju i tu parkiram kada odem u posjetu nekome ali cijena od 2 KM/h je po mom misljenju cisti bezobrazluk, dobra lokacija pa hajmo para namlatiti. Znaci ja sam za ta dva dana gore trebao dati cca 30 KM za parking, eh evo im :izet:
A vi, koji puno pametujete i spavate ovdje, udarite po ovom postu :evil:
sema911s

#9147 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

XTech wrote:Ovako, vidim ove postove vezano za vozila parkirana na trotoaru oko KCUS-a... neka se nadje papak koji ce meni ondje napisati kaznu pa da mu..... Ne podrzavam parkiranje po ulicama, zatvaranje prolaza, ostavljanje na trotoarima i slicno ali GORE nije moguce normalno parkirati. Klinicki centar sa onim brojem zaposlenih i onim brojem pacijenata jednostavno mora imati svoj parking ali sto je drzava jedan veliki ku 8) ac to je druga stvar.
Ja sam licno bio primoran parkirati gore dva dana za redom, u periodu od 07:30 do 14:00 h, vozio sam stariju osobu gore nebitno kojim povodom. Vozilo se jednostavno nema gdje parkirati normalno, ulice okolo su bukvalno zatvorene. Istina, postoje dva parkinga koji se placaju i tu parkiram kada odem u posjetu nekome ali cijena od 2 KM/h je po mom misljenju cisti bezobrazluk, dobra lokacija pa hajmo para namlatiti. Znaci ja sam za ta dva dana gore trebao dati cca 30 KM za parking, eh evo im :izet:
imas parking kod zetre, kod stadiona,.,oba dzaba i prazna,., neces strahovat da te neko ogrebe, da dobijes kaznu, neces razhebat krajnice od pennjanja po trotoaru,.ostace ti 30km u dzepu i najbitnije neces bit parking papak,.,

ako si bio ikada u minkenu,.(bonice neko zensko ime neka sveta) imaju svoj parking za cca 100auta,., i uvjek puno,. pored ima livada i jednosmjernih koliko hoces ali svi prosetaju nekih 100m dalje jer je parking dzaba, i ako ima garaza koja je prvi sat free a svaki naredni 0,30€ u neposrednoj blizini bolnice,., e sada ko je kulturan a ko papak na trotoaru
cove41

#9148 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cove41 »

XTech wrote:Ovako, vidim ove postove vezano za vozila parkirana na trotoaru oko KCUS-a... neka se nadje papak koji ce meni ondje napisati kaznu pa da mu..... Ne podrzavam parkiranje po ulicama, zatvaranje prolaza, ostavljanje na trotoarima i slicno ali GORE nije moguce normalno parkirati. Klinicki centar sa onim brojem zaposlenih i onim brojem pacijenata jednostavno mora imati svoj parking ali sto je drzava jedan veliki ku 8) ac to je druga stvar.
Koliko sam ja primjetio, puštaju da se udje sa autom ako se vozi neka starija osoba, i da se uvede gdje treba pa da se onda skloni auto.

Imaju ta dva parkinga po 2KM/h, al' od nekih 250 vozila koja budu parkirana po trotoaru, sigurno ih je više od 50 % vrijednosti +20.000 KM.

Nije mi se jednom desilo da me neko udari retrovizirom gore, jer kao što sam rek'o, skoro svaki dan prodjem tu u oba smjera. I onda je i meni pukao film, pa hodam po sredini ulice, pa onda svako k'o hoće da prodje mora prvo da uspori na 20 km/h, pa kad mi pridje ja se sklonim. Eventualno će se naći neki krkan pa će me provozati na haubi, al' sreća pa je CUM blizu :D
XTech

#9149 Re: "Majstori" parkiranja

Post by XTech »

Da pustaju i ne pustaju, mene nisu pustili, kaze momak iz osiguranja da imam parking dolje malo nize. Ja MORAM parkirati na trotoar, odvesti osobu tamo gdje treba, vratiti se i preparkirati vozilo i doci gore da cekam. Kad zavrsim opet otici po auto parkirati ko papak negdje na par minuta dok odem po osobu i tek onda vozi misko... Meni nije problem prosetati, a da je do parkinga kod zetre i stadiona 100 m... :izet: :D
Problem nije samo u cijeni parkinga nego u zadrzavanju na klinici, malo ozbiljniji pregled, citanje nalaza i slicno se ne moze zavrsiti prije 4-5 sati i to pod uslovom da sam u 7.20 predao knjizicu. Doktori dolaze poslije vizite u 10h i rade kako im je cejf... Problem je dublji od tog parkinga ali o tome svakako niko od nas i ne razmislja, to je bila poenta posta. Da medju tim koji parkiraju nema papaka koji iskoristavaju situaciju i koji bi svakako tu parkirali, ima.
Gore postoji prostor za garazu na par etaza cijom bi se izgradnjom rijesio problem na duze staze ali najlakse je napisati kaznu fukari od 40 KM i staviti ih sebi u dzep :evil:
cove41

#9150 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cove41 »

XTech wrote:Da pustaju i ne pustaju, mene nisu pustili, kaze momak iz osiguranja da imam parking dolje malo nize. Ja MORAM parkirati na trotoar, odvesti osobu tamo gdje treba, vratiti se i preparkirati vozilo i doci gore da cekam. Kad zavrsim opet otici po auto parkirati ko papak negdje na par minuta dok odem po osobu i tek onda vozi misko... Meni nije problem prosetati, a da je do parkinga kod zetre i stadiona 100 m... :izet: :D
Problem nije samo u cijeni parkinga nego u zadrzavanju na klinici, malo ozbiljniji pregled, citanje nalaza i slicno se ne moze zavrsiti prije 4-5 sati i to pod uslovom da sam u 7.20 predao knjizicu. Doktori dolaze poslije vizite u 10h i rade kako im je cejf... Problem je dublji od tog parkinga ali o tome svakako niko od nas i ne razmislja, to je bila poenta posta. Da medju tim koji parkiraju nema papaka koji iskoristavaju situaciju i koji bi svakako tu parkirali, ima.
Gore postoji prostor za garazu na par etaza cijom bi se izgradnjom rijesio problem na duze staze ali najlakse je napisati kaznu fukari od 40 KM i staviti ih sebi u dzep :evil:
Fukara ne vozi auta stara 3-4 godine,... I ja sam posebno osjetljiv jer se radi o bolnici, i niko ne dolazi jer mu je ćejf. Al' ako se priušti auto od 20.000+ KM, onda se treba i platiti parking 10 KM za 5 sati čekanja. Meni bude žao kad vidim naloge na golfu I, II, i sl., al' kad ga vidiš sa Q7 da se penje na trotoar pored ogromnog parking, mislim stvarno... Isto kao one situacije sa mobitelom od 1500 KM a bez kredita.

A slažem se da je potpuna glupost što su zabranili ulazak autima u KCUS, sredili su gužvu unutra, ali su zato opteretii čitavo naselje. A i meni su iz osiguranja tako počeli pametovati prvi put, a ja vozim osobu 1928. godište, 90% invalid. I fino stao pred rampu, nazvao informacije, tražio broj KCUS-a, nazvao, tražio odgovornu osobu, pravnu službu, sekretarijat, fino pitao samo ko preuzima odgovornost jer se gospođi uskraćuje medicinska njega pred ulazom u bolnicu, da znam koga da navedem u odštetnom zahtjevu. Taj dan sam završio u roku od sat vremena sve. Svaka čast ljudima koji rade u osiguranju, težak je to posao i debelo potplaćen, al' ne dozvoljavam da me neko sa 4 razreda i velikim odmorom uči mojim pravima.
Locked